Author Topic: TRANZITI lune /komu danes lunca nagaja/ VII.del  (Read 90536 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Tejka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletn. Simbol
Re: TRANZITI lune /komu danes lunca nagaja/ VII.del
« Reply #270 on: June 16, 2010, 12:47:20 PM »
Telefon je dokončno izpustil dušco :-\. Itak  :Sa :op nat. :Me in  :PL :kv nat. :Me
Sin bailar y crear no hay vida
Tranziti in progresije
Solarna

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #271 on: June 16, 2010, 01:48:31 PM »
Bo prišel novi, lepši  ;)
Karmična astrologija, Natalna astrologija, Horarna astrologija, Medicinska astrologija, Naturopatija.

Moja astro karta
https://www.flickr.com/photos/201233298@N04/53922692074/in/dateposted-public/

Offline Tejka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletn. Simbol
« Reply #272 on: June 16, 2010, 03:09:38 PM »
Je že. Mami ga je šla kar nabavit ;D Očitno sem ga dobro stetirala. Mi je bilo vseeno od kje in kakšen, samo da mi rabim en delujoč mobilni fon ;)
« Last Edit: June 16, 2010, 03:14:02 PM by Tejka »
Tranziti in progresije
Solarna

Offline taja6

• Splet. Simbol
  • »Zapri oči. Zaljubi se. Ostani tam.« ~ Rumi
« Reply #273 on: July 24, 2010, 03:22:59 PM »
MESEČEVE MENE
(Praktična uputstva)

Mesec ima vaznu ulogu u svim astroloskim disciplinama, npr. u natalnoj astrologiji akcenat je - na tacnom polozaju Meseca u trenutku rodjenja odredjene osobe. Ali, nije dovoljno poznavati samo njegove potencijale i svojstva unutar natalnog horoskopa ili u trenutku rodjenja (faza u kojoj je neko rodjen) - potrebno je pratiti i njegovo kretanje kroz horoskop i zatim, pratiti njegov svakodnevni hod

- Meseceve mene.
Kretanje Meseca kroz zodijak ili kroz natalni horoskop, otkriva jako vazne informacije i predstavlja jedan ugao posmatranja, dok Meseceve mene (faze) predstavljaju drugu kategoriju - veoma vaznu za pracenje i razumevanje odredjenih dogadjaja ili pojava na Zemlji, zatim kod naroda ili kod pojedinaca.

Mesec je najsjajnija i najneznija svetlost na nocnom nebu. Njegova "snaga" je izuzetno velika i psihoanaliticari sa narocitom paznjom posmatraju i prate faze njegove promene.
Za Mesec, kao i za njegove promene ili faze postoje brojna verovanja i cinjenice - dokazano je da njegove razlicite faze imaju uticaj na odredjene pojave kod biljaka, zivotinja i ljudi, kao i na zivot na nasoj planeti.

Jos u doba anticke Grcke, Hipokrat je preporucivao da se ne izvode nikakve hiruske intervencije, ako se u tim danima Mesec nalazi u sazvezdju odgovarajuceg organa ljudskog tela, kojim upravlja taj zaodijacki znak. Npr: ako je trebalo uraditi operaciju stomaka, Hipokrat nije dozvoljavao da se uradi nikakav hiruski zahvat dok Mesec boravi u sazveudju Raka; ako se nalazio u sazvezdju Skorpiona nije dozvoljavao zahvate na nosu, prostati ili na genitalnim organima; ako se nalazio u Jarcu, nije dolazila u obzir neka stomatoloska intervencija ili vadjenje zuba. Trebalo je cekati da prodje tri dana, dok Mese ne napusti taj zodijacki znak.

Lekari i strucnjaci koji rade na psihijatrijskim odeljima dobro znaju - da osobe koje su krke psihicke gradje ili labilne, tesko podnose promene u periodu "Punog Meseca".

Do sada je zabelezeno u zdravstvenim i psihijatrijskim ustanovama, i u policijskim izvestajima, cak je sproveden je veci broj istrazivanja koja potvrdjuju promene u ponasanju kod ljudi u vreme "Punog Meseca" ili pomracenja. U tim fazama dolazi do: porasta kriminala, ubistava i samoubistava, zaim do razlicitih oblika nasilja ili masakriranja, takodje povecan je i broj saobracajnih udesa, kao i nesreca prouzrokovanih nepaznjom ili namerom - crna hronika obiluje mnogim dogadjajima, cak do nekih ekstremnih pojava. Veci je broj prijema u bolnice, pogorsava se zdravstveno stanje kod bolesnika, narocito kod teze operisanih ili onih sa psihickim tegobama, krvavljenje je obilnije.

