Author Topic: Študij  (Read 22686 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline luana

• Uporabnik
  • **
Re: Študij
« Reply #60 on: May 12, 2010, 11:20:59 AM »
za spopadanje s tem.
Ja saj prvotno sem tudi to mislila, da dobim kje nitko, zakaj to je tako, ali verjetno rabim palico bolj kot  nit, vrv itak zbeži...... ;D

pa pa Luana

Luana....

Če iščemo pot do ljubezni z razumom, je enako, kakor če bi iskali sonce s svetilko.
Dzelad ed Din RUMI

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #61 on: May 12, 2010, 12:12:15 PM »
Luna v Kozorogu je dobra v službah kjer pomagaš drugim, neko socialno, svetovalno, učiteljsko delo... humanistično, npr. zdravniki, učitelji, defektologi, socialni delavci...

Tvoj načrt dobro spada sem zaven.

Evo..točno to!!! Prav te stvari me vlečejo..učiteljstvo, nekoč bi rada mogoče tudi bolj aktivno delala z duhovnimi vsebinami z drugimi in pa socialno delo - to mi je ful blizu, vendar tu bi verjetno prevec vpletala samo sebe in bi cutila, da moram pomagat vsem..ravno dans napakirala skatlo z oblacili za eno druzinico..  :)

Ko boš odrasla - to pa boš odraščala zdaj v naslednjem Saturnovem krogu - boš delala z odraslimi. Se slišimo čez 10 let ......
www.Astro-Star.net
ASTROLOŠKE ANALIZE, VEDEŽEVANJE, TEČAJI VEDEŽEVANJA IN ASTROLOGIJE

http://shrani.si/f/g/Y6/4RTQBfUR/tea.gif

Offline Daia*

• Mojster
  • La Vita č Bella...
« Reply #62 on: May 12, 2010, 01:34:56 PM »
aaaaaaa...10 let ???

A ni 30 let iskanja dovolj?  ::)

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #63 on: May 12, 2010, 01:36:34 PM »
aaaaaaa...10 let ???

Po atu Saturnu, si ravno dobro iz plenic  :D ;)
www.Astro-Star.net

Offline Bojan The Bojan

• Uporabnik
  • **
  • Tam kjer ni nič je vsega dovolj
« Reply #64 on: May 12, 2010, 01:43:54 PM »
aaaaaaa...10 let ???

Po atu Saturnu, si ravno dobro iz plenic  :D ;)

ja, tudi meni se plenice počasi odpenjat začnejo... no, saj je še čas, še dobro leto.

Offline Daia*

• Mojster
  • La Vita č Bella...
« Reply #65 on: May 12, 2010, 02:28:35 PM »
 :o :P ::)

O moj bog..sem pa mislila, da bom koncno kej zadihala in ne sam iskala zunaj, znotraj..zacela delat stvari, ki me veselijo..bo videt se treba marsikaj precistit..uf..  >:D

Tea, mi lahko se sam mal poves, kaj pomeni teh - se slisimo cez 10 let - pri meni..na cem naj delam (rekla si mi ze na neodvisnosti, na zenski plati)..kaj mi se mogoce svetujes, da bo prehod cimlazji in cimbolj uspesen?

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #66 on: May 13, 2010, 07:36:54 AM »
:o :P ::)

O moj bog..sem pa mislila, da bom koncno kej zadihala in ne sam iskala zunaj, znotraj..zacela delat stvari, ki me veselijo..bo videt se treba marsikaj precistit..uf..  >:D

Tea, mi lahko se sam mal poves, kaj pomeni teh - se slisimo cez 10 let - pri meni..na cem naj delam (rekla si mi ze na neodvisnosti, na zenski plati)..kaj mi se mogoce svetujes, da bo prehod cimlazji in cimbolj uspesen?

Saj že delaš v to smer.

Učenja so pa vedno. Le kako jih sprejemamo v življenje in kako obračamo situacije sebi v prid so vedno znova naše izbire. Seveda so pogojene z postavitvijo planetov, pa vendarle najbolj disonantne kote lahko najbolje izkoristimo. Pot iskalcev ni naljažja, je pa najlepša. Vsaj zame.

Zdaj, če res želiš v tej smeri kaj še dodatno napraviti, potem bo najbolje obiskati astrologa.
1. Forum ni najboljše mesto za take podrobnosti
2. Nemogoče je napisat življenje enega človeka brez njegove resnega sodelovanja.
3. Ki se veže na oba zgoraj. Samo osebni kontakt, pa najbrž ne samo eden, odpre določena vrata
4. pojdi študirat astrologijo /urana maš v 10/, če se boš ukvarjala z ljudmi, ti bo znanje nadvse koristilo, da jih boš bolje in lažje razumela. Poleg tega boš zelo hitro spoznala tudi samo sebe.
itd.......
www.Astro-Star.net

Offline Daia*

• Mojster
  • La Vita č Bella...
« Reply #67 on: May 13, 2010, 08:27:12 AM »
Tea hvala za odgovor  :-*
Edino eno vprasanje se imam glede neodvisnosti - to si mislila financno ali custveno ali oboje?

