Author Topic: Novorojenčki - kako, kdaj, zakaj...  (Read 38191 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline taja6

• Splet. Simbol
  • »Zapri oči. Zaljubi se. Ostani tam.« ~ Rumi
Re: Novorojenčki - kako, kdaj, zakaj...
« Reply #30 on: May 11, 2009, 07:06:39 AM »
Se strinjam Goga, tudi jaz sem poznala takšne mame, še posebej, ker sem bila kar nekaj časa zaposlena v instituciji , ki je "po uradni dolžnosti " po pooblastilu države podpirala vse to, kar ti opisuješ.Kakšne zgodbe vidiš, doživiš - neizogibno postaneš zagrenjen, jezen, negativno nastrojen. Zato sem se raje zaposlila drugje.  ;)

Ljudje smo pač takšni in drugačni, takšno je življenje.

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #31 on: May 11, 2009, 07:34:37 AM »
Azra,je fensi šmensi do takrat,ko mamice začnejo med sabo tekmovati katera ima bolj težkega,velikega,lepše
oblečenega in v oh in sploh dragem vozičku otroka   :P :P Jaz sem imela srečo  ;) ;) ;)

če si izbirčna in se obdaš s kvaliteto, se ti s takim primitivnizmom in revnostjo duha v svoji bližini ni potrebno ukvarjati - je sploh ni; imaš izbrane prijatelje, osebe, ki se spoštujete obojestransko ;) če se pa družiš in " povezuješ " z ženskami, ki so pač takrat kot ti rodile in imate iste priljubljene teme - otrok,potem mi je pa čisto logično, da o kakšnem nivoju ne moreš govoriti in še manj ga pričakovati  :D kakšen je danes svet itak vidimo vsak dan  ;)

Ah no to pa sploh ni nujno, jaz sem spoznala par mamic, ki so rodile približno takrat kot jaz in se super razumemo, hodimo na družinske piknike,izlete... se dobimo enkrat na 14 dni pa gremo same ven...
Karmična astrologija, Natalna astrologija, Horarna astrologija, Medicinska astrologija, Naturopatija.

Moja astro karta
https://www.flickr.com/photos/201233298@N04/53922692074/in/dateposted-public/

Offline Sandra_

• Novinec
  • *
« Reply #32 on: May 11, 2009, 09:35:56 AM »
Goga,jaz sem slišala za primer kjer je oče zanikal očetovstvo,da bi lahko s "soprogo" prejemala dohodke od države.
Ta ista oseba je čez dve leti doživela smrtno prometno nesrečo.In kaj se je zgodilo? Mati otroka je potrebovala 10 let,da
je očetovstvo dokazala,da bi lahko malček prejemal pokojnino po očetu.Mislim,da komentar ni potreben ::) ::) ::)
Enostavno moreš biti tip za take stvari.Meni gre vse to na živce.Jaz sem ponosna,da ima mala očeta in njegov priimek in briga me
za vse dohodke države.Mislim,da ni vredno se spuščati na tako nizek nivo...
Jane,seveda,da ni nujno,da vse posedajo po kafičih.Ti si še ena srečnica,ki ima fajn prijateljice mamice (tako kot jaz :D)
Taja,lep pozdrav tudi tebi! :-*
Uživajte na sončku!
lily

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #33 on: May 11, 2009, 10:08:17 AM »
Goga,jaz sem slišala za primer kjer je oče zanikal očetovstvo,da bi lahko s "soprogo" prejemala dohodke od države.
Ta ista oseba je čez dve leti doživela smrtno prometno nesrečo.In kaj se je zgodilo? Mati otroka je potrebovala 10 let,da
je očetovstvo dokazala,da bi lahko malček prejemal pokojnino po očetu.Mislim,da komentar ni potreben ::) ::) ::)
Enostavno moreš biti tip za take stvari.Meni gre vse to na živce.Jaz sem ponosna,da ima mala očeta in njegov priimek in briga me
za vse dohodke države.Mislim,da ni vredno se spuščati na tako nizek nivo...

