Author Topic: Numerologija  (Read 262142 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline taja6

• Splet. Simbol
  • »Zapri oči. Zaljubi se. Ostani tam.« ~ Rumi
Re: Numerologija
« Reply #30 on: January 27, 2009, 08:46:10 AM »
Vsa števila niso kompatibilna z vsemi, najboljše kombinacije so:
(število = se ujema z...)

1 = 2,4,7
2 = 1,7
3 = 6,8,9
4 = 1,7
5 = 1,6,7,9 (izogibati pa se mora 3,8)
6 = 3,5,9
7 = 1,2,4,5
8 = 3,9
9 = 3,5,6,8

Z ljudmi, rojenimi na ta števila, ki imajo imena, priimke... na ta števila, se bomo bolje razumeli.

Jaz sem sicer petica, ampak se 3 prav dobro razumem ::) Imam pa kar nekaj problemov z nekaterimi 9. 8)

tudi jaz k sebi vlečem 5, pa tudi 2 in 4 - kar naj ne bi bilo kompatibilno z mojim roj. št. 3. A so ravno ti ljudje mojemu srcu najbljižji  :-*

je pa res, da ko se v minutki z neznanim človekom zaklepetam, ujamem ...takoj vem, da je 3  :D

Offline Gaia

• Splet. Simbol
  • Bodi sprememba, ki jo želiš videti v svetu.
    • www.theta.si
« Reply #31 on: January 27, 2009, 02:34:19 PM »
Včerajšnjo debato glede dnevov sem zamudila, sem pa sobota, kar mi zeloooo odgovarja. Drugače imamo pa pri nas doma takole. Po datumu rojstva sva oba s sinom 6, mož 5, v ključu pa imata onadva 5 in 6, jaz pa 3 in 6 tako da se nam 6 zopet ponovi.

Če mi bo pa kdo razložil, kako pripeti wordov dokument, imam skenirane ključe in razlage posameznih števil, da si lahko vsak sam prebere.

Goga
Praktik Reconnective Healinga® in Reconnectiona®
Mojstrica ThetaHealinga® s Certifikatom Znanosti
Angelska terapevtka®, Medij
www.theta.si
DZK 519
http://www.shrani.si/f/1S/bz/4g4xuymc/karta-gaia.gif
http://www.shrani.si/f/1g/TD/3qcGvQgv/karta-vlado.gif

Offline Regina

• Spletn. Simbol
  • Ustavi se tam, kjer sije sonce
    • Šepet sanj
« Reply #32 on: January 27, 2009, 04:17:35 PM »
Če mi bo pa kdo razložil, kako pripeti wordov dokument, imam skenirane ključe in razlage posameznih števil, da si lahko vsak sam prebere.

Shrani ga na www.shrani.si in prilepi  ;D

Sicer pa nekaj malega najdete tudi na moji spletni strani  ;)
http://www.sepet-sanj.com/vedezevanje/Numerologija.htm
Za profesionalno analizo sanj in dešifriranje sporočila, ki je namenjeno samo vam! 
www.sepet-sanj.com
ThetaHealing Practitioner™

Offline Gaia

• Splet. Simbol
    • www.theta.si
« Reply #33 on: January 27, 2009, 04:58:18 PM »
Hvala, Regina.

No, tukaj so ključi za vse dneve v letu in podrobnejše razlage vseh števil. Razlago števil 8 in 9 najdete pod 7, vendar nista posebej označena.

Goga
« Last Edit: January 27, 2009, 05:00:26 PM by Goga »
www.theta.si
DZK 519

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #34 on: January 27, 2009, 08:02:07 PM »
hvala goga

zelo uporabno

ang:
www.Astro-Star.net
ASTROLOŠKE ANALIZE, VEDEŽEVANJE, TEČAJI VEDEŽEVANJA IN ASTROLOGIJE

http://shrani.si/f/g/Y6/4RTQBfUR/tea.gif

Offline nensi

• Sple. Simbol
  • There's no such place as far away.
« Reply #35 on: January 27, 2009, 08:04:46 PM »
...ne bom smetila in mešala tukaj z drugo teorijo numerologije, ki sicer ne izključuje prve, lahko pa kasneje, ko se bo debata razvila, kaj rečemo še o tem.

