Author Topic: II Papessa - Višja svečenica  (Read 6292 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline tar_mar

• Novinec
  • *
II Papessa - Višja svečenica
« on: June 09, 2008, 07:50:17 PM »
Papessa II - Višja svečenica

« Last Edit: January 24, 2009, 09:33:15 PM by tar_mar »

Offline Mojzes

• Uporabnik
  • **
let it be

Offline Azra

• Spl. simbol
  • "The devil made me do it ..."
Re: Papessa II - Višja svečenica
« Reply #2 on: June 09, 2008, 09:23:20 PM »
Meni na tej sliki deluje resno in poucno. Kot da nas skusa kaj naucit. Tudi zakrita je precej...
Ma da ni zalostna  ???
http://img687.imageshack.us/img687/1953/mojakarta.gif
V pravljici junak ubije zmaja in se poroci s princeso. V realnosti ne ubije nikogar in se poroci z zmajem.

Offline cvetka

• Sp.simbol
« Reply #3 on: June 09, 2008, 09:46:52 PM »
Meni na tej sliki deluje resno in poucno. Kot da nas skusa kaj naucit. Tudi zakrita je precej...
Ma da ni zalostna  ???
Ja, tole je tudi moje mnenje; tale slika nima "oznak, ki pritičejo v literaturi" Višji svečenici: tu vidim spokojnost, mirnost, znanje, izkušnje, zaupanje.

lp

Offline mavrica

• Uporabnik
  • **
« Reply #4 on: June 10, 2008, 01:42:32 PM »
Sončke tudi tebi...tole je pa pravi užitek brati  :D

Z kartami se ne ukvarjam, mi je pa pri tej padlo v oči tisto rumeno, ki ga ne znam opredeliti, ki je pripeto na ruto...kakor da jo zadržuje in zato tak nenavaden izraz na njenem obrazu...

če boste nadaljevali se zna zgoditi, da me potegnete v preučevanje tudi tega pogleda na svet  ;)
...človek ni le skupek celic svojega telesa, ampak odsev svojih misli...      M. Kojc

DZK število - 656

Offline Rena

• Sple. Simbol
  • Harmonija, izpolnjenost, ljubezen - hvala vesolje
Re: II Papessa - Višja svečenica
« Reply #5 on: December 16, 2008, 08:01:41 PM »
Oshotova II je NOTRANJI GLAS.

Notranji glas ima na zunanji strani podobno pokrivalo oz. je precej zakrita, kot Marseillesova papežinja. Vsa je naslikana s simbolom lune, vsa ženska, notranji krog na področju njenega srca in zunanji krog v katerem obstaja. Notranji krog, lunina ženska energija, ki nam pomaga, da smo intuitivni, da gremo vase. Tako kot je pri Marseillovi rumen trak čez področje srca, ki kaže napajanje z duhovnostjo in energijo. Pod njo je voda...čustva...v vodi se rodi življenje...

In komentar v Oshotovi knjigi: Notranji glas ne govori z besedami, temveč v brezbesednem jeziku srca. Je kakor orakelj, ki govori samo resnico.......  Včasih se nam zdi, da nas množica glasov vleče vsak na svojo stran. Zmedenost v takih trenutkih nas opominja, naj iščem tišino in osrediščenost v sebi. Le tedaj bomo spodobni slišati resnico.

Zanima me pa (smo to že rekli?) kaj pa pomeni, če potegnemo karto Velike svečenice? Če jo sprašujemo zaradi posla, če zaradi ljubezni, zdravja?

Offline Rena

• Sple. Simbol
  • Harmonija, izpolnjenost, ljubezen - hvala vesolje
Re: II Papessa - Višja svečenica
« Reply #6 on: December 17, 2008, 09:26:39 PM »
Bom nadaljevala, sem glih v zagonu  :D Ampak vseeno  še čakam tvoj odgovor ali komentarje drugih, kaj pomeni za določena vprašanja, če potegnemo Višjo svečenico... Da je človek še nekako neodločen? Da se mora prvo poglobiti vase? Ali kaj?

Sončka  :-*