Author Topic: Pomen praznih his  (Read 43655 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Lisbona

• Novinec
  • *
Re: Pomen praznih his
« Reply #45 on: July 05, 2007, 11:44:03 AM »
No...bom še jaz probala mal pogledati kaj se bo dogajalo v partnerstvu.

Vladar moje 7.hiše je SONCE.Gre v ribi v 1.hišo.
Aspekti:
Sonce konjukcija merkur
sonce trigon uran
sonce kvadrat neptun

Vladar Sonca je Neptun.
Gre v strelca v 10.hišo.
Aspekti:
Sonce kvadrat neptun
Merkur kvadrat neptun
venera trigon neptun
mars sextil neptun
saturn trigon neptun
neptun sextil pluton

Vladar neptuna je saturn(kozorogova hiša)
Saturn gre v leva v 7.hišo.
Aspekti:
Saturn kvadrat luna
Saturn trigon neptun
saturn sextil pluton
saturn opozicija ASC

Ali je mogoče vladar neptuna jupiter,ker je jupiter vladar strelca???
jupiter pa tvori samo en aspekt :
Jupiter kvadrat mars...in je položen v bika v 3.hišo...???

Pri meni je Saturn vladar 12.hiše.

Nanizala bom par dejstev,.ki jih vidim iz teh aspetkov ,upam,da dobim kak "fedbeck"

Ker je vladar 7.hiše v 1.hiši nakazuje ,da nikoli ne bom sužnja moškemu,nikoli ne bom copata v partnerstvu.Imam velik ego in veliko svojih želja..Dokler ne najdem sebe in se ne sprejemem tudi pravega partnerstva ne bo.. ???Znam živeti sama.
Sonce je v trigonu z uranom-dober aspekt ..nakazuje,da se razumem z moškimi in da partnerstvo ne bo ravno kratkotrajno(ko bo tisto pravo)
Sonce kvadrat neptun..mogoče malo zamegljeno videnje moškega..ne vem kaj hočem..preveč idealiziram..
Uff..tale neptun pa tvori aspektov..še pa još.. :D

Ker je vladar sonce v 10.hiši..,ki nakazuje javno življenje ,družbeni položaj..bi lahko bil to moški iz višje družbe...ali kaj takega??
Definitivno preveč idealiziranja,sanjanja...vsi tile aspekti z neptunom..
Punca ,postav se na trdna tla???

Ker je saturn vladar 12.hiše se ne bom nikoli preveč rada izpostavljala v javnosti s svojim partnerjem..Ljubše so mi in mi bojo urice preživete v samoti..stran od ljudi...??

Ali sem izpustila kaj pomembnega??

« Last Edit: July 05, 2007, 11:47:53 AM by Lisbona »

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #46 on: July 05, 2007, 12:18:29 PM »
Cela dizertacija  ;D Le tako naprej
www.Astro-Star.net
ASTROLOŠKE ANALIZE, VEDEŽEVANJE, TEČAJI VEDEŽEVANJA IN ASTROLOGIJE

http://shrani.si/f/g/Y6/4RTQBfUR/tea.gif

Offline Lisbona

• Novinec
  • *
« Reply #47 on: September 12, 2007, 08:06:16 PM »
Mene pa zanima kako delujejo planeti brez aspektov?
Npr.sonce v natalni karti moje sodelavke sploh ne tvori dobenega aspekta. :o
A ni to čudno?
A je potem sonce v karti te osebe bolj močno ali manj močno?Po logiki mi rekla da manj močno ???

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #48 on: September 13, 2007, 05:39:39 AM »
A ni to čudno?
A je potem sonce v karti te osebe bolj močno ali manj močno?Po logiki mi rekla da manj močno ???

Hočeš reči, od aspektov 1. reda? Kajti težko, da bi bil kakšen planet čisto brez brez aspektov. Kaj pa Merkur ... ni bilizu v konjunkciji. Če sta v istem znamenju potem konjunkcija velja do 15°

Po logiki sklepaš tako: aspekt je tisti del karte, s katerim se planeti med seboj pogovarjajo in s tem povezujejo tudi z drugimi področji življenja /hiše/. Torej če aspekta ni, potem je planet nekoliko samostojnejši na svoji poti, še vedno pa imamo dispozitorja .... ki seveda v karti nekaj dela.
Težko pa govorimo o močno ali manj močno. Odvisno od vsega in vladar česa je to sonce.
www.Astro-Star.net

Offline Lisbona

• Novinec
  • *
« Reply #49 on: September 13, 2007, 01:45:39 PM »
A ni to čudno?

