Prebudila me je glasbena koda.
Ko v vas zaspijo še živi čuti.
Ko se v vas prebudijo zaspali čuti.


Na neki točki svojega življenja sem spoznala, za kaj vse sem prikrajšana.
Povedali so mi, da ni treba, da sem "žrtev" in podobne stvari. Sem res razumela? To sem mogoč, čutila pa vsekakor tako nisem. Vse dokler nisem spoznala in uporabila izredno zanimiv in predvsem učinkovit način transformacije.
Kako zgleda vse skupaj?

Preko poslušanja izbranih pesmi oziroma skladb in pogovora sem spoznavala vedno bolj in bolj novo sebe. Tega se ne da opisat z besedami. Resnično ne. Pa naj vseeno poskusim...

Vsaka skladba je bila zame novo rojstvo. Začetek novega čudeža. Dobesedno. V meni je sprožala razne reakcije, ki sem jih izredno močno zaznavala. Na telesni ravni od raznih temperaturnih sprememb naprej, na čustveni ravni sprostitev morda že zelo dolgo potlačenih čustev... Preko čiščenja doživljanje osvoboditve, od obremenilnih vzorcev razmišljanja, čustvovanja, reagiranja... Prihajali so mnogi uvidi, ki so bili sprva kot zelo majhen sončni žarek, pa vendar dovolj močni, da so me vsakič znova navdali s potrebnim pogumom in močjo, da sem si upala naprej..

Moja izkušnja z Andresovo glasbeno terapijo je vsekakor zelo pozitivna, saj mi je prinesla spremembe, ki so se me močno dotaknile. Občutim, kako hitro se spreminjam znotraj sebe, tudi drugi to opazijo. Ključ? Ne vem. Vem samo, da bom tej dragi osebi hvaležna, ker mi je bilo dano, da sem imela možnost uzreti sebe in druge še na drug način, katerega si prej nisem niti predstavljala.

Eden izmed mojih izzivov je bil moj odnos do lastnega telesa. Nisem se sprejemala take kot sem. Zdela sem se sama sebi preveč nesprejemljiva... Razumsko sem seveda vedela, da ni tako.. Pomembneje je bilo, kako sem čutila.
Ob poslušanju raznih skladb sem prišla do osvoboditve od takih in podobnih "smeti".  Verjamem, da delujejo glasbene kode znotraj teh skladb.
Še največje spremembe sem prepoznala ravno na področju spolnosti. In če pomislimo, da je to lahko eno izmed najbolj močnih doživljanj človeka, potem vemo, da lahko preko tega pridemo tudi do največjih darov.

Slišimo lahko, da ni potrebno, da je človek žrtev. Česarkoli pač. Da lahko spremenimo svoj odnos do tega, kar sedaj obremenjuje. Da imamo izbiro.
Če vas kdo vpraša, ali verjamete, da je tam, kjer je napetost, resnično lahko tudi kaj drugega, kaj bi odgovorili?
Bi verjeli, da je to lahko nekaj kar je bolj ugodno in ni tako obremenilno? Verjamete, da je lahko tudi več? Da tja lahko vstopi nekaj kar osrečuje?

Vse skupaj poteka preko programa MSN, ali podobnih klepetalnic ki podpirajo prenos datotek, kjer se lahko tudi sami povežete s to osebo in pridobite svojo izkušnjo. Morda boste potem odgovorili drugače.


Tatjana iz Ljubljane.

Stik z Andresom prek msn: 
kopavogur@hotmail.com

      Domov na nenavadno.com.     osnovna stran AGT.  

Rubrika Pot k sebi.        Rubrika Nenavadna doživetja.

email:  nenavadno@nenavadno.com