Author Topic: Tranzit Jupitra  (Read 133196 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
Re: tranzit jupitra
« Reply #15 on: July 04, 2007, 09:55:14 AM »
No, sem tudi jaz vesela, če sem ti uspela vsaj malo olajšati. Vem kako je pod neptunskimi aspekti.  ::)

Najvažnejše je, da si ne očitaš, da si lena, da nič ne narediš itd........ prepusti se neptunskim energijam: počivaj, poslušaj glasbo, meditiraj, sanjaj, plavaj, hodi čimveč ob morje, vodo itd..... in se prepusti. Pod Neptunom je najvažnejše, da verjameš da bo vesolje poskrbelo za vse kar potrebuješ.

Torej: LEZI IN UŽIVAJ  ;D
www.Astro-Star.net
ASTROLOŠKE ANALIZE, VEDEŽEVANJE, TEČAJI VEDEŽEVANJA IN ASTROLOGIJE

http://shrani.si/f/g/Y6/4RTQBfUR/tea.gif

Offline Lisbona

• Novinec
  • *
« Reply #16 on: July 04, 2007, 10:13:46 AM »
No, sem tudi jaz vesela, če sem ti uspela vsaj malo olajšati. Vem kako je pod neptunskimi aspekti.  ::)

Najvažnejše je, da si ne očitaš, da si lena, da nič ne narediš itd........ prepusti se neptunskim energijam: počivaj, poslušaj glasbo, meditiraj, sanjaj, plavaj, hodi čimveč ob morje, vodo itd..... in se prepusti. Pod Neptunom je najvažnejše, da verjameš da bo vesolje poskrbelo za vse kar potrebuješ.

Torej: LEZI IN UŽIVAJ  ;D

Jz si ne učitam te svoje lenobe,sploh ne..Mi jo pa učitajo najbolj v službi in tudi doma..

Drugače pa trenutno res veliko meditiram,poležavam,poslušam glasbo ..pašejo mi tudi sprehodi ob Savinji...Na morje grem pa tudi kmalu...že 15.7. za 14 dni...

Hvala!!

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #17 on: July 04, 2007, 10:16:38 AM »
Me veseli, da se poslušaš. To je zdaj najvažnejše.  ;D
www.Astro-Star.net

Offline Lisbona

• Novinec
  • *
« Reply #18 on: July 05, 2007, 11:59:10 AM »
Tea..ne vem ,če spada ravno v to temo... ;)
Moram ti napisat da sem mal čekirala sestrino karto(natalno),ker ona je pa prava "lenčina" in ima ta aspekt v natalcu- neptun konjukcija mars in tudi mars konjukcija luna in neptun kojnukcija luna.
Veliko spi...in nikoli ni športala ali kaj podobnega..zelo leno bitje...in počasno..
Je kriv za vse to neptun ???

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #19 on: July 05, 2007, 12:17:34 PM »
Ja nekaj na tej povezavi Neptuna in Lune že bo.

Neptunovci se nam mnogokrat zdijo leni. Vendar so to lahko umetniki, bralci knjig itd. Poglejmo menihe v samostanu. Se nam zdi, da so nekam umirjeni in lenobni. Pa jogiji, meditatorji itd. .... kao ne delajo nič, pa vendar delajo ...

Je pa težko tako reči samo z enim aspektom. Včasih npr. je disonantni položaj Marsa in Saturna tudi vzrok za lenobo, ki pa je povezana z kolebanjem pred naporom in tudi s notranjim strahom, da napor ne bo obrodil sadove. Torej pesimizmom in s tem seveda da je najbolj pametno, da se sploh nič ne dela.

Včasih imamo za lene tudi tiste, ki imajo Marsa npr. v Ovnu ali Vodnarju, ker pri teh ljudeh je nujno, da jih kaj spravi v navdušenje, če ne se ne bodo premaknili itd....

Torej odvisno sploh od tega kaj za lenobo smatramo.

Športne aktivnosti bi se gledale skozi 5 in 6 hišo
V peti skozi tisto kar nas veseli in v 6 če smo tudi vztrajni to narediti.
www.Astro-Star.net

Offline Mojzes

• Uporabnik
  • **
« Reply #20 on: July 05, 2007, 06:08:29 PM »
.. kao ne delajo nič, pa vendar delajo ...
ja tako ;D potrebno je,jih je razumet,
tisti,ki ne razume, vidi samo narejeno in fizicno delovanje"
let it be

Offline Lunca

• Uporabnik
  • **
« Reply #21 on: July 31, 2007, 01:42:12 PM »

Tea, kaj najbolj občutiš in kakšne energije pri tranzitu neptuna na ASC. Je že blizu mojega, vendar je glede na počasnost planeta, lahko še daleč. Moj ASC je na 26 stopinji. Kaj naj pričakujem. Mogoče mi bo ali mi je prinesel nekaj več miline, mehkobe, mogoče bolj razumem stvari, ki so bile prej pomembne, zdaj sploh več ne in podobni filingi.

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #22 on: July 31, 2007, 03:07:00 PM »
Jaz težko ločim  ;D  Lunca. Pri meni je istočasno konjunkcija AS 18° in kvadrat na Merkur 19°v deveti v škorpijonu. Vsekakor je prvi prehod prinesel selitev, skupaj z Marsovim povratkom v raku, Jupitrovo konj. z Soncem,  drugi pa odhod moža - drugi mož /Neptun Sonce konjunkcija v osmi/, seveda v povezavi z T Plutona na P Sonce in Urana na južni vozel in antiVx, torej opozicija na Vx in S vozel v 7h.

Tako da posamezni tranzit je zelo povezan z natalnim položajem in aspekti. Poglej torej natalnega neptuna, aspekte As, potem pa še druge tranzite na omenjene točke in povezanosti z aspekti.
www.Astro-Star.net

Offline Lunca

• Uporabnik
  • **
« Reply #23 on: August 10, 2007, 01:21:41 PM »
Jaz težko ločim  ;D  Lunca. Pri meni je istočasno konjunkcija AS 18° in kvadrat na Merkur 19°v deveti v škorpijonu. Vsekakor je prvi prehod prinesel selitev, skupaj z Marsovim povratkom v raku, Jupitrovo konj. z Soncem,  drugi pa odhod moža - drugi mož /Neptun Sonce konjunkcija v osmi/, seveda v povezavi z T Plutona na P Sonce in Urana na južni vozel in antiVx, torej opozicija na Vx in S vozel v 7h.

V oči mi je padla konjukcija jupitra s soncem, a veš kolkrat sem videla, da je kdo " odpotoval" pri tako lepi konjukciji? Sem gledala pri znanki strolgo konjukcijo jupitra na ASC (prepričana sem bla, da je šla na daljše potovanje), ampak je res šla, vendar ženska je bila v komi 14 dni.

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #24 on: August 20, 2007, 08:45:23 PM »
To že Lunca, vendar je moral biti vpleten tudi Neptunski tranzit, ki vlada nad komo.
www.Astro-Star.net

Offline Lunca

• Uporabnik
  • **
« Reply #25 on: September 06, 2007, 01:22:00 PM »
Tea..ne vem ,če spada ravno v to temo... ;)
Moram ti napisat da sem mal čekirala sestrino karto(natalno),ker ona je pa prava "lenčina" in ima ta aspekt v natalcu- neptun konjukcija mars in tudi mars konjukcija luna in neptun kojnukcija luna.
Veliko spi...in nikoli ni športala ali kaj podobnega..zelo leno bitje...in počasno..
Je kriv za vse to neptun ???

Neptun konjukcija luna je precej zaspana energija, opažam pri meni samo tranzit neptuna na luni. Po moje tudi v živo se mi dogaja tko, kot da sanjam, je pa dobro za intuicijo.
Lisbona, boš povedala, kako bo nate deloval sončni mrk 11.9, ko bo čisto nasproti tvojega sonca, v tvoji 7 hiši?

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #26 on: September 12, 2007, 06:49:16 AM »
V enem izmed postov sem že omenila, da bomo imeli v tem nadaljevalnem obdobju kar nekaj sprememb, ki bodo pomembno vplivale na življenje v letu 2008.

Naj omenim prehod Jupitra iz znamenja Strelca v znamenje Kozoroga, kjer se bo zadrževal približno eno leto.

Jupiter je v Kozorogu na svojem dnu. Že sama poglobitev v znamenja nam pove, da sta to popolnoma različna principa. Če gremo do grške mitologije, do Olimpa, vidimo razliko v dobi, ko je tam vladal Saturn /Kronos/ in je bilo vse določeno, red, disciplina, skorajda špartanski red, potem pa je Jupiter /Zevs/ prevzel oblast in nastopila je doba ko je bilo vse možno: spolna promiskuiteta, anarhizem, vsega v obilju.... itd....
Se vam splača prebrati kaj o tem, da boste lažje razumeli notranji princip delovanja posamezne simbolike planetov.

torej Jupiter v znamenju Kozoroga prinaša leto, ko bomo precej premišljeno zrli v dogodke in situacije. Ne bo se nam zdelo vse možno /sedaj je bil v svojem domu v Strelcu/, izsanjali smo svoje sanje in sedaj gremo v kruto realnost.
Evro smo dobili, s tem tudi višje cene, posledično večje življenjske stroške itd......
Torej bomo poskrbeli /strah nas bo neuspehov/, za vsak primer, da nam kaj ne spodleti. Napake bodo težko popravljive, zato bomo morali biti nekoliko bolj preračunljivi, varčni, vestni do svojega dela itd...
Po drugi strani bomo častihlepni. Stremeli bomo po vzponu /seveda tudi po višjih dohodkih/ in statusu. Poklicna integriteta bo postala zelo pomembna, tudi izobrazba bo samo v namen, da se poklicno uporablja, s tem pridobi ustrezen status in posledično materialno sigurnost.
Veliko bo tudi govora o tem, da je študirati vedno težje /zaradi slabega socialnega statusa družin/

Manj bomo potovali v tuje kraje kot dopustniki. Bolj si bomo želeli biti tam poslovno ali študijsko. Na mundanem področju bo vprašanje ministra za šolstvo in zunanjega ministra aktualno /nepredvideni dogodki/
Na področju cerkve lahko pričakujemo večje spremembe, mogoče celo priznano izobrazbo pridobljeno v teh inštitucijah.

Predvsem pa bomo priča večji morali /moralnosti/. Najbrž bo kakšna demonstracija ob vseh teh razgaljenostih in javnemu seksu. No, tudi kakšen škandal nas gotovo še čaka. Mrki bodo pač na osi Lev/Vodnar....

pa o tem drugje  ;D
www.Astro-Star.net

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
  • Ne čistim več vodnega kamna. Lotevam se brisanja.
    • Nenavadno
« Reply #27 on: September 12, 2007, 01:24:37 PM »
To lahko pomeni, da bo v naslednjem in kasneje letu tudi več negatevnih posledic zaradi raznih liberalizacij. Spet bo narod plačal večkratno ceno.

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #28 on: September 12, 2007, 01:35:05 PM »
Tako nekako. Bom napisala še o prehodu t Saturna v Devico. Torej ... delo, delo, delo, red in disciplina. Pa vse strogo sitemsko in premišljeno.  :D
www.Astro-Star.net

Offline taja6

• Splet. Simbol
  • »Zapri oči. Zaljubi se. Ostani tam.« ~ Rumi
« Reply #29 on: September 12, 2007, 07:36:14 PM »
 Saturn je vstopil v Devico... Uf, pa tale " moja " Devica.....jaz , ki se moram naučiti opuščati tako strogo  kritiko, predalčkanje , nadzor in delovati v " ribji " smeri, kjer je moja dharma....( severni vozel v 8. hiši v Ribah )...ma veliko sem se že spremenila v tej smeri, da se skuliram s tem deviškim " jaz znam najbolje", " to gre v ta predal, to v onega..." itd...a to je doživljenjski proces...mi je jasno.
Poleg tega, da sem preživela ( so domišljam, da kar uspešno ( delovno, pridno učeče ) ) prehod T Saturna čez 12. hišo, njegov prehod preko ASC ( še malo s svojim repom miga  ;D) in gre proti mojemu Soncu, ki je tudi v 1. hiši ) - mi po mojem ne bo grozno padel tale prehod T Saturna v Devico. Ali pa se morda motim...bom videla. Bo pa od 28.9.07 septembra kvadriral mojo N Luno ( kar se zgodi še februarja in junija drugo leto )...pa saj mi bodo še kakšni lepi aspekti skočili na pomoč  ;) O Saturnu v Devici bomo še kakšno rekli...

Glede tranzita Jupitra preko N Marsa, katerega imam v 4. hiši - Tea,  kaj bi rekla, kakšen vpliv lahko prinese? Kmalu zatem mi T Jupiter kvadrira S vozel in tudi Pluton.....

Taja