U narodnom predanju postoji verovanje da: u fazi Mladog Meseca treba pozeleti neku zelju, zapoceti ili promeniti posao, pozajmiti novac i imati novac u dzepu, zatim ne treba prati ves ili oblaciti na sebe nesto novo. Dok u fazi Punog Meseca treba cuvati: zdravlje, mir, blagostanje i porodicnu ili licnu srecu.
Prema izgledu Meseca se odredjivalo i progniziralo vreme. Npr: kada je Mesec - bled, to je nagovestavalo kisu, kada je sjajan i cist - ukazuje da ce biti vedro, a acrvenkast - da ce biti vetra, nevreme i bura.

Drevni astrolozi su koristili i odredjenu tehniku upravljajuci se prema Mesecu za tumacenje snova, pri tome su davali i poucne savete.

PRAKTICNA UPUTSTVA

Vazno je da pratite kretanje Meseca - njegove faze i ukoliko veruje u njegov uticaj, postoje odredjeni prakticni saveti koje je dobro primenjivati:

· ako zelite da krenete sa dijetom, pocnite sa kurom prvog dana za vreme mladog Meseca;
· ako zelite da pozajmite novac, otvorite kredit, da promenite posao ili zapocnete novi, pripremate se za polaganje ispita, za putovanje - najbolje je da to ucinite u vreme dok se Mesec nalazi u fazi od 3/4 do mladog Meseca.
· ako treba da idete na neku lekarsku kontrolu ili hirusku intervenciju, izbegavajte da to cinite u fazi punog Meseca.
· ako skracujete kosu, nesto menjate na svom fizickom izgledu ucinite to u fazi mladog Meseca.
· dobri uslovi za uspeh u sportu, takmicenju, ribolovu, lovu ili u igrama na srecu su u periodu faze od 2/4 do punog Meseca.
· ako treba da ozvanicite neki dogadjaj u ljubavi, porodili ili braku najbolje je da to ucinite u vreme dok se Mesec nalazi u fazi mladog Meseca do 1/4.
· ako treba da ucestvujete u nekom sporu ili u sudskom procesu najbolji period je faza od 3/4 do punog Meseca.
· ako treba da treba da zapocnete sa nekom velikom promenom u svom zivotu (neki znacajan dogadjaj ili obelezje) najbolje je da to ucinite u periodu od faze mladog Meseca do 3/4.
· ako kupujete neke nove stvari (odevne, kucne ili prakticne alatke) najbolje je da to ucinite u fazi od punog meseca do 2/4.
· ako osecate losu koncentraciju, umor ili zdravstvene tegobe i osetljivost organizma obatite se nekom za savet ili strucnu pomoc u periodu od mladog meseca do 3/4.

http://www.astrolook.com/mene/mmeneprakticno.shtml

Offline Princes

• Mojster
« Reply #274 on: August 04, 2010, 08:40:23 AM »
04.Avgust 2010. , Sreda

Dnevni astrološki izveštaj

Upozoravamo da će današnji dan biti vrlo izazovan i da može doneti ozbiljne probleme. Razlog je što Mars ( Vaga ) obrazuje kvadrate sa Jupiterom u Ovnu i Plutonom u Jarcu. Sve tri planete se nalaze u kardinalnim znacima u kojima je skoncentrisana energija pokretanja događaja i procesa. Naročito je „ nezgodan „ ovaj drugi aspekt koji dovodi do okrutnih i brutalnih činova, nasilničkog ponašanja i povreda.

http://www.astroskop.com/
"Prava modrost pride, ko spoznamo, kako malo razumemo o življenju, o sebi in svetu okoli nas" - SOKRAT

Usui reiki mojster-učitelj; Theta Practitioner™; astrologija;

DZK 151

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #275 on: August 04, 2010, 09:11:39 AM »
04.Avgust 2010. , Sreda

Dnevni astrološki izveštaj

Upozoravamo da će današnji dan biti vrlo izazovan i da može doneti ozbiljne probleme. Razlog je što Mars ( Vaga ) obrazuje kvadrate sa Jupiterom u Ovnu i Plutonom u Jarcu. Sve tri planete se nalaze u kardinalnim znacima u kojima je skoncentrisana energija pokretanja događaja i procesa. Naročito je „ nezgodan „ ovaj drugi aspekt koji dovodi do okrutnih i brutalnih činova, nasilničkog ponašanja i povreda.