Se pravi naslednjih 10 let bo treba cimbolj delat na sebi in svojih potencialih  :)
Glede ucenja se pa tudi strinjam..nikoli se ne neha in vedno te pripelje naprej.

Pa da ne bomo prevec iz teme..itak sem se v sebi odlocila, da koncam ta studij in se potem preusmerim, ker ce ne bi bil to zame osebno zelo velik poraz..10 let bi dejansko izpuhtelo, tak da ja..se slisimo cez 10 let  ;)

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #68 on: May 13, 2010, 08:55:59 AM »
Tea hvala za odgovor  :-*
Edino eno vprasanje se imam glede neodvisnosti - to si mislila financno ali custveno ali oboje?

Obstaja eno izven drugega?
www.Astro-Star.net

Offline Daia*

• Mojster
  • La Vita č Bella...
« Reply #69 on: May 13, 2010, 09:04:10 AM »
Em...men se zdi, da ja  :)
Mam glede denarja zelo cudna prepricanja..se se nisem lotila vsega pocistit  :)

Offline Bojan The Bojan

• Uporabnik
  • **
  • Tam kjer ni nič je vsega dovolj
« Reply #70 on: May 18, 2010, 10:31:07 AM »
Ali mi lahko še nekdo samo pomaga z nekim vprašanjem glede študija. trenutno študiram jezike, vendar me vleče že nekaj časa na magisterij v pravo. je res, da imam umes še tisoč drugih pomislekov, toda nekako bi rada združila in jezike in ostalo, mogoče kako diplomacijo ali pa kaj. kaj pravi kaj moja karta? v katerem področju bi se še najbolje znašla?

Mislim, da sta to 2 zelo različni področji, študij prava, bi se ti na pram jezikom lahko zdel zelo suhoparen in nekonkreten... mogoče pa le slikam sebe nate, ker mi ležijo jeziki, na pravo pa me 100 konjev ne bi spravilo...

No, kombinacija je vsekakor zanimiva in če misliš, da imaš dovolj volje in utrjene ritne mišice, kar poskusi.

Glede karte...
Mars in Venera v 9. kažeta, na to, da bi ti bila poklicna potovanja zelo ljuba, kar se ujema z diplomacijo a tudi tujimi jeziki. Poleg tega je to hiša humanista in filozofa, človeka, ki mu dobro drugih ni tuje. Ker sta v devici, pa kaže na to, da imaš voljo in sposobnosti detajlirano in načrtno delati, a hkrati ob tem tudi uživaš.
Sonce in predvsem Merkur pa sta v najbolj diplomatskem znamenju, tehtnici. Merkur poleg tega svoj vpliv vrši v glavnem v 10. hiši, torej kariera, status, javno življenje. Merkur je tudi preko trigona povezan z Jupitrom, kar te naredi še bolj prepričljivo v komunikaciji, ker ob tem enostavno uživaš oz. se ti ni treba naprezat, kot marsikomu drugemu. Ampak ta ista kombinacija lahko kaže na premočno delovanje misli, kjer je težje najti fokus ter na to, da se spregledajo detajli ob jurišu na prihodnost. Samo mars in Venera v devici te tu ven vlečeta.
Poleg tega pri tebi prevladuje element zraka, kar kaže na aktivne miselne procese in spremenljiva modalnost, kar potrdi prilagodljivost ali drugače rečeno, diplomatske veščine.

Edino Luna zna bit preobčutljiva v Ribah, v opozicijo z Venero, kar bi se znalo kazat v tem smislu, da to kar vrednotiš, ob tem kar uživaš, ni enako temo, kar ti daje občutek varnosti. Ampak je pa devica-riba seveda ista os. oz. po domače rečeno, isto sranje drugo pakovanje. In čeprav sta si to nasprotni znamenji, v bistvu hočeta isto, le na sebi nasprotne načine.
Skratka, tvojim globokim, poetičnim, zasanjanim, neoprijemljivim, zelo čutnim emocijam, morš dopovedat, da jih tvoj perfekcionizem, pragmatičnost, praktičnost in analitičnost ne ogrožajo.    

