Author Topic: Sinastrija  (Read 136730 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Princes

• Mojster
Sinastrija
« on: November 16, 2006, 05:20:54 PM »
Tea, na vaši spletni strani sem brala o sinastriji, vendar si točno ne znam razložiti, kaj bi pomenilo naslednje: s prijateljico imava obe Luno v Tehtnici v  9.hiši na 22.stopinji, vse osi se nama prekrivajo.

Kaj takšna slika pomeni - mogoče enakosti, enak način čustvovanja, zahtev glede doma, partnerja in kariere? Predvsem me zanima Luna. Zanimiv je podatek, da je pri njej že delovala 22.st.Lune (mama umrla za rakom na dojki).
"Prava modrost pride, ko spoznamo, kako malo razumemo o življenju, o sebi in svetu okoli nas" - SOKRAT

Usui reiki mojster-učitelj; Theta Practitioner™; astrologija;

DZK 151

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
Re: Sinastrija
« Reply #1 on: November 16, 2006, 05:58:06 PM »
1. podatek, da so hiše približno enako postavljene govorijo seveda o nekih podobnostih. Vendar je zelo pomembno, kam gredo vladarji hiš /v katere hiše in znamenja/ in seveda kakšne aspekte potem ti tvorijo.
Torej, tukaj je samo en vidik podobnosti, tisti čisto osnovni. Zgodbo pripovedujejo namreč v veliki meri vladarji.

2. Enako velja tudi za Luno. Seveda je Luna poleg Sonca in As deležna v horoskopu posebne pozornosti. In podatek, da jo imata na isti stopinji /kozorogovi/ že govori o neki podobnosti. Najbrž pa Luna pri vama dela zelo različne aspekte z drugimi planeti. To bo dajalo tiste nianse in različnosti, ki jih seveda zasledimo v horoskopih posameznika, ker seveda nista dva enaka.

3. Da sta Luni skupaj je tudi nek karmičen pomen. Treba je pozorno proučiti vozle /severni in južni/, pa aspekte z njima. To bo tudi dodatno razložilo vajin odnos.

4. Zelo pomembo je kje sta Veneri od obeh /Luna v tehtnici = venera vladar/ in seveda aspekti Vener.

5. Če gledamo pa še po stopinjah, je treba pogledati še malo na Saturn.

Če zaključim: Luni v tehtnici povedo osnovo, ki jo lahko preberemo v vsaki astrološki knjigi. Če pa je vajin način čustvovanja enak .... itd...... je pa treba pogledati vse zgoraj našteto, da bi lahko odgovorila na vprašanje.
www.Astro-Star.net
ASTROLOŠKE ANALIZE, VEDEŽEVANJE, TEČAJI VEDEŽEVANJA IN ASTROLOGIJE

http://shrani.si/f/g/Y6/4RTQBfUR/tea.gif

Offline Princes

• Mojster
« Reply #2 on: November 16, 2006, 06:08:01 PM »
Tea, hvala za smernice. Ste pa zelo izčrpno podala kazalce, tako da ne bom imela problemov pri preučitvi ujemanja.

Hvala :)
"Prava modrost pride, ko spoznamo, kako malo razumemo o življenju, o sebi in svetu okoli nas" - SOKRAT

DZK 151

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #3 on: November 16, 2006, 06:12:52 PM »
Malenkost Princes. Poglej pa tudi oba vladarja AS in DS če tvorita kakšen aspekt. Sploh vladarja DS sta za odnos zelo pomembna. Kajti v znamenju kjer sta, v aspektih kakršne tvorita ... to bo dalo potem pečat nekemu odnosu. Zelo pomembno je kakšen aspekt med seboj ustvarjata.
www.Astro-Star.net

Offline Princes

• Mojster
« Reply #4 on: November 16, 2006, 06:38:27 PM »
Obe sva Kozoroginji po ASC vendar vladarja ne tvorita aspekta, že tu se vidi razlika: Moj Saturn/Vodnar I. hiša - njen v Ribah II. hiša, DS v Raku, Luna v čisti konjunkciji.
Moje Sonce Dvojček -5.h in njeno v Tehtnici 8.h sta v trigonu.
Moje Sonce (5) konjunkcija (4.st.) njen severni vozel (4.h.)
Njeno Sonce (8)  kvintil moj vozel na DSC

Skratka če povzamem naj bi to pomanilo v zelo širokem smislu brez upoštevanja detajlov (čisto po dvojčkovo):
- po zunanjosti različni (jaz ostra, nedostopna, ona mehka, mistična...) pa čeprav obe s Saturnom na hrbtu
- življenjski cilj je različen, vendar obema razumljiv in dojemljiv (moja zračnost, pretok informacij, hitrost, rahla nepremišljenost se združita oz. prepletata z njenim zemeljskim pogledom - počasu, preudarno, ovrednoteno, pretehtano...)
- no pri vozlih se pa zakvačkam - katera kateri naj bi v tem življenju pomagala kaj?

