Author Topic: 1 HISA - Jaz  (Read 90830 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
Re: 1 HISA - Jaz
« Reply #45 on: March 16, 2007, 07:05:10 AM »
Zanima me, ce mora partner imeti moje znamenje AC v njegovem DC in obratno. Torej jaz njegov AC v mojem DC. Oz ce se gremo samo za privlacnost: V taksnem primeru se zagotovo "opazita"  ::)

Se enkrat to sprasujem, ker ste verjetno spregledali vprasanje. ::)

Če so kotne točke povezane, potem to lahko nakazuje daljše partnerstvo /ali trdnejše ob ustreznih drugih kazalcih/. Ni pa to nujno, lahko je drugje nakazano.

O nekaterih pozicijah sem pisala na svoji spletni strani, evo kar kopiram:

TRADICIONALNA ASTROLOGIJA GLEDE SINASTRIJE PRAVI:

*

Luna in Venera (moški horoskop) in Sonce in Mars (ženski horoskop) v osmi ali sedmi hiši
    *

Najboljše je, če sta moško Sonce in ženska Luna v kombinaciji, konjunkcija je najbolj idealna in če ni aspekta, to ni dobro.
    *

Vladar sedme ali osme hiše mora biti v aspektu s partnerjevimi planeti
    *

Če pade planet partnerja v sedmo ali osmo hišo je privlačnost
    *

Zelo pomembne so osi, takrat je zveza pomembna
    *

Severni vozel na planete enega na planete drugega partnerja, takrat je zveza usodna
    *

Pomembna je točka Vx, to je točka zahodno na ekliptiki in naj pade v peto ali osmo hišo
    *

Južni lunin vozel, če je močno vključen, je zveza podlega značaja
    *

Severni lunin vozel, človek je izzvan, da se razvija
    *

Saturn: zveza je zacementirana in je trajna, zvesta, potrebuje pa veliko časa, da se pokaže.

Novodobna astrologija pa upošteva vse planete in pogosto manjkajoči element, ki ga iščemo pri partnerju.
www.Astro-Star.net
ASTROLOŠKE ANALIZE, VEDEŽEVANJE, TEČAJI VEDEŽEVANJA IN ASTROLOGIJE

http://shrani.si/f/g/Y6/4RTQBfUR/tea.gif

Offline cvetka

• Sp.simbol
« Reply #46 on: March 16, 2007, 07:36:30 PM »
Opazila sem tudi (ce je to kar mislim), da se zenske z asc v Raku "punckasto" oblacijo oz. vsaj uporabljajo kaksne dodatke, za katere bi kdo rekel, da je otrocje. Sama ne morem mimo trakcev, pentelj, moja posteljnina je se vedno z medvedki (no, saj se nisem tako stara  ;D), rada se otrocje spakujem in cepetam (ko zacutim, da se osebi odprem in, da me razume - moja otrocja dejanja  :))

Azra, kot da bi to bil opis moje hčere; enaka otročjost pri istih letih.
In kje ima raka: v 12 hiši, osamljenega (brez drugih planetov).
lp

Offline Azra

• Spl. simbol
  • "The devil made me do it ..."
« Reply #47 on: March 16, 2007, 10:15:28 PM »
Opazila sem tudi (ce je to kar mislim), da se zenske z asc v Raku "punckasto" oblacijo oz. vsaj uporabljajo kaksne dodatke, za katere bi kdo rekel, da je otrocje. Sama ne morem mimo trakcev, pentelj, moja posteljnina je se vedno z medvedki (no, saj se nisem tako stara  ;D), rada se otrocje spakujem in cepetam (ko zacutim, da se osebi odprem in, da me razume - moja otrocja dejanja  :))

Azra, kot da bi to bil opis moje hčere; enaka otročjost pri istih letih.
In kje ima raka: v 12 hiši, osamljenega (brez drugih planetov).
lp

Cvetka, pozdravi jo. Jaz jo razumem  :D
lp
http://img687.imageshack.us/img687/1953/mojakarta.gif
V pravljici junak ubije zmaja in se poroci s princeso. V realnosti ne ubije nikogar in se poroci z zmajem.

Offline Azra

• Spl. simbol
  • "The devil made me do it ..."
« Reply #48 on: March 16, 2007, 10:18:41 PM »
Uf, hvala Tea. Vikend bo studiozen  :P :)
http://img687.imageshack.us/img687/1953/mojakarta.gif
V pravljici junak ubije zmaja in se poroci s princeso. V realnosti ne ubije nikogar in se poroci z zmajem.

Offline Lisbona

• Novinec
  • *
« Reply #49 on: May 08, 2007, 04:57:58 PM »
Ascendent in prva hiša nam v osnovi govorita o fizičnem izgledu osebe. Planet, ki se lahko nahaja v 1. hiši, običajno zunanji izgled tudi zelo zaznamuje. Potem je pomemben še vladar ascendenta - kam gre in kaj tam počne. Tudi ta doda kamenček k mozaiku izgleda, poleg tega nam bo tudi povedal, na katero področje je oseba usmerjena, kam jo avtomatično nese in katero področje ji je v življenju pomembno (hiša). Nekaj k izgledu doda tudi pozicija Lune. Ascendent nam pove tudi, kako smo se rodili, kako gledamo in dojemamo življenje okoli nas in na kakšen način se posameznih nalog v življenju lotevamo.

