Author Topic: Enakopravna ženska, prava ženska  (Read 46817 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
  • Ne čistim več vodnega kamna. Lotevam se brisanja.
    • Nenavadno
Enakopravna ženska, prava ženska
« on: February 28, 2007, 03:07:33 AM »
O enakopravnosti in emancipaciji se dnevno napiše zelo veliko. Dvig ženske sorte pa  moji okolici  v zadnjih mesecih opažam še posebej močno.  Gre namreč za tisto enakopravnost, ko naj bi ženska prejemala enako plačo za enako delovno mesto. 

No v mojem okolju so šle te še dlje in predstavile  osnutek parlamentarnega predloga, da bi naj bilo pri ministrstvih  in ostalih vladnih službah zaposlenih 50% žensk in ravno toliko moških. Enako naj bi veljalo za privatna podjetja.  Takega osnutka sem pravzaprav zelo vesel, saj glede na logiko bi morala biti naslednja stopnja sledeča.  40% žensk bi morale dvignit rit iz bančnih šalterjev, pisarn, trgovin, šol in podobnih delovnh mest.  Kajpak bi naj bi po neki logiki ta preostanek žensk poslali direktno v rudnike, skladišča, ladjedenice, kovinsko industrijo.  A vendarle osnutek o tem ne govori, ženskam so zaprli usta z enim samim vprašanjem.    In kje je enakopravnost med spoloma, če tri sestre ustanovijo podjetje?  Feministke so ostale brez besed saj vendarle govorile so o enakopravnosti menim. :) Toda ne. Ženske se še vedno derejo, Slavica Zierkelbach, ena najboljših učiteljic slovenščine pa je že pred desetletji učenke opozorila, da vendarle ženske nikoli niso imele nikoli toliko pravic kot danes. 

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline Travica

• Trenutno v uvajanju
  • *
Re: Enakopravna ženska, prava ženska
« Reply #1 on: February 28, 2007, 11:57:13 AM »
S feminizmom res že pretiravajo. Ravno te, najbolj vnete bi res bilo dobro dati malo delati v rudnike, ladjedelnice, gradbišča… pol bi pa vidle, kako so lahko enakopravne. Roko na srce, ženske smo lahko srečne predvsem,  da živimo v teh časih ( in na tem prostoru), da smo večinoma samostojne, neodvisne, se lahko izobražujemo o čemerkoli želimo (čeprav še ne povsod po svetu). Pred nekaj dnevi sem na sloblogih brala odlomke iz neke raziskovalne naloge o življenju naših pradedkov in prababic, predvsem z vidika spolnosti. Dobesedno pretreslo me je, ker sem se očitno preveč vživela (še naslednji dan sem jokala, ko sem o tem pripovedovala). Seveda je treba upoštevati, da so bili ljudje takrat bolj nevedni kot smo danes, za kar je seveda  pridno skrbela cerkev, saj so npr. župniki klicali na odgovornost ženske, ki niso vsako leto rodile! Poleg žensk pa so zelo trpeli tudi otroci, ki niso čutili niti kančka ljubezni, mati jim ni smela niti pokazati, da jih ima rada. In čisto možno bi bilo, da imamo malo naše zadržanosti ali pa celo zafrustriranosti v genih, sploh če računamo, da so bili ti zapostavljeni otroci naši stari starši.

Andres, oprosti, mogoče sem malo zašla, ampak to sem morala povedati, saj tudi spada pod emancipacijo, a ne?

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
    • Nenavadno
« Reply #2 on: February 28, 2007, 03:20:18 PM »
Travica.  Nič nisi mimo udarila. Pač si napisala stanje kakršno je danes in drugo skrajnost, ki so jo doživljale naše prababic.   Vendar roko na srce. Tudi včasih so bili dobri in slabi moški, tisti ki so ženo cenili in tisti, ki čuta do nje niso imeli.  Rad bi kajpak da se poudari tudi dobra stran žene, nekoč kmetice, matere desetih otrok, ki ji je življenje ponudilo veliko bogastvo saj z nekoliko sreče je imela tudi razumnega moža.  In srečo mora imeti tudi sleherna ženska danes. Ta se opira na feminizem in  s tem izzsiljevanje enakih pravic, ki jih že dolgo ima.