Ta je pa res huda...nama so tudi veleumi predlagali zakaj za vraga se poročava če majo neporočeni boljši status...mislim tega se meni res ne da it...če smo družina potem bodimo družina v vseh pogledih.
Karmična astrologija, Natalna astrologija, Horarna astrologija, Medicinska astrologija, Naturopatija.

Moja astro karta
https://www.flickr.com/photos/201233298@N04/53922692074/in/dateposted-public/

Offline Tejka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletn. Simbol
« Reply #34 on: May 11, 2009, 10:38:16 AM »
Lily tole pa dvomim, da je res. Po lastnih izkušnjah namreč...
Pri Tomažu njegov biološki ni priznal očetovstva, seveda tudi nisem mogla terjat preživnine in zato sem imela cele probleme z otroškim dodatkom. Takrat sem bila sama, brezposelna, direktno iz srednje šole (brez narejene mature in torej priznano samo OŠ) in mi je tistih nekaj bivših tisočakov pomenilo veliko. Pa naš zakon pravi, da če nimaš urejene preživnine (če pač ne živita skupaj) nisi upravičen do otroškega dodatka. Sem zelo težko prišla do potrdila, da sem vseeno upravičena do otroškega dodatka. Trajalo je približno pol leta najmanj enkrat tedenskih letanj po uradih. Kako je to fino z malim dojenčkom si pa lahko predstavljaš.
Ni vse tako kot se sliši in ni za verjet vsem tem zgodbicam, ki krožijo naokrog. Sicer se res menda bolj "splača", da nisi poročen in nisi prijavljen na skupnem naslovu s partnerjem, vendar tukaj ne gre za ne vem kakšne denarje. Razlike je kvečejmu za 10-20€ na mesec. In če ima kdo tako hude finančne težave, da mu 20€ pomeni toliko, da gre za njih skozi vse te procedure, pa hvalabogu, da jih dobi in mu jih iz srca privoščim.
Sin bailar y crear no hay vida
Tranziti in progresije
Solarna

Offline Gaia

• Splet. Simbol
  • Bodi sprememba, ki jo želiš videti v svetu.
    • www.theta.si
« Reply #35 on: May 11, 2009, 11:06:22 AM »
Tejka, jaz verjamem, da imaš ti za tabo takšno izkušnjo. Poznam pa osebo, s katero sva se pogovarjali, da če ona sešteje otroške dodatke, ki jih dobiva, denar z borze, vse ugodnosti, ker je "mati samohranilka", ker je njen dragi prijavljen na drugem naslovu (zastonj kosilo za otroka v šoli ter zastonj vrtec za drugega), pride vse to na eno fajn plačo in ne vidi smisla v tem, da bi delala ali se poročila.

Jaz nikogar pri tem ne obsojam, vem samo to, da moj sistem vrednot meni kaj takega ne dovoljuje.

:-* Gaja
Praktik Reconnective Healinga® in Reconnectiona®
Mojstrica ThetaHealinga® s Certifikatom Znanosti
Angelska terapevtka®, Medij
www.theta.si
DZK 519
http://www.shrani.si/f/1S/bz/4g4xuymc/karta-gaia.gif
http://www.shrani.si/f/1g/TD/3qcGvQgv/karta-vlado.gif

Offline Sandra_

• Novinec
  • *
« Reply #36 on: May 11, 2009, 12:26:47 PM »
Tejka,ne bom trdila 100 % ,da je res.Vendar ne verjamem,da mi je oseba,ki mi je to pravila,lagala.
Se je pa to zgodilo(dogajalo) 10 let nazaj...
Gaja,takih oseb je "še pa još".Imam sosedo,ki zaradi našega vrlega sistema ne dela že 10 let in vleče od socialne
in države.Mož je privatnik.Direktor socialne živi pa čez cesto  ::) ::) ::) In vsakič se skriva pred njim.Hvala lepa za
tako življenje.
če smo družina potem bodimo družina v vseh pogledih.
Imaš velik plus od mene  ;) ;)
lily