http://www.astroskop.com/

ja, začelo se je ..........
www.Astro-Star.net
ASTROLOŠKE ANALIZE, VEDEŽEVANJE, TEČAJI VEDEŽEVANJA IN ASTROLOGIJE

http://shrani.si/f/g/Y6/4RTQBfUR/tea.gif

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #276 on: August 04, 2010, 09:19:51 AM »
A smo zato vsi tako nastrojeni zadnje čase? Kogarkoli vprašam, je samo aaaaaaaaa  ::)
Karmična astrologija, Natalna astrologija, Horarna astrologija, Medicinska astrologija, Naturopatija.

Moja astro karta
https://www.flickr.com/photos/201233298@N04/53922692074/in/dateposted-public/

Offline Lunca

• Uporabnik
  • **
« Reply #277 on: August 04, 2010, 09:43:44 AM »

Ja, očitno pregovor "kakor na nebu, tako na zemlji", še kako drži, kajti tolk močnih malefikov v T- kvadratu (saturn in mars v konjukciji v vagi v opoziciji z jupitrom in uranom v ovnu in oboje v kvadraturi s plutonom) je zelo močno čutiti, še bolj pa bo, ko luna doseže prazen krak v raku, to bo v soboto in tvori križ.

Offline Rena

• Sple. Simbol
  • Harmonija, izpolnjenost, ljubezen - hvala vesolje
« Reply #278 on: August 04, 2010, 05:05:03 PM »

Očitno. Midva sva na poti na morje danes zjutraj navozila na kamenje in morala obrniti. Zamenjati je treba platišče, gumo, plastiko, spodaj pod avtom oz. kolesom, avto dati na optiko... Po popravilu greva ponovno na pot v jutri ali petek ali soboto...ali celo v ponedeljek zvečer, odvisno, kdaj bodo dobili del - platišče. Bemo, kar malo me je strah. Mi svetujete, kateri dan bo še najbolj tak slab učinek?

Offline Bojan The Bojan

• Uporabnik
  • **
  • Tam kjer ni nič je vsega dovolj
« Reply #279 on: August 04, 2010, 05:39:51 PM »
Jaz sem že kar nekaj časa neverjetno tečen. Za popizdit no.
Bi znalo biti tole celestialno rajanje razlog, a?

Drugi teden grem na morje, me to malo pokoncu drži. Upam da se bom vrnil osvežen.

Sobota, 07.08. - 05:10 ura

bljak...

Bodo zanimive osebe takrat rojene.
« Last Edit: August 04, 2010, 05:53:49 PM by Bojan The Bojan »

Offline Tejka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletn. Simbol
« Reply #280 on: August 04, 2010, 05:56:54 PM »
Jaz sem že kar nekaj časa neverjetno tečen. Za popizdit no.
Bi znalo biti tole celestialno rajanje razlog, a?

Drugi teden grem na morje, me to malo pokoncu drži. Upam da se bom vrnil osvežen.

Sobota, 07.08. - 05:10 ura

bljak...

Bodo zanimive osebe takrat rojene.

Bohpomagi :o me mika, da bi tole kar prespala ;D
Tranziti in progresije
Solarna

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #281 on: August 04, 2010, 06:03:03 PM »
Dejansko se bo na mundanem področju šele začelo dogajat. Vedno kadar imamo v igri  :PL :Sa imamo v takem aspektu začetek tistega, kar se bo šele pokazalo. Za zdaj je samo slutnja.

Spomnite se 30 let in predvojne Nemčije oz. Evrope. Imeli smo zelo podobno situacijo na nebu
www.Astro-Star.net

Offline Bojan The Bojan

• Uporabnik
  • **
« Reply #282 on: August 04, 2010, 06:06:37 PM »
 :Sa :kv :PL je aplikacijski, ja...

Ahmadinedjad vabi Obamo na diskusijo, poleg tega pa so Američani ravno par dni nazaj rekli, da so plani za morebitno invazijo na Iran pripravljeni.

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #283 on: August 04, 2010, 06:09:07 PM »
Mislim, da bo tokrat pokalo kar v Ameriki, pa čeprav bodo hodili v Iran.
www.Astro-Star.net

Offline Bojan The Bojan

• Uporabnik
  • **
« Reply #284 on: August 04, 2010, 06:14:38 PM »
Naj samo počakajo, da jaz pridem z dopusta.

Če ne bom jezen.