Author Topic: Theta in EFT  (Read 12992 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
  • Ne čistim več vodnega kamna. Lotevam se brisanja.
    • Nenavadno
Theta in EFT
« on: March 18, 2009, 04:42:03 PM »
Zadnja leta se postopoma vse več sliši o EFTu. Nisem se poglabljal v to tehniko in me zanima, če ima kdo od vas izkušnje, oziroma, če lahko pove na kakšnem principu bazira EFT, ter kakšna je sploh razlika.

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline Regina

• Spletn. Simbol
  • Ustavi se tam, kjer sije sonce
    • Šepet sanj
Re: Theta in EFT
« Reply #1 on: March 18, 2009, 06:15:23 PM »
Jaz sem se z EFTanjem spoznala čisto samostojno in sicer ko mi je prišla v roke knjiga S potrkavanjem do zdravja. V bistvu za to potrkavanje tudi gre.

3x poveš stavek, mantro ali kakor bi pač kdo temu uvodu rekel /recimo: kljub temu, da me boli glava, se globoko in brezmejno ljubim, spoštujem.../, potem pa med ponavljanjem besed /recimo: ta bolečina ali ta glavobol/tapkaš po meridianih / 7x po vsaki točki /in to  ponavljaš tako dolgo, da odpraviš bolečino ali kakšno drugo fizično ali psihično težavo. Obstajata dva načina, daljši kao neki "sendvič" sistem in krajši, kao "instant", pomagata pa menda oba enako. 

Malo sem že pozabila, kako gre ves postopek, mislim pa, da imamo nekoga na forumu, ki se s tem tudi ukvarja, pa sigurno ne bo tako amatersko razložil  ;D

Razlika med EFT in theto je seveda velika. Najprej zaradi samega stanja, ker v theti si malo bolj "zgoraj",  medtem ko si z EFTanjanjem čisto lepo "doli"  ;D , kot drugo so pa tudi ukazi, če temu lahko tako rečem, čisto drugačni. V bistvu je to še najbolj zanimivo. Ves čas poudarjaš "ta bolečina, ta bolečina" .... in človek bi pričakoval, da jo boš kvečjemu še bolj čutil, v resnici pa mine, medtem ko bi naj v theti uporabljal same pozitivne stavke.

No, to je pač moje amatersko videnje, mislim pa, da je EFT en dober uvod ali mila oblika začetka, preden človek spozna theto. Ampak ko se z njo srečaš, ti je EFT absolutno "premalo".  :)
Za profesionalno analizo sanj in dešifriranje sporočila, ki je namenjeno samo vam! 
www.sepet-sanj.com
ThetaHealing Practitioner™

Offline Mačica

• Uporabnik
  • **
« Reply #2 on: March 18, 2009, 08:59:35 PM »
Zadnja leta se postopoma vse več sliši o EFTu. Nisem se poglabljal v to tehniko in me zanima, če ima kdo od vas izkušnje, oziroma, če lahko pove na kakšnem principu bazira EFT, ter kakšna je sploh razlika.

Andres

Bila sem že na predstavitvi, vendar mi ni sedla. Nekateri so navdušeni. Ti pa pošiljam link do priročnika. http://shrani.si/f/3X/IL/1hg4EED4/eftprirocnik.pdf

Pa presodi sam. Res je, da se nisem poglobila vanjo, ker mi predavateljica ni ''ležala''. To bom morala s theto odpravit. ;)

Pozdravček, Mačica

Pa lepo tapkaj ;D

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
  • Ne čistim več vodnega kamna. Lotevam se brisanja.
    • Nenavadno
« Reply #3 on: March 19, 2009, 12:31:30 AM »
Hvala za lep opis Regina. Tudi tebi hvala Mačica. Glede na splošno gledanost, bi se strinjal s teboj Regina, saj učinek in delovanje pri theti je nekako, ne najdem izraza, mogoče bolj sproščujoč.