- karma - vozli

DZK 151

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #5 on: November 16, 2006, 07:18:35 PM »
Karma: tisto o pomaganju vsi nekoliko preveč kompliciramo. To so mnogo bolj suptilne stvari kot bi bil možen odgovor na vprašanje. Logično si ga sicer lahko razložimo tudi z karmično astrologijo. Ne vem pa, če je to sploh smiselno.
Vsak odnos, ki ga ustvarjamo v tem življenju je "dolg" karme. Odnosi so različno dolgi, različno zahtevni, vedno pa gre za medsebojno prepletanje dveh oseb in dogajanja /ali "pomoči"/.

Bolj pomembno, kot to ... se meni zdi, da je pomembno razvijati lastno osebo tukaj in zdaj z vsemi potenciali, ki jih imamo. Ne mislimo na dolgove, pač pa na to, kako bomo čimbolj živeli sebe in s tem bo tudi naša karma zadovoljna.
www.Astro-Star.net

Offline Princes

• Mojster
« Reply #6 on: November 16, 2006, 07:26:46 PM »
Tea zelo lepo napisano. Resnično bi bilo za vseh najpametnjše "živi zdaj, popolno in uporabi vsa razpoložljiva sredstva za pomoč sebi in drugim v vseh pogledih".

DZK 151

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #7 on: November 16, 2006, 07:31:11 PM »
 ;D
www.Astro-Star.net

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
  • Ne čistim več vodnega kamna. Lotevam se brisanja.
    • Nenavadno
« Reply #8 on: April 02, 2007, 03:39:34 AM »
Tole smo pa kar malo zapostavili, čeprav je Helena kelnarca sinastrijo poudarila v temi Vertex oziroma vpliv tega planetiča na sinastrijo.

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #9 on: April 02, 2007, 09:12:21 PM »
Helena, tole bi bilo dobro napisati z velikimi črkami.  ;)
www.Astro-Star.net

Offline Lisbona

• Novinec
  • *
« Reply #10 on: May 13, 2007, 06:25:28 PM »
Mene pa zanima tale aspekt v sinastriji:

Njegov severni vozel na njenem soncu?Karmična vez??

Kaj pa:

njegov saturn na njenem saturnu v 7.hiši??

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #11 on: May 14, 2007, 09:43:10 AM »
Če sta dva isti letnik je normalno, da imata Saturna v konjunkciji. Drugače ne more biti.
www.Astro-Star.net

Offline Lisbona

• Novinec
  • *
« Reply #12 on: May 14, 2007, 02:59:08 PM »
Če sta dva isti letnik je normalno, da imata Saturna v konjunkciji. Drugače ne more biti.

Ja,sj to vem.
Me pa zanima,kaj pomeni ta konjukcija v sinastriji v 7.hiši??

Kaj pa njegov severni vozel ,točno na njenem soncu??To me še najbolj zanima??A je to kakšna karmična vez mogoče???

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #13 on: May 14, 2007, 08:14:29 PM »
O severnem vozlu govorimo kot o karmičnem vozlu. Sigurno je konjunkcija z osebnimi planeti pomembna in če hočeš karmična.
www.Astro-Star.net

Offline Lisbona

• Novinec
  • *
« Reply #14 on: August 25, 2007, 09:20:36 AM »
Kaj pa pomeni jupiter v sinastriji?Je pomemben planet??

On nekoga jupiter(ki je vledar njegove 7.hiše)pada točno na moj ASC (ista stopinja-7' vodnarja),prav tako ima ta oseba Progresiran Jupiter na 7' vodnarja.

Ta oseba mi je zelo pri srcu...samo ,kaj ,ko je dost mlajši od mene. :-\

Tudi glavne osi so v konjukciji:
MOJ IC na njegovem ASC
MOJ MC na njegovem DSC..

???? ???