Author Topic: Človekov odnos do živali  (Read 51452 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline nensi

• Sple. Simbol
  • There's no such place as far away.
Re: Človekov odnos do živali
« Reply #45 on: November 19, 2007, 05:09:21 PM »
Andres

se strinjam s tabo, vse kar pišeš se dogaja, mislim da se v ljudeh bolj in bolj prebuja zavest, da je potrebno živali, pa kakršnekoli vrste že so, zaščititi.
Navsezadnje tudi ljudi, saj ponekod se dogajajo take grozote, da se ne da z besedami opisati.
Jaz osebno tudi poročil po TV ne prenesem več, saj poročajo le še o streljanju, pa ubijanju, pa mrtvih... pa te grozljive slike.

Sem pa, nikakor po naključju, ker teh ni, ravno danes govorila z gospo, ki mi je v razgovoru dejala, da so kiti in njihova ohranitev za zemljo življenjskega pomena, ker so edina živalska vrsta, ki v svojih celicah nosijo spominski zapis cele človeške evolucije, so na izredno visokem nivoju zavesti, ki se sinhronizira z višjimi nivoji zavesti in pomaga tudi k napredku in dvigu zavesti na zemlji.

Mene so tako kiti kot delfini že od nekdaj privlačili, kaj več od tega se z njimi nisem ubadala.

Je pa izredno zanimivo, da se mi v angelskih kartah zase že več kot eno leto pojavlja angel in karta povezanosti in zaščite živali, ki je do danes zjutraj nisem mogla spraviti v noben svoj kontekst, saj imam npr. do mačk paničen strah pa mi še ni uspelo ugotoviti zakaj, ostalih živali se sicer ne bojim, prav stikov z njimi pa tudi ne iščem zavestno.

Mislim, da sem skozi meditacijo danes zjutraj in to tematiko tule nekako našla odgovor, kakšna je moja povezanost z živalmi oz. način kako jim lahko pomagam.

Če imaš čas in voljo se nam zvečer pridruži, ker vem, da si izredno intuitiven in me zanima tvoja izkušnja tega kar bomo počeli.

Offline Tejka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletn. Simbol
« Reply #46 on: November 19, 2007, 07:58:27 PM »
Ta članek sem videl v islandskem časopisju, ki zgornji zapis povzema v celoti,  do japonske pa ni tako kritičen kot je videti tule. Niti ne more biti, saj vendarle so zapisane tudi številke ton in ton rib, ki jih letno ta vrsta poje.

In kdaj se bodo podobni aktivisti spravili nad vlade, ki dovoljuje množične masakre krav, svinj, ovac, koz, konjev, kokoši in drugih živali?  V tonah se dnevno le tega mesa pridela, oz pobije  živali od miljonkrat več kot v tem času Japonci nameravajo pobiti kitov. Zgodi se ne nikomur nič, obenem pa se mi zdijo čudna ta dvojna merila do živali. Torej Slovenec je isto kot Slovenec in Slovenec ni isto kot Ugandec.

Seveda pa je zanimivo kot sem napisal že predhodno, da nihče ne govori o zgoraj našteti prehrambeni vrsti, vsi pa se spotikajo v tem času ob kite in seveda, to kar ne gre pozabiti. Spotikajo se ob miši, ki jih testirajo  farmacevtske, geneteske in druge panoge.  Hmm. Bržkone  je takšna strategija medijske pokritosti, ki zadeva odvračanje pozornosti od::::

Bodimo torej pozorni kaj se bo v svetu zgodilo naslednje tedne.

Andres

Saj se, Andres, saj se. Zgleda je to točka, na kateri se pač ne ujamemo, oziroma se ne strinjamo...
Sin bailar y crear no hay vida
Tranziti in progresije
Solarna

Offline apemaya

• Veteran
« Reply #47 on: November 19, 2007, 08:07:44 PM »
Danes ob 20.45, a ne? Kaj pa moramo mislit oz. kaj moramo prositi?

