Author Topic: Vertex  (Read 29664 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Helena

• Guest
Vertex
« on: March 21, 2007, 08:04:01 PM »
.
« Last Edit: August 13, 2007, 10:51:24 AM by Helena »

Offline Azra

• Spl. simbol
  • "The devil made me do it ..."
Re: Vertex
« Reply #1 on: March 21, 2007, 08:56:16 PM »
Helena super, da si to objavila. Sploh mitoloski del mi je pri teh stvareh najbolj fascinanten.
Se preko vertexa torej da tudi videti kdaj srecamo svojo usojeno ljubezen?
http://img687.imageshack.us/img687/1953/mojakarta.gif
V pravljici junak ubije zmaja in se poroci s princeso. V realnosti ne ubije nikogar in se poroci z zmajem.

Offline taja6

• Splet. Simbol
  • »Zapri oči. Zaljubi se. Ostani tam.« ~ Rumi
« Reply #2 on: March 21, 2007, 09:01:45 PM »
Helena,

koliko pa je še dovoljeni orbis pri aspektih z Vertexom - je 2 stopinji?

Malo sem pregledala svojo karto in  karto bivšega fanta in zanimivo mi je bilo, ker sem ugotovila, da imava naslednja dva aspekta in sicer njegov Vertex v konjunkciji z mojim severnim luninim vozlom in moj vertex v opoziciji z njegovo venero...pa smo verjetno spet pri karmi? ::)

Hvala  Helena za tvoje informacije, katere deliš z nami,

LP Taja :D

Offline taja6

• Splet. Simbol
« Reply #3 on: March 21, 2007, 09:08:24 PM »
Helena,

hvala ti...se veselimo nadaljevanja... ;D

lp, Taja

p.s. sem našla kar nekaj zanimivih strani o vertexu na netu...

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #4 on: March 21, 2007, 09:43:44 PM »
Zanimivo res Helena. Hvala za prevode in tvoj čas.

Moj Vx 7 hiša, v devici konjunkcija S Vozel, sektil Neptun, Sonce v 8 hiši, sekstil Merkur v 9 hiši, sektil Mars v 5 hiši, trigon Saturn v 11 hiši
Žalost je le, da je Venera v kvadratu - hmmm  :-[

www.Astro-Star.net
ASTROLOŠKE ANALIZE, VEDEŽEVANJE, TEČAJI VEDEŽEVANJA IN ASTROLOGIJE

http://shrani.si/f/g/Y6/4RTQBfUR/tea.gif

Offline taja6

• Splet. Simbol
« Reply #5 on: March 21, 2007, 10:00:46 PM »

Na eni izmed straneh o Vertexu astrologinja Kelli Fox o Vertexu navaja, da se ji zdi ta točka pomembna in da jo sama kljub pomiselkom mnogih astrologov redno uporablja pri svojem astrološkem delu.Predvsem v sinastriji, kjer je Vx pomemben predvsem takrat, kadar tvori kakšen aspekt z katerim od osebnih planetov ali ASC partnerja ( npr. konjunkcija, opozicija ). Sama raje uporablja manjši orbis in sicer 2 stopinji za aspekte.

Navaja, da te aspekte ne najdemo nujno v vseh romantičnih vezah, toda kadar jih najdemo se običajno zgodi naslednje: da si osebi, ko se srečata najprej sploh nista nekako všeč, nimata nekega prevelikega interesa stopiti v vezo, ne doživita takojšnjega občutka instinktivnega prepoznavanja ( kot se npr. zgodi pri povezavah z luninimi vozli ). Nato pa se "nenadoma" pojavijo čustva, občutki v stilu presenečenja v stilu" Tega pa nisem pričakoval/-a - ti si mi pa zares všeč!?. Čustva človeka presenetijo, začuti jih iznenada...

Navaja, da moramo gledati tudi progresivni Vertex in kakšne aspekte le ta tvori z osebnimi planeti ali ASC ( N in partnerjevimi ).

Poudarja pa še naslednje, da to da imata partnerja Vx v aspektih z osebnimi planeti ali ASC , ne pomeni, da to zagotavja srečno, prečudovito in harmonično vezo. Mogoče ravno nasprotno... Pomeni in kaže pa na to, da je med njima izredno močna povezava.