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline darchi

• Novinec
  • *
« Reply #4 on: April 23, 2009, 06:25:34 PM »
Pozdravljen Andres in ostali,

Malo sem poniknila s foruma, ker imam veliko dela s svojo preobrazbo in potrebujem čas, da se setavim. Kakorkoli, se mi je zdelo, da lahko tule nekaj dodam.
S Theto in EFT sem se srečala prvič pred skoraj enim letom in potem s predsledki in ovirami preizkušala in še preizkušam obe tehniki. Kot je že bilo napisano se pri EFT osredotočiš na telo, čustva, občutke in ostaneš bolj prizemljen, kljub temu pa te lahko "odnese" tudi v frekvence izven beta, tudi v theta. Ampak kolikor jaz razumem tehniko je najbolj učinkovita, če se zaveš negativnega občutka, ga občutiš s celim telesom in odtapkaš stran. In namen ponavljanja opisa tega negativnega občutka je v tem, da se ne prestaviš v misli, ampak ostaneš v energiji čustev. Nato lahko dodaš še pozitivne, torej željene občutke in si jih "vtapkaš" v svoj sistem.
Naj poudarim, da nisem strokovnjakinja, a trenutno tako vidim to tehniko. Meni je zelo všeč, ker me ob tapkanju dobesedno pelje od zunanje lupine postopoma do jedra problema, ker ko sproti tapkaš, kar privre na dan, daš prostor spodnji lupini, oz. blokadi. Pri theti mi pogosto ne stečejo občutja/misli po dejanskem vrstnem redu in pogosto marsičesa ne opazim in potem ni rezultata. Razen tega se mi včasih zgodi, da ne morem v theta, ker sem v "slabi" koži kar se občutij tiče, v EFT pa se, če se tako odločiš lahko prisiliš. Ko se pustiš prestrašiti/razjeziti/razžalostiti osebi/situaciji, lahko in modro je, da takoj ukrepaš. In pri meni se je izkazalo, da včasih laže s Theto, drugič z EFT, tretjič z njuno kombinacijo,... In po redni uporabi te vse te tehnike (verjetno še druge) pripeljejo do zavedanja sebe, svojih občutij, svojih reakcij in nato do sprejemanja le teh in nato si zaželiš, da bi razvil moč, da jih kontroliraš, da se lahko odločiš, kako se počutiš. In potem pride strast do uporabe EFT, Theta,..
Tiste lupine ali zidovi, ki jih je potrebno ozavestit,  preden odpadejo, pa so travmatični dogodki iz preteklosti, ki so se vgradili v tvoj sistem in telo ima spomin in čustva, ki so zakopana živa, ne umrejo. Moraš (če želiš seveda) jih poiskati, začutiti, ozavestiti, spustiti. Jaz jih laže z EFT, ker sem takrat bolj v telesu. Nalaganje željenega se mi zdi manjši problem (morda gre hitreje s Theta), ko imaša enkrat (varen) prostor za novo oz. spet najdeno.

Sem kaj koristila? Lepo pomlad še naprej želim  ;)
Darchi

Offline Earth

• Trenutno v uvajanju
  • *
« Reply #5 on: April 29, 2009, 11:16:25 PM »
Draga Darchi

Meni tvoje informacije koristijo, zato lepa hvala za njih. Bi te pa rada vprašala, ali začenjaš s tapkanjem na vrhu glave ali ne? Mnenja se tako razlikujejo...
A se ti zgodi, da kakšno nevšečnost odpraviš že takoj?

Zanimivo, kako sem enostavno morala študirati to tehniko, ko je k meni prišla gospodična, pri kateri sem takoj začutila, da bi ji ta tehnika bolj pomagala kot theta, pa je dejansko še poznala nisem. Le nekaj dni prej sem bežno prebrala mail, v katerem mi je prijateljica poslala nekaj informacij o tej tehniki. Vesela sem, da sem poslušala na prvi pogled sicer malo nor občutek, saj se gospodični zelo dogaja! Pa še v željeno smer!

Moje mneje je, da je EFT lahko čudoviti pripomoček, predvsem v kombinaciji s theto, na poti spoznavanja in spreminjanja osebnosti.

Prijetno tapkanje!
Z ljubeznijo,
Earth.  :)
Iskanje vizije z božansko ljubeznijo...

