Author Topic: Tranzit Jupitra  (Read 133202 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
Re: tranzit jupitra
« Reply #30 on: September 13, 2007, 05:45:53 AM »
Se mi zdi Taja, da je enkrat že bil tam ... nadaljevanje teme

Je pa močno vezano za tvoje korenine in dom. Tudi nadaljevanje njegovega prehoda. Tko da malo še poglej.
www.Astro-Star.net
ASTROLOŠKE ANALIZE, VEDEŽEVANJE, TEČAJI VEDEŽEVANJA IN ASTROLOGIJE

http://shrani.si/f/g/Y6/4RTQBfUR/tea.gif

Offline taja6

• Splet. Simbol
  • »Zapri oči. Zaljubi se. Ostani tam.« ~ Rumi
« Reply #31 on: September 13, 2007, 09:05:29 AM »
Hvala Tea, moram še malce datumsko pogledati in preučiti, kaj se je takrat v meni in okrog mene dogajalo.... :D

Taja

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #32 on: September 13, 2007, 02:10:54 PM »
Ne vem zakaj imam občutek, da boš končno našla svoje "korenine" ali pa če rečem drugače sebe v svojem notranjem korenu, svojo identiteto, ki je bila do sedaj skrita. 
Mislim, da si boš v naslednjem letu, ko bo pomagal tudi tSaturna na Sonce, začela utirati novo pot, in končno prevzela zase tisto mesto, ki ti tudi pripada. Vajeti v svoje roke, bi lahko tudi rekla.
www.Astro-Star.net

Offline Amedea

• Trenutno v uvajanju
  • *
  • Omnia mea mecum porto.
    • Ponovno povezani
« Reply #33 on: November 28, 2007, 07:24:57 AM »
Meni je prišel T Jupiter v začetku novembra v 12.hišo. No, res se ne počutim kaj preveč družabna...  :-\
Pa še ena dva tedna hudih dvomov sem imela o svojem nadaljnjem učenju astrologije, potem pa sem na srečo odkrila ta forum. Thanks!  ;)

Tu moram gledati vladarja 12.hiše, ne? Torej, ker je na začetku 8.hiše in ker je to tudi dediščina od drugih, bi znalo biti kar zanimivo v tem obdobju. Ker je sovladar 12.h. tudi Saturn, in ker je ta v 3.hiši v Ovnu, so to lahko kakšni spori z bližnjimi sorodniki - glede dediščine?..  Mož namreč prodaja hišo, ki jo je podedoval - resnega kupca zaenkrat ni. Drugi dedič je njegova sestra - zanjo moram v svoji karti gledati Venero, ne? No, in ta Venera je v Ovnu in gre v opozicijo z Uranom.

Progresirana Venera pa je v eksaktnem polsekstilu z natalnim Soncem. To je dober znak, ne?

Kaj še lahko pomeni ta T Jupiter, saj vidim, da mi gre tudi v eksakten trigon z natalnim Jupitrom in v kvadrat z natalnim Uranom?
Ta trigon bi po moji logiki lahko pomenil nek dobitek, kaj pa Uran? Nekaj nepričakovanega?

Ha, sem zakomplicirala - prosim, pomagajte mi odmotati..  ???

LP, Amedea
The Reconnection™ & Reconnective Healing™ Practitioner

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #34 on: November 28, 2007, 08:09:32 AM »
Dediščina zna biti problem.

sicer pa jupiter bo delal tudi vso tisto kolobocijo s kvadrati na niz od Venere naprej ..... /to je istočasno hiša dediščine tvojega moža/

Me pa bolj nekako zanima kako boš spedenala Plutonov kvadrat na venero in letošnji prehod Saturna preko lune.
www.Astro-Star.net

Offline Amedea

• Trenutno v uvajanju
  • *
  • Omnia mea mecum porto.
    • Ponovno povezani
« Reply #35 on: November 28, 2007, 09:12:07 AM »
Plutonov kvadrat na Venero?.. Hm..  Ja, zdaj bi morala verjetno že kaj čutiti ali se to bolj čuti kakšno stopinjo, dve pred eksaktnim aspektom (ki bo tam marca 2008)?
Plutona sem drugače že malo "vajena", ker imam v natalni karti inkonjunkcijo Sonca in Plutona. Sicer je pri meni lepo doma, na toplem v 8.hiši, tako da ga jemljem bolj kot nek zagon v svojem življenju. Mogoče pa bo kvadrat spodbudil mojo Venero, ki je bolj zaspane sorte  ;D

Prehod Saturna preko Lune pa se je v tem mesecu zgodil prvič.. konec januarja 2008 udari Saturn drugič - po mojih izkušnjah tudi tisto ne bo še tako hudo - ampak ko bo udaril tretjič in zadnjič čez Luno v juliju 2008, bom pa znala že napisati kaj več.  ;)

Imam pa Saturna rada in v moji karti igra pomembno vlogo - ne bojim se ga. Sem tudi v Sade-satiju in imam take in drugačne preizkušnje.  ;D
Pa še z mojo življenjsko nalogo je povezan - torej ga moram kar lepo sprejeti, ne?... ;)

..

Offline Mojzes

• Uporabnik
  • **
« Reply #36 on: November 28, 2007, 11:47:09 AM »
Me pa bolj nekako zanima kako boš spedenala Plutonov kvadrat na venero in letošnji prehod Saturna preko lune.
PLUTON kvadrat Venera? dobro, slabe strani,; tvoje besede Teja...?
let it be

Offline Amedea

• Trenutno v uvajanju
  • *
  • Omnia mea mecum porto.
    • Ponovno povezani
« Reply #37 on: November 28, 2007, 09:49:56 PM »
PLUTON kvadrat Venera? dobro, slabe strani,;

Po Regovcu lahko to pomeni polno erotike ali pa sploh nič. Fajn bi bilo, če bi jo bilo polno..  ;D ;D
Po drugi strani lahko s tem aspektom srečam kakšno "usodno" ljubezen..  ::) ;) ;D
Ali pa še bolj poglobim čustva z možem.. :-*
Ali pa postanem fanatično ljubosumna in posesivna..  :-\

Ma ker je moja Venera v Ovnu, bi bil skrajni čas, da dobi svoje ognjene karakteristike..  :P :P
Mogoče bom začela s tem aspektom malo bolj skrbeti za Žensko v meni.

Kaj pri meni lahko vpliva tudi to, da je moja progresirana Venera v trigonu z natalnim Plutonom? Lahko to omili zadeve?

Na vsak način noben tranzit ne more preko natalne pozicije, zato tvoj natalni trigon situacijo precej omili.
Na vsak način pa je iz prakse tako, da pluton, ki ne pozna bež oz. vmesnih tonov, prinese samo tisto, kar ni bilo, oz. odnese tisto, kar si imela. Preveč oz. premalo erotične venere, veš sama, mogoče ti useka na ljubosumje, kar bi iz drugih aspektov bilo najbolj možno. Boš povedala sama, po preteku aspekta.
« Last Edit: November 29, 2007, 11:51:58 AM by Lunca »

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
  • Ne čistim več vodnega kamna. Lotevam se brisanja.
    • Nenavadno
« Reply #38 on: November 28, 2007, 11:33:14 PM »
Amedea. Naštela si toliko simboličnosti za en takšen kvadrat, da niti ne morem verjeti, saj vendarle je vse to zarličnih oblik, ne pa sorodno kar bi bilo pričakovati.

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline Amedea

• Trenutno v uvajanju
  • *
  • Omnia mea mecum porto.
    • Ponovno povezani
« Reply #39 on: November 29, 2007, 07:36:20 AM »
Amedea. Naštela si toliko simboličnosti za en takšen kvadrat, da niti ne morem verjeti, saj vendarle je vse to zarličnih oblik, ne pa sorodno kar bi bilo pričakovati.

Andres

Andres, ljudje ponavadi jemjejo zadevo črno-belo. Kvadrat naj bi bil v tem primeru samo kaj slabega. Ampak, tako kot ima Venera dosti pomenov, jih ima tudi Pluton, da o niti kvadratu ne govorimo. Ko začneš vse to kombinirati med seboj, nastane lahko res dosti stvari - saj tudi nismo vsi enaki, da bi na vse enako vplivalo.

Vendar je lahko kvadrat tudi izziv in od nas je odvisno, kako bomo neko zadevo oz. aspekt v življenju vzeli: ali se bomo usedli v kot in stokali: "Ajme meni, slab aspekt, ne grem iz hiše..."  :o, ali pa zavihali rokave in rekli: "Waw, vidi, kvadrat, spet bom nekaj naredila na sebi!"  ;D

Ljudje smo različni.. poleg tega smo lahko nekatere stvari iz karte v življenju že prešli (ali predelali ali karkoli že) in mogoče nek aspekt nad nami nima več take moči. Bo pa npr. udaril kakšen drugi... dokler ne bomo skopčali, kje moramo kaj narediti.

LP, Amedea

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #40 on: November 29, 2007, 08:38:45 AM »
Vsekakor Amadea ti dam čisto za prav. Vendar tranziti vseeno zahtevajo svoje, kajti človek, dokler mu je pač namenjeno prenašat tak izziv, ki je zapisan skozi prehode planetov, ima vedno kaj za podelat.

Jaz bi te samo opozorila, da pazi na svoje zdravje, tudi če bosta z možem prestala vse te izzive.  Kajti T Pluton je istočasno tudi v inkonjunkciji na tvoje P Sonce, z druge strani pa na Kiton, Venero, Merkur dela Saturn inkonjunkcijo in seveda še kvadrat na tvoje P Sonce in P Marsa.  Merkur je vladar tvoje 6, T Saturn je v tvoji 8, Pluton dela iz tvoje 12 ......... /ne bo lahko/, kajti to je usoda, pri kateri z vsem zavedanjem ne moremo veliko. Poleg tega ti bo jupiter kvadriral ta položaj in prav v spomladankso poletnih mesecih naredil tudi kvadrat na tvoje Sonce, ki je tudi vladar 8. Ob tem bo tudi t Uran v opoziciji na Plutona..... to je zelo nervozen čas.
Nekako ne najdem "rešitve" v dispozitorjih situacije, kajti vedno se vračam na Venero in Merkurja.

Vsekakor pa ti želim, da ostaneš tako optimistična še naprej, to res dosti pomaga. ;D
www.Astro-Star.net

Offline Amedea

• Trenutno v uvajanju
  • *
  • Omnia mea mecum porto.
    • Ponovno povezani
« Reply #41 on: November 29, 2007, 09:02:40 AM »

Vsekakor pa ti želim, da ostaneš tako optimistična še naprej, to res dosti pomaga. ;D

Jaz sem vedno optimistična in se ne dam kar tako.  ;D ;D

Bom pa pogledala za tisto, kar si mi napisala. Meni osebno sicer ni všeč moja natalna Luna v 8.hiši - kar se zdravja tiče.

Glede Venere in Merkurja pa - med njima je v natalni karti Kiron. Torej je še veliko za delat...  8) 8)

Tea, hvala!

PS: pri desetih bi skoraj umrla zaradi razlitja slepiča (Luna v Devici).. Moram povprašati domače o točnem datumu, ker se sama ne spomnim - bi bilo zanimivo pogledati, kaj se je takrat dogajalo na nebu..

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #42 on: November 29, 2007, 10:57:54 AM »
Ja tista inkonjunkcija /aspekt zdravja/ na Merkurja je precej zoprna zadeva, kajti dispozitor je tudi Merkur in obenem tudi vladar 6 hiše.

Zdaj ko imaš to zadevšno sproženo, je kar hudir. Zato bodi res previdna in pozorna. Držim pesti
www.Astro-Star.net

Offline Lunca

• Uporabnik
  • **
« Reply #43 on: November 29, 2007, 11:59:39 AM »

Tea, hvala!

PS: pri desetih bi skoraj umrla zaradi razlitja slepiča (Luna v Devici).. Moram povprašati domače o točnem datumu, ker se sama ne spomnim - bi bilo zanimivo pogledati, kaj se je takrat dogajalo na nebu..

Če je bilo to približno pri 10 letih, je bilo pred pribložno 29-30 let nazaj, kar spet kaže, da je bil na pohodu tranzit saturna po osmi hiši (zato poseg, vladar merkur, ki je vladar šeste hiše). Takrat si bila tudi v času sade satija. To so lahko manjši posegi, vendar so. Ti si boš to pravilno ozavestila in s svojim optimizmom precej omilila, saj zato pa je poznavanje astrologije tako dobordošlo. ;)
« Last Edit: November 29, 2007, 03:07:08 PM by Andres »

Offline Amedea

• Trenutno v uvajanju
  • *
  • Omnia mea mecum porto.
    • Ponovno povezani
« Reply #44 on: November 29, 2007, 01:53:43 PM »
Pravkar dobila datum operacije: 03.11.1977.

Ja, bila sem v sade-satiju, Saturn je res prišel v 8.hišo in T.Pluton je bil v opozicij z natal.Saturnom.

..

« Last Edit: November 29, 2007, 02:15:35 PM by Amedea »