Author Topic: kasno vlogo imajo starsi pri izbiri partnerja?  (Read 10549 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline lipicanka

• Novinec
  • *
  • zivljenje je preprosto
kasno vlogo imajo starsi pri izbiri partnerja?
« on: March 22, 2008, 10:02:35 PM »
imam eno vprasanje,malo sem zmedena malo razocarana,predvsem pa potrta.
mogoce je krivo vreme mogoce cas v katerem zivimo...nevem vem le da je danes cuden dan obarvan z negativnostjo szi temo brez smeha in srece.
slisala sem tako otozno zgodbo da mi je dalo misliti....
moja prijateljica ima fanta szi njim je skoraj leto...delasta skupaj se smejeta skupaj celo spista skupaj...jaz vem da je ona z njim in se par drugih tudi,njegovi prijatelji tudi vejo da sta skupaj...ma je vse tako cudno...skupaj sta na skrivaj.oz.nic ni javno.
ona ima obcutek da jo skriva pred drugimi,to jo je zalostilo.sam on trdi da jo ima neizmerno rad,tudi pokaze ji to,jo pocarta se smeje z njo jo poslusa....
in kje je problem,danes je zvedla da prej ko je bil v zvezi szi bivso punco 7 let je njegova mama bila vedno z njima,celo na dopust je sla mama z njim.mama mu ni dovolila da bi se porocil z jo .punca ga je zapustila in zdaj star 38 let se isce....
jaz mislim da ce ni bila bivsa dobra da nebo nobena....zanima me kdo je zdaj tu problem mati ali on k ne udari po mizi.....saj nemore bit sam celo zivljenje nemore celo zivljenje skrivati punce pred mamo....ceprav trdi da jo ima rad.
kako naj ji svatujem?

hvala vsem
ne skrivaj se za kalupi,sprejmizivljenje tako kot je ,ne skusajbiti nekdo ki nisi,predvsem neigraj.....bodi kar si,in ljubezen bo sledila sama od sebe

Offline Iza

• Uporabnik
  • **
    • KALI
Re: kasno vlogo imajo starsi pri izbiri partnerja?
« Reply #1 on: March 23, 2008, 05:17:18 PM »
imam eno vprasanje,malo sem zmedena malo razocarana,predvsem pa potrta.
mogoce je krivo vreme mogoce cas v katerem zivimo...nevem vem le da je danes cuden dan obarvan z negativnostjo szi temo brez smeha in srece.
slisala sem tako otozno zgodbo da mi je dalo misliti....
moja prijateljica ima fanta szi njim je skoraj leto...delasta skupaj se smejeta skupaj celo spista skupaj...jaz vem da je ona z njim in se par drugih tudi,njegovi prijatelji tudi vejo da sta skupaj...ma je vse tako cudno...skupaj sta na skrivaj.oz.nic ni javno.
ona ima obcutek da jo skriva pred drugimi,to jo je zalostilo.sam on trdi da jo ima neizmerno rad,tudi pokaze ji to,jo pocarta se smeje z njo jo poslusa....
in kje je problem,danes je zvedla da prej ko je bil v zvezi szi bivso punco 7 let je njegova mama bila vedno z njima,celo na dopust je sla mama z njim.mama mu ni dovolila da bi se porocil z jo .punca ga je zapustila in zdaj star 38 let se isce....
jaz mislim da ce ni bila bivsa dobra da nebo nobena....zanima me kdo je zdaj tu problem mati ali on k ne udari po mizi.....saj nemore bit sam celo zivljenje nemore celo zivljenje skrivati punce pred mamo....ceprav trdi da jo ima rad.
kako naj ji svatujem?

hvala vsem

Če je zaljubljena v modela, ji prav hudo veliko ne boš mogla svetovati. Zadevo bo morala rešiti sama oz. model sam.
Če je pa hudo prilagodljiva, se pa lahko tudi prilagodi dani situaciji in čez 20 let (če preživi) dobi Nobelovo nagrado. ;)

Lep dan!