O tem piše Taja Veroti  Tjaša v svoji knjigi  ( PO ) MOČ NUMEROLOGIJE - jaz spremljam dogajanje glede na osebna leta po tej numeroligiji zase in za bližnje zadnja 4 leta in lahko potrdim, da presenetljivo drži.

Taja

meni bi bilo pa prav super, če imaš voljo da še kaj o tej drugi smeri rečemo, moj uvod je bil bolj izziv za izbezat tiste, ki o tem veste veliko več kot jaz, da kaj napišete
jaz se z numerologijo resno nisem nikoli podrobneje ukvarjala, tako da kaj več od Nacine knjige nisem resno brala

čakajoč na kaj zanimivega še z druge plati  ::) pozdravček

Offline taja6

• Splet. Simbol
« Reply #36 on: January 27, 2009, 08:25:53 PM »
z veseljem, če ne prej pa mogoče za vikend  ;) samo malo časa je potrebnega  ;) je pa tema tako obširna, da ne vem kako bi skrčila to v par stavkov, res ne vem  ::)

Za začetek, Tjaša enako uporablja kaldejsko abecedo, po kateri se nobeni črki ne pripisuje vrednosti, višji od 8, saj se številu 9 pripisuje že del božanskih lastnosti.

ŽIVLJENJSKA POT

Rojstni podatki naj bi bili tisti, ki določajo vse naše prirojene in usojene lastnosti in značilnosti. Določajo našo življ. pot ali našo vlogo v tem življenju v kozmničnem merilu. Ne gled ena to, kolikokrar sprememenimo ime in priimek, svoje življenjske poti ali namena bivanja ne moremo sprememniti. Od našega prvega do zadnjega dne izražamo moč, ki nam je dodeljena skozi število naše življ. poti. Večje uspehe bomo dosegali in bomo bolj zadovoljni, če bomo delovali čim bolj usklajeno s to potjo, ki nam je namenjena. Kadar je dan rojstva v harmoniji s številom naše živl. poti, prihajajo do izraza pozitivne lastnosti števila našega roj. dne.

Numerološka uskladitev imena in priimka nikoli ne pomeni, da bomo od sedaj naprej živeli v idili in brez skrbi, preizkušenj itd...pomeni le to, da se bomo lažje posvečali svoji osebni rasti, ker bomo na svoji poti naleteli na manj težav, ovir.

Svoje število življenjske poti izračunamo tako, da seštejemo dan,. mesec in letnico rojstva.

npr.   DAN           3
        MESEC        9
        LETO     1969
                     1981 = 1+9+8+1=19=10=1

Število življ. poti je torej  1.

- Vedno seštevamo tako dolgo, da dobimo enomestno število.

ŽIVLJENSKA POT 1 - pionir, voditelj
ŽIVLJENSKA POT 2 -pomočnik
ŽIVLJENSKA POT 3 - umetnik
ŽIVLJENSKA POT 4 - graditelj, zidar
ŽIVLJENSKA POT 5 - popotnik, pisatelj
ŽIVLJENSKA POT 6 - učitelj
ŽIVLJENSKA POT 7 - mistik
ŽIVLJENSKA POT 8 - zbiratelj, ekonomist
ŽIVLJENSKA POT 9 - metafizik, božji otrok ali pot dragulja

toliko zaenkrat  ;)

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #37 on: January 27, 2009, 08:35:02 PM »
Če se ne motim Taja ima ta knjigica mnogo povezav z osebno rastjo in cikli pri Tarotu.