Hočeš reči, od aspektov 1. reda? Kajti težko, da bi bil kakšen planet čisto brez brez aspektov. Kaj pa Merkur ... ni bilizu v konjunkciji. Če sta v istem znamenju potem konjunkcija velja do 15°

Po logiki sklepaš tako: aspekt je tisti del karte, s katerim se planeti med seboj pogovarjajo in s tem povezujejo tudi z drugimi področji življenja /hiše/. Torej če aspekta ni, potem je planet nekoliko samostojnejši na svoji poti, še vedno pa imamo dispozitorja .... ki seveda v karti nekaj dela.
Težko pa govorimo o močno ali manj močno. Odvisno od vsega in vladar česa je to sonce.

Ne, sonce ne tvori pri njej dobenega aspekta 1.reda.. ???

Drugač pa hvala za to razlogo.... ;)

Offline Tita

• Uporabnik
  • **
« Reply #50 on: September 16, 2007, 11:48:41 AM »
Jaz imam tudi kar nekaj praznih hiš - 3, 8, 9, 10, 11 in 12, če se ne motim. :-\ Meni so tudi rekli, da bom v tujini živela in imela 2 otroka, ampak se mi bolj zdi, da iz te mok ene bo kruha.

Življenje v tujini? Glede na to, da gre vladar tvoje 4 hiše v raka, bi rekla, da se težko ločiš od domačega kraja. Res je Luna v konjunkciji z Jupitrom, to bi nakazovalo, da imaš ali korenine nekje iz tujine? Najbrž boš v tujino večkrat potovala in ti bodo zadeve tam zgledale domače.

Šele sedaj sem tole opazila *shame on me*. Ljubljana mi je itak lepo mesto, tukaj imam tudi prijatelje. Hmmm, v tujini nimam korenin oz. so vsi moji dedki in babice živeli v Sloveniji (po mamini strani sta s Hrvaške, ampak sta živela v Sloveniji vsaj od leta 1950). Je pa res, da mi večina evropskih mest izgleda domače, v potovanjih uživam, mi je pa tudi lepo se vrniti domov. :D
Moja astro karta:
http://shrani.si/?mojaastrok10kwh.gif

9zvezdni KI: 261

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #51 on: September 17, 2007, 06:47:32 AM »
Jaz imam tudi kar nekaj praznih hiš - 3, 8, 9, 10, 11 in 12, če se ne motim. :-\ Meni so tudi rekli, da bom v tujini živela in imela 2 otroka, ampak se mi bolj zdi, da iz te mok ene bo kruha.

Življenje v tujini? Glede na to, da gre vladar tvoje 4 hiše v raka, bi rekla, da se težko ločiš od domačega kraja. Res je Luna v konjunkciji z Jupitrom, to bi nakazovalo, da imaš ali korenine nekje iz tujine? Najbrž boš v tujino večkrat potovala in ti bodo zadeve tam zgledale domače.

Šele sedaj sem tole opazila *shame on me*. Ljubljana mi je itak lepo mesto, tukaj imam tudi prijatelje. Hmmm, v tujini nimam korenin oz. so vsi moji dedki in babice živeli v Sloveniji (po mamini strani sta s Hrvaške, ampak sta živela v Sloveniji vsaj od leta 1950). Je pa res, da mi večina evropskih mest izgleda domače, v potovanjih uživam, mi je pa tudi lepo se vrniti domov. :D

Če dedek in babica prihajata iz Hrvaške, potem imaš v tujini korenine  ;D Vsaj malo  :P Vprašaj od kod so se naselili predniki na Hrvaško.
www.Astro-Star.net

Offline Tita

• Uporabnik
  • **
« Reply #52 on: September 18, 2007, 03:21:45 PM »
Hmmmm, nekako dvomim, da mami ve (po njeni strani nimam več babice in dedka, da bi ju lahko kaj vprašala). Konec koncev smo pa itak večina iz tujine (torej ne iz ozemlja kjer je sedaj Slovenija). :D
Moja astro karta:

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #53 on: September 18, 2007, 06:50:20 PM »
Hmmmm, nekako dvomim, da mami ve (po njeni strani nimam več babice in dedka, da bi ju lahko kaj vprašala). Konec koncev smo pa itak večina iz tujine (torej ne iz ozemlja kjer je sedaj Slovenija). :D

No, Slovenija bi se v tem primeru še malo razširila  :)
www.Astro-Star.net

Offline apemaya

• Veteran
« Reply #54 on: September 18, 2007, 07:24:00 PM »
Zanimivo, da ima bivsa Jugoslavija pri nas slovencih nek poseben status: ni ne tujina, ne domovina. Kaksni recejo: ona je tujka, no iz Hrvaske, ne ravno tujka. :)

Tea, eno cisto (morda) neumno vprasanje. Npr. da je nekdo iz Francije, ampak zivi v Sloveniji ze nekaj let in ima enega od starsev iz Slovenije. Ali mu reces- vi boste sli zivet v tujino. V nekem pogledu je tudi Slovenija domovina- druga domovina.

