Author Topic: Slovenci kot vozniki  (Read 13261 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline laomin

• Uporabnik
  • **
Slovenci kot vozniki
« on: December 11, 2006, 08:17:40 AM »

Spet "črni" vikend!

Spoznati moramo,da se mora najprej vsak pri sebi zamisliti kaj in kdaj dela napake v prometu,nato v svoji družini ,v svojem okolju in ne nazadnje v svojih službah ,ki zahtevajo, da se zakoni ,pravila izvajajo,popravljajo, spreminjajo in izvaja odgovornost.Ne zdaj,velikokrat tudi cestne službe zatajijo.

Vsi se moramo spremeniti!!!

Prizadetim pa iskreno sožalje.

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
  • Ne čistim več vodnega kamna. Lotevam se brisanja.
    • Nenavadno
Re: Slovenci kot vozniki
« Reply #1 on: December 15, 2006, 09:08:56 PM »
V Sloveniji je vse preveč takšnih voznikov, ki vožnjo jemljejo neresno, kot jih ne briga za morebitne posledice.   Morda niti verjel nebi, če bi mi kdo povedal, toda na Islandiji se v povprečju kaznuje in ujame neprimerno manj tistih, ki vozijo vinjeni. Mrtvi na cestah so najpogosteje zunaj mest kjer so ceste ožje kot v glavnem mestu, tako pa voznik z lahkoto izgubi kontrolo.
Slednje pač govori o nekulturi voznikov, čeravno velja poudariti, da  vozijo Slovenci resnično bolje.  Pač, razlikovati je treba med kulturo voznika in znanjem in upoštevanjem prometnih predpisov

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
    • Nenavadno
« Reply #2 on: January 09, 2007, 03:11:26 AM »
Na spletu je sin našel neko online igro z avtomobili. Preprosto se gre v igri za to, da moraš iz avtom voziti in pobirati krogce ki so predstavljene kot gorivo in pa popravilo avta.    No, v igri te lovita dva avtomobila, kombi in terenc in te sesuvata, ti pa moraš z avtom bežati.   Brez dvoma je igra zanimiva toda kot sem opazil pušča posledice. Preprosto sem padel v to igro predvčerajšnjim in igral morda pol ure ali več.  Po treh urah sem moral iti po cigarete in v meni je bil en tak poseben naboj, da sem po cesti kar norel, kot predhodno v računalniški igri. 

Danes naši otroci odraščajo ob teh igrah, ki so vse prej kot neagresivne, tako se bodo naučili voziti in nadalje lahko pričakujemo kljub boljšim cestam vsaj isto umrljivost na cestah. Hmm.  Preprosto to verjamem, da ni dober signal.

Sem pa sinoči testiral in sem igral pol ure pred spanjem. Mislil sem, da bo imelo vpliv name, ker sem šel popoldne ven z avto. No, vozil sem normalno kot vedno. 

Še link.  http://www.freeworldgroup.com/onlinegames/gameindex/runner.htm

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
    • Nenavadno
« Reply #3 on: February 05, 2007, 02:03:09 AM »
Slovenci oz. slovenska policija bi se lahko zgledovala po Dancih.   Očito jim je tam uspelo znižati hitrost voznikov.  Video pove več kot dovoj. 
http://youtube.com/watch?v=H2P8NAsOwZg

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline Tita

• Uporabnik
  • **
« Reply #4 on: May 10, 2007, 03:22:34 PM »
Jaz sem novopečena voznica, zaenkrat še vozim previdno, seveda pa kot vsak neizkušen voznik delam napake. Upam, da nikoli ne bodo usodne.

Sem pred kakim mesecem in pol šla z nečaki in sestrama v zabaviščni park in smo se vozili s tistimi avti (verjetno veste, na katere mislim.....se pač zaletavaš v druge avte). Ko smo končali, smo se vsedli v prave avtomobile in sem bila kar malce presenečena, da imaš potem v sebi kar še nekaj tiste ''agresije'' in bi se še kar zaletaval. Naslednjič bom raje par minut počakala.
Moja astro karta:
http://shrani.si/?mojaastrok10kwh.gif

9zvezdni KI: 261

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
    • Nenavadno
« Reply #5 on: May 10, 2007, 04:04:32 PM »
Zanimiv ugotovitev Pikica.  To sem doživel tudi sam, toda v nekoliko drugačni obliki. Pred časom sem bil v kinu, film pa je imel dokaj atraktivno in celo agresivno osnovo dogajanj.  No, po filmu, ko sem sedel v avto, se tudi sam nisem najbolje prepoznal oziroma sem bil pod enakim vplivom kot ti. Agresivnim torej.