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858

irina

• Guest
« Reply #3 on: February 28, 2007, 03:35:59 PM »
Rada bi samo v obrambo skrajnih feministk napisala, da so le take pripeljale do tega, da imamo npr. ženske volilno pravico. To se je včasih zdelo moškemu delu prebivalstva nezaslišano!?! Če teh feministk ne bi bilo, bi še vedno bile doma samo za hišna opravila in za molčat. Ženske so res včasih bile v nezavidljivem položaju. Pa še vedno smo včasih, samo zato, ker nimamo nekega priveska med nogami.  ::)

Se pa tudi strinjam, da gredo nekateri v skrajnosti. Ne morem napisat, da se strinjam z vsem kar zahtevajo "skrajne feministke", ker moški in ženske smo drugačni in vedno bomo. Roko na srece - so poklici, ki ga lažje opravlja ženska in so poklici, ki ga lažje opravlja moški. Zakaj bi se nekaj dokazovala in rekla - to kar zmore moški zmorem tudi jaz, ker ni tako. In dobro da ni, ker jaz pa zmorem druge stvari kot moški. Svet je pač tako narejen, da se dopolnjujemo - naj bi se. Nesmiselno je, da med seboj tekmujemo. Zakaj ne bi raje združili moči in skupaj naredili nekaj lepega, nekaj pozitivnega - brez obtoževanj kdo naredi več?!?

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
    • Nenavadno
« Reply #4 on: February 28, 2007, 03:58:37 PM »
Žalostno, da se glede na spol sploh ne dopolnjujemo več.  In rad bi vedel, koliko žensk je tod okoli, ki so to sploh še ostale, sa kljub vsemu je otrok vedno več ravno na igli, pogosto pa so to tisti mater samohranilk.   Svoj delavnik si ženska noče ali ne more organizirati družini vprid izključno iz razloga stranskih faktorjev kot so dokazovanje v družbi, v raznih klubih, strankah, organizacijah, društvih.    In če ženska tretjino svojega časa podari prejle napisanemu ni čudno, da je kot taka ostala le še vizuelno, saj družina, tudi partner sta v nekaj letih globoko zadaj. 
Seveda pa je potrebno ločiti med sposobno žensko in tisto, ki to ni, vendar se istočasno baše v ospredje.  Raziskave so pokazale, da ameriške matere podarijo svojemu otroku samo 15 minut na dan, torej še nalogo ne delajo z njim, oziroma jih tudi ne vprašajo po današnjem dnevu, kaj šele da bi jim dale nasvet.  In takšno vlogo v današnjem času prevzema oče, tisti oče, ki ima do svojih otrok čut,  saj žensk ni več.

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
    • Nenavadno
« Reply #5 on: February 28, 2007, 04:13:29 PM »
Morda pa je na mojo pozornost do dejanj feministk kriv prihajajoči mrk.  Tudi lani  junija ko je bil mrk, pozabil sem kateri, je bilo v meni podobno razpoloženje.   Takrat sem dal na Pozitivke članek  kmetica si.  Kasneje ko so se kvazi duhovne razpisale sem dodal še enega tudi na Katedralo, Obrita si.  http://www.katedrala.si/artman2/publish/Slovenija_1/Obrita_si_233.shtml   Sicer pa sem na Katedralo popolnoma pozabil dodati Kmetica si. Hmmm.  Bom dal pač v bodoče.  Kot rečeno. Vse skupaj je nastalo v fazi mrka le astrologinje pa nam lahko povedo, če je tak upor v članku prišel od mene osebno, ali gre kar za  svetovno kmečko obriti proces :).

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858

irina

• Guest
« Reply #6 on: February 28, 2007, 04:31:50 PM »
Tega sploh ne bom kometirala, ker se mi zdi zguba časa.  ???

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
    • Nenavadno
« Reply #7 on: February 28, 2007, 04:33:16 PM »
Po želji Irina.   Samo s prstom sem pokazal kakšen je svet danes.

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858

irina

• Guest
« Reply #8 on: February 28, 2007, 04:34:55 PM »
Ne, s prstom si pokazal na določene ljudi, ki po tvoje nosijo vso odgovornost, da je svet tak kot je. Me prav žalosti.  :(

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
    • Nenavadno
« Reply #9 on: February 28, 2007, 04:37:09 PM »
Tega pa nisem napisal, da določeni ljudje nosijo vso odgovornost. Celo zgoraj v postu sem tudi druge določene ljudi, torej moške poudaril.

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline Azra

• Spl. simbol
  • "The devil made me do it ..."
« Reply #10 on: February 28, 2007, 07:19:03 PM »
MNENJE NEKEGA MOSKEGA ALI ZENSKE SE RAZVAJAJO:

V zadnjih časih je postalo moderno, da se ženske razvajajo. Da si vzamejo čas zase, kot rečejo. Obiskujejo kozmetičarke, frizerke, pijejo martinije in v trgovinah z oblekami grupno zapravljajo ogromno denarja. Potem se jim zdi blazno fino, ko se s kar je mogoče velikimi vrečami z napisi Chanel, Esprit ipd. napotijo čez celo mesto ali - kar je med ljubljanskimi babnicami še bolj in - prek City Parka.

