No moja izkušnja je izpred 10 in pol let (Tomaž je zdaj star 11). Lahko, da gre danes kaj drugače, pri Samotu tega problema nisem imela, saj očetovstva podpisat in sodelovat pri Samovi vzgoji ni bil problem. Ker nisva poročena, je seveda bilo treba uradno podpisat
.
V vsakem sistemu se najdejo osebe, ki se "znajdejo". Osebno jih ne obtožujem, včasih jim dam celo prav. Če bi bilo vse tako rožnato in lahko verjetno ljudje ne bi množično hodili na socialno. Brat je ravno prejšnji teden prišel iz Nizozemske. Pravi, da sicer so visoke cene za alkohol, tobak, gostilne in podobno, je bil pa šokiran, ko je šel nakupovat sestavine za kosilo za 3 osebe (je živel pri prijatelju in njegovi ženi), kupil tudi svežo zelenjavo, gobe,... in na blagajni plačal 3€. Sem mnenja, da če bi bile cene živil, elektrike, stanovanj,... nižje bi tudi ljudje manj izkoriščali socialne pomoči in podobno. Tako pa jih žal vse večkrat ob koncu meseca prav razumem.
No pa sem čisto OT 
sama sem delala leta na t.i. " socialni " in vam povem, se ti upre vse skupaj; osebe so se z novimi audiji vozile na CSD, da ne govorimo o dragih mobitelih, ko so se ti pri nas začeli šele pojavljati, hkrati pa je bil solastnik diskoteke in se mu je zdelo vredno za drobiž pripeljati po denarni dodatek. Nikjer nič prijavljeno, ničesar kao nima in to je to - ima pravico. Relacija preživnine - otroški dodatek so pa itak klasika - se ne prijaviti skupaj, oče nič ne da itd...zraven pa živijo neprijavljeni skupaj, on jo zaposluje v svojem kozmetičnem salonu in bla bla.... mati pusti očetu 3 otroke, se preseli lupčku, sama pa prejema še naprej prejema otroške dodatke na svoj račun; ko oče pride povedat, da otroci živijo pri njem in on skrbi zanje ter potrebuje otroški dodatek, si pa ženšče izmisli, da jo je tepel, da je zlorabljal otroke itd....kar se je kasneje izkazalo za čisto laž; si pa lahko mislite čez kako kalvarijo so šli otroci in oče...groza ??? Socialni delavci so bili itak popljuvani, ker so raziskovali čisto laž ( kako naj bi vedeli, preveriti morajo ), če pa ne bi odreagirali, bi bilo popolnoma isto. ???
Brez veze nadaljevati, lahko bi vam pisala primere ure in ure...sama sem zavestno zamenjala službo, ker sem prav videla, kako sem se spremenila osebnostno in mi to ni bilo všeč, v kateri smeri gre

Enostavno pričneš na življenje gledati precej drugače, ker imaš opravka samo s temnimi platmi ljudi ( kot kriminalisti, policisti npr. )ko sem zunaj slišala otroka jokati, sem bila tako razburjena, dokler nisem videla, da res nič ni narobe...posledica dela na področju družinskih odnosov in zlorab ??? vse spoštovanje tistim, ki vzrajajo pri takem delu kljub medijskemu linču in zgovarjanju na " žensko zaroto ". Smo ljudje takšni in drugačni - in stranke in zaposleni. Mal sem razširila temo, a še vedno sem spada.