NenavadnoDomena, ki da veliko. Domena, ki ne zahteva veliko. Prva .com domena v Sloveniji.
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Quote from: apemaya on December 22, 2007, 10:47:55 AMJa, Iza, samo ti se ocitno ukvarjas s to uganko- ostali so malo zaspali po mojem zgledu Quote from: Iza on December 21, 2007, 10:39:46 PMA se samo jaz s tem ukvajram ?Bom še enkrat skopirala nalogo: A: Jaz se nisem uvrstil zadnji.B: Tekmovalec C je bil tretji.C: Tekmovalec E je bil pred tekmovalcem AD: Tekmovalec E je bil drugi.E: Tekmovalec D ni bil prvi.Skromna 1. in 2. uvrsceni tekmovalec sta lagala, ostali pa so povedali resnico.Če ne bi nobeden lagal, bi bil vrstni red BECAD.Ker sta B in E lagala, sledi, da je D prvi in da C ni tretji.- tale trditev je izkljucujocaIn ostane trditev tekmovalca D, da je E drugi. Torej je prvo in drugo mesto jasno opisano: D je prvi E je drugi, iz tega potem sledi, da bo vedno veljala trditev, ki jo pravi C. Torej moramo upoštevati še A-jevo trditev in dobimo 3 rešitve: DEBAC (ista kot prej )DEABCDEACB Tole ne more drzati, ker bi sicer D, ki je po tvoje 1. govoril resnico, da je E 2. ???A to potem pomeni, da pravila, da 1. in 2. lažeta velja rekurzivno, se pravi 1. in 2. vedno laže, ne samo v prvem krogu? Se bom lotila, samo ne zdajle....
Ja, Iza, samo ti se ocitno ukvarjas s to uganko- ostali so malo zaspali po mojem zgledu Quote from: Iza on December 21, 2007, 10:39:46 PMA se samo jaz s tem ukvajram ?Bom še enkrat skopirala nalogo: A: Jaz se nisem uvrstil zadnji.B: Tekmovalec C je bil tretji.C: Tekmovalec E je bil pred tekmovalcem AD: Tekmovalec E je bil drugi.E: Tekmovalec D ni bil prvi.Skromna 1. in 2. uvrsceni tekmovalec sta lagala, ostali pa so povedali resnico.Če ne bi nobeden lagal, bi bil vrstni red BECAD.Ker sta B in E lagala, sledi, da je D prvi in da C ni tretji.- tale trditev je izkljucujocaIn ostane trditev tekmovalca D, da je E drugi. Torej je prvo in drugo mesto jasno opisano: D je prvi E je drugi, iz tega potem sledi, da bo vedno veljala trditev, ki jo pravi C. Torej moramo upoštevati še A-jevo trditev in dobimo 3 rešitve: DEBAC (ista kot prej )DEABCDEACB Tole ne more drzati, ker bi sicer D, ki je po tvoje 1. govoril resnico, da je E 2. ???
A se samo jaz s tem ukvajram ?Bom še enkrat skopirala nalogo: A: Jaz se nisem uvrstil zadnji.B: Tekmovalec C je bil tretji.C: Tekmovalec E je bil pred tekmovalcem AD: Tekmovalec E je bil drugi.E: Tekmovalec D ni bil prvi.Skromna 1. in 2. uvrsceni tekmovalec sta lagala, ostali pa so povedali resnico.Če ne bi nobeden lagal, bi bil vrstni red BECAD.Ker sta B in E lagala, sledi, da je D prvi in da C ni tretji.- tale trditev je izkljucujocaIn ostane trditev tekmovalca D, da je E drugi. Torej je prvo in drugo mesto jasno opisano: D je prvi E je drugi, iz tega potem sledi, da bo vedno veljala trditev, ki jo pravi C. Torej moramo upoštevati še A-jevo trditev in dobimo 3 rešitve: DEBAC (ista kot prej )DEABCDEACB Tole ne more drzati, ker bi sicer D, ki je po tvoje 1. govoril resnico, da je E 2. ???
Quote from: Iza on December 22, 2007, 10:56:03 AMQuote from: apemaya on December 22, 2007, 10:47:55 AMJa, Iza, samo ti se ocitno ukvarjas s to uganko- ostali so malo zaspali po mojem zgledu Quote from: Iza on December 21, 2007, 10:39:46 PMA se samo jaz s tem ukvajram ?Bom še enkrat skopirala nalogo: A: Jaz se nisem uvrstil zadnji.B: Tekmovalec C je bil tretji.C: Tekmovalec E je bil pred tekmovalcem AD: Tekmovalec E je bil drugi.E: Tekmovalec D ni bil prvi.Skromna 1. in 2. uvrsceni tekmovalec sta lagala, ostali pa so povedali resnico.Če ne bi nobeden lagal, bi bil vrstni red BECAD.Ker sta B in E lagala, sledi, da je D prvi in da C ni tretji.- tale trditev je izkljucujocaIn ostane trditev tekmovalca D, da je E drugi. Torej je prvo in drugo mesto jasno opisano: D je prvi E je drugi, iz tega potem sledi, da bo vedno veljala trditev, ki jo pravi C. Torej moramo upoštevati še A-jevo trditev in dobimo 3 rešitve: DEBAC (ista kot prej )DEABCDEACB Tole ne more drzati, ker bi sicer D, ki je po tvoje 1. govoril resnico, da je E 2. ???A to potem pomeni, da pravila, da 1. in 2. lažeta velja rekurzivno, se pravi 1. in 2. vedno laže, ne samo v prvem krogu? Se bom lotila, samo ne zdajle.... Apemaya, živjo!Evo, mene - zadnji odgovor. Če ni pravilen, se kar predam BDEAC ???Lep dan! Iza
Uf, uf mi je sredi dela kliknilo... Gora?