Sonce kot takšno nam govori o tem, kakšna je naša vitalna energija, kje si jo najlaže obnavljamo in pa kakšne cilje si v življenju postavljamo.

Npr:jaz imam povno 1.hišo..V njej je sonce,mars in merkur.Pa se mi zdi,da se preveč ukvarajam sama z sabo...Trenutno še posebaj,ko je tudi veliko T planetov v moji 1.hiši.... ::)

Po soncu sem ribica, ascedent je v vodnarju ,luna pa  v škropijonu.Vladar ascedenta je v škropijonu v 9.hiši in tvori konjukcijo z luno v škropijonu.... In ,če je vladar ascedenta v 9.hiši...potem to pomeni ,da rada potujem,da mi veliko pomeni izobrazba??Kaj takšnega???

Nazven delujem bolj energična kot ostale ribe...imam tudi zelo športno postavo..oči imam zelo izrazite..Sonce in merkur(konjukcija) tvorita tudi trigon z uranom(vladarjem ascedenta)??Mogoče je to tudi pomemben podatek...

Sama sebi se zdi tako odmaknjena,drugačna od ostalih..tudi z videzom nekak izstopam...kaj pa vem..nabrž imam preveč vpliva urana ??

Offline taja6

• Splet. Simbol
  • »Zapri oči. Zaljubi se. Ostani tam.« ~ Rumi
« Reply #50 on: May 08, 2007, 05:06:47 PM »
Lisbona,

dobrodošla :D karto si prilepi v podpisu ;) :D

Taja

Offline Lisbona

• Novinec
  • *
« Reply #51 on: May 08, 2007, 05:11:38 PM »
Lisbona,

dobrodošla :D
Taja

Hvala  :)

Offline Tejka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletn. Simbol
« Reply #52 on: May 08, 2007, 05:30:49 PM »
Tale tema mi je pa všeč. Me zanima, če me lahko "zadanete"  ;). Karta je v podpisu. Ovnica, AC lev, če se prav spomnim imam luno v vagi (malo že pozabila, ker sem se ubadala s drugimi zadevami...)
lp
T.
« Last Edit: May 08, 2007, 05:33:10 PM by Tejka »
Sin bailar y crear no hay vida
Tranziti in progresije
Solarna

Offline Tejka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletn. Simbol
« Reply #53 on: May 08, 2007, 08:44:58 PM »
Uf ja moje kilce... Še malo pa se bom vdala nad njimi ;D
Sicer sem res naravno temnejša, ko pa se barvam na blond (rabim izgovor, če se delam neumno ;)) pa vedno znova ugotavljam, da imam rdečega pigmenta za izvoz. Temnejše polti nisem ravno... bolj srednje in oči so tudi bolj kot ne srednje - zadnjih nekaj let nedoločljive barve med sivo zeleno in modro ??? Pogled pa ne vem... bi bilo treba koga drugega vprašat. So pa mi moje oči odkrito povedano všeč ;)
Energija in optimizem kar drži, čeprav me zadnje čase obremenjuje 1001 zadeva in se občasno počutim prav izmozgano in tečno.

Finance pa ... študiram, da verjetno mečem denar skozi okno, ker mi ga kar naprej krepko manjka :-X Bo treba še eno zaposlitev poiskat, čeprav ne vem kdo bo potem čistil  ;)
lp
T.

P.S. Nekje na forumu sem zasledila nekaj o družinski karmi, umetnih popadkih,... Ali to lahko pomeni, da bo dejansko moj otrok imel boljšo kot najini družini? Namreč karma moje družine (in družine mojega bivšega partnerja) vsaj iz moje prespektve ni ravno nekaj kar bi privoščila svojemu otroku.
Tranziti in progresije
Solarna

Offline Tejka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletn. Simbol
« Reply #54 on: May 09, 2007, 09:56:26 AM »
Pri prvemu sem imela komplikacije; skoraj bi izkrvavela, pri drugem pa so mi "pozabili" dat protibolečinska sredstva :-\. Tretjega pa ne bi, hvala ;D.
Pod družinsko karmo pri nas sem sklepala en kup nesreč, samomor,... nič lepega uglavnem. Upam, da kaj takega mojema otrokoma uide.
lp
T.
Tranziti in progresije
Solarna

Offline Lisbona

• Novinec
  • *
« Reply #55 on: May 09, 2007, 11:48:48 AM »

Seveda, s Soncem v 01 pač sebe postavljaš na 1. mesto in ker je zraven Merkur, o tem tudi veliko razmišljaš. Vse skupaj vezano v kvadrat na Neptuna pač zato, ker si včasih verjetno nisi na jasnem, kdo si, kaj hočeš in kaj od življenja pričakovati. Ribja energija je pri tebi kljub temu, da je vrinjeno znamenje, zelo zelo močna in hkrati zelo prikrita.