Offline Tejka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletn. Simbol
« Reply #37 on: May 11, 2009, 01:26:39 PM »
No moja izkušnja je izpred 10 in pol let (Tomaž je zdaj star 11). Lahko, da gre danes kaj drugače, pri Samotu tega problema nisem imela, saj očetovstva podpisat in sodelovat pri Samovi vzgoji ni bil problem. Ker nisva poročena, je seveda bilo treba uradno podpisat ;).
V vsakem sistemu se najdejo osebe, ki se "znajdejo". Osebno jih ne obtožujem, včasih jim dam celo prav. Če bi bilo vse tako rožnato in lahko verjetno ljudje ne bi množično hodili na socialno. Brat je ravno prejšnji teden prišel iz Nizozemske. Pravi, da sicer so visoke cene za alkohol, tobak, gostilne in podobno, je bil pa šokiran, ko je šel nakupovat sestavine za kosilo za 3 osebe (je živel pri prijatelju in njegovi ženi), kupil tudi svežo zelenjavo, gobe,... in na blagajni plačal 3€. Sem mnenja, da če bi bile cene živil, elektrike, stanovanj,... nižje bi tudi ljudje manj izkoriščali socialne pomoči in podobno. Tako pa jih žal vse večkrat ob koncu meseca prav razumem.
No pa sem čisto OT ;D
Tranziti in progresije
Solarna

Offline Sandra_

• Novinec
  • *
« Reply #38 on: May 11, 2009, 02:59:08 PM »
Tejka,ko si že pri cenah ipd.Si slišala,da nam je Bruselj "ukazal",da zmanjšamo minimalne plače in pokojnine?
Kaj bodo šele potem delale matere....
lily

Offline taja6

• Splet. Simbol
« Reply #39 on: May 11, 2009, 03:56:39 PM »
No moja izkušnja je izpred 10 in pol let (Tomaž je zdaj star 11). Lahko, da gre danes kaj drugače, pri Samotu tega problema nisem imela, saj očetovstva podpisat in sodelovat pri Samovi vzgoji ni bil problem. Ker nisva poročena, je seveda bilo treba uradno podpisat ;).
V vsakem sistemu se najdejo osebe, ki se "znajdejo". Osebno jih ne obtožujem, včasih jim dam celo prav. Če bi bilo vse tako rožnato in lahko verjetno ljudje ne bi množično hodili na socialno. Brat je ravno prejšnji teden prišel iz Nizozemske. Pravi, da sicer so visoke cene za alkohol, tobak, gostilne in podobno, je bil pa šokiran, ko je šel nakupovat sestavine za kosilo za 3 osebe (je živel pri prijatelju in njegovi ženi), kupil tudi svežo zelenjavo, gobe,... in na blagajni plačal 3€. Sem mnenja, da če bi bile cene živil, elektrike, stanovanj,... nižje bi tudi ljudje manj izkoriščali socialne pomoči in podobno. Tako pa jih žal vse večkrat ob koncu meseca prav razumem.
No pa sem čisto OT ;D

sama sem delala leta na t.i. " socialni " in vam povem, se ti upre vse skupaj; osebe so se z novimi audiji vozile na CSD, da ne govorimo o dragih mobitelih, ko so se ti pri nas začeli šele pojavljati, hkrati pa je bil solastnik diskoteke in se mu je zdelo vredno za drobiž pripeljati po denarni dodatek. Nikjer nič prijavljeno, ničesar kao nima in to je to - ima pravico. Relacija preživnine - otroški dodatek so pa itak klasika - se ne prijaviti skupaj, oče nič ne da itd...zraven pa živijo neprijavljeni skupaj, on jo zaposluje v svojem kozmetičnem salonu in bla bla.... mati pusti očetu 3 otroke, se preseli lupčku, sama pa prejema še naprej prejema otroške dodatke na svoj račun; ko oče pride povedat, da otroci živijo pri njem in on skrbi zanje ter potrebuje otroški dodatek, si pa ženšče izmisli, da jo je tepel, da je zlorabljal otroke itd....kar se je kasneje izkazalo za čisto laž; si pa lahko mislite čez kako kalvarijo so šli otroci in oče...groza  ???  Socialni delavci so bili itak popljuvani, ker so raziskovali čisto laž ( kako naj bi vedeli, preveriti morajo ), če pa ne bi odreagirali, bi bilo popolnoma isto.  ???

