Author Topic: Kaj se lahko naučimo iz astrološke prakse  (Read 21292 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Tejka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletn. Simbol
Re: Kaj se lahko naučimo iz astrološke prakse
« Reply #15 on: June 06, 2009, 01:24:54 AM »
Jupiter kvadrat s Plutonom, kvadrat z Uranom, Trigon z Luno, Kirona spet ne najdem... Eh res pojma nimam o astrologiji :-\
Sin bailar y crear no hay vida
Tranziti in progresije
Solarna

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
  • Ne čistim več vodnega kamna. Lotevam se brisanja.
    • Nenavadno
« Reply #16 on: June 06, 2009, 05:30:59 AM »
Pri moji firmi pa bo tudi zanimivo in je že.  Bomo videli kaj se bo zgodilo, saj se mi tako tranzitni  Neptun kot Kiron bližata  natalnemu. Vse to v osmi hiši. Povrhu vsega mi Uran skače po MC in bo septembra al kdaj spet šel nazaj čezenj. Mogoče pa sem zato delal ene biokibernetske stvari v okviru firme. Torej jih bom spet, če gre za to.  Torej celo poletje se mi bo nekaj dogajalo v okviru firme in ni naključje, če sem ravno včeraj naredil en korak.  Torej jih bo treba še nekaj. :)

http://www.fotorola.com/uploads/0fc2a945ef.gif

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline bilka

• Mojster
« Reply #17 on: June 06, 2009, 11:56:25 PM »
jaz pa ne znam pogledat... :-\
če se komu da, tu je povezava do karte:
http://www.shrani.si/?1n/FY/s0VK3u4/astro25gw01e200966hp7766.gif

Offline Azra

• Spl. simbol
  • "The devil made me do it ..."
« Reply #18 on: June 07, 2009, 01:03:59 AM »

Saj tudi drugi v taksnem primeru ne morejo ... ce ne vedo kaj se trenutno dogaja v tvojem zivljenju.
/primerjava-praksa in teorija/
http://img687.imageshack.us/img687/1953/mojakarta.gif
V pravljici junak ubije zmaja in se poroci s princeso. V realnosti ne ubije nikogar in se poroci z zmajem.

Offline darchi

• Novinec
  • *
« Reply #19 on: June 07, 2009, 02:32:32 AM »
Pozdravljeni,

me je premagala radovednost. O zahodni astrologiji ne vem skoraj nič, sem pa šla malo pobrskat in če prav razumem imam trojico na natalnem IC (25.55). IC je vedno meja med 3.in 4. hišo? Torej so na začetku moje 4. hiše.
In kot sem na hitro naletela na podatek o MC/IC osi, naj bi IC imel povezavo z našimi koreninami, bivanju tu na zemlji,...

S tem se pa že nekaj časa ukvarjam, mi pa v zadnjih dneh/tednih marsikaj postaja jasno (nisem rekla, da nujno lažje). Recimo včeraj in danes se vsled "naključij" ukvarjam s sprejemanjem sveta takšnega kakršen je, v smislu ali ga sprejeti ali spremeniti (do nedavna je bila edina opcija vsaj na nezavedni ravni spremeniti ga). In čistim preteklost to pa zagotovo, mi še ni povsem jasno kaj vse prihaja ven. In ob včerajšnji meditaciji sem imela zelo nenavadno izkušnjo preklopa, kot bi me v trenutku prestavili v drugo telo (sicer isto a z drugo energijo in vitalnostjo, in z neko nenavadno budnostjo, prej sem se borila s spancem). Saj še opisati ne znam. In še marsikaj bi lahko naštela, pa ne vem točno kaj je povezano s temi planeti in položaji.

Saturn je pa v 8. hiši med merkurjem in luno,... Bom tudi jaz ko bo čas za to šla v šolo. Če mi pa še kdo od vas pove kaj več, se pa v naprej zahvaljujem.

http://www.shrani.si/f/p/fp/19gue4QN/astro245gw01db2009672265.gif
« Last Edit: June 07, 2009, 02:40:53 AM by darchi »

Offline bilka

• Mojster
« Reply #20 on: June 07, 2009, 07:20:06 AM »

Saj tudi drugi v taksnem primeru ne morejo ... ce ne vedo kaj se trenutno dogaja v tvojem zivljenju.

ja, trenutno sem menjala službo, sem zadovoljna. sicer malo utrujena od vsega, ampak počasi se bom postavila. to je glavna tema trenutno v mojem vsakdanu.
ampak s tem, ko sem rekla, da ne znam, sem mislila, da niti ne znam prebrat, kak so si v aspektih ti planeti in to. ok, vidim kje so, pa da so vsi trije na (skoraj) isti poziciji kot ob rojstvu, ampak to je pa tudi vse...

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #21 on: June 08, 2009, 09:03:44 AM »
Jupiter kvadrat s Plutonom, kvadrat z Uranom, Trigon z Luno, Kirona spet ne najdem... Eh res pojma nimam o astrologiji :-\

Natalnega Kirona imaš na 8° Bika

Trenutno ti trojica dela sekstil na P Marsa ...... sanjanje o svojem novem statusu, karieri ipd.....