Iza
Live, love, laugh and be happy or at least have some fun!
http://www.kali.si/index.php?option=com_content&view=article&id=53&Itemid=58
ThetaHealing™ Instructor

Offline Azra

• Spl. simbol
  • "The devil made me do it ..."
« Reply #2 on: March 23, 2008, 05:22:14 PM »
Mat ga je zafurala, tip se ne bo spremeno. Ona pa mora sama videt. Ponavadi take zenske: bolj "dobijo", bolj jim pase. In, ce je ze tako dolgo v tem, ji ni pomoci. Najverjetneje nikol ne bo spregledala.
http://img687.imageshack.us/img687/1953/mojakarta.gif
V pravljici junak ubije zmaja in se poroci s princeso. V realnosti ne ubije nikogar in se poroci z zmajem.

Offline Azra

• Spl. simbol
« Reply #3 on: March 23, 2008, 08:52:00 PM »
Jaz bi ti predlagala, da se ne ukvarjas s problemi drugih, ker ti bo samo energijo crpalo - po nepotrebnem.
Pri tej starosti bi tista zenska ze lahk mela malo vec pameti ... za njega pa ne bom izgubljala besed.  :D
V pravljici junak ubije zmaja in se poroci s princeso. V realnosti ne ubije nikogar in se poroci z zmajem.

Offline Darja

• Uporabnik
  • **
  • Bodi to kar si
« Reply #4 on: March 23, 2008, 08:54:32 PM »
Po moje bi se moral odseliti od  matere in začeti živeti  sam,če je pa že zdaj tako...potem bo še naprej ...je pa težko takole kaj predlagat...hm. ??? ??? ???

lep večer,D :-*

Offline Azra

• Spl. simbol
« Reply #5 on: March 23, 2008, 09:28:00 PM »
Moja najboljsa prijatlca si je zafurala lajf zarad podobnega idiota. Sem ji dve leti tupila, pa nic ... Potem sem pustila ... Cez leta je prisla k meni in rekla, da sem imela prav. Ampak takrat je ze bilo prepozno, ker si je unicila marsikaj.

Offline taja6

• Splet. Simbol
  • »Zapri oči. Zaljubi se. Ostani tam.« ~ Rumi
« Reply #6 on: March 23, 2008, 10:53:31 PM »
Moje mnenje je takšno, da ima vsak svojo pot in svoje preizkušnje na svoji življ. poti...čemur radi rečemo življ. lekcije. In te moramo osvajati, reševati sami. Seveda si  kot njena prijateljica na nek način čustveno vpletena, saj jo imaš verjetno rada in ti ni vseeno, kaj se ji dogaja.

Kaj lahko po mojem storiš - stojiš ji ob stani s svojo ljubeznijo in seveda s svojim iskrenim mnenjem - a brez nasvetov, vmešavanja....poveš ji iskreno, kakšno je tvoje videnje celotne situacije - ona pa bo iz tega potegnila ali pa tudi ne ven, kar pač v tem trenutku potrebuje ( kar zmore slišati v tem trenutku ). Ampak samo pod pogojem, da te vpraša za svoje mnenje ali se ti zaupa v tem smislu...če sta pravi prijateljici potem tudi o tem govorita.

Takšen iskren in ljubeč odnos imam sama s prijateljico ( s katero sva nerazdružljivi prijateljici praktično skoraj od rojstva ) in tudi s prijateljicami, katere sem si pridobila kasneje. Ljubeče, veliko podpore in razumevanja, a vedno iskreno, direktno.

Želim ti, da se tebi in tvoji prijateljici vse izpelje, točno tako kot je najboljše.  :D Sicer pa ne pozabi, da kakorkoli kruto se to sliši, a vedno kar se nam dogaja na naši poti na nek način potrebujemo, da lahko napredujemo. Vse lepo!