Je pa Luna po drugi strani tudi v hiši učenja, komunikacije, kreiranja osebnosti preko dovoda informacij, kar ni tako občutljiva hiša, kar se tiče neke karierne poti oz. jaz ne mislim, da bi to kaj prida slabo vplivalo na tvojo poklicno pot.
Mogoče ti celo da dodatno empatijo in sočutje, kar v politiki ni nikoli slabo. Ali pač?  ;D
« Last Edit: May 18, 2010, 11:07:54 AM by Bojan The Bojan »

Offline sasa

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #71 on: May 18, 2010, 01:00:01 PM »
uf uf, hvala za tako izčrpno razlago  :-*

ja ja res, moja čustva me kar dostikrat odnesejo, je pa res, da sm zaradi device tudi zelo preveč natančna tam, kjer ni treba  ;)

smešno pri vsem tem pa je, da sem se na začetku prav otepala študija prava, sedaj me pa totalno tja vleče in me tudi tiste teme veselijo. pred petimi leit so vsi mislili, da bom šla na pravo, zaradi mojga gobca, jst pa seveda trmasta kot sem, ni šanse  ;D

brez skrbi, ritne mišice mam pa zelo utrjene  ;) in mislim, da je že čas, da se v tej naši politiki najde nekdo s sočutjem, a se ti ne zdi?  :D
9ZK 674

Offline cvetka

• Sp.simbol
« Reply #72 on: May 18, 2013, 06:51:05 PM »
pozdravček, tole temo odpiram zato, ker mi kot mami ni vseeno, kaj se dogaja z našim najmlajšim na področju študija, dejstvo je, da se je že drugič vpisal v šesti letnik, samo malo mu manjka do konca ampak...

osnovno in srednjo šolo je naredil kot malo malico
tudi fakulteta mu v začetku ni delala težav
sedaj pa ga je začelo nekako bremzati, iz natalne karte lahko razberem iz 9 hiše:

vrh 9. je v ribah, vladar Neptun, ki je v strelcu v 6 h; strelca bi lahko nadomestil kozorog, saj je Neptun na 29 stopinji strelca
aspekti neptuna niso slabi:
- neptun sekstil pluton
- neptun sekstil saturn
- neptun sekstil luna
- neptun trigon venera
in slabi
- neptun kvadrat sonce; očitno mu je trenutno lepo ždeti v naročju neptuna (ob sebi ima svojo Sneguljčico, ki mu stoji ob strani) in da zato Sonce nima moči za pogon; olajševalna okoliščina se mi zdi je ta, da ta aspekt ni natančen, ker mu manjka 8 stopinj;

vem, da je star toliko, da bi rad začel cikel odraslosti (ima 27 let - tako kot njegovi sošolci in prijatelji) in da se zato težko poglablja v študijsko literaturo.

Študijsko smer si je izbral sam, mislim, da je zadosti star, da ni treba, da izhajam iz 1 hiše, da se določi, kakšna je njegova študijska pot.

Drage sošolke (pa vsi ostali), ali na priloženi kari vidite še karkoli, kar mi bo kot mami vsaj v astrološki teoriji v pomoč,

http://www.shrani.si/f/3y/mG/1yLo4skN/astro245gw05p2010418hp66.gif

lp  ang:

Draga Cvetka

Jasno kot enkrat ena je, da je to brihten otrok in brihtni otroci imajo vedno težave s udanim delom šolanja. Pri Neptunski in Ribji energiji pa še posebno, ker je zravn še nekaj "lenobe" po eni strani. Nikoli se jim ni bilo treba kaj prida učit in imeti "zicledra", vse je prišlo samo od sebe.
Ribe in Neptun govorijo tudi o tem, da človek težko ve kaj bi naj sploh počel, razen da bi meditiral  ;)

Kot tisti vic ko se pogovarjata dve mame.
Prva pravi:
"moj sin cel dan ne dela nič, ne vem kaj bo s to mladino."
Druga pa:
"Moj po cele dneve meditira"
Prva odgovori
"No vsaj nekaj dela"  ;)

No ja, pri vas ni tako hudo. Res je kar praviš, da ima širok Neptunski kvadrat k Soncu. Sonce pa nima drugega aspekta glavnega reda, tako da se tam v Ribah počuti samo sebi zadostno, pa težko je do njega pridet, ker ga ne spodbujajo druge povezave.
Merkur kvadrat Uran govori o prekinitvah in o preveliki brihtnosti, ki bi se sploh ukvarjala z "brezveznim študijem", če lahko počne kaj bolj pametnega za človeštvo in okolje.
Upam, da študira kaj od tega, nad čemer vladajo ti planeti.

Hišo kariere ima pa dobro postavljeno in sigurno bo uspel v tistem, kar bo želel.

Sicer pa zdaj ima tranzitnega Jupitra na Soncu, drugo leto mu pride progresirana Luna v 9 hišo - mislim, da se tu nimamo česa prav zares bati.

No, po treh letih sedaj lahko zapišem, da je študij našega najmlajšega uspešno končan; kar nekaj pomembnih stvari je bilo vmes, imeli smo ohcet, z ljubljeno se je odselil v najemniško stanovanje.

dodajam:  :U mu je vstopil v 10H in je v  :kon:Ma

lp cvetka
« Last Edit: May 18, 2013, 09:07:30 PM by cvetka »

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #73 on: May 20, 2013, 07:42:46 AM »
Čestitke Cvetka  :)
www.Astro-Star.net