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #55 on: September 19, 2007, 05:43:14 AM »
Zelo zanimivo vprašanje Apemaya.

Vzamemo tako, da je človek rojen v nekem kraju in potem tam tudi biva v otroštvu, tista država zanj domovina.
Preko Lune, Sonca, 10 in 4 hiše /dispozicij in aspektov/ pa bomo videli, od kod prihajajo starši. Npr. 7 in 1 hiša bi kazala na rod starih staršev. Vemo kateri planeti significirajo tujino in potovanja.

Potem: če je nekdo samo rojen v tujini: npr. v primeru, da se mati odloči rodit npr. v Kanado, zaradi državljanstva itd.... Ker sem živela ob meji, sem imela priložnost videti tudi mlado Romko, ki je namenoma šla rodit v Italijo, prišli so do meje in porod se je začel. Stekla je mimo policistov do Italijanskega kamna, ki označuje mejo in začela rojevati ... no, to so zanimivi primeri, katere je fino proučevat in se iz njih tudi veliko naučiš.
V tem primeru bi morali pogledati 1 hišo /prihod na svet/ in seveda tudi 8 hišo /dispozicije in aspekti/, ki bi govorili o nadaljni poti otroka.

Takšni primeri so seveda kar pogosti, kot jih navajaš ti. Vsakega obravnavamo individualno in je dosti odvisno tudi, kako se človek kje počuti, kar pa je tudi zapisano v horoskopu.
Vsekakor, če se je nekdo priselil iz Francije je rojen tam in v tem primeru mora biti to nekje zapisano. Ravno tako rod njegovih staršev. Iz karte pa bomo potem odkrivali kje se on čuti bolj doma. Lahko pa ima seveda dva doma /dvojčki so kar pogost primer, pa še kdo/

Vse kar reče astrolog apemaya mora biti nekje v karti zapisano.

www.Astro-Star.net

Offline Tita

• Uporabnik
  • **
« Reply #56 on: September 19, 2007, 07:56:43 AM »
Moja babi in dedi sta bila iz Međimurja (mislim, da oba, čeprav mogoče le babi, bi mogla mami vprašat), vem da je tudi mami v mladosti kdaj po par mesecev tam bila (upam, da se ne motim).

A bi mogoče ascendent tu imel kak vpliv? Jaz imam rada Slovenijo (rak), ampak tujina mi je pa tudi superca (ascendent v dvojčku).
Moja astro karta:

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #57 on: September 19, 2007, 08:07:10 AM »
Moja babi in dedi sta bila iz Međimurja (mislim, da oba, čeprav mogoče le babi, bi mogla mami vprašat), vem da je tudi mami v mladosti kdaj po par mesecev tam bila (upam, da se ne motim).

A bi mogoče ascendent tu imel kak vpliv? Jaz imam rada Slovenijo (rak), ampak tujina mi je pa tudi superca (ascendent v dvojčku).

Tujina ti je po godu, ker imaš Luno v konjunkciji z Jupitrom :)
www.Astro-Star.net

Offline apemaya

• Veteran
« Reply #58 on: September 19, 2007, 12:23:02 PM »
Potem: če je nekdo samo rojen v tujini: npr. v primeru, da se mati odloči rodit npr. v Kanado, zaradi državljanstva itd.... Ker sem živela ob meji, sem imela priložnost videti tudi mlado Romko, ki je namenoma šla rodit v Italijo, prišli so do meje in porod se je začel. Stekla je mimo policistov do Italijanskega kamna, ki označuje mejo in začela rojevati ... no, to so zanimivi primeri, katere je fino proučevat in se iz njih tudi veliko naučiš.
V tem primeru bi morali pogledati 1 hišo /prihod na svet/ in seveda tudi 8 hišo /dispozicije in aspekti/, ki bi govorili o nadaljni poti otroka.

V tem primeru, jaz ne bi rekla, da je ta otrok Italijan (ceprav morda ima drzavljanstvo). Ce je ta otrok bil vzgajan v Sloveniji npr in ima ital. drzavljanstvo, ni pa nikoli zivel tam, po moje tudi ne more biti povezan s to drzavo (custveno, kulturno...) in je Italija zanj tujina. Tudi jaz poznam eno gospo, ki se je rodila v Parizu, ker je oce ravno v tistem casu tam delal. Ima drzavljanstvo, samo so se po rojstvu takoj vrnili v Slovenijo in ona se sigurno ne pocuti francozinja.

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #59 on: September 19, 2007, 12:34:20 PM »
Ja, težko pač razmejimo, vendar se v kartah posameznikov seveda vidijo zadeve zapisane. :)
www.Astro-Star.net