[

Ej,Helena super si.... :-*
Jz se nikol nisem počutla preveč ribja...sam vedla sem ..čutla sem to ribjo energijo v sebi...Zdj si mi ti odprla oči in sem spregledala... ;D ;)
Tale kvadrat med soncem in neptunom mora biti zelo močen aspekt,ker je neptun ravno v 10.hiši,kjer je vladar sonce in pa še vladar mojega sonca je neptun...Zakoplicirano... ::)
Drugač pa res ne vem ..kdo sem jaz,kaj hočem in podobno...Sam se vedno to mojo zgubljenost v svetu...svojo neodločnost,menjavanje razpoloženja in nihanja prepisala močni konjukciji luna/uran???

Offline Lisbona

• Novinec
  • *
« Reply #56 on: May 09, 2007, 11:58:47 AM »

[/quote]
Jasno, že kot Vodnarka izstopaš in pravzaprav hočeš biti drugačna od drugih, konjunkcija Urana z Luno ti daje škorpjonske (prodorne) in drugačne, posebne (Uran) oči (Luna). Grem stavit, da ko si jezna, tvoj pogled ubija.  ;D

Mars v 1. hiši ti daje bolj mišičasto postavo in ti daje nekoliko več energije. Sposobna si se postaviti zase, ko je to potrebno in ko ti nekdo resnično stopi na žulj. Zdaj te verjetno malo zafrkava Neptunski tranzit, pa čutiš manjko fizične energije, bodi previdna, da ne bo do kakšnih "neumnih" poškodb prišlo, zlasti ker ti hkrati Uran vozi Sonce.

[/quote]

Ma ja..kot vodnaraka kar izstopam..čeprav velikokrat raje ne bi...mi tudi odgovarja,ko se zlijem z množico.....

Eh..moj pogled..ne zna ubijat...Sem tako nežno bitje..nežne poteze imam...Milo delujem ..baje ???
Mi je pa drugač že enih par reklo,da mam strupene oči.... ;DSicer pa sem opazla,da se moj obraz full spreminja...zjutraj je nikakršen..popovdan pa že lepši...pa tko..Tud z očmi je tako..niso vedno tako strupene.. ;)

Ja,manjko fizične energije že res lep čas čutim...Pa še T saturn tvori opozicijo z N marsom...
Res že kr kakih 5 mesecev mi primankuje energije...veliko več spim,kot sem včasih...nič kj se mi ne da..prelagam delo...

Offline Tejka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletn. Simbol
« Reply #57 on: May 10, 2007, 06:17:00 PM »
Tale tema mi je pa všeč. Me zanima, če me lahko "zadanete"  ;). Karta je v podpisu. Ovnica, AC lev, če se prav spomnim imam luno v vagi (malo že pozabila, ker sem se ubadala s drugimi zadevami...)
lp
T.
Hehe, Tejka Tejka.
Vidim, da sem našla pravo zamenjavo za bar.  ;D ;D
Močno in lepo Sonce, najbrž ti energije in življenjskega žara ne manjka. Še dobro, da imaš trigon Sonca na Neptum, mehča tvojo kar preveč jang energijo, ki bi jo sicer izžarevala. Optimizma in življenjske radosti za izvoz.  ;D ;D

Najbrž si tudi bolj mišičaste postave pa kakšna kilca preveč ti morebiti nagaja. Opozicija na Plutona bi ti dala nekoliko temnejšo polt, in lase, sicer bi bila bolj na rdeče. Tudi oči so pri tebi bolj škorpijonske sorte.  ;D Se pravi pogled bolj prodoren, temen, skrivnosten.

Kako pa kaj finance?   ;) ;D ;D
Vidiš kaj pozitivnega v financah mogoče? Jaz na svojem računu žal vidim le en velikanski minus :(. Še plačo so mi spet "pozabili" nakazat >:( Malce jezna...
lp
T:
Tranziti in progresije
Solarna

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #58 on: May 11, 2007, 06:32:54 AM »
No, vladar 2 hiše Merkur gre v ribe  ;D, poleg tega je Saturn iz 2 v opoziciji na Venero in kvadratu na Neptuna. Da so pozabili ni nič čudnega.  ;D

Po moje bi najbolje prišla skoz, da bi se lotila kakšne neptunske in ribje zadeve. Tam bi se denar oplodil

www.Astro-Star.net
ASTROLOŠKE ANALIZE, VEDEŽEVANJE, TEČAJI VEDEŽEVANJA IN ASTROLOGIJE

http://shrani.si/f/g/Y6/4RTQBfUR/tea.gif

Offline Tejka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletn. Simbol
« Reply #59 on: May 11, 2007, 09:53:59 AM »
Hmmm to so bolj področja umetnosti, če se ne motim (lahko da se, ker sem velik astro laik) Sicer rada ustvarjam, samo zaslužka v tem res ne vidim ;)

lp
T.
Tranziti in progresije
Solarna