:D
www.Astro-Star.net
ASTROLOŠKE ANALIZE, VEDEŽEVANJE, TEČAJI VEDEŽEVANJA IN ASTROLOGIJE

http://shrani.si/f/g/Y6/4RTQBfUR/tea.gif

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #22 on: June 08, 2009, 09:13:46 AM »
Pozdravljeni,

me je premagala radovednost. O zahodni astrologiji ne vem skoraj nič, sem pa šla malo pobrskat in če prav razumem imam trojico na natalnem IC (25.55). IC je vedno meja med 3.in 4. hišo? Torej so na začetku moje 4. hiše.
In kot sem na hitro naletela na podatek o MC/IC osi, naj bi IC imel povezavo z našimi koreninami, bivanju tu na zemlji,...

S tem se pa že nekaj časa ukvarjam, mi pa v zadnjih dneh/tednih marsikaj postaja jasno (nisem rekla, da nujno lažje). Recimo včeraj in danes se vsled "naključij" ukvarjam s sprejemanjem sveta takšnega kakršen je, v smislu ali ga sprejeti ali spremeniti (do nedavna je bila edina opcija vsaj na nezavedni ravni spremeniti ga). In čistim preteklost to pa zagotovo, mi še ni povsem jasno kaj vse prihaja ven. In ob včerajšnji meditaciji sem imela zelo nenavadno izkušnjo preklopa, kot bi me v trenutku prestavili v drugo telo (sicer isto a z drugo energijo in vitalnostjo, in z neko nenavadno budnostjo, prej sem se borila s spancem). Saj še opisati ne znam. In še marsikaj bi lahko naštela, pa ne vem točno kaj je povezano s temi planeti in položaji.

Saturn je pa v 8. hiši med merkurjem in luno,... Bom tudi jaz ko bo čas za to šla v šolo. Če mi pa še kdo od vas pove kaj več, se pa v naprej zahvaljujem.

http://www.shrani.si/f/p/fp/19gue4QN/astro245gw01db2009672265.gif

Ja res je. Trojica je na tvojem IC, kar dejansko pomeni, da se srečuješ s svojo najglobljo intimo in vprašanjem od kod si, kdo si itd.......

Še najbljižji je aspekt z Uranom v 12 hišo, zato ni čudno za tvoje izkušnje.  ;)
www.Astro-Star.net

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #23 on: June 08, 2009, 09:15:25 AM »

ja, trenutno sem menjala službo, sem zadovoljna. sicer malo utrujena od vsega, ampak počasi se bom postavila. to je glavna tema trenutno v mojem vsakdanu.
ampak s tem, ko sem rekla, da ne znam, sem mislila, da niti ne znam prebrat, kak so si v aspektih ti planeti in to. ok, vidim kje so, pa da so vsi trije na (skoraj) isti poziciji kot ob rojstvu, ampak to je pa tudi vse...

Tako podporo, kot jo imaš pa ti je pa kar za  :o

Trojica v sekstilu na Marsa, Sonce in trigonu na Luno .......... zdaj pa res lahko ozavestiš svojo natalno opozicijo.
www.Astro-Star.net

Online sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #24 on: June 08, 2009, 05:12:11 PM »
Pri meni so v 6. hiši in mi delajo opozicijo na P Merkurja ter P Sonce.
Se pravzaprav trenutno nič posebnega ne dogaja ::)

Bom poročala,ko bo kaj za povedati :P

Opažam,da sem začela spreminjati vsakodnevni ritem. Spet sem začela teči vsak dan,telovaditi,trenutno ne jem mesa,skratka bolj skrbim za svoje telo.
Čeprav imam takšne intervale glede povečane pozornosti za svoje telo večkrat na leto,mogoče res bolj spomladi,tako da ne vem če bi bilo to ravno s to konjunkcijo povezano.
Glede opozicije na P Merkurja,bi bilo možno tudi zame tako kot za Andresa,da pridem do kakšnih pomembnih informacij ::)
Ne vem pa kaj bi predstavljala opozicija na P Sonce ???
Tea,imaš ti kakšno razlago zame,nekako tavam v megli kar se tiče te konjunkcije pri meni ???
Ko se človeku utrne želja, je vse stvarstvo usmerjeno k temu, da se ta želja izpolni.

Offline bilka

• Mojster
« Reply #25 on: June 08, 2009, 07:29:08 PM »

Trojica v sekstilu na Marsa, Sonce in trigonu na Luno .......... zdaj pa res lahko ozavestiš svojo natalno opozicijo.

torej imam možnost, da si življenje postavim na novo, sebi v prid? al kaj pomeni, da ozavestim natalno pozicijo. vem, kaj pomeni ozavestiti, ne vem pa kaj je mišljeno z natalno pozicijo...
res se orapavičujem, če sprašujem preveč začetniška vprašanja. saj če mi namigneš, kje piše o natlni poziciji in teh stvareh, pogeldam sama. samo na tvoji strani ne najdem. al pa ne gledam pod pravimi naslovi  :-\ ???

