Author Topic: RETROGRADNI PLANETI V LETU 2007  (Read 20789 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
RETROGRADNI PLANETI V LETU 2007
« on: December 05, 2006, 07:01:11 PM »
Merkur je retrograden:
14. februar - 8. marec /v znamenju Rib/
15. junij - 10 julij /v raku/
12. oktober - 1 november /v škorpijonu in tehtnici/

Venera je retrogradna:
od 27. julija - 8 septembra / v devici in v Levu/

Mars je retrograden:
od 15. novembra - 30 januarja 2008 / v raku in dvojčkih/

Jupiter je retrograden:
od 6. aprila - 7 avgusta /v strelcu/

Saturn je retrograden:
od 1. januarja - 19. aprila /v levu
od 19. decembra - 3 maja 2008 / v levu/
www.Astro-Star.net
ASTROLOŠKE ANALIZE, VEDEŽEVANJE, TEČAJI VEDEŽEVANJA IN ASTROLOGIJE

http://shrani.si/f/g/Y6/4RTQBfUR/tea.gif

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
Re: RETROGRADNI PLANETI V LETU 2007
« Reply #1 on: December 05, 2006, 07:04:36 PM »
Tole je izpis retrogradnosti planetov. Vemo, da kadar so planeti retrogradni v tistem času ne moremo pričakovati kakšnega konstruktivnega delovanja, ampak smo soočeni z ovirami, spremembami načrtov, razdrtjem zvez, jupiter veliko obljublja in malo daje.

torej se lahko v naprej pripravite, da ne boste planirali v tem času nič novega, pomembnega za dolgoročno vaše življenje, kupovali, nalagali denarja, najemali kreditov, zidali hiše, kupovali avtomobile, se poročali itd.

Pri retrogradnem Merkurju je sploh treba biti previden. Je precej hiter planet, zato njegov vpliv preden se obrača retrogradno čutimo kot bi retrograden že bil. Torej vsaj od zadnje lunine mene, še bolje pa od zadnje stopinje ko se spet obrne v direktno gibanje.
www.Astro-Star.net

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
  • Ne čistim več vodnega kamna. Lotevam se brisanja.
    • Nenavadno
« Reply #2 on: December 11, 2006, 03:59:35 AM »
Tale R in njegov pomen sva si vsaj midva z Regino že spomladi zapomnila.   Kot vidim samo tam del septembra in del novembra 2007 nič ni retrogardno.   Torej bo šlo vse nazaj. Hmm :(.  Glede na to, da imam Saturna v osmi hiši se potemtakem utegne zgoditi, da bom v času, ko bo ta planet retrogarden izgubil oblast ozioroma kontrolo nad financami? Povrhu vsega imam retrogardnega Saturna še v karti.

Morda pa bo tisti čas pri meni veljal enako kot če bi se srečala dva prijatelja. Torej en R na nebu in en v moji karti.

Andres
« Last Edit: December 11, 2006, 04:03:20 AM by Andres »
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
    • Nenavadno
« Reply #3 on: December 11, 2006, 04:27:26 AM »
Hiša v kateri je Merkur pa je življenjsko področje, kjer najbolj izrazito izražamo svojo moč razmišljanja, povezovanja in prilagajanja. Na tem področju življenja bomo prožni, komunikativni in prilagodljivi, pa tudi spretni. Planet Merkur vedno gledamo skupaj s hišama, ki se začenjata v znamenju Dvojčka in Device.

Citat zgoraj sem vzel iz Astro star.

To pomeni, da nam bo šlo v času retrogardnega Merkurja vse narobe ravno v  stvareh kjer smo lahko najbolj uspešni?

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #4 on: December 11, 2006, 06:49:08 AM »
Ni ravno nujno, da bi izgubil oblast Andres. Gre bolj za to, da v času retrogradnosti ne začenjamo z novimi posli, dogovori, gradnjami, vlaganji itd.
Retrogradni planeti govorijo, da se v času njihove retrogradnosti moramo pošlihtati za nazaj. Če kaj nismo naredili, smo naredili narobe, lahko še popravimo itd. Niso pa naklonjeni novitetam
www.Astro-Star.net

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
    • Nenavadno
« Reply #5 on: December 23, 2006, 12:24:08 AM »
Ni ravno nujno, da bi izgubil oblast Andres. Gre bolj za to, da v času retrogradnosti ne začenjamo z novimi posli, dogovori, gradnjami, vlaganji itd.
Retrogradni planeti govorijo, da se v času njihove retrogradnosti moramo pošlihtati za nazaj. Če kaj nismo naredili, smo naredili narobe, lahko še popravimo itd. Niso pa naklonjeni novitetam

Tole je šlo pa mimo mene.  Čudno.  Novih poslov razen pričetka nove službe se bom v bodoče vsekakor izogibal. Sicer pa tudi te dni niti nimam volje za kaj novega.  Prišel je nek čas ki je relativno težak, celo poplave smo imeli v naši okolici in seveda zunaj je burja že nekaj dni.

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #6 on: May 10, 2007, 06:38:19 AM »
Rada bi vas še enkrat opozorila, da imamo letos leto retrogradnih planetov. Običajnemu retro Merkurju se bosta pridružila še retrogradna Venera in retrogradni Mars, ki se bodo v prehodih držali eden za drugim in tako povzorčali, da ne bomo imeli prostora, da bi v letošnjem letu kaj pomemnega novega začenjali.

