Forum Spletni simbol je virtualni prostor kjer se srečujejo vsi, ki jim starodavna znanja, vključno z vse današnjimi tabuji niso tujka. Kajpak ne gre le za starodavna znanja, temveč med drugim tudi za problematiko med spoloma, v družinah, ali celo v širših skupnostih, kar je del vsakdanjika slehernega posameznika.

Author Topic: kasno vlogo imajo starsi pri izbiri partnerja?  (Read 6035 times)

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

March 25, 2008, 05:25:19 AM
Reply #15
  • Moderator
  • Naša kri
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
    • Email
Moje mnenje pa je, da v ljubezni ni popolnoma nobenih pogojev. Ali ti človek paše, ali pa ti ne. Enostavno jaz v nesrečne ljubezni sploh ne verjamem.

Vsakič, ko se srečujemo z nekom, ki nam prihaja nasproti in ugotovimo, da nas na njem nekaj "moti", se enostavno poglobimo vase in se vprašajmo, kakšne prikrite lastnosti, komplekse, odklone, vzorce in prepričanja imamo mi sami. Nemogoče je namreč v življenje pritegovati ljudi, ki nam ne bi hoteli česa povedati. In to je seveda idealna priložnosti.
Mene zanima, kako se je deklica prej "obnašala" v partnerskih odnosih. Se vzorec na nek način ponavlja. Ali ima sama strah pred tem, da je popolnoma ljubljena, sprejeta tudi od drugih itd.... da ne naštevam.
www.Astro-Star.net
ASTROLOŠKE ANALIZE, VEDEŽEVANJE, TEČAJI VEDEŽEVANJA IN ASTROLOGIJE
Theta Practitioner™
http://yfrog.com/17astro245gr14tea20107292g

March 25, 2008, 10:26:56 AM
Reply #16
Moje mnenje pa je, da v ljubezni ni popolnoma nobenih pogojev. Ali ti človek paše, ali pa ti ne. Enostavno jaz v nesrečne ljubezni sploh ne verjamem.
....
Tea, imaš prav. S pogojem ne bo ničesar dosegla. Tudi jaz nisem. Šele, ko ti postane popolnoma vseeno, tedaj pride do preobrata.. ki pa je navadno prepozno.. Ko je ženska enkrat hladna, je dotični ne more več ogreti.

Toda z besedo pogoj, sem želela povedati, da lahko na tak način opozori nase. Težko ji je, saj je on gluh za njene prošnje. Najbrž se tudi sam zaveda stanja, pa ne zna ali more drugače.. in upa, da bo dosedanje stanje z materjo trajalo samo še nekaj časa. Češ, saj bo bolje. Če nič ne storiš v to smer, ni nič bolje. Ostane isto, ponavadi pa se še poslabša.. - v njegovem primeru traja to že 38 let!
Dokler zadeva pri njem ne bo dozorela, nima smisla kar koli. Zanj bi bilo najbolje, če bi živel nekaj časa sam. Torej stran od matere. V svojem gospodinjstvu. Da si bo sam pral, lilkal in kuhal...!! Za uspešno partnerstvo je to izredno pomembno, da si sposoben sam živti, ne pa, da od mamice pade v objem nadomestni mamici. Šele tako bo spoznal kdo je in kaj hoče.

Naj mu predlaga pogovor pri psihologu, kamor bosta šla oba ali vsi trije.
Lp

March 25, 2008, 10:52:45 AM
Reply #17
  • Moderator
  • Naša kri
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
    • Email
Vse lepo in prav.

Vendar mene pri takih in podobnih vprašnjih zmoti dejstvo, da vedno gremo iskat "krivca" zunaj sebe. Vse kar se nam dogaja, pa je v nas ..... zunanje okoliščine so samo refleksija našega notranjega sveta.

Torej ....... dokler kdo vztraja v odnosu, kjer je žrtev, nerazumljen, premalo ljubljen itd....... se je treba vprašati pri sebi, kaj v notranjosti povzroča to stanje. Ideja o psihologu ne bo dala rezultatov, tudi če bi se vsi trije šli terapirat.

Deklica si mora sama pri sebi postaviti vprašanje, kaj jo vleče k temu, da se počuti nesrečno. Kaj ji v njej preprečuje uživati popolno ljubezen. Ko bo to razčistila sama s seboj, se naredijo čudeži. Ali bo tipo postal moški čez noč, ali pa bo srečala tapravega.

Naše pač ni, da se ukvarjamo z drugimi. Imamo zadosti dela kar sami s seboj. In to je edina prava pot, če želimo imeti kdaj kvaliteten odnos sami s sabo. Kajti le to je pogoj, da imamo lahko tak izpolnjujoč odnos tudi z drugim.
www.Astro-Star.net
ASTROLOŠKE ANALIZE, VEDEŽEVANJE, TEČAJI VEDEŽEVANJA IN ASTROLOGIJE
Theta Practitioner™
http://yfrog.com/17astro245gr14tea20107292g

March 29, 2008, 01:17:47 PM
Reply #18
Moj nasvet je, da se ne sekiraj za druge.

Vem, da jo imas rada, da ji zelis samo najbolje, vendar sta vidve dva popolnoma razlicna individuuma, ki kot pravi Taja, rabita dolocene zivljenske izkusnje. Lahko ji das na stotine nasvetov, pa bo poslusala samo sebe. Ce jo vlece k njemu, bo z njim- pa ce je pri tem nesrecna ali ne.

Ce clovek ne pride sam do nekega spoznanja so vse besede odvec.

April 03, 2008, 08:26:37 PM
Reply #19
  • Novinec
  • *
  • zivljenje je preprosto
    • Email
tea....tako lepo si napisala nekaj tagega podobnega je ze mala slisala.....ona se sprasuje kje dela napako,ker on pravi da jo ima rad po drugi strani pa ji zatajuje,to pomeni da punca je z njim ze 8 mescev v teh 8 mesecih sta sla na kafe 3 krat poklice jo nikoli pise pa je vedno...jaz pravim  da tip spara.
najbolj zalostno pa je da jo za novo leto sploh ni povabil da bi prezivela skupaj,jaz pravim da je imel razlog,vedel je da bo po 8 letih ona koncno lahko szi drzuzino ker ponavadi je delala vsako novo leto....
jaz ji neznam svetovsti ker tip je meni ok vedno me nasmeje je tak otrocji ona pa pricakuje neki vec.
po drugi strani pa me je presenetil njegov odgovor na njeno vprasanje .
ona ga je vprasala zakaj nikoli ne prespi pri njej,on pa je rekel le nevem.....
moj dobr prijatelj je reku tip ji jemlje za igro....jo ima za dobro prijateljico.
in se po vrhu ji ddela uslugo da spi szi njo.....noro kako razmislja...sej ni cudn da se tamali rola
ne skrivaj se za kalupi,sprejmizivljenje tako kot je ,ne skusajbiti nekdo ki nisi,predvsem neigraj.....bodi kar si,in ljubezen bo sledila sama od sebe