To ne bi bilo moteče, če te iste dame podobnih užitkov ne bi odrekale moškim. Tipo se doma zavali v kavč, odpre pivo in hoče v miru pogledat dirko formule ena, ženska pa podivja, da je to neumnost, ugasni, ne prenašam Ališiča (le kdo pa ga). Podobno je, če fant kupi kakšno novo neumnost v smislu zabavne elektronike, doma jih pa sliši, kaj mu je treba kupovat te bedarije. Bog ne daj, da bi v gatah ležal na kavču, ker je to ogabno in neolikano, med tem ko si sme ženska s smrdečim lakom barvat nohte kar sredi dnevne sobe.

V časih feminizacije čez vse meje dobrega okusa so torej moške sprostilne navade okarakterizirane kot poneumljajoče ali ogabne nebodijihtreba, razvajanje sodobnih 24 ur dnevno zaposlenih žensk pa je nekaj nujnega, saj jih samo to ohranja pri življenju. Moški pravzaprav ne potrebujemo veliko; na sekretu mir, sicer pa družbo dobrih prijateljev in kozarec piva. Dama nas ima najbrž res za neumne, če za čisto preveč denarja kupimo nov mp3 player, toda, ko ga čez tri mesece potrebuje sama, je vsa sladka in prijazna.

S čim vse pa nategnejo sodobno žensko? Seznam bi bil predolg, začnemo pa lahko s kozmetiko. Sestra si je zadnjič že pred deseto zjutraj drugič navlažila roke in to kar sredi kavarne. Sicer ima menda suho kožo. Vse kreme že zdaleč niso enako dobre za vsako žensko, oz. vsaki ustreza določen tip žavbe, ki ga je mogoče najti samo s stalnim preizkušanjem, kar vključuje nakup kreme, dvodnevno uporabo in v končni fazi ugotovitev, da se pojavljajo mozolji. Sledi na ponoven neuspeh obsojen poizkus z naslednjo kremo. Zanimivo pri vsem tem je, da osebno ne potrebujem ničesar, pa imam kar solidno gladko kožo. Po kolesarjenju v mrazu sem se sicer občasno namazal po obrazu, a sem se tega vedno sramoval. Naslednja zanimivost je obstoj žensk, ki tovrstnih krem ne uporabljajo, njihova koža pa ni nič grša.

Višek kozmetične nategunske industrije so wellness centri (kako nobel se sliši, kajne) s ponudbo čokoladnih kopeli, masaž s toplimi kamni in nege telesa z grozdjem in grozdnimi produkti. Mimogrede jo ožamejo za 50 evrov in več. Dober približek wellness centrov je kar domača kopel z raznimi smrdečimi svečami, paličicami, kopelnimi solmi, romantično glasbo in celim protokolom umivanja las, pilinga, manikure, pedikure in maziljenja različnih delov telesa...

Povprečen moški ima nenormalne težave, če hoče zvečer ven. Kajpada, že njegova družba prijateljev je neprimerna - "ne dovolim, da se družiš s temi idioti, ko prideš domov, si drugačen". Domov da se bo vrnil pijan, pa še druge ženske se bodo obešale po njem. Ko pa gre fina dama ven s svojimi prijateljicami, je vse v redu, ona pač potrebuje čas zase. Napedena se v nulo, da kar kliče po pozornosti (potem se ji zdi neznansko zabavno zapeljevat natakarja), njene praviloma ledig zafrustrirane prijateljice pa jo celo noč prepričujejo, da naj pusti tistega kretena.

ženska gleda Seks v mestu in najhuje je, da se z junakinjami serije tudi identificira. Pri tem jih mora tip pustit pri miru, ker je to itak "edina nadaljevanka, ki jo gledajo", kar je laž, saj spremljajo še skoraj vse ostale nadaljevanke. Ko hoče on gledat fuzbal, pa ves čas teži, se stiska in misli, da je neznansko smešno, če mu nepričakovano zamenja program.

Za vse razvade pravimo, da so škodljive, npr. prekomerno pitje alkohola, kajenje, nažiranje, gledanje televizije... Le ženske razvade so nekaj pozitivnega, pa ne samo to, nanje so celo ponosne! Zaradi teh razvad se menda počutijo bolj ženske.