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #26 on: June 09, 2009, 07:43:35 AM »

torej imam možnost, da si življenje postavim na novo, sebi v prid? al kaj pomeni, da ozavestim natalno pozicijo. vem, kaj pomeni ozavestiti, ne vem pa kaj je mišljeno z natalno pozicijo...
res se orapavičujem, če sprašujem preveč začetniška vprašanja. saj če mi namigneš, kje piše o natlni poziciji in teh stvareh, pogeldam sama. samo na tvoji strani ne najdem. al pa ne gledam pod pravimi naslovi  :-\ ???

Najbolje je, da prebereš, kaj pomeni Mars, Sonce v prvi hiši, potem v Ovnu in seveda kaj pomeni Luna v Tehtnici v 7 hiši ............

Imaš karto gugalnice in oba svetila v opoziciji, kar pomeni, da vedno tehtaš, vedno se gugaš iz enega konca do drugega, kar ti daje odgovor 1 in 7 hiša, torej med sabo in drugimi, ali če hočeš pomembnimi drugimi /partnerjem/.

Za začetek
www.Astro-Star.net

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #27 on: June 09, 2009, 07:50:13 AM »
Pri meni so v 6. hiši in mi delajo opozicijo na P Merkurja ter P Sonce.
Se pravzaprav trenutno nič posebnega ne dogaja ::)

Bom poročala,ko bo kaj za povedati :P

Opažam,da sem začela spreminjati vsakodnevni ritem. Spet sem začela teči vsak dan,telovaditi,trenutno ne jem mesa,skratka bolj skrbim za svoje telo.
Čeprav imam takšne intervale glede povečane pozornosti za svoje telo večkrat na leto,mogoče res bolj spomladi,tako da ne vem če bi bilo to ravno s to konjunkcijo povezano.
Glede opozicije na P Merkurja,bi bilo možno tudi zame tako kot za Andresa,da pridem do kakšnih pomembnih informacij ::)
Ne vem pa kaj bi predstavljala opozicija na P Sonce ???
Tea,imaš ti kakšno razlago zame,nekako tavam v megli kar se tiče te konjunkcije pri meni ???

Za začetek preštudiraj kaj pomeni Neptunska opozicija k Soncu ...
Potem poglej kje je tvoje natalno Sonce, dispozicija in aspekti
Potem poglej kje je tvoje progresivno Sonce, dispozicija in aspekti
Potem poglej, natalno kje imaš Neptuna, Jupitra, Kirona, dispozitorje in aspekti
Potem poglej če kakšen drug tranzit dela na zgornje ugotovitve kakšno zadevo

in potem boš že približno vedela, kaj naj vse skupaj pomeni ......

Lahko pa narediva skupaj ... bova dali primer, kako se ugotavlja kaj naj bi se dogajalo.

Pozabljamo namreč, da ena sam tranzit še nič ne pomeni, ali pa govorimo le o splošnem vplivu. Tako kot si ugotovila, da več telovadiš, skrbiš za telo in zdravje, spreminjaš delovni ritem itd.... kar je seveda domena 6 hiše.

Poleg tega se zgodba na nek način nadaljuje .......... vsi trije so že prešli neke stopinje in se bodo v retro gibanju tja še vrnili. Tako na uč mislim, da je v igri tudi tvoja Luna.........
www.Astro-Star.net

Offline Lunca

• Uporabnik
  • **
« Reply #28 on: June 09, 2009, 01:33:44 PM »
No, mene pa zanima Tea, kaj misliš, kako deluje močna konjukcija jupitra, neptuna in kirona točno aspektirani na mojem ASC na 26.stopinji. Vladar ASC je uran, ki je v natalu v peti hiši, zato je možno, da se to vidi pri moji hčerki, ki uživa ob obiskovanju meditacij in raziskovanju angelskih energij?? Si lahko obetam še kaj več? Na vsak način sem pričakovala, da bom bolj zblojena, vendar neptun nekako pomaga, da se bolj poglabljam v " višje sfere".

Offline tia13

• Uporabnik
  • **
  • tia13
« Reply #29 on: June 09, 2009, 01:36:42 PM »

tea čaw Smiley

malo sem gledala to konjukcijo neptun/jupiter/kiron,ki se dogaja in meni je v tranzitu v 9.hiši v vodnarju na natalno 12.hišo moje notranje "pucke" i guess... neptun mi pa dela opozicijo s soncem( 12.hiša) zamagljenost kam me sploh življenje pelje???ter kiron mi dela kvadrat z luno( 10.hiša) moja služba spe :-Xt,ter kiron opozicija uran(6.hiša) again my job Huh...jupiter mi pa dela sekstile z soncem ter luno...to so samo moja predvidevanja,prosim te če mi lahko poveš na kaj bi morala biti še pozorna pri teh aspektih oz. ali bom tudi jaz kaj podelala ::)hvala
 Wink