Priporočam vam, da si še enkrat preberete literaturo o retrogradnem gibanju v tranzitnih prehodih teh planetov. Gre namreč za to, da zadeve, ki bi jih začenjali ne bi bile dobro speljane, do realizacije niti ne bi prišlo, ali pa bi stvari preplačali, se narobe odločali itd..... Zadeve, ki jih začenjamo v retrogradnem gibanju planetov so kratkoročnega datuma.
www.Astro-Star.net

Offline Lilith

• Trenutno v uvajanju
  • *
« Reply #7 on: May 10, 2007, 01:55:21 PM »
Mene pa zanima, ali retrogradno gibanje planeta povsem enako deluje na vse ljudi, ali  pa je vpliv odvisen od drugih reči:
- recimo od pozicije natalne postavitve tega istega planeta
- ali morda od tega, skozi katero hišo se bo retrogradni planet gibal
 Čisto konkretno, da boste razumeli dilemo -recimo tranzitna venera v času svoje poti pade v šesto hišo posameznika, natalna venera pa je v osmi. Kako zdaj to tolmačiti - na splošno kot ljubezenske težave, ali morda težave na področju dela, zdravja (6 hiša) ali morda premoženja (8 hiša)?

Offline taja6

• Splet. Simbol
  • »Zapri oči. Zaljubi se. Ostani tam.« ~ Rumi
« Reply #8 on: May 10, 2007, 10:44:11 PM »
Tea,

zanima me npr. če se dva spoznata v času RX Venere, prijateljujeta, se spoznavata, vezo pa pričneta  kasneje , ko je Venera direktna, ali je možno da ta veza obstane? In ali  Rx venera mogoče vpliva oz. deluje na tak način, da imata ti dve osebi nerealistična pričakovanja, rožnat očala ipdb...kar se odkrije, ko gre Venera direktno?

V bistvu me zanima ali je lahko vpliv primerjalnih kart in drugih tranzitov kljub Rx T Veneri takšen, da ta veza obstane?

Hvala za pojasnilo, Tea,

Taja :D

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #9 on: May 11, 2007, 06:24:55 AM »
Mene pa zanima, ali retrogradno gibanje planeta povsem enako deluje na vse ljudi, ali  pa je vpliv odvisen od drugih reči:
- recimo od pozicije natalne postavitve tega istega planeta
- ali morda od tega, skozi katero hišo se bo retrogradni planet gibal
 Čisto konkretno, da boste razumeli dilemo -recimo tranzitna venera v času svoje poti pade v šesto hišo posameznika, natalna venera pa je v osmi. Kako zdaj to tolmačiti - na splošno kot ljubezenske težave, ali morda težave na področju dela, zdravja (6 hiša) ali morda premoženja (8 hiša)?

Prav razmišljaš Lilith. Na splošno vpliva na vse, bolj seveda na tiste, ki jim je Venera vladar karte, sonca ali je kotna. Potem se seveda bolj izpostavi tisto področje skozi katero potuje.
www.Astro-Star.net

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #10 on: May 11, 2007, 06:29:07 AM »
Tea,

zanima me npr. če se dva spoznata v času RX Venere, prijateljujeta, se spoznavata, vezo pa pričneta  kasneje , ko je Venera direktna, ali je možno da ta veza obstane? In ali  Rx venera mogoče vpliva oz. deluje na tak način, da imata ti dve osebi nerealistična pričakovanja, rožnat očala ipdb...kar se odkrije, ko gre Venera direktno?

V bistvu me zanima ali je lahko vpliv primerjalnih kart in drugih tranzitov kljub Rx T Veneri takšen, da ta veza obstane?

Hvala za pojasnilo, Tea,

Taja :D

Če se z nekom spoznaš v času R Venere je to prvi korak. Take veze lahko trajajo, vendar se enkrat prekinejo. Lahko trajajo s občasnimi prekinitvami, lahko imajo vrednostne probleme oz. problem sploh ovrednotit svoj odnos.
Lahko so sicer zelo lepe, vendar na poseben in drugačen način, kot si predstavljamo vezo.

Noben vpliv ne more preprečit usodo R. Lahko pa ga seveda časovno podaljša.
www.Astro-Star.net

Offline taja6

• Splet. Simbol
  • »Zapri oči. Zaljubi se. Ostani tam.« ~ Rumi
« Reply #11 on: May 11, 2007, 07:23:56 AM »
Tea, hvala za tvoj odgovor,T. :D

Offline Lilith

• Trenutno v uvajanju
  • *
« Reply #12 on: May 11, 2007, 10:28:53 AM »
Zanimivo. Tea, kaj pa stare zveze, že prekinjene. Če se obnovijo v času retrogradne venere, ali imajo možnost trajnega obstanka?

Offline Lilith

• Trenutno v uvajanju
  • *
« Reply #13 on: May 11, 2007, 10:38:21 AM »
 Oz. glede na to, da v času retrogradnega gibanja planetov popravljamo stvari za nazaj- kateri planet bi se moral retrogradno gibati, da bi že končno uspela odpraviti vse napake na mojem avtomobilu?  Kateri planet bdi nad popravili avta? ;D

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #14 on: May 12, 2007, 07:02:10 AM »
Mislim, da je bolje popravilo avta opraviti kar v direktnem gibanju.

"popravilo napak" bi bilo bolj mišljeno na duhovnem in duševnem področju. Lahko pa tudi dokončamo že nekoč načeta dela.
www.Astro-Star.net