Glavni generatorji teh idej so ženske revije s članki v smislu "Enkrat tedensko si privoščite cel dan samo zase in vaše male razvade". Kljub temu, da se imajo za pametne, ženske ne pogruntajo, da je vsa ta periodika v službi kozmetične in modne industrije in da so v bistvu nategnjene na celi črti. Mislijo, da si z razvajanjem izboljšujejo kvaliteto življenja, v resnici pa nevede tekmujejo ena z drugo, kar jim bivanjski problem seveda le otežuje. V tekmo lahko vstopajo le z investiranjem v kozmetiko in najmodernejše škornje, vse to v funkciji zapeljevanja moških. Je že res, da lepoto opazimo prej kot pamet, res pa je tudi, da povprečnega moškega bolj kot vlažnost kože obraza zanima vlažnost kakšnega drugega predela ženskega telesa.

Konec koncev torej pridemo do ugotovitve, da je vso to šmarjenje in takoimenovano razvajanje brezpredmetno. Ženska mi je najbolj všeč zjutraj, ko se zbudi, pa se je vseeno ne ustrašim. Ljuba so mi dekleta, ki se razvajajo z izleti v okoliške gore, všeč so mi tiste, ki rade volje razveseljujejo z najboljšimi ocvrtimi jajci. Taka dekleta bodo vedno našle pravega, ker pošten moški to še vedno najbolj ceni. Napedenane prasičke na drugi strani pa bodo vedno nesrečne, saj privlačijo izključno enkratne podiralce, ki se gibljejo na relaciji fitnes - Global - postelja.

A se torej splača?

Pri taksnem sestavku se ponavadi moski strinjajo, zenske pa zanikajo.
 :o
http://img687.imageshack.us/img687/1953/mojakarta.gif
V pravljici junak ubije zmaja in se poroci s princeso. V realnosti ne ubije nikogar in se poroci z zmajem.

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
    • Nenavadno
« Reply #11 on: February 28, 2007, 07:50:36 PM »
Mislim, da se ženske res ne bodo strinjale, se pa ob tem sestavku postavlja več in toliko vprašanj. Lahko jih napišem samo nekaj.

Kam vodi takšna civilizacija?
Kakšne dolgoročne posledice za družbo ima pretirana emancipacija?
Kdo bo plačal največji ceh?
Koliko kvadratnih metrov  (vzamemo kar City park)  je namenjenih ženskam, koliko moškim, koliko otrokom in koliko družinam? Mimogrede. Pomivalni stroj spada pod žensko robo ;D

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #12 on: March 15, 2007, 10:04:25 AM »
No že mogoče, da pomivalni stroj spada v domeno žensk. Ampak izumili so ga pa moški  ;D

Pa smo spet pri kuri in jajcu. Jaz mislim, da eden brez drugega ne moremo  :D
www.Astro-Star.net
ASTROLOŠKE ANALIZE, VEDEŽEVANJE, TEČAJI VEDEŽEVANJA IN ASTROLOGIJE

http://shrani.si/f/g/Y6/4RTQBfUR/tea.gif

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
    • Nenavadno
« Reply #13 on: March 15, 2007, 01:15:57 PM »
Seveda.  Kot lak za nohte, kot šivalni stroj, kot kaj vem kaj še vse, ki so moški izumili za potrebo žensk. Seveda pa se ob tem postavi plemenito vprašanje. Če bi bili na svetu dve državi. Dražava moških in država žensk.  Kje bi se lepše živelo?  Pa iskrenost prosim.

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline Tejka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletn. Simbol
« Reply #14 on: March 21, 2007, 11:03:58 AM »
Iskreno... Če sklepam po mojem stanovanju/sorodstvu/poznanstvih  ;): V moški državi bi se veliko jedlo, pilo, spalo, zabušavalo, gledalo tv,... in bil bi neverjeten svinjak. Cunje bi ležale povsod, posode sploh ne bi pomivali (verjetno bi uporabljali plastičen pribor)... Zvečer bi se ga krepko napili in popadali dol pred TV.
V ženski državi bi pa čez dan veliko pospravljale, imele tono opravkov, nakupovanja itd, zvečer bi se namakale v banji, šle na masašo, toplice, se preoblekle in šle ven žurat, plesat,...
Ubistvu bi bilo v obeh zabavno, samo v ženski državi bolj za ženske, v moški pa za moške  ;D
Pri nas je pač tako, da kar je meni všeč mojemu ni in obratno, zato hodiva ven izmenično, imava ločene prijatelje,... So pa res stvari, za katere želim, da bi jih vsaj občasno počela skupaj (naprimer pospravljanje  :-X) pa jih v končni fazi vedno opravim sama.
Med spoloma so vsekakor razlike. Nisem feministka niti ne mislim, da smo ženske samo za v kuhinjo. Menim, da smo si pač različni in če smo si različni to še ne pomeni, da je kateri spol nesposoben česarkoli.
lp
T.
Sin bailar y crear no hay vida
Tranziti in progresije
Solarna