Toliko zaenkrat, če bo komu kaj koristilo... ;D

LP, Taja

Offline taja6

• Splet. Simbol
« Reply #6 on: March 21, 2007, 10:38:02 PM »
No..še nekaj o Vertexu...če si me tako lepo pohvalila, Helena ;D

VERTEX V HIŠAH

Hiša, v kateri se Vertex/Antivertex  nahaja/-ta nam da smer, namig, na katerih področjih bomo v življenju doživljali usodne prelomnice, se srečevali z usodo, usodnimi srečanji... Vx običajno pade med 5. in 8. hišo na zahodni strani karte, Antivertex pa leži nasproti njemu ( 180 stopinj ).

VX na osi 5.H/11.H.
kaže na nagnjenje k temu, da bo oseba doživljala zvsete romantične ali kreativna srečanja ( 5.h) skozi kontakte s prijatelji ali skupinami(11.h.).

VX na osi 6.H/12.H
Kaže na prelomnice na področju vsakodnevnega življenja ali naše vezi med psiho in somo(fizično)(6.h) skozi kontakte z osebami, ki delajo v "negovalnih" poklicih ( dela, povezana s pomočjo drugim, šibkejšimi) ali skozi sanje in kreativne zamisli/fantazije(12.h)

VX na osi 7H./1.H
prelomnice človek doživlja v obliki nenadnih spoznanj, kilahko radikalno vplivajo na naše odnose s pomembnimi drugimi ( 7.H) skozi izkušnjo projekcije samega sebe navzven, v zunanji svet ( 1.h)

VX na osi 8.H/2.H
usoda prihaja skozi oblike erotičnih srečanj ali intenzivnega raziskovanja ( 8.H), za katere je " odgovorna" človekova želja po zadovoljitvi občutka varnosti, miru ( 2.H)

VERTEX V ZNAMENJIH

OVEN/TEHTNICA
nakazuje kontrast med lastno voljo in sodelovanjem, deljenjem z drugimi

BIK/ŠKORPIJON
tu gre za kontrast med varnostjo in tveganjem

DVOJČEK/STRELEC
gre za kontrast med znanjem/informacijami in vizijo

RAK/KOZOROG
gre za kontrast med varnostjo, zaščito in podjetnostjo

LEV/VODNAR
osvetljuje smaoekspresijo nasproti kolektivno udeležbo, sodelovanjem

DEVICA/RIBI
gre za kontrast med strukturiranimi mejami, omejitvami in brezciljnim hrepenenjem

Imejte se lepo in se beremo spet jutri, lahko noč vsem, Taja ;D

« Last Edit: March 21, 2007, 10:42:44 PM by taja6 »

Offline Regina

• Spletn. Simbol
  • Ustavi se tam, kjer sije sonce
    • Šepet sanj
« Reply #7 on: March 21, 2007, 10:49:43 PM »
S tem Verteksom ste pa še mene razdražile. Uff, pa res držijo tile opisi. ;D
Za profesionalno analizo sanj in dešifriranje sporočila, ki je namenjeno samo vam! 
www.sepet-sanj.com
ThetaHealing Practitioner™

Online Andres

• Administrator
  • Naša kri
  • Ne čistim več vodnega kamna. Lotevam se brisanja.
    • Nenavadno
« Reply #8 on: March 22, 2007, 04:17:24 AM »
Ta Vertex, ki je bil do včeraj nekako slabše zanimiv bo postal popularen kot zdaj že znana R ali retrogardna oznaka. :)  Nekateri, verjamem ravno Regina bržkone pomnite, da je bilo o R veliko napisanega na starem forumu, od takrat pa redno štejem ne le svoje, tudi naključno pregledovane R-je.
In ker kot je napisala Helena Vertex kaže na sinastrijo bo tema še toliko bolj zanimiva. 
Celo sam sem nekoliko razširil mojo karto, da se le Vertex vidi. :)

Andres
« Last Edit: March 22, 2007, 04:27:58 AM by Andres »
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #9 on: March 22, 2007, 06:19:09 AM »

Na eni izmed straneh o Vertexu astrologinja Kelli Fox o Vertexu navaja, da se ji zdi ta točka pomembna in da jo sama kljub pomiselkom mnogih astrologov redno uporablja pri svojem astrološkem delu.Predvsem v sinastriji, kjer je Vx pomemben predvsem takrat, kadar tvori kakšen aspekt z katerim od osebnih planetov ali ASC partnerja ( npr. konjunkcija, opozicija ). Sama raje uporablja manjši orbis in sicer 2 stopinji za aspekte.