Brez veze nadaljevati, lahko bi vam pisala primere ure in ure...sama sem zavestno zamenjala službo, ker sem prav videla, kako sem se spremenila osebnostno in mi to ni bilo všeč, v kateri smeri gre  ::)  Enostavno pričneš na življenje gledati precej drugače, ker imaš opravka samo s temnimi platmi ljudi ( kot kriminalisti, policisti npr. )ko sem zunaj slišala otroka jokati, sem bila tako razburjena, dokler nisem videla, da res nič ni narobe...posledica dela na področju družinskih odnosov in zlorab  ???  vse spoštovanje tistim, ki vzrajajo pri takem delu kljub medijskemu linču in zgovarjanju na " žensko zaroto ". Smo ljudje takšni in drugačni - in stranke in zaposleni. Mal sem razširila temo, a še vedno sem spada.
« Last Edit: May 11, 2009, 04:00:08 PM by taja6 »

Offline Sandra_

• Novinec
  • *
« Reply #40 on: May 11, 2009, 06:01:27 PM »
Taja6,taki v naših krajih hodijo na RK po pakete s hrano  :o :o :o :o Vprašaj me ali hodijo tisti ki si res
zaslužijo...
lily

Offline taja6

• Splet. Simbol
« Reply #41 on: May 11, 2009, 06:04:13 PM »
vse sorte vidiš in doživiš, pač vsak se znajde po svoje, vsak plača svoje račune prej ali slej  ;)

lep dan  ;)

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
  • Ne čistim več vodnega kamna. Lotevam se brisanja.
    • Nenavadno
« Reply #42 on: May 11, 2009, 07:00:16 PM »
Lily. Tudi pri nas hodijo po pakete s hrane. Kljub temu, da osebno teh ljudi ne poznam, zagotovo vem, da vsaj dve tri tja hodijo, ki imajo povsem zadosti, za zelo dobro preživetje.

Je pa Taja opisala del tistega kar pišem že vseskozi in me potem nekateri kritizirajo, da ženske sovražim. Hmm.

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline Sandra_

• Novinec
  • *
« Reply #43 on: May 11, 2009, 09:49:58 PM »
Enostavno moreš biti hraber za tako početje.Pa čudno,da jim na RK dajo.A ni treba imeti potrdila ali nekaj
podobnega? ??? ???
lily

Offline Tejka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletn. Simbol
« Reply #44 on: May 12, 2009, 10:56:52 AM »
Saj zato je vse narobe... Vse se dobi na podlagi papirjev. Prijavi Audija na brata, hišo na sestro, firmo na kolega, sebe na zavod za zaposlovanje in je uradno brezposeln brez imetja in seveda upravičen do socialne pomoči. Kolegica pa poštena, vozi staro 5ko, ima z dvema hčerama garsonjero, je dejansko med službama, pa dobi 3/4 manj, računov ne zmore plačat, intenzivno išče kakšnokoli zaposlitev...
Sem se včeraj malo pogovarjala na to temo z njo, pa vidim, da je res bedast sistem.
Hraber pa ni treba bit, ker menda sploh ne preverjajo :o :o :o. Sama sem dala vlogo za subvencijo šolske prehrane. Pa mi je bilo že zaradi tega nerodno it tja, sem rajši poslala po pošti. Vidim, da dejansko veliko ljudi, ki je na precej boljšem izkorišča vse papirne možnosti, da dobijo še veliko več.
Tranziti in progresije
Solarna