Author Topic: ASTROMEDICINA  (Read 48278 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
ASTROMEDICINA
« on: April 04, 2007, 10:58:37 PM »
Zgodovinski izvor povezovanja zodiakalnih znamenj z deli človeškega telesa je neznan, vendar se nekako smatra, da je nastalo dosti pred rojstvom Ptolomeja v II.stoletju n.št.

Prav zanimivo, kako je astrologija ritmična, kako se vse dogaja v krogih in kako ima vse svoj smisel.
Seveda pa nas kljub temu lahko vse presenti, kako je vrstni red znamenj povezan z deli telesa v zaporednjih.

OVEN:

glava in njeni organi in pripadajoče patologije /vnetje sinosov, glavoboli, vnetja živcev, ušes, nevralgije trivejnega živca, vratne artroze itd

BIK:

grlo in vrat in pripadajoče patologije /težave z glasilkami, hripavost, težave s ščitnico ali tiste, povezane s prehrano itd./

DVOJČKA:

Pljuča in dihalne poti ter pripadajoče patologije /pljučnice, bronhitisi, pljučni emfizemi, silikoze itd./

RAK:

želodec in prsi ter pripadajoče patologije /gastritisi, gastroduodenalnosti, čiri na želodcu, požiralniški refluks, hiatske kile, vozlički na prsih , malformacije prsi itd.

LEV

srce in hrbtenica ter pripadajoče patologije /srčni infarkt, težave s srčnimi zaklopkami, hrbetnična kila, skolioze itd./

DEVICA

črevesje in roke ter pripadajoče patologije /zaprtost, vnetje črevesja, bradavice na rokah itd./

TEHTNICA

ledvice in mehur ter pripradajoče patologije /ledvični kamni, insuficienca ledvic, prekomerno ali pomanjkljivo izločanje urina itd.

ŠKORPIJON

genitalni organi in moški ter ženski reprodukcijski organi, anus, /venerične patologije, težave z maternico, jajčniki, motnje in anomalije menstrualnega cikljusa, orhitoepididimoorhitis, patologije prostate, hemoroidi, druge anomalije in analne poškodbe

STRELEC

stegna, kolki in jetra ter z njimi povezane patologije /težave pri hoji, nagnjenost k zlomom na omenjenih mestih, bolezni jeter

KOZOROG

kosti, kolena /težave z meniskusom, pogosti zlomi kosti

VODNAR

gležnji in pripadajoče patologije /izpahi in zlomi/

RIBI

noge, /navzeven zvit palec, vraščeni nohti, ploska stopala, zelo boleče noge, zlomi in opekline,

Tudi veliki Leonardo Da Vinci je bil o tem prepričan in je v svoji Zadnji večerji prikazal resničnost astrologije z dvanajstimi znamenji /v skupinah po 3/ okoli Sonca /Jezus/. Da bi povdaril tisto, kar je želel izraziti s svojo umetnostjo, je naslikal celo Jerneja /dvanajstega apostola, odgovarjajočega dvanajstemu znamenju- ribam/ z dobro vidnimi nogami pod mizo
www.Astro-Star.net
ASTROLOŠKE ANALIZE, VEDEŽEVANJE, TEČAJI VEDEŽEVANJA IN ASTROLOGIJE

http://shrani.si/f/g/Y6/4RTQBfUR/tea.gif

Offline Tejka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletn. Simbol
Re: ASTROMEDICINA
« Reply #1 on: April 05, 2007, 01:11:09 PM »
OVEN:

glava in njeni organi in pripadajoče patologije /vnetje sinosov, glavoboli, vnetja živcev, ušes, nevralgije trivejnega živca, vratne artroze itd
Tole zame absolutno drži. Kot otrok sem imela kronične sinuzitise, kasneje glavobole neznanega izvora (smo dali celi MRT čez, pa niso nič našli, le EEG je pokazal nekaj čudnega na področju mojih bolečin). Zdaj pa zaenkrat (trkam po lesu) razen migren v bolj stresnih obdobjih življenja, nimam.
Imam pa dodatno vprašanje. Ali je kje v natalni karti razvidno nagnenje k pogostejšim obiskom urgence. Imam tam namreč abonma zaradi pogostih poškodb (nazadnje pred dvema tednoma).
lp
T.
Sin bailar y crear no hay vida
Tranziti in progresije
Solarna

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #2 on: April 05, 2007, 05:08:14 PM »
Tole so povzetki iz knjige Ciro Discepolo

On trdi, da na prvem mestu najdemo Mars v 12. hiši ali v prvi, predvsem, če je v konjunkciji z AS ali Soncem. Če je Mars v kvadratu s Saturnom /konj. ali opozic./ se v življenju skorajda ne moremo izogniti enemu ali več zlomom.