Navaja, da te aspekte ne najdemo nujno v vseh romantičnih vezah, toda kadar jih najdemo se običajno zgodi naslednje: da si osebi, ko se srečata najprej sploh nista nekako všeč, nimata nekega prevelikega interesa stopiti v vezo, ne doživita takojšnjega občutka instinktivnega prepoznavanja ( kot se npr. zgodi pri povezavah z luninimi vozli ). Nato pa se "nenadoma" pojavijo čustva, občutki v stilu presenečenja v stilu" Tega pa nisem pričakoval/-a - ti si mi pa zares všeč!?. Čustva človeka presenetijo, začuti jih iznenada...

Navaja, da moramo gledati tudi progresivni Vertex in kakšne aspekte le ta tvori z osebnimi planeti ali ASC ( N in partnerjevimi ).

Poudarja pa še naslednje, da to da imata partnerja Vx v aspektih z osebnimi planeti ali ASC , ne pomeni, da to zagotavja srečno, prečudovito in harmonično vezo. Mogoče ravno nasprotno... Pomeni in kaže pa na to, da je med njima izredno močna povezava.

Toliko zaenkrat, če bo komu kaj koristilo... ;D

LP, Taja

Sama v sinastriji uporabljam Vx kot zelo pomembnega. Predvsem je to zveza usodnega značaja za oba partnerja.
www.Astro-Star.net

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #10 on: March 22, 2007, 06:20:45 AM »
Ta Vertex, ki je bil do včeraj nekako slabše zanimiv bo postal popularen kot zdaj že znana R ali retrogardna oznaka. :)  Nekateri, verjamem ravno Regina bržkone pomnite, da je bilo o R veliko napisanega na starem forumu, od takrat pa redno štejem ne le svoje, tudi naključno pregledovane R-je.
In ker kot je napisala Helena Vertex kaže na sinastrijo bo tema še toliko bolj zanimiva. 
Celo sam sem nekoliko razširil mojo karto, da se le Vertex vidi. :)

Andres

O Vx smo na prejšnjem forumu že pisali, tukaj pa zgleda ni bilo še prave priložnosti.
Je pa res, da je literature zelo malo.
www.Astro-Star.net

Offline Regina

• Spletn. Simbol
  • Ustavi se tam, kjer sije sonce
    • Šepet sanj
« Reply #11 on: March 22, 2007, 09:54:28 AM »
Drži. Na starem forumu je bila kar pestra debata okrog tega. Očitno bo spet vroče. ;D
Za profesionalno analizo sanj in dešifriranje sporočila, ki je namenjeno samo vam! 
www.sepet-sanj.com
ThetaHealing Practitioner™

Offline taja6

• Splet. Simbol
« Reply #12 on: March 22, 2007, 10:29:41 AM »

Sama v sinastriji uporabljam Vx kot zelo pomembnega. Predvsem je to zveza usodnega značaja za oba partnerja.

Tea ,

kakšen orbis pa ti pri svojem delu uporabljaš pri aspektih z Vx? Bi mogoče rekla kaj o samih aspektih v natalni karti in/ali sinastriji...nisem našla nič o tem, le splošne opise, kaj Vx predstavlja...npr.kaj pomenijo konkretne povezave med osebnimi planeti in Vx partnerjev ( npr. kako se kaže, če sta v aspektu sonce in Vx, luna in Vx, venera in Vx, ASC in Vx...) ali pa nasvet, kje si o tem lahko še kaj preberemo sami? Hvala!

LP, Taja  :D
« Last Edit: March 22, 2007, 01:16:56 PM by Andres »

Offline taja6

• Splet. Simbol
« Reply #13 on: March 22, 2007, 11:43:10 AM »
O super, Helena, se že veselim...si nas kar zaktivirala in naše možgančke tudi, da kar kopljemo okrog tega Vortexa ....saj to je tudi pravi namen, mar ne? Helena, hvala ti ,

lp, Taja :D

Online Andres

• Administrator
  • Naša kri
  • Ne čistim več vodnega kamna. Lotevam se brisanja.
    • Nenavadno
« Reply #14 on: March 22, 2007, 01:18:37 PM »
Tea.  Se spomnim, da je bilo o Vertexu tudi tam na starem forumu nekaj napisano. Očitno pa nisem bil tako pozoren kot bi bil lahko.

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858