Jaz sem 4
www.Astro-Star.net
ASTROLOŠKE ANALIZE, VEDEŽEVANJE, TEČAJI VEDEŽEVANJA IN ASTROLOGIJE

http://shrani.si/f/g/Y6/4RTQBfUR/tea.gif

Offline taja6

• Splet. Simbol
« Reply #38 on: January 27, 2009, 08:53:19 PM »
ja res je Tea, tudi jaz sem npr. pri tarotu 1-Mag in tu življ. pot 1.  ;)  Cikli rasti pri tarotu in tukaj se računajo osebna leta  in starostna doba, ki nam povedo, v kaj bomo vlagali v določenem letu največ energije, kakšne preizkušnje, izzivi in srečne priložnosti nas čakajo v določenem osebnem letu...o tem bomo verjetno še kasneje kaj rekli.

« Last Edit: January 27, 2009, 08:54:51 PM by taja6 »

Offline Gaia

• Splet. Simbol
    • www.theta.si
« Reply #39 on: January 27, 2009, 08:56:19 PM »
Zanimivo, jaz sem 6 in to življenjsko poslanstvo že dolgo opravljam na takšen ali drugačen način.

Goga
www.theta.si
DZK 519

Offline mavrica

• Uporabnik
  • **
« Reply #40 on: January 27, 2009, 09:21:04 PM »

hoj, Regina! Tole sem že pred časom malo čekirala...zanimivo si podala  8)

Imam pa eno vprašanje: ko pretvarjamo imena v številke kako narediš z sičniki in šumniki? Ali enostavno odmisliš "strešice" ali pa upoštevaš iz česa so te črke sestavljene. Recimo v mojem priimku je črka Š in je še v tretji generaciji bila pisana kot SCH. Kako določiš število te črke  ???

Pa še nekaj me bega...če podpisuješ leto dan in mesec dobiš drugačen seštevek kot če direktno seštevaš, kar na končni rezultat ne vpliva, vpliva pa na vmesno število, ki pa tudi ima svoj pomen... ;)

lep večer še naprej  :)
...človek ni le skupek celic svojega telesa, ampak odsev svojih misli...      M. Kojc

DZK število - 656

Offline Princes

• Mojster
« Reply #41 on: January 27, 2009, 09:21:49 PM »
Taja, z možem sva oba 9. Zelo bi bila vesela tvoje razlage. :)
"Prava modrost pride, ko spoznamo, kako malo razumemo o življenju, o sebi in svetu okoli nas" - SOKRAT

Usui reiki mojster-učitelj; Theta Practitioner™; astrologija;

DZK 151

Offline taja6

• Splet. Simbol
« Reply #42 on: January 27, 2009, 09:40:53 PM »

hoj, Regina! Tole sem že pred časom malo čekirala...zanimivo si podala  8)

Imam pa eno vprašanje: ko pretvarjamo imena v številke kako narediš z sičniki in šumniki? Ali enostavno odmisliš "strešice" ali pa upoštevaš iz česa so te črke sestavljene. Recimo v mojem priimku je črka Š in je še v tretji generaciji bila pisana kot SCH. Kako določiš število te črke  ???

Pa še nekaj me bega...če podpisuješ leto dan in mesec dobiš drugačen seštevek kot če direktno seštevaš, kar na končni rezultat ne vpliva, vpliva pa na vmesno število, ki pa tudi ima svoj pomen... ;)

lep večer še naprej  :)

strešice enostavno odmisliš  ;) če se priimek piše z npr. SCH upoštevaš vrednost vsake posamezne številke ;)

Offline mavrica

• Uporabnik
  • **
« Reply #43 on: January 27, 2009, 09:56:47 PM »
Hvala Taja  :D

meni se vseeno zdi da je tole prevajanje z brisanjem strešic ni prav, ker že v samem jeziku to ni enakovreden glas. Mogoče tale primer z priimlkom ki izvira iz nemško govorečega področja niti ni pravi. Zdi se mi da naših črk oziroma njihovo vibracijo ne moremo zaznati z kaldejsko abecedo...priznam da sem se prav zaradi tega nehala ukvarjati z numerologijo v tej obliki...nekaj mi je tu manjkalo.

