Dobrodošla Ametist
Mislim, da smo v enem času imeli težave in smo nekaj postov izgubili, med drugim v temi o domu.
Glede selitev je približno tako, kot se štejejo partnerstva. Nekateri tradicionalni astrologi jemljejo npr. pri tem samo poroke, druge zveze pa dajejo v 5 hišo. Pri mojem delu pa nekako sama presodim in po dinamiki hiš potem ugotovim, ali lahko štejem hiše naprej ali ne. Predvsem gre za to, da jemljemo tista partnerstva, kjer partnerja čutita da delujeta, načrtujeta in si delita vse tisto, kot bi si, če bi bila poročena.
Pri premikanju hiš za selitve pa je nekako podobno. Sama menim, da je veliko odvisno od tega, kako bivališče jemljemo. Če ga imamo za svoj dom, če vanj vlagamo nekaj svoje energije /lahko tudi z pohištvom ipd...../ potem se seveda šteje vsaka selitev in če je le-ta toliko časa trajajoča, da lahko šteje.
Sicer pa se poslužiš logike in proučevanja. Simbolika ti mora povedat, kako bo vse skupaj funkcioniralo.
Moj R Merkur v 9 kot vladar 4, me je večkrat vrnil nazaj na "staro" mesto
Prav ta Merkur npr. govori o tem, da sem v času srednje šole šla stanovat k teti - pa tam nisem bila niti prijavljena npr.
6 hiša se mi začne v Raku, Luna gre v 3 /teta/ - Luna opozicija R Merkur - vračanje nazaj domov itd.