Offline nensi

• Sple. Simbol
« Reply #48 on: November 19, 2007, 08:27:52 PM »
Za nocojšnjo meditacijo predlagam takole:

- gremo v en miren prostor, kjer nas ne bodo motili
- prižgemo belo svečko za angelčke
- se med meditacijo umirimo (kolikor dolgo kdo rabi da se umiri)
- začnemo 20.45 že umirjeni
- pokličemo nadangela Zadkiela, ki je angel varuh vijoličnega plamena in vse angele vijoličnega plamena in mojstra Saint Germaina, angele varuhe kitov in angele morja naj se povežejo z nami in nam pomagajo zavarovati kite:

" V imenu boga, pod milostjo božjo kličem nadagela Zadkiela, vse angele vijoličnega plamena, mojstra Saint Germaina, angele varuhe kitov in morja, prosim pridite in mi pomagajte zavarovati kite in delfine pred ubijanjem in uničenjem. Prosim vas naj se ta situacija razreši kot je v njihovo najvišje dobro. Zgodi se božja volja in ne moja."
(predlagam, da ponavljamo 10 minut, naglas, da se ustvari vibracija zvoka)

- potem naslednjih 10 minut prosimo božanski princip, naj prevzame nadzor nad to konretno situacijo:

"Mighty I am presence, I love you, I adore you, I believe in you.
I put now in your hands this situations with whales.
Now take charge of it and see that everything is perfection
and that we do only perfect things,
because I am, I am, I know that I am.

(pomembno je da to govorimo v angleščini, ker ima ta mantra tako pravo vibracijo, ponavljamo naglas)

- potem pa zadnjih 10 minut ponavljamo naslednji izrek, za transformacijo namere kitolovcev v svetlobo, ljubezen, tudi v angleščini:

"Mighty I am pesence
blaze through this situation with whales
though mighty violet consuming flame
the purifying power of divine love and forgivness
which consumes all our past and present mistakes
their cause and effect
record and memories
and all undesirable creations
for which our outer is responsible.
Consume, consume, consume."

- na koncu se iz srca zahvalimo vsem angelom in mojstrom, ki smo jih poklicali za pomoč in ki so bili z nami

Med celo meditacijo se čimbolj osredotočimo na kite in njihovo stisko.
Potem se pa lahko v rubriki angelske izkušnje kaj slišimo, če se vam bo dogajalo kaj zanimivega, kar bi radi povedali še drugim.
« Last Edit: November 19, 2007, 08:38:10 PM by nensi »

Offline apemaya

• Veteran
« Reply #49 on: November 19, 2007, 09:20:41 PM »
svojo prosnjo sem oddala. Upam, da bo pomagalo :'(

Offline nensi

• Sple. Simbol
« Reply #50 on: November 19, 2007, 09:22:09 PM »
Sergio Bambaren - Delfin: Poti sanj vodijo k resnici

"Nekaterih stvari ne moreš videti z očmi. Videti jih moraš s srcem, kar ni tako lahko. Če boš s svojimi spomini oživel otroka v sebi in zaživel njegove sanje, bosta skupaj potovala in si utirala pot skozi dogodivščino, ki se imenuje življenje. Vselej si prizadevaj po najboljših močeh. In tvoje srce se nikoli ne bo utrudilo ali postaralo..." (str. 57)

"Delfin Danijel Aleksander nikoli ne bo pozabil toplega, sončnega dopoldneva, ko je priplaval nazaj v laguno prelepega domačega otoka. Po dolgem času se je vrnil v svoj ljubljeni zaliv in ni mogel zadržati solza." (str. 74)

Offline apemaya

• Veteran
« Reply #51 on: November 19, 2007, 09:25:25 PM »

"Delfin Danijel Aleksander nikoli ne bo pozabil toplega, sončnega dopoldneva, ko je priplaval nazaj v laguno prelepega domačega otoka. Po dolgem času se je vrnil v svoj ljubljeni zaliv in ni mogel zadržati solza." (str. 74)

zanimivo

Offline Amfitrita

• Uporabnik
  • **
« Reply #52 on: November 19, 2007, 10:10:00 PM »
Draga Nensi in vsi ostali!

Hvala za vso pomoč in za predlog za meditacijo. Sram me je, ampak priznam da sem tokrat na naš dogovor resnično pozabila. Za to ni opravičila, obstaja pa edinole razlaga: zaradi obilice dela v službi sem prišla domov popolnoma izčrpana šele po 18. uri. Odklopila sem celotno dogajanje in ker niti nisem vajena čez teden priklapljati računalnika doma, sem pozabila na naš dogovor.

Ampak meditacija, ki si jo predlagala, mi je blizu in jo bom ponovila vsak večer pred spanjem.