Disonanca med Marsom in Uranom, predvsem če je v stiku s 1, 12, 6, 3 in z 9 hišo je pokazatelj visoke stopnje nesreč vseh vrst, toda lahko nakazuje le poškodbe. Poudarjen Kozorog oz. Saturn lahko tudi kaže na možne zlome kosti.

Sonce ali AS v Ovnu sta bolj povezana z urezi in poškodbami, kot katerokoli drugo znamenje, enako velja za 6. hišo v Ovnu, ki kaže na poškodbe oz. operacije, ali za 6.hišo v Kozorogu, ki kaže na zlome.

Dodatna pokazatelja tveganja sta še koten Uran ali neugoden aspekt med Saturnom in Uranom.

Bomo analizirati skozi naše primere, koliko to drži.

www.Astro-Star.net

Offline Azra

• Spl. simbol
  • "The devil made me do it ..."
« Reply #3 on: April 05, 2007, 07:23:09 PM »
Pred puberteto sem skozi bolehala za raznimi gripami, anginami. Grlo je bilo vedno v ospredju (vnetja ipd). Nato se je umirilo. Sedaj pa bolana ze nisem vec let. Kaksnih 8 bi rekla. Nic se me ne prime.  :) Zahvala pa gre sportu in pravilni prehrani.
Je pa res, da imam grlo se sedaj in predvidevam, da ga bom imela v prihodnje tudi - obcutljivo, v smislu pitja gaziranih pijac (hripavost). Jih ne pijem.
Sal je v zimskih mesecih pri meni obvezen.  :P
http://img687.imageshack.us/img687/1953/mojakarta.gif
V pravljici junak ubije zmaja in se poroci s princeso. V realnosti ne ubije nikogar in se poroci z zmajem.

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #4 on: April 06, 2007, 08:00:51 AM »
V astrološkem smislu je patologija grla povezana z znamenjem Bika /AS ali Sonce/, poudarjena 2 hiša, 6 hiša v Biku, Venera, ki ima veliko aspektov ali je kotna.

www.Astro-Star.net

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #5 on: April 06, 2007, 08:03:26 AM »
Pred puberteto sem skozi bolehala za raznimi gripami, anginami. Grlo je bilo vedno v ospredju (vnetja ipd). Nato se je umirilo. Sedaj pa bolana ze nisem vec let. Kaksnih 8 bi rekla. Nic se me ne prime.  :) Zahvala pa gre sportu in pravilni prehrani.
Je pa res, da imam grlo se sedaj in predvidevam, da ga bom imela v prihodnje tudi - obcutljivo, v smislu pitja gaziranih pijac (hripavost). Jih ne pijem.

Poleg tega, da je vse v Biku, imaš tudi Luno na Algolu /glava meduze/
www.Astro-Star.net

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #6 on: April 06, 2007, 09:14:10 AM »
No pljučnice res še nisem imela so bilo pa bronhitisi kar pogosti. ter razno razne astme. Ufff
Karmična astrologija, Natalna astrologija, Horarna astrologija, Medicinska astrologija, Naturopatija.

Moja astro karta
https://www.flickr.com/photos/201233298@N04/53922692074/in/dateposted-public/

Offline apemaya

• Veteran
« Reply #7 on: April 06, 2007, 10:02:55 AM »
za mojega kozoroga vse to drzi, je pred dvema mesecema odstranil meniskuse, na urgenci sva bila ze tudi preveckrat zaradi zlomov, zvinov...

Zase (rak) pa upam, da imajo drugi planeti precej vec vplivov na to, ker  problemi za to znamenje niso ravno hec :-[
Edino kar bi lahko drzalo je, da ko sem zivcna, me sili na bruhanje...ampak po moje ima tak problem precej ljudi :-\

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #8 on: April 06, 2007, 01:31:26 PM »
Eno vprašanje zakaj imam jaz naprimer toliko bolezni, ki pripadajo raku, stalno neki problemi z želodcem itd. Se to kje vidi? katere hiše to gledaš?
Karmična astrologija, Natalna astrologija, Horarna astrologija, Medicinska astrologija, Naturopatija.