Taja
« Last Edit: March 24, 2008, 12:00:01 AM by taja6 »

Offline Iza

• Uporabnik
  • **
    • KALI
« Reply #7 on: March 23, 2008, 11:33:44 PM »
Taja, se v celoti strinjam s tvojim razmišljanjem  :)

Lep dan!

Iza
ThetaHealing™ Instructor

Offline taja6

• Splet. Simbol
  • »Zapri oči. Zaljubi se. Ostani tam.« ~ Rumi
« Reply #8 on: March 24, 2008, 12:01:43 AM »

Lep dan!

Iza

joooj Iza, si videla kako števično spremstvo imaš okrog sebe  ;D post si oddala ob 11:33:44  ;)  :D

Offline Iza

• Uporabnik
  • **
    • KALI
« Reply #9 on: March 24, 2008, 09:01:06 PM »

Lep dan!

Iza

joooj Iza, si videla kako števično spremstvo imaš okrog sebe  ;D post si oddala ob 11:33:44  ;)  :D

Hvala jim  :D :D ;)

Lep dan!

Iza
ThetaHealing™ Instructor

Offline coffee

• Novinec
  • *
« Reply #10 on: March 24, 2008, 10:26:09 PM »
Lahko mu postavi pogoj, toda vprašanje, če je dovolj zrela za kaj takega.. Ko ji bo postalo popolnomma vseeno, bo lahko pogoje postavljala, dokler pa bo čustveno prežeta, pa bolj težko  in bo tako še naprej 'trpela'. Morda je že poskusila z ultimatom, toda ni bila dovolj trdna in je bilo spet takoj vse po starem. Dogovori tukaj ne zaležejo.
Dejstvo je, da bi se moral tip spokat od matere, saj ga je ta čustveno popolnoma pohabila. Ker pa se svoje matere boji, je ta še vedno na prvem mestu..
Povedati bejbi, da naj spoka in leti, kolk jo noge nesejo nima smisla - to itak ve sama. Dokler si sama ne bo prišla na jasno in dokler ji dekla na glavi ne bo dvignilo, toliko časa je brezpredmetno karkoli govorit in opozarjat. Brez skrbi, da sama najbolje ve, saj ima situacijo vsak dan pred očmi. Vprašanje le časa, koliko časa bo to prenašala.
Torej moje mnenje, če ima moč, naj ga zapusti ta trenutek!
 Če jo ima res rad, bo prišel za njo.. če, ne, je niti ni vreden.
Bolna mamica pa naj svojega nebogljenčka pri 38 letih še naprej ujčka!  >:(

P.S.
kaj v postli spi med njima? Dvakrat ni za rečt...

« Last Edit: March 24, 2008, 10:30:14 PM by coffee »

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #11 on: March 25, 2008, 05:25:19 AM »
Moje mnenje pa je, da v ljubezni ni popolnoma nobenih pogojev. Ali ti človek paše, ali pa ti ne. Enostavno jaz v nesrečne ljubezni sploh ne verjamem.

Vsakič, ko se srečujemo z nekom, ki nam prihaja nasproti in ugotovimo, da nas na njem nekaj "moti", se enostavno poglobimo vase in se vprašajmo, kakšne prikrite lastnosti, komplekse, odklone, vzorce in prepričanja imamo mi sami. Nemogoče je namreč v življenje pritegovati ljudi, ki nam ne bi hoteli česa povedati. In to je seveda idealna priložnosti.
Mene zanima, kako se je deklica prej "obnašala" v partnerskih odnosih. Se vzorec na nek način ponavlja. Ali ima sama strah pred tem, da je popolnoma ljubljena, sprejeta tudi od drugih itd.... da ne naštevam.
www.Astro-Star.net
ASTROLOŠKE ANALIZE, VEDEŽEVANJE, TEČAJI VEDEŽEVANJA IN ASTROLOGIJE