Earth

Offline darchi

• Novinec
  • *
« Reply #6 on: April 30, 2009, 12:13:38 AM »
Ha, sem že mislila, da sem edina, ki tapka tu na forumu  ;)

Glede tapkanja na vrhu glave: Jasmina Kovačev pri kateri sem se med drugim učila EFT-ja ne tapka na glavi, ker je imela izkušnjo s klientko, ki ji je krvni tlak zelooo porasel, in ker raje ne tvega s klienti, to točko običajno izpusti.
Pika Rajnar (tudi zelo dobra učiteljica EFT-ja)to točko uporablja, prav tako večina oz vsi učitelji/praktiki, ki sem jih srečala on-line. Jaz sem pri sebi opazila, da je ta točka včasih boleča ali vsaj povzroča nelagodje in dokler je bilo moje glavno znanje pridobljeno od J Kovačev, je nisem uporabljala, ko pa sem se srečala s Piko, sem jo začela uporabljati. Če je boleča (pogosto tudi tista pod očmi), sem bolj nežna ali pa jo izpustim, po občutku.

Sprašuješ po 1-minute čudežih? Odgovor je: da- pri kakšnih čustvenih stanjih (zaenkrat delam predvsem na sebi in mojih otrocih, sem pa v nizkem štartu še za druge; perfekcionistka ali pomanjkanje samozavesti?).
Imam pa še izkušnjo z mojo 2-letno hčerko. Imela je hudo vnetje oči, gnoj ji je dobesedno tekel, sem že mislila, da bom morala popustiti in iti po antibiotike. Morda mesec pred tem jo je začel zelo motiti položaj pri previjanju, ko ji je svetila žarnica v oči, prej ni bilo težav. In sva se zmenili, da pač gleda v temen kot med previjanjem. No, da se vrnem k vnetju, ki je trajalo že nekaj dni, v zelo hudi obliki pa 2 dni. In klasična sredstva niso pomagala (do enega leta, ko sem še dojila je težave reševalo mleko). In sem tapkala in tapkala mogoče eno uro ali več (na sebi, ona je spala), na vse kar mi je prišlo na misel in med drugim mi je pred oči prišla podoba operacijske dvorane, ker je bila rojena s carskim rezom in trenutek, ko so jo vzeli ven iz mene in je odprla oči in te so jo zapekle do bolečin z vso razsvetljavo v operacijski dvorani (to sem doživljala v 1.osebi). Obdelala sem še mnogo zadev v tistem večeru in naslednje jutro sicer še ni bila zdrava, a mnooogo boljša in stanje se je izboljševalo, a ne tako hitro, da bi bila lahko prepričana, da zaradi EFT. In nato mi je v enem od sledečih dni med previjanjem rekla: Mami glej muha! in mi jo kazala. In muha je sedela na luči , praktično na žarnici. In jaz njej, a ti lahko gledaš v luč, ona pa: muha, mami lej muha. In sem vedela, da EFT deluje. Ni bilo v minuti, je bil pa meni eden ljubših primerov.

Veselo tapkanje želim, Darchi

Offline Earth

• Trenutno v uvajanju
  • *
« Reply #7 on: May 04, 2009, 10:25:49 PM »
Draga Darchi

hvala za vse to. Veliko mi pomeni tvoje mnenje. Zdaj nekaj poskušam in ko pridejo rezultati, pokomentiram. Kovačeve ne poznam, iz izkušenj pa vem, da vsak prilagodi tehniko sebi in svojim izkušnjam, kar je tudi prav.

Moja sestra ni mogla uporabljati afirmacij, izreden odpor je imela do njih. S theto sva malo premaknili, ko pa sem ji predlagala EFT, ji je steklo. Uporablja jo po občutku in že to, da so ji afirmacije zdaj blizu in da ve, kako lahko preumeri svoje misli je ogromno zanjo, ker je imela v nasprotju z mano velik odpor. V svojem ritmu napreduje. Vesela sem zanjo.  ;)

Želim ti uspešno tapkanje in ... se tipkamo.

Z ljubeznijo,
Earth.  :)
Iskanje vizije z božansko ljubeznijo...