Moja astro karta

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #9 on: April 17, 2007, 05:27:48 AM »
Problem želodca lahko gledaš tudi skozi Luno.
Torej v prvi hiši /ki tudi označuje zdravje: bolj kot družinsko oz. tisto kar prineseš od svoje družine/ imaš raka.
Luna /12 hiša/, kot vladar raka, je aspektirana v opoziciji z Uranom v 6 hišo. Ta aspekt takole na hitro prinaša živčnost in prehitre reakcije
Torej želodec, ki je živčen. Poleg vsega po moje prehitro ješ /ker je vladar 2 hiše tudi luna/ in ker sta Mars /konj. luna/ in uran tudi v opoziciji bi rekla, da se še velikokrat opečeš v jezik ali pa ugrizneš.
www.Astro-Star.net

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #10 on: April 17, 2007, 05:45:28 AM »
Ja to pa res, ne jem ampak žrem  ;D Mojemu, ki je pravi uživaški bik ni nikoli jasno kako lahko tako hitro pojem in poleg vsega še vroče.

Tale astrologija me vedno bolj fascinira.... ja bo treba enkrat eno knjigo zagrabit.

Moja astro karta

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #11 on: April 17, 2007, 05:47:32 AM »
Ja to pa res, ne jem ampak žrem  ;D Mojemu, ki je pravi uživaški bik ni nikoli jasno kako lahko tako hitro pojem in poleg vsega še vroče.

Tale astrologija me vedno bolj fascinira.... ja bo treba enkrat eno knjigo zagrabit.

Le daj, Jane. Bo koristilo  ;D
www.Astro-Star.net

Offline taja6

• Splet. Simbol
  • »Zapri oči. Zaljubi se. Ostani tam.« ~ Rumi
« Reply #12 on: April 17, 2007, 09:42:21 PM »
Tea,

moje sonce v 1. hiši in glede na to, da imam ASC v Levu, je torej tudi vladarj 1. hiše v 1. hiši - ali se lahko temu položaju med drugim zahvalim, da mi je konstantno vroče - v vseh letnih časih vroče v roke, vroče v noge in občutek notranje vročine, ki običajno " kar puhti iz mene", kot se rada izrazim :D Da Sonce v tej hiši  človeku vitalnost?

LP, Taja :D

Offline Azra

• Spl. simbol
  • "The devil made me do it ..."
« Reply #13 on: June 15, 2007, 11:19:30 PM »

Poleg tega, da je vse v Biku, imaš tudi Luno na Algolu /glava meduze/

Sem ze mislila, da sem se resila tezav z grlom, pa so ponovno nastale.
Ko sem "sluzbeno aktivna" dosti govorim. Ogromno. Cel dan  ;D In po nekaj dnevih se pozna. Najprej hripavost, nato ze piskam. Sedaj pa, ko sem prisla domov, pa je vse skupaj izbruhnilo in  sem padla v gripozno stanje.
Ta Bikic moj  >:( ;)
http://img687.imageshack.us/img687/1953/mojakarta.gif
V pravljici junak ubije zmaja in se poroci s princeso. V realnosti ne ubije nikogar in se poroci z zmajem.

Offline Lisbona

• Novinec
  • *
« Reply #14 on: June 23, 2007, 02:53:08 PM »
Pri men je pa največ ureznin ,majnših poškodb in podobnih zadev..Zato je najbrž kriv mars v vodnarju v 1.hiši??Pa tudi težave z zobmi se večkrat pojavijo..(mogoče saturn opozicija Asc??)

Kot otrok (predvsem v Oš in na začetku srednje šole)sem imela veliko težav z želodcem.Vnetja in podobno.Vse na bazi psihe ..baje....6.hišo imam v raku.Od 20.leta dalje nimam več težav z želodcem...in to najbrž zato,ker ne držim več svojih čustev v sebi ,ampak jih izražam ,ter vsakemu povem kar mu gre...Kot najstnica sem bila zelo plaha in nesamozavestna.

Nasplošno pa sem zdrava kot riba. ;D