http://shrani.si/f/g/Y6/4RTQBfUR/tea.gif

Offline coffee

• Novinec
  • *
« Reply #12 on: March 25, 2008, 10:26:56 AM »
Moje mnenje pa je, da v ljubezni ni popolnoma nobenih pogojev. Ali ti človek paše, ali pa ti ne. Enostavno jaz v nesrečne ljubezni sploh ne verjamem.
....
Tea, imaš prav. S pogojem ne bo ničesar dosegla. Tudi jaz nisem. Šele, ko ti postane popolnoma vseeno, tedaj pride do preobrata.. ki pa je navadno prepozno.. Ko je ženska enkrat hladna, je dotični ne more več ogreti.

Toda z besedo pogoj, sem želela povedati, da lahko na tak način opozori nase. Težko ji je, saj je on gluh za njene prošnje. Najbrž se tudi sam zaveda stanja, pa ne zna ali more drugače.. in upa, da bo dosedanje stanje z materjo trajalo samo še nekaj časa. Češ, saj bo bolje. Če nič ne storiš v to smer, ni nič bolje. Ostane isto, ponavadi pa se še poslabša.. - v njegovem primeru traja to že 38 let!
Dokler zadeva pri njem ne bo dozorela, nima smisla kar koli. Zanj bi bilo najbolje, če bi živel nekaj časa sam. Torej stran od matere. V svojem gospodinjstvu. Da si bo sam pral, lilkal in kuhal...!! Za uspešno partnerstvo je to izredno pomembno, da si sposoben sam živti, ne pa, da od mamice pade v objem nadomestni mamici. Šele tako bo spoznal kdo je in kaj hoče.

Naj mu predlaga pogovor pri psihologu, kamor bosta šla oba ali vsi trije.
Lp

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #13 on: March 25, 2008, 10:52:45 AM »
Vse lepo in prav.

Vendar mene pri takih in podobnih vprašnjih zmoti dejstvo, da vedno gremo iskat "krivca" zunaj sebe. Vse kar se nam dogaja, pa je v nas ..... zunanje okoliščine so samo refleksija našega notranjega sveta.

Torej ....... dokler kdo vztraja v odnosu, kjer je žrtev, nerazumljen, premalo ljubljen itd....... se je treba vprašati pri sebi, kaj v notranjosti povzroča to stanje. Ideja o psihologu ne bo dala rezultatov, tudi če bi se vsi trije šli terapirat.

Deklica si mora sama pri sebi postaviti vprašanje, kaj jo vleče k temu, da se počuti nesrečno. Kaj ji v njej preprečuje uživati popolno ljubezen. Ko bo to razčistila sama s seboj, se naredijo čudeži. Ali bo tipo postal moški čez noč, ali pa bo srečala tapravega.

Naše pač ni, da se ukvarjamo z drugimi. Imamo zadosti dela kar sami s seboj. In to je edina prava pot, če želimo imeti kdaj kvaliteten odnos sami s sabo. Kajti le to je pogoj, da imamo lahko tak izpolnjujoč odnos tudi z drugim.
www.Astro-Star.net
ASTROLOŠKE ANALIZE, VEDEŽEVANJE, TEČAJI VEDEŽEVANJA IN ASTROLOGIJE

http://shrani.si/f/g/Y6/4RTQBfUR/tea.gif

Offline apemaya

• Veteran
« Reply #14 on: March 29, 2008, 01:17:47 PM »
Moj nasvet je, da se ne sekiraj za druge.

Vem, da jo imas rada, da ji zelis samo najbolje, vendar sta vidve dva popolnoma razlicna individuuma, ki kot pravi Taja, rabita dolocene zivljenske izkusnje. Lahko ji das na stotine nasvetov, pa bo poslusala samo sebe. Ce jo vlece k njemu, bo z njim- pa ce je pri tem nesrecna ali ne.

Ce clovek ne pride sam do nekega spoznanja so vse besede odvec.