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline Simbio

• Uporabnik
  • **
« Reply #6 on: May 16, 2007, 02:26:10 PM »
Js sem vedno bil mnenja, da je potrebno 1 avto imeti poceni, da se navadiš vozit. Ko čez čas kupiš boljši avto ga bolj ceniš in "lepše" voziš. Tudi sam rad pritisnem na plin vendar nikoli v naselju oz. kjer je možnost da "kdo skoči" pred avto. Rad imam hitrost nasplošno in se sam sebi zdim dokaj varen voznik. Drugače se ne bi vozil s sabo :D . Je pa res da nikol ne prehitevam v škarice, nepregledne ovinke, po spolzki cesti (dež, sneg,..).

Lp

Offline Ivan

• Novinec
  • *
« Reply #7 on: May 16, 2007, 09:12:05 PM »
Andres

Pri dancih so izredno drastične kazni. Gledal na TV kako je voznik vozil zelo pačasi,drugi
vopznik ga je prehitel prvemu se je zdelo zamalo in ga ponovno prehitel ter nato pred
njim vozil selo počasi, videlo se je da se zajebava. to je spremljala policija s helikopterja,
na koncu so tega voznika ustavili, kazen za to objesnost pa je bila doživljensi odvzem
voznuškega dovoljenja.

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
    • Nenavadno
« Reply #8 on: May 17, 2007, 02:33:37 AM »
Pozdravljeni Ivan. Lepo, da ste spet malo naokoli.  Nisem vedele, da so Danci tako zelo strogi pri prometnih predpisih. Sicer pa bi se lahko po tem ravnala še katera država.

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline Simbio

• Uporabnik
  • **
« Reply #9 on: May 21, 2007, 11:02:03 AM »
No odvzem ali ne, se mi ne zdi fer. Bi pa takšen človek lahko opravil kakšna družbeno koristna dela (čiščenje ceste,...), da bi bolje cenil (izpit). Takšne "kazni" varianta OKO za OKO vodijo samo do več "problemov". Saj poznate pregovor: NASILJE RODI NASILJE?

Lp

Offline Regina

• Spletn. Simbol
  • Ustavi se tam, kjer sije sonce
    • Šepet sanj
« Reply #10 on: May 24, 2007, 04:46:28 PM »
varnost-----za  vse, ki včasih nepravilno parkiramo, je dobro, da vemo, da obstaja   luknja v zakonu.
Preberite in izkorisitite.
opomba:
Plačati nalog zaradi napačnega  parkiranja? Ne, bog ne daj!
objavljeno 27.1.03 22:00    http://www.finance-on.net/danes.php?dat=2003-01-27

Če se kršitelju na kraju prekrška pusti plačilni nalog, Durs ne more  šteti, da je bil ta vročen

Ob kroničnem pomanjkanju parkirnih  prostorov se vam je v Ljubljani najbrž  že zgodilo, da ste svojega  jeklenega konjička napačno parkirali, ko pa ste se vrnili, ste imeli za  brisalci zataknjeno obvestilo redarstva o prekršku  s plačilnim nalogom.  Plačati?

Ne! Redar vam plačilnega naloga ni vročil.

Če  dobite za brisalci zataknjeno obvestilo mestnega redarstva, ga vrzite stran  in ne plačajte, saj vam obvestilo ni bilo vročeno po zakonu.

Seveda  bo čez mesec ali dva zoper vas prek pristojne izpostave davčnega urada uveden  postopek prisilne izterjave, toda kar brez strahu. Pritožite se  in ugovarjajte, da plačilnega naloga niste prejeli tako, kot določata zakona   prekrških in o splošnem upravnem postopku. Vaši pritožbi bo ugodeno, saj  tudi na glavnem uradu davčne uprave
http://www.finance-on.net/lex.php?tip=p&item=DURS  (Durs)  pravijo: "Če se kršitelju na kraju prekrška pusti plačilni nalog, ne moremo  šteti, da je bil ta vročen."

Zakon sicer dopušča možnost, da se  pošiljka šteje za prevzeto, če se naslovniku pusti obvestilo. Stojan Grilj,  direktor Dursa, pa pravi, da postopek za prekrške ob izdaji plačilnega  naloga sploh še ni bil uveden, "temvec gre za specifično postopanje -  mandatno kaznovanje od pooblaščenih uradnih oseb upravnih organov takoj na  kraju prekrška".

Kot pravijo na Dursu, mestni redarji nimajo  nikakršne podlage za uporabo določb o kazenskem postopku pri vročanju  plačilnih nalogov, saj se po  zakonu o splošnem upravnem postopku  plačilni nalogi vročijo "obvezno osebno".

In nauk te zgodbe? Po  vaši pritožbi bo davčna uprava od mestnega redarstva zahtevala dokazilo, da  so vam vročili plačilni nalog. Ker pa tega nimajo,  vam bodo poslali  obvestilo o prekršku po pošti, da ga boste osebno  prevzeli, ali pa bodo  na ta prekršek preprosto pozabili, saj je dovolj nevednih, ki v strahu pred  mestno oblastjo raje takoj plačajo.

IN ŠE  TO:

Kako se izogneš lisicam:
Parkiraj vedno z  voznikovo stranjo čimblizje pločniku,po možnosti čim   višji pločnik.
Parkiraj ob steno z voznikovo stranjo in pojdi  ven čez sovoznikovo.

Zakaj?

Lisice se morajo obvezno  namestiti na voznikovo stran!!!

Še en način,sploh za tiste ki imamo  spuščena vozila:
Vedno ko parkiraš, volan zamotaj čist do konca v  desno.

Glede pajka
Enake rešitve s pločniki oz. stenami  oziroma čimbolj nemogoča parkiranja s težkim dostopom (pod drevesi,za  tablo,etc...)  Mogoče malo tudi pomaga obrnjeno kolo do konca, ker ko bo  namestil  klešče, mu jih verjetno nebo uspelo pravilno in bo poskodoval  avto...

Pa  veselo parkiranje in za  en pir ste mi dolžni !!!!!  ;D

Za profesionalno analizo sanj in dešifriranje sporočila, ki je namenjeno samo vam! 
www.sepet-sanj.com
ThetaHealing Practitioner™

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #11 on: July 27, 2007, 09:01:43 AM »
Kakorkoli ................. sem vesela, da se mi s tem ni treba ubadati.

VSI NA KOLO ZA ZDRAVO TELO  ;D
www.Astro-Star.net
ASTROLOŠKE ANALIZE, VEDEŽEVANJE, TEČAJI VEDEŽEVANJA IN ASTROLOGIJE

http://shrani.si/f/g/Y6/4RTQBfUR/tea.gif

Offline nensi

• Sple. Simbol
  • There's no such place as far away.
« Reply #12 on: November 17, 2007, 09:39:33 PM »
Regina

sem danes našla tole rubriko, pa ti si profi kar se tiče zakonodaje pa parkiranja, če kdaj kako kazen dobim, te kar za odvetnico najamem, a prav?

Offline Regina

• Spletn. Simbol
  • Ustavi se tam, kjer sije sonce
    • Šepet sanj
« Reply #13 on: November 18, 2007, 11:26:30 AM »
Če bo kakšen problem nensi, ti samo Pridem tudi na dom. :D
Za profesionalno analizo sanj in dešifriranje sporočila, ki je namenjeno samo vam! 
www.sepet-sanj.com
ThetaHealing Practitioner™

Offline nensi

• Sple. Simbol
  • There's no such place as far away.
« Reply #14 on: December 14, 2007, 10:08:33 PM »
Ne vem če spada sicer ravno v tale topic, ker se bliža novo leto bo pa mogoče uporabna info za vse, ki nameravajo z avtom potovati v Nemčijo:

V decemberski  Motoreviji AMZS je na str. 38 objavljen članek, da se bo za vožnjo po nekaterih nemških mestih (Munchen, Berlin, Hannover, Koln) po 1.1.2008 potrebovalo posebne eko-nalepke. To je neke vrste omejitev pred izpusti in onesnaženjem, veljala pa bo tudi za tujce.
Vsak avtomobil bo moral imeti eno od nalepk(rdečo, rumeno, zeleno). Barva nalepk označuje nivo izpusta škodljivih plinov vašega avtomobila.
nalepka se dobi pri nemških organizacijah, ki izvajajo tehnične preglede in homologacije, ter ustanovah pooblaščenih za registracijo vozil.
Cena 5-10 eur, kazen za neupoštevanje 40 eur.

Več o tem pa na straneh www.amzs.si ali www.adac.de