Author Topic: rabim pomoč  (Read 11940 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Anonymous

• Guest
Re: rabim pomoč
« Reply #15 on: March 06, 2009, 12:04:49 AM »
NAJPREJ SE NAUČI POSLUŠAT, IMET NEK SMISEL ,OS.PLAN RAZVOJA, INTERES ang:

Anonymous

• Guest
« Reply #16 on: March 14, 2009, 07:51:18 AM »
Razmišljam o tvoji situaciji. Tudi sama sem odraščala ob alkoholu, prepirih, brez objemov... Dokler nisi polnoletna, boš morala nekako zdržat. Sama sem bila veliko pri najboljši prijateljici, v šoli smo imeli interesne krožke popoldne, trenirala sem zvečer 4 x na teden. Povsod me je bilo polno, doma pa najmanj. Na srečo mi vsaj glede tega niso preveč težili. Sem sicer poslušala, kako pozno hodim domov, ampak vedelo se je. Bila sem samo na treningu, nikjer drugje. Ob prvi priliki, mislim, da sem bila stara 19 let, sem se že odselila od doma, v službo sem itak morala, ko sem bila stara 18 in pol. Ja, danes niti služb ni... Želim ti, da ostaneš trdna, močna in zdržiš situacijo, dokler jo pač moraš. Z mislijo, da boš slej ko prej lahko odšla in se osamosvojila. Do takrat pa iztisni iz sebe najboljše, kar lahko v dani situaciji. Saj si pridna in delaš že zdaj. Po drugi strani pa te to še kako utrdi, učvrsti. Samo pazi, da ne boš šla v drugo skrajnost, da ne boš preveč zaprla srca, kot sem ga jaz... Kmalu ... leto ali dve hitro mine... sicer pa kar napiši še kaj sem.  :-*

Anonymous

• Guest
« Reply #17 on: March 15, 2009, 03:25:56 PM »
iščem, iščem, iščem  ??? iščem, da me samo najde  ;)

Anonymous

• Guest
« Reply #18 on: June 14, 2009, 11:01:50 PM »
Enkrat se moraš postavit zase. In ko se boš se boš prvo čutila, nemir vendar boš čez čas uvidela, da si storila prav.
Takrat ti bo začela rastit samozavest in, kot je bilo rečeno; dobila krila.

Vsak, ki je sedan nekje "visoko" je enkrat občutil tla. Ampak dno moraš občutit, da vidiš kje je dno in se odrineš navzgor.
Če pogledaš vse uspešne ljudi, so bili enkrat na tleh, razen tisti ki so dedovali. Če bi ti rekel, da je večino najbogatejših
 Slovencev nekoč živelo iz rok v usta bi verjela?

Sej si še mlada, življenje ti bo poslalo priložnost in ponavadi, ko občutiš kot prijetno toplino v predelu trebuha.... ;D

Anonymous

• Guest
« Reply #19 on: July 15, 2009, 09:12:53 PM »
Psihoterapija pomaga.

Anonymous

• Guest
« Reply #20 on: July 23, 2009, 09:09:12 PM »
če ni smisla, zavedanja, interesa, nič ne pomaga, pomaga pa samozavedanje",osebni čudeži zavedanja"; vse ostalo je na stopnji papige" ang:

Anonymous

• Guest
« Reply #21 on: July 24, 2009, 09:56:05 AM »
iščem, iščem, iščem  ??? iščem, da me samo najde  ;)
kdor išče ta najde..si prava fajterka in vem, da se bo hmal pokazalo sonce :-*

napiši si svoj največji cilj.....si ga nekam obesi, kjer ga vsak dan vidiš..kjer imaš mogoče kako minuto miru....in si predestavljaj, da je to realnost...predstavljaj si, kako ti je lepo, kako vse poteka.....imej skoz to v glavi....
potem se bodo stvari začele spreminjati na bolje....
ne sanjariti, kako bi bilo bolje..sanjari, kako je..do vsake podrobnosti....in v to verjami 110%

Anonymous

• Guest
« Reply #22 on: July 24, 2009, 12:06:31 PM »
ko bo čas, da greš naprej, si zapomni tole: starše smo si sami izbrali in jih zato tudi lahko zapustimo, v primeru, če bi ti ša kaj težli, kakšna nehvaležna hčerka si

Anonymous

• Guest
« Reply #23 on: July 24, 2009, 10:31:45 PM »
ko bo čas, da greš naprej, si zapomni tole: starše smo si sami izbrali in jih zato tudi lahko zapustimo, v primeru, če bi ti ša kaj težli, kakšna nehvaležna hčerka si
se strinjam.
poleg tega - roditi otroka zase, je egoistično. če pa so te imeli zato, da bi ti nudili življenje, pa naj ti pustijo živeti. če hočejo hvaležnost za vsako stvar inzvestobo za vedno...naj si kupijo psa!

Anonymous

• Guest
« Reply #24 on: June 27, 2010, 08:31:48 PM »
Rabim pomoč, pa ne strokovno :D
pred dnevi  prebirala kako je Tea prilimala gor živalske vodnike, ali danes sem že kar nekaj časa porabila, vendar ne dobim nitke, nikakor da se priklopim, mi lahko kdo pomaga......

Za pomoč se zahvaljeje  :-* Luana

ni bilo bolj primernega dela, pa sem tu zašla  ;D

Anonymous

• Guest
« Reply #25 on: July 05, 2010, 03:32:41 PM »
...pa kaj sem bila jaz takrat na smrt zadeta ali kaj?!

Anonymous

• Guest
« Reply #26 on: August 13, 2010, 11:54:23 AM »
nevem več kaj naj naredim . Doma imam očeta , ki je v penziji ---- zarad zdravstvenih težav . Vsako jutro se dere mene - u bistvu pridiga v nedogled . Govori , da od mene ne bo nič , da nisem sposobna za ničesar to poslušam čez cel dan . Največja dilema je denar . Res je , da nismo revni , ampak oče ma strah , da bomo postali revni , zaradi tega , kar se dogaaja danes v politiki . En čas sem dobivala žepnino , zdej pa to ne . Finta je pa v tem , da ko ga prosim , denar , mi pere možgane s pridiganjem . Opažam tudi , da so se pričele zdravstvene težave ( pri men ) - vsako jutro mam drisko , sem v neprastani napetosti ( delam in poleg tega je šola ) zej sem si našla že dodaten posel ......v šoli sem bistveno popustila , ker nimam več moči in energije se soočati . Nevem več , na koga se naj obrnem.......strah me je , ko sem doma . Samozavesti glih pretirano nimam , pa tud fanta ne . Ne upam se vezati , saj me je strah , da se bo obnašal enako kot oče . Ko nekaj naredim , moram vedno vprašat njega , če ne , se dere .
Prosim za nesvete , kako naj grem čez vse to.....strah me je tudi , kako me okolica sprejema......ker dejansko mislim , da sem nesposobna ( to mi govori oče 24 ur na dan ) ......
ponoči pa ful slabo spim....

Upam, da se ti je situacija vsaj malo izboljšala.
Hotela sem te le spomniti, da drugih ljudi ne moreš spreminjati po svojih pričakovanjih.
Moraš jih sprejeti takšni kot so, ne glede na vse njihove napake.
Saj veš, nihče ni brez napak, ne ti, ne jaz, ne tvoji ali moji starši ...
Ne moreš jih spremeniti, lahko pa spremeniš sebe in ko boš ti začela delovati drugače, se bodo morda tudi starši drugače odzivali.
Največja napaka, ki jo ljudje delamo je, da od drugih zavestno ali nezavedno nekaj pričakujemo, kako naj bi se oni odzivali, pri tem pa pozabljamo na lastne reakcije. V glavi imamo nekakšen vzvod, kaj naj bi bilo pravično in prav, da se drugi obnašajo do nas, pravilno pa bi bilo, da se mi odzivamo tako kot se nam zdi, da bi se drugi morali do nas. Saj vem, da je težko, še posebno, ko menimo,da se nam dela krivica, vendar je takšen drugačen pristop osvabajajoč.
Zamisli si, kakšna bi rada bila. Kakšna je tvoja lastna podoba o sebi oziroma kakšna oseba bi rada postala.
Ko boš imela jasno sliko pred sabo, začni delati prve korake po tej sliki.
Bi bila rada umirjena, samozavestna?
Preden kaj storiš ali se odzoveš, si slikaj to sliko pred sabo in deluj tako, kot si želiš da bi, ne glede na vso zmedo, kričanje, poniževanja ali kaj drugega okoli tebe. Poskusi vsaj en dan tako ravnati, pa boš potem presodila.
Vsak človek je svoj svet zase, z reakcijami pokažemo kakšni želimo biti.
To pa seveda zahteva zavestnost, tvojo energijo vsak trenutek, da se zavedaš sama sebe.
Poskusi, verjamem, da boš našla notranjo izpolnitev.
Menim da je to, dokler ne boš imela možosti, da se osamosvojiš, dober nasvet.
Pa vse lepo ti želim