Author Topic: 7. Hiša  (Read 15359 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Azra

• Spl. simbol
  • "The devil made me do it ..."
7. Hiša
« on: March 13, 2009, 10:22:42 PM »
Sem gledala pa je ne najdem med nasimi temami ...  ang:
Ali pa jo imamo?

Torej 7. Hisa ali Descedent ...
http://img687.imageshack.us/img687/1953/mojakarta.gif
V pravljici junak ubije zmaja in se poroci s princeso. V realnosti ne ubije nikogar in se poroci z zmajem.

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
Re: 7. Hiša
« Reply #1 on: March 17, 2009, 10:36:13 AM »
Sem gledala pa je ne najdem med nasimi temami ...  ang:
Ali pa jo imamo?

Torej 7. Hisa ali Descedent ...

Zanimivo ................... in oglasi se Azra s saturnovsko temo  ;) :D
www.Astro-Star.net
ASTROLOŠKE ANALIZE, VEDEŽEVANJE, TEČAJI VEDEŽEVANJA IN ASTROLOGIJE

http://shrani.si/f/g/Y6/4RTQBfUR/tea.gif

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #2 on: March 18, 2009, 05:18:03 PM »
Se mi je zdelo, da bo Saturn ................. čakam  ;)
www.Astro-Star.net

Offline Azra

• Spl. simbol
« Reply #3 on: March 18, 2009, 08:46:02 PM »
Oh Tea  ::) nisem spremljala sploh te teme. Na zacetku je bila odprta iz strani drugih 10 krat, a brez odgovora. Ze mora biti vzrok, da bolj sodelujemo pri "nezvestobi".  ;D

7 je moja srecna st., v natalni karti pa me slabse drzi. Saturnovsko, poucno.   ;)

Imam pa vpr., ki se morda ne zadeva samo 7 hise., ampak kako je na tem ... oseba nima mocno zaseden 7 hise in spozna osebo, ki ima ravno obratno. Pravijo, ti "polni 7 hiso". Je mozno, da te taksne osebe bolj pritegnejo in te zato vlece energija?

Malo kmecko vprasanje.  ::)
V pravljici junak ubije zmaja in se poroci s princeso. V realnosti ne ubije nikogar in se poroci z zmajem.

Offline mavrica

• Uporabnik
  • **
« Reply #4 on: March 19, 2009, 08:20:07 AM »
Evo moja 7 hiša je prazna, se pa začne na 20 rib in zajema večji del ovna... neptun in mars ... srečujem nenavadne ljudi in moje zveze se ponavadi začnejo v trenutku...za osebe, ki mi v življenju pomenijo veliko ponavadi že v prvem trenutku "vem" da je to to... trenutek prvega srečanja je dobesedno odločilen za poznejši razvoj odnosa, pa če gre za partnerstvo ali za bilo kateri drug odnos...

tole z polnjenjem sedme hiše, pa sem nekje prečitala, da planet s katerim se nekdo dotakne sedme obarva odnos... pri mojiem bivšem je bil to jupiter in zanimivo je, da čeprav sva se razšla, še vedno odidemo skupaj na kak koncert ali se vsedeva na kavico...če odmislim, da vodnarka in strelec že v osnovi to zmoreta  ;D
...človek ni le skupek celic svojega telesa, ampak odsev svojih misli...      M. Kojc

DZK število - 656

Offline Azra

• Spl. simbol
« Reply #5 on: March 19, 2009, 08:09:13 PM »
Moja sedmica je sama revscina.  ;D

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #6 on: March 20, 2009, 07:34:10 AM »
Oh Tea  ::) nisem spremljala sploh te teme. Na zacetku je bila odprta iz strani drugih 10 krat, a brez odgovora. Ze mora biti vzrok, da bolj sodelujemo pri "nezvestobi".  ;D

7 je moja srecna st., v natalni karti pa me slabse drzi. Saturnovsko, poucno.   ;)

Imam pa vpr., ki se morda ne zadeva samo 7 hise., ampak kako je na tem ... oseba nima mocno zaseden 7 hise in spozna osebo, ki ima ravno obratno. Pravijo, ti "polni 7 hiso". Je mozno, da te taksne osebe bolj pritegnejo in te zato vlece energija?

Malo kmecko vprasanje.  ::)

Sploh ni kmečko  ;)

Že od nekdaj so rekli: nasprotja se privlačijo

Zato bo najbrž da tudi v naših astroloških kartah to tako zapisano. Eden od partnerjev s polno 7 in drugi samo z vladarjem, ki pač nekam gre.

Polna 7 hiša namreč ne pomeni samo osebnega partnerstva, pač pa tudi poslovna partnerstva in seveda gre tudi za čisto običajno potrebo, da oseba, ki ima polno 7 hišo zelo potrebuje medosebne odnose.

Ne smemo pozabiti, da je 7 hiša - hiša Tehtnice. Le-ta pa je zračno znamenje. Tukaj ne moremo govoriti o čustvenosti /voda/, o ognjevitosti in strasti /ogenj/, pač pa o hladni logiki razuma.

Če govorimo namreč o ljubezni kot taki, jo najdemo v 5 hiši. Če govorimo o pogodbi, zavezi, držanju obljub ... potem pa smo v 7 hiši.