Earth

Offline Iza

• Uporabnik
  • **
    • KALI
« Reply #8 on: May 05, 2009, 06:42:59 AM »
Jaz imam dobre izkušnje z uporabo EFT pred Theto. Če je človek v stresu ali kakem drugem "kritičnem " stanju, je včasih zelo uporabno najprej narediti EFT, se na ta način "skulirat", potem pa nadaljevati s Theto.
Je pa res, da kakor komu paše in najbolj pomembno: v kar človek verjame ;).

Lep dan!
Iza
Live, love, laugh and be happy or at least have some fun!
http://www.kali.si/index.php?option=com_content&view=article&id=53&Itemid=58
ThetaHealing™ Instructor

Offline Nena

• Grupa Biokibernetika
  • Sple. Simbol
« Reply #9 on: May 05, 2009, 08:52:56 AM »
Jaz sem sicer bolj samouk in začetnica v EFT, ampak deluje. Res, kot pravi Iza, ko si v "kritičnem" stanju je to prva pomoč, ki deluje takoj. Potem pa lahko raziskuješ in delaš naprej....
Klasične masaže
Theta Practitioner™
"whether you think you can or you can't, either way you're right"
http://nena1309.blogspot.com/

astro karta

DZK 115

Offline Regina

• Spletn. Simbol
    • Šepet sanj
« Reply #10 on: June 08, 2009, 08:36:26 AM »
A kdo med vami, ki poznate EFT, pozna tudi PEAT?
Za profesionalno analizo sanj in dešifriranje sporočila, ki je namenjeno samo vam! 
www.sepet-sanj.com

Offline skorpijonka

• Mojster
« Reply #11 on: June 08, 2009, 09:07:51 AM »
Regina, prejšnji teden sem dobila knjigo g. Živorada in malo berem glede te tehnike Peat.
Tako da kakšnih pametnih komentarjev ti še ne morem dati.

Offline Gaia

• Splet. Simbol
  • Bodi sprememba, ki jo želiš videti v svetu.
    • www.theta.si
« Reply #12 on: June 08, 2009, 09:15:02 AM »
Mene tudi zanima, kaj boste povedale, ker prvič slišim za to tehniko. :o
Praktik Reconnective Healinga® in Reconnectiona®
Mojstrica ThetaHealinga® s Certifikatom Znanosti
Angelska terapevtka®, Medij
www.theta.si
DZK 519
http://www.shrani.si/f/1S/bz/4g4xuymc/karta-gaia.gif
http://www.shrani.si/f/1g/TD/3qcGvQgv/karta-vlado.gif

Offline Regina

• Spletn. Simbol
    • Šepet sanj
« Reply #13 on: June 08, 2009, 09:37:00 AM »
Tudi jaz sem na sredini knjige, ampak me je full potegnila, pa sem upala, da kdo zadevo že pozna iz kakšnega drugega medija. Gre za nadgradnjo EFT - preprostejšo obliko, ampak še bolj učinkovito, ki ne temelji več na tapkanju, ampak na rahlih dotikih in nevtralizaciji prvinskih polarnosti. Vsebina knjige je zelo bogata. S par stavki se enostavno ne da povedat, je pa kazalo za lušte tukaj  ;)
http://www.juliadoria.com/knjigarna/q/artikel/4353

Priporočala bi jo vsem, še najbolj pa theta praktikom. Precej koristnih informacij se da dobit tudi za našo obliko dela. Recimo najbolj preprost primer: o mišičnih testih. O njih smo se kar precej spraševali in iskali variante, ko osnovne ne vžgejo. Avtor jih ima kar precej v rokavu  ;)
Pa še Mihajlovićeva stran, kjer je tudi kup info in še CDse da naročit
http://www.spiritual-technology.com/wp_spirit_srp/
« Last Edit: June 08, 2009, 09:47:35 AM by Regina »
www.sepet-sanj.com

Offline skorpijonka

• Mojster
« Reply #14 on: June 08, 2009, 09:45:41 AM »
Ej, tisto glede mišičnih testov sem tudi jaz videla. Koliko načinov?!

Drugače se mi zdi pa zelo podobno kot EFT,ja.

Všeč mi je,ker je knjiga enostavno napisana.