Author Topic: Kuharski recepti in nasveti II  (Read 154547 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline megica

  • Novinec
  • *
  • Posts: 124
Re: Kuharski recepti in nasveti II
« Reply #300 on: November 17, 2009, 10:53:24 AM »
pa še jaz eno idejo za kosilo:riž z kozicami in bučkami
sestavine:bučke
            kozice
            česen
            sol,poper
              riž
           paradižnikova mezga po okusu
          peteršilj
           
bučke narežemo na drobne koščke,skupaj z česnom jih prepražimo,dodamo kozice,nato riž,in vse skupaj zalijemo z vodo,če vam je všeč paradižnikova mezga,jo dodajte,če ne izpustite,sol in poper po želji,ink uhamo dod mehkega.proti koncu lahko dodate peteršilj

Offline taja6

  • Splet. Simbol
  • ********
  • Posts: 5558
  • »Zapri oči. Zaljubi se. Ostani tam.« ~ Rumi

Offline apemaya

  • Veteran
  • ****
  • Posts: 2530
Re: Kuharski recepti in nasveti II
« Reply #302 on: January 08, 2010, 11:08:41 AM »
samo je potrebno imeti ravno tako posodo. Ali se da tudi drugace naredit (pac bo posledicno bolj evropski in ne maroski)?

Offline taja6

  • Splet. Simbol
  • ********
  • Posts: 5558
  • »Zapri oči. Zaljubi se. Ostani tam.« ~ Rumi
Re: Kuharski recepti in nasveti II
« Reply #303 on: January 08, 2010, 11:25:35 AM »
samo je potrebno imeti ravno tako posodo. Ali se da tudi drugace naredit (pac bo posledicno bolj evropski in ne maroski)?

po mojem bi se dalo kaj improvizirati, samo če bi bil rezultat isti, ne vem...pomembna je menda glina in oblika posode oz. pokrova, da je hrana potem tako okusna  ::)

sem videla, da dajo včasih prej popeči v pečico in pokrijejo s kovinskim pladnom  ::) potem pa v tajin in cmarit na ognju  ;)

mnnjamm bi jedla zdaj  ;D

Offline taja6

  • Splet. Simbol
  • ********
  • Posts: 5558
  • »Zapri oči. Zaljubi se. Ostani tam.« ~ Rumi
Re: Kuharski recepti in nasveti II
« Reply #304 on: January 11, 2010, 11:49:38 AM »
Če se vam lušta domačega kruha, preberite recepte, moko v roke in gremo…  ;)




Offline Rena

  • Sple. Simbol
  • *******
  • Posts: 5458
  • Harmonija, izpolnjenost, ljubezen - hvala vesolje
Re: Kuharski recepti in nasveti II
« Reply #305 on: January 11, 2010, 06:40:14 PM »
PIRIN-SOJIN KRUH

Sestavine

    * 500 g pirine polnozrnate moke
    * 100 g sojine moke
    * žlička soli
    * 0,5 l mineralne vode

Priprava

Vse sestavine zmešamo (najbolje kar s kuhalnico) in pustimo pokrito 40 minut, nato damo maso v pekač in položimo v pečico, ki smo jo segreli na 200 stopinj. Pečemo približno 40-50 min. Ko je kruh pečen, ga zavijemo v vlažno krpo, da se skorja malo zmehča.

Danes sem pekla tale kruh po Azrini recepturi in je zelo dober, kjub temu, da sem namesto kisle dala kar navadno vodo. Toplo priporočam, pa nobenega pretiranea packanja ni.

 :-* Gaja

Tudi jaz sem medtem preizkusila skoraj enak recept.

Kilogram pirine moke, lahko polnozrnate
na suho vmešaš v moko zrnje (sončnice, bučke, laneno seme) po želji (ali sploh ne)
1 pecilni oz. vinski kamen (imajo ga v DM-ju),
žlička soli.

Nato
1 l radenske oz. kisle vode

Premešaš in v pekač podložiš peki papir. Peka uro do uro in deset minut pri 190 stopinjah.

Res, nobene packarije, pa zdrav je. Odslej ga bom večkrat spekla.

To, da ni kvasa, je zdravo sploh, če so težave z glivicami. Počaka pa tudi par dni.


Offline taja6

  • Splet. Simbol
  • ********
  • Posts: 5558
  • »Zapri oči. Zaljubi se. Ostani tam.« ~ Rumi
Re: Kuharski recepti in nasveti II
« Reply #306 on: January 16, 2010, 11:05:28 AM »
pravkar pripravljam za familijo nadevane pečene krompirje  :P

Offline Gaia

  • Splet. Simbol
  • ********
  • Posts: 6294
  • Bodi sprememba, ki jo želiš videti v svetu.
    • www.theta.si
Re: Kuharski recepti in nasveti II
« Reply #307 on: January 16, 2010, 07:25:21 PM »
pravkar pripravljam za familijo nadevane pečene krompirje  :P

