Znanja vseh časov, medicine vseh časov > Sanje so večne
Razlaga sanj za redne člane foruma X
Regina:
--- Quote from: skorpijonka on July 13, 2009, 07:20:28 AM ---V sanjskih simbolih oče predstavlja vodnika. Tole vsekakor ni noben vodnik, saj sem jaz njega utišala in mu končno razjasnila situacijo. Postavila sem se zase, pokonci. Mami in vsi so mi potem čestitali.
--- End quote ---
Pa saj ves čas poudarjam, da noben simbol ne more imeti za vsakega enakega pomena, sploh pa ne dobesednega. V osnovi je oče simbol tradicionalnega reda in prirojene avtoritete, podzavest pa ga izbere, ko ga potrebujemo za vodnika ali celo nasprotnika v procesu individualizacije. Odvisno pač od vsebine sanj, oziroma od tega, kaj je v ozadju in kaj se nam v določenem času dogaja.
Kaj v teh okvirjih predstavlja, je odvisno tudi od tega, kakšen je dejanski odnos z očetom, si želimo biti in postati takšni, kot je on, upoštevati njegove nasvete in verjeti vanj ali mu v končni fazi v vsem nasprotovati, po drugi strani pa ne gre samo za očeta, ampak tudi za prastaro modrost oz. za vse starejše ljudi, od katerih pričakujemo neko "odraslo" ravnanje, zato je oče lahko tudi samo prispodoba za neko naše ravnanje ali nekega odnosa, ko drugi ljudje nekaj takega pričakujejo od nas.
Tudi psiha vsakega posameznika je edinstvena, enkratna, samopazovanje lastnega vedenja in načinov delovanja pa je skoraj nujna, da te sanje razčleniš. Če se z očetom ne razumeta dobro, je morda skrajni čas, da ne ozavestiš in integriraš samo vajinega odnosa, ampak tudi neke vidike svojega Animusa . Zdaj si tudi ti "odrasla", zato lahko vzameš vajeti v svoje roke in prevzameš pobudo. Vsega se seveda ne da popravit, niti pozabit, ne pa bi bilo dobro, da greš na "nož", če si vsaj malo želiš, da se drug drugemu približata.
Regina:
--- Quote from: skorpijonka on July 15, 2009, 09:41:29 AM ---Naj povem še to, da se mi je zgodilo prvič, da sem sanjala očeta. No, takoj naslednji dan po sanjah prejmem klic, da leži v bolnici, polomljen zaradi nezgode. Da ni kaj povezano?
--- End quote ---
Aha, lahko bi bilo. Očitno si res ti na "potezi" ;)
skorpijonka:
ma,kje pa. Sploh ne govoriva. Nobenega odnosa, nič. Že v otroštvu je bilo baje čutit tako napetost med nama, da si pobegnil iz sobe. Enostavno en drugega ne prenašama.
Skratka: odnos je nikakav.
Hvala za odgovor Regina. Dušica naša štajerska. :) :-* ang:
Regina:
--- Quote from: skorpijonka on July 15, 2009, 10:26:01 AM ---Skratka: odnos je nikakav.
--- End quote ---
Te popolnoma razumem, ampak razmisli: odnos vedno obstaja, pa naj bo še tako nikakav in tudi v primeru, ko dva človeka nimata niti stikov. Tudi misli so energija ;)
Regina:
--- Quote from: neely18 on July 13, 2009, 10:13:07 AM ---Regina, za vsako interpretacijo sem ti že vnaprej hvaležna. :-*
--- End quote ---
Pa saj je ne rabiš? Mislim, da sama zelo dobro veš, za kakšen notranji konflikt gre in pred čim bežiš ;)
Lepo se imej :-*
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version