Seveda v 7 hiši /ki je nasprotna 1 hiši/ najdemo svoje ogledalo.
To pomeni, da v svoji nagljoblji osnovi taki smo do sebe. Šele nato se ta refleksija v obliki ogledala pojavi ob nas:
pa naj si bo skozi pomembne druge v našem življenju, skozi naše osebne partnerje ali partnerja ali skozi poslovnega partnerja

No, toliko na kratko, da odpremo debate
www.Astro-Star.net

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #7 on: March 20, 2009, 07:41:02 AM »
Evo moja 7 hiša je prazna, se pa začne na 20 rib in zajema večji del ovna... neptun in mars ... srečujem nenavadne ljudi in moje zveze se ponavadi začnejo v trenutku...za osebe, ki mi v življenju pomenijo veliko ponavadi že v prvem trenutku "vem" da je to to... trenutek prvega srečanja je dobesedno odločilen za poznejši razvoj odnosa, pa če gre za partnerstvo ali za bilo kateri drug odnos...

tole z polnjenjem sedme hiše, pa sem nekje prečitala, da planet s katerim se nekdo dotakne sedme obarva odnos... pri mojiem bivšem je bil to jupiter in zanimivo je, da čeprav sva se razšla, še vedno odidemo skupaj na kak koncert ali se vsedeva na kavico...če odmislim, da vodnarka in strelec že v osnovi to zmoreta  ;D

Za sinastrijo je zelo pomembno, da se planet partnerja postavi ali v našo 5 7 ali 8 hišo
Seveda pa je enako tudi z medsebojnimi aspekti med vladarji teh hiš
www.Astro-Star.net

Offline mavrica

• Uporabnik
  • **
« Reply #8 on: March 20, 2009, 11:43:31 AM »
Nažalost ne vem ure njegovega rojstva tako da ne vem v kakšnem odnosu so vladarja sedmih hiš, čeprav sumim, da je škorpionček v ASC (rojen zjutraj in če dam šesto uro je sco - lahko bi pa bil tudi dvojni strelec...kaj pa vem kaj je, tistega leta pomenilo zjutraj  ;D ...
...človek ni le skupek celic svojega telesa, ampak odsev svojih misli...      M. Kojc

DZK število - 656

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #9 on: March 20, 2009, 03:13:41 PM »
Nažalost ne vem ure njegovega rojstva tako da ne vem v kakšnem odnosu so vladarja sedmih hiš, čeprav sumim, da je škorpionček v ASC (rojen zjutraj in če dam šesto uro je sco - lahko bi pa bil tudi dvojni strelec...kaj pa vem kaj je, tistega leta pomenilo zjutraj  ;D ...

ja to je res škoda. In pri sinastričnih zadevah je ključnega pomena. Vladarji hiš namreč povedo veliko več, kot samo planeti med seboj, poleg tega ne moreš narediti niti kombina in niti kompozita.
www.Astro-Star.net

Offline mavrica

• Uporabnik
  • **
« Reply #10 on: March 21, 2009, 08:54:27 AM »
jp...pol mi pa ostane samo moja karta in to kar mi pravijo moje postavitve...zakaj so glih strelci tisti ki mi prihajajo na pot...pa prav tisti prve dekade, ki se vsedejo na mojega kirona...in tale ta zadnji je pa res tudi škorpion v ASC...razlika je pa v lunah - bivši je mel luno v dvojčkih v eksaktni opoziciji z venero v strelcu tale pa kozorogu v kvadratu z venero (12 hiša) v tehtnici...tole je pa že za ono drugo temo  ;D

DZK število - 656

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #11 on: March 21, 2009, 08:57:27 AM »
jp...pol mi pa ostane samo moja karta in to kar mi pravijo moje postavitve...zakaj so glih strelci tisti ki mi prihajajo na pot...pa prav tisti prve dekade, ki se vsedejo na mojega kirona..

Ne vem, mogoče pa bi morala globlje pogledat v tvoj občutek za pomaganje in zdravljenje. Iščeš na nek način ranjene ptiče  ;) Poleg tega tukaj pride do izraza tudi tvoja vodnarska narava, ker se s strelci ni treba tesno vezati
www.Astro-Star.net

Offline mavrica

• Uporabnik
  • **
« Reply #12 on: March 21, 2009, 09:27:33 AM »
 ;D...ker je moj vladar sedme neptun v tehtnici v lepih trigonih z venero in merkurjem v vodnarju in še enim trigonom z uranom v dvojčkih mi daje upanje da srečam še kaj drugačnega od tega do sedaj... ;)

DZK število - 656

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #13 on: March 21, 2009, 09:33:27 AM »
;D...ker je moj vladar sedme neptun v tehtnici v lepih trigonih z venero in merkurjem v vodnarju in še enim trigonom z uranom v dvojčkih mi daje upanje da srečam še kaj drugačnega od tega do sedaj... ;)

Ma veš kaj je .... vse je v odločitvi. Ti poglej mojo 7  ::) :o

Je pa pri trigonih težko, ker te nič ne "sili" to narediti. Neptun si domišlja vse kar si pač lahko in tako princeska spi naprej svoje sanje in sanja o princu....  ;) če veš kaj mislim.

Je pa tale Neptun tudi nekoliko cepljen na to, da rad pomaga.

In oprosti, ker tako direktno po vodnarsko povem  :D
www.Astro-Star.net

Offline mavrica

• Uporabnik
  • **
« Reply #14 on: March 21, 2009, 09:41:18 AM »
mi je prav to všeč da tako direktno poveš... kar se pa tiče trigonov je res kar praviš, malo me tolaži, da je ta neptun v kvadratu z jupitrom  ;D ooo pa smo spet tam  ;)

DZK število - 656