lepo bodi  :)
...človek ni le skupek celic svojega telesa, ampak odsev svojih misli...      M. Kojc

DZK število - 656

Offline taja6

• Splet. Simbol
« Reply #44 on: January 27, 2009, 10:00:25 PM »
evo Princes  ;)

ŽIVLJENSKA POT 9
METAFIZIK, BOŽJI OTROK ALI POT DRAGULJA

Ta življ. pot ( v nadaljevanju ŽP ) vsebuje življ. izkušnje vseh števil. Pogosto imajo ti ljudje težko otroštvo, polno pomanjklanja in odrekanja, z globokimi travmatičnimi izkušnjami. Rešitev lahko iščejo v umiku v svoj sanjski svet, v knjigah, sanjarjenju, domišljijskih popotovanjih. V sebi imajo moč, ki je velikokrat ne obvladujejo in lahko preraste v nasilnost.

Pa vendar so njihovo kozmično nasledstvo najbolj plemenite želje in najbolj vzvišeni ideali. Njihovo živl. je pogosto vezano na oskanje idealov ali uresničenje nekega klica. Zanima jih mistika, okultizem, vsa mejna področja, raziskovanje člov. vedenja in člov. duše. Disciplinirano in predano vztrajajo pri tistem, kar začnejo. Učinkoviti so le takrat, kadar verjamejo v to, kar počnejo. Sledijo tistemu, kar ima za njih smisel in srce. Pogosto uspejo na nepredviden način, v težkih okoliščinah, ob ovirah, nevarnostih.

So zelo hitro prilagodljivi in so ustrežljivi ter polni razumevanja, sočutja. Vsem so pripravljeni pomagati in ničesar ne zahtevajo za povračilo. Za njih je resnična vrednost v dajanju in ne sprejemanju. Zelo lahko navezujemo stike z njimi saj so zelo dostopni. So zelo družabni, a svojo dušo redkokomu odprejo. Če so sami v stiski, se umaknejo, zavijejo v molk, zato jim je težko pomagati, ker o svojih problemih redko govorijo. Živijo in oblikujejo svojo lastno duhovnost in prav zaradi tega na druge ljudi delujejo kot nosilci luči. Imajo naraven talent za pomoč ljudem v prehodnih obdobjih in krizah, saj jih navdihujejo in spodbujajo. Ljudje si jih pogosto izberejo za duhovne vodnike.

Spoštujejo red in harmonijo in so zelo marljivi delavci in vsako delo, katerega se lotijo, ga dokončajo - šele takrat pričnejo z novim delom. krog 38 ali 40 leta dožiovijo velik preboj na področju kariere, prej pa dostikrat doživijo ponižanja in degradacije.

Ljubezen je za njih najvišja vrednota in nekaj najbolj svetega na svetu. Le to običajno najdejo bolj pozno, po globokem razočaranju ali dolgotrajni samoti.

Na zdravstvenem področju je velikokrat njihova šibka točka kri in krvni obtok.

Kadar je dan njihovega rojstva pod vibracijami 1 ( v katerikoli obliki 1,10,19,28 ) bodo imeli velike težave z oamljenostjo. Ta kombinacija jih dela navzven trde, hladne in toge, posesivne in gospodovalne. Nikakor ne najdejo pravega mesta med ljudmi, zato jih vodi v osamo in izolacijo.

Ta ŽP zahteva od človeka, da pokaže razumevanje za težave in stiske drugih, se jim posveča in jim pomaga. Ti ljudje se nikoli ne smejo egoistično zapreti pred drugimi in ignorirati človeštva.

ang: