Zakaj vedno, ko rešuješ živali te nekdo vpraša kaj pa ljudje? Zakaj ne rešuješ ljudi namesto živali?
Govorim izključno v svojem imenu, ampak mislim da bi se našel še kak živaloljubec tukaj notri, tukaj ne gre za to, da se NE ukvarjamo z ljudmi, da nas ne zanima. Večina od nas še kako dobro pomaga ostalim, bodisi z denarjem, bodisi s fizično pomočjo.
Sama občasno pomagam tudi Amnesty International s prostovoljnim delom, pomagala sem tudi razdeljevati hrano brezdomcem, denarno podpiram več institucij za pomoč otrokom, V železnike sva šla z možem osebno pomagat ljudem, ki so bili pomoči potrebni. Ampak aktivno se ukvarjam s problematiko živali, ZAKAJ?
Zato, ker se ljudje ne zavedajo, da to je problem naše družbe. Nihče se ne ustavi, da bi pogledal ali je pes, ki že tri dni leži ob cesti potreben pomoči, vsem se zdi to pač neka žival. zame pa to pač ni neka žival, ampak je živo bitje, ki ima vso pravico na tem svetu, da živi svoje življenje na tem planetu skupaj z mano. In ne jaz nisem nad njim in nimam niti najmanjše pravice se izživljati nad njim kakor tudi nad katerim koli živim bitjem na tem svetu. In ja problematike ljudi se vsi zavedajo, problematike živali pa ne in zato se ukvarjam z njimi. Ko se bodo pa vsi " človekoljubci", ki so ponavadi zelo glasni zavedali, da je treba ljudem tudi pomagat in ne samo gobec otresat, ko je to potrebno, no takrat se bo pa verjetno spremenila tudi problematika živali.
Pa brez zamere vsem. Samo danes sem zopet dobila na mail eno prijavo o hudem mučenju živali in me je spravilo v slabo voljo.