Še enkrat hvala vsem za vse dobre misli v mojem imenu in v imenu kitov in delfinov, v kolikor mi dovolijo govoriti v njihovem imenu..., zdaj pa grem nadoknaditi zamujeno...

Še enkrat hvala in lep večer

Offline nensi

• Sple. Simbol
« Reply #53 on: November 19, 2007, 10:15:19 PM »
Meditiraš lahko poljubno dolgo, časovno smo se omejili zato, da smo bili bolj usklajeni.

Offline Amfitrita

• Uporabnik
  • **
« Reply #54 on: November 19, 2007, 10:17:41 PM »
Saj vem, ampak, imam slabo vest, ker se vam nisem pridružila.... :'( ker sem vas ravno jaz nekako prosila za pomoč....

ampak bom vseeno nadoknadila. hvala ti še enkrat ... vam vsem   :)

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
  • Ne čistim več vodnega kamna. Lotevam se brisanja.
    • Nenavadno
« Reply #55 on: November 22, 2007, 02:49:40 PM »
Kar nekaj dni je minilo odkar je bilo tu in v celem svetu objavljena vest o pomoru kitov v japonskem morju.  Takrat sem s prstom pokazal tudi na kakšno dejanje v svetu in konkretno kiti bi lahko začasno odvrnili pozornost.  Tako je tudi bilo  Vse dni od objave Greenpeaca svetovni borzni indexi drsijo nenormlano. Vse več podjetij v vseh državah bo moralo priznati nelikividnost, slabo poslovanje, špekulacije, vse to pa se bo odražalo na nacionalinih valutah in s tem v povezavi višjo inflacijo za vse nas.

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline nensi

• Sple. Simbol
« Reply #56 on: November 25, 2007, 08:30:34 PM »
Amfitrita

kaj se pa kaj z našimi kiti in delfinčki dogaja, ti bolj slediš dogodkom.
Upam le, da so pobegnili kam na varno?

Offline Amfitrita

• Uporabnik
  • **
« Reply #57 on: November 25, 2007, 08:38:31 PM »
nensi.
hvala, da si se spomnila na moje ljubljenčke.... zaenkrat pa nisem prejela nikakršnih novic niti od greenpeaca niti od ifaw-ja. moram malo pogledat še po drugih spletnih straneh, če so kakšne spremembe.
upam, da se uspešno skrivajo pred harpunami......

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
    • Nenavadno
« Reply #58 on: November 26, 2007, 03:55:52 AM »
Amfitrita.  Zdaj novic ne bo ali zelo malo, saj vendarle, gredo s petkom borze na gor. Še bolj gor bodo šle verjamem v novem kijevskem mesecu.

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
    • Nenavadno
« Reply #59 on: February 17, 2008, 02:39:47 AM »
Pred časom je bila Amfirita zelo vroča zaradi poboja kitov v islandskem morju.  Joj, tistikrat, kot pravi zase priljubljena oseba, se je  spremenila v neko spletno agresivno so-tipkarko.  Nadalje ni bilo nobenega glasu o poboju v japonskem morju saj vendarle to so "le kiti."
Pred dnevi pa sem zasledil zanimiv članake, da je v slovenskem prostoru le še 20 risov, ki so na naših tleh prisotni še od ledene dobe. Naj poudarim, da je kitov v islandskem morju še najmanj 15 000, res pa je da jih je težko prešteti. Nenazadnje sem se tudi vprašal, koliko časa si društva za zaščito živali in posamezniki vzamejo časa, da lahko naštudirajo vse možne opcije nepravilnosti ravnanja z živalmi, medtem, ko na domačih tleh se iztreblja nič manj kot drugje.
Morda je v Sloveniji ježov ali polžov manj kot kitov v japonskem morju, a se zato nihče ne sikira. Jež je pač jež, veliko manjši od kita, le videti ga ni nikjer nič, medtem, ko kit na odprtem morju hudo zbode v oči.

Sicer pa sem našel tudi en link ko so imeli preštevanja teh vodnih sesalcev. http://www.visindavefur.is/svar.php?id=4816 Tam naj bi bilo tudi relativno točno število najbolj ljubljenih, in sicer Globicephala melaena, ki jih je še več tisoč v tem morju. Kot sem že prej napisal je v slovenskem prostoru risov le še okoli 20.

Andres
« Last Edit: February 17, 2008, 03:02:25 AM by Andres »
Moja astro karta

9ZK število 858