Astrologija-zvezde so nad nami > Natalna Karta

STOPINJE V ASTROLOGIJI

<< < (40/55) > >>

sanjalka:
Ja Ametist, imaš prav, stopinje se štejejo tako kot si napisala.
Sama sem gledala na numerološki način in ven je prišel pač tak rezultat ;)
Enkrat mi je nekdo rekel, da če nekaj opaziš, opaziš z razlogom, ker drugače tega sploh ne bi opazil.
Splošno pa, vsekakor je potrebno upoštevati že uveljavljene metode.

Jane:
Mogoče pa moraš preveriti, če tvoja metoda deluje  ;)  če si na to pomislila, se meni že zdi neka logična razlaga za to  ;)

sanjalka:
Ja, Jane hvala za tvoje razmišljanje, tudi sama sem našla logično razlago,  saj mi je hči neverjetno podobna in prav zelo navezana name.
Vsi, ki jo vidijo, pravijo, da je ista jaz, tako po zunanjosti kot po karakterju.
Mogoče bo še kdo na forumu opazil kakšno takšno podobnost, v karti svojih otrok ali staršev.
V poseben užitek mi je namreč odkrivati vedno kaj novega,vladar moje karte je namreč  :Me v  :dv ;)

Tea:

--- Quote from: Pika on January 05, 2012, 11:07:18 AM ---Kolikšen orbis je dovoljen pri vozlih, da se smatra za konj. npr. s  :So?
Kako je pa z južnimi vozli v konj. s planeti, konkretno z  :Me?
Hvala!

--- End quote ---

Orbis pri vozlih je enak kot pri planetih. Natančnejši je, bolj je aktiven.

Južni vozel je vedno v opoziciji z severnim - torej točno nasproti, zato imaš vsak kontakt planeta s severnim vozlom tudi z južnim vozlom.

Načeloma velja, da je točka južnega vozla izziv - torej če je še slabo aspektirana, je potem toliko večji izziv.

Za sinastrično povezavo z južnim vozlom pa so tradicionalni astrologi rekli, da je to zveza podlega značaja  ::)

sanjalka:

--- Quote from: Tea on January 05, 2012, 02:06:46 PM ---
--- Quote from: Pika on January 05, 2012, 11:07:18 AM ---Kolikšen orbis je dovoljen pri vozlih, da se smatra za konj. npr. s  :So?
Kako je pa z južnimi vozli v konj. s planeti, konkretno z  :Me?
Hvala!

--- End quote ---

Orbis pri vozlih je enak kot pri planetih. Natančnejši je, bolj je aktiven.

Južni vozel je vedno v opoziciji z severnim - torej točno nasproti, zato imaš vsak kontakt planeta s severnim vozlom tudi z južnim vozlom.

Načeloma velja, da je točka južnega vozla izziv - torej če je še slabo aspektirana, je potem toliko večji izziv.

Za sinastrično povezavo z južnim vozlom pa so tradicionalni astrologi rekli, da je to zveza podlega značaja  ::)

--- End quote ---

A ni točka S. vozla izziv? S. vozel nam predstavlja kaj se v tem življenju učimo in nam je pravzaprav tuje. Nekaj kar težko osvojimo, za kar je potrebno vlagati kar precej napora. Se spomnim izjave svojega tutorja, ki nam je rekel, da je to tako kot bi plaval proti toku.
J. Vozel pa je nekaj kar smo prinesli že s sabo na ta svet od prej, nekaj kar že poznamo.

Glede sinastrične povezave z J. vozlom pa sem tudi sama nekje prebrala, da gre za zvezo podlega značaja.
Sama bi rekla, da gre za zvezo dveh, ki se poznata še iz prejšnjih inkarnacij in morata mogoče še kaj razčistiti, iz tega vidika bi zveza lahko izpadla kot podla ::)
Povezava s S. vozlom pa je srečanje z osebo, ki naj nas bi v tem življenju naučila nekaj novega, nove energije, ki jo kaže znamenje v katerem je S. vozel.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version