Mnjami, bi kar najrajši bila del tvoje familije. Seveda, v upanju, da je nadev vege. :o
Praktik Reconnective Healinga® in Reconnectiona®
Mojstrica ThetaHealinga® s Certifikatom Znanosti
Angelska terapevtka®, Medij
www.theta.si
DZK 519
http://www.shrani.si/f/1S/bz/4g4xuymc/karta-gaia.gif
http://www.shrani.si/f/1g/TD/3qcGvQgv/karta-vlado.gif

Offline taja6

  • Splet. Simbol
  • ********
  • Posts: 5558
  • »Zapri oči. Zaljubi se. Ostani tam.« ~ Rumi
Re: Kuharski recepti in nasveti II
« Reply #308 on: January 16, 2010, 09:51:55 PM »
pravkar pripravljam za familijo nadevane pečene krompirje  :P

Mnjami, bi kar najrajši bila del tvoje familije. Seveda, v upanju, da je nadev vege. :o

hehe že zaradi moških ni bil nadev vege - spasiran krompir in tuna ter pretlačen krompir s pečenim pršutom in sirom  ;)

je bilo odlično  :P

Offline Rena

  • Sple. Simbol
  • *******
  • Posts: 5458
  • Harmonija, izpolnjenost, ljubezen - hvala vesolje
Re: Kuharski recepti in nasveti II
« Reply #309 on: June 07, 2010, 11:26:21 AM »
Med vikendom sem spekla pirin kruh, o katerem smo že pisali. Vmešala sem kupljeno mešanico semen. Pakirano je v rjavih vrečicah, zdaj sem pozabila firmo. Čudno mi je, zakaj so bučna semena spustila zeleno barvo  :o ::). Narezan kruh je tako obogaten še z zelenimi koščki barve. Hm. Se je kateri to že zgodilo? Ponavadi semena kupujem posamezna. Posebej sončnično, bučno, laneno, tokrat pa prvič mešanico in tak izgled.

Offline Gaia

  • Splet. Simbol
  • ********
  • Posts: 6294
  • Bodi sprememba, ki jo želiš videti v svetu.
    • www.theta.si
Re: Kuharski recepti in nasveti II
« Reply #310 on: June 07, 2010, 11:34:59 AM »
Nimam pojma. Jaz imam doma ponavadi pražene bučnice, morda nepražene puščajo barvo.?
Praktik Reconnective Healinga® in Reconnectiona®
Mojstrica ThetaHealinga® s Certifikatom Znanosti
Angelska terapevtka®, Medij
www.theta.si
DZK 519
http://www.shrani.si/f/1S/bz/4g4xuymc/karta-gaia.gif
http://www.shrani.si/f/1g/TD/3qcGvQgv/karta-vlado.gif

Offline Rena

  • Sple. Simbol
  • *******
  • Posts: 5458
  • Harmonija, izpolnjenost, ljubezen - hvala vesolje
Re: Kuharski recepti in nasveti II
« Reply #311 on: June 07, 2010, 01:11:10 PM »
Ja, nepražene zgledajo bolj zelenkaste znotraj. Mogoče so jih pa tako na hitro oz. premalo opražili.

Offline taja6

  • Splet. Simbol
  • ********
  • Posts: 5558
  • »Zapri oči. Zaljubi se. Ostani tam.« ~ Rumi
Re: Kuharski recepti in nasveti II
« Reply #312 on: June 08, 2010, 03:25:58 PM »
Ja, nepražene zgledajo bolj zelenkaste znotraj. Mogoče so jih pa tako na hitro oz. premalo opražili.

tvoja ura; draga moja Rena  ;)

 :-*

Offline Rena

  • Sple. Simbol
  • *******
  • Posts: 5458
  • Harmonija, izpolnjenost, ljubezen - hvala vesolje
Re: Kuharski recepti in nasveti II
« Reply #313 on: June 08, 2010, 09:45:55 PM »

tvoja ura; draga moja Rena  ;)

 :-*

Pa res ja. Hvala draga moja  :-*

Offline Jane

  • Moderator
  • Lipicanec
  • *****
  • Posts: 15015
Re: Kuharski recepti in nasveti II
« Reply #314 on: August 18, 2010, 09:15:09 AM »
Blitvin zavitek s tofujem

250 g tofuja
česen
ovseni kosmiči ali drobtine
1 žlica zmletih lešnikov
150 g rdečega korenčka
100 g šampinjonov
˝ kg blitve

800 g zrelih paradižnikov
1 čebula
timijan, sol, poper, tamari
2 žlici olivnega olja
ščepec sladkorja
peteršilj


250 g tofuja dobro zmečkamo, dodamo vse ostale sestavine ter dobro premešamo. S tem nadevom napolnite blitvine liste, jih zavijete in zapnete s zobotrebcem. Na olju prepražite čebulo, dodate vse ostale sestavine, razrezan paradižnik in počakate, da zavre. V to juho naložimo pripravljene blitvine zavitke in kuhate 20 minut na zmernem ognju. Zraven postrežete kuhan riž.


Karmična astrologija, Natalna astrologija, Horarna astrologija, Medicinska astrologija, Naturopatija.

Moja astro karta
https://www.flickr.com/photos/201233298@N04/53922692074/in/dateposted-public/