Author Topic: STOPINJE V ASTROLOGIJI  (Read 110945 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Bojan The Bojan

• Uporabnik
  • **
  • Tam kjer ni nič je vsega dovolj
Re: STOPINJE V ASTROLOGIJI
« Reply #45 on: July 19, 2010, 03:02:44 PM »
ok, naš strokovnjakec bojan, ko imaš tako lepo število postov, mi pa potem razloži mojga  :NE na 0 stopinji  :ko v 2. hiši  ;D

dobiš porcijo brezpogojne ljubezni v zameno  :)

Jaz osebno pri transpersonalcih dajem občutno večjo vlogo hiši v kateri je, kot pa znamenju.

Mislim, da je vpliv tvojega  :NE prekrit z močnim  :U in ga vidim bolj kot element, ki nekoliko barva primarno  :U energijo.
Tudi zaradi kontakta s  :So mislim, da ti  :NE daje dodatna opravičila, da ravnaš tako intenzivno uransko, kot ti to pač počneš.
V smislu, moje obnašanje je tako kot je in ne vidim razloga zakaj bi se prilagajala. Znaš si ustrvarit teorije, da ne bom rekel fantazije, ki upravičijo tak način razmišljanja.
:J :vo 2H pa prikimava tej odločitvi.  ;D

Offline sasa

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #46 on: July 19, 2010, 03:10:10 PM »
hihi bojan,

ni da ni  ;) je pa res da sem sedaj ugotovila, da se da tut družba najdet, kjer so taki kot jaz.  ;D

če pa komu ni kaj všeč, naj se pa ne druži z mano  :D

ne, resno, se kar najdem v tem opisu. čeprav se znam tudi zelo prilagajat, samo še vseeno si pa dam duška v svoji družbi, ki funkcionira tako kot jaz, kjer sem lahko taka kot sem.  :)
9ZK 674

Offline tia13

• Uporabnik
  • **
  • tia13
« Reply #47 on: July 19, 2010, 08:59:00 PM »
hm zanimivo ::) jaz imam  :J na 0 st v peti hiši v  :Sk,torej škorpijon mi vlada tej hiši  ???

Offline Bojan The Bojan

• Uporabnik
  • **
« Reply #48 on: July 19, 2010, 10:52:10 PM »
Tej hiši vlada  :Ve ker je vrh oz. začetek 5. hiše v  :te.

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #49 on: July 20, 2010, 06:55:39 AM »
Verjetno je mislila, da  :J vlada  :Sk
Karmična astrologija, Natalna astrologija, Horarna astrologija, Medicinska astrologija, Naturopatija.

Moja astro karta
https://www.flickr.com/photos/201233298@N04/53922692074/in/dateposted-public/

Offline Bojan The Bojan

• Uporabnik
  • **
« Reply #50 on: July 21, 2010, 12:57:52 AM »
Tabela duad

Offline Mystica

• Uporabnik
  • **
« Reply #51 on: July 27, 2010, 10:06:52 PM »

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

Skupina 18 stopinje ( devičina stopinja ) je zelo zanimiva in redno označuje veliko, rekli bi lahko, usodno zaznamovano nevarnost. Tu se misli na tisto " kruto usodu ", katero lahko žtežko spremenimo.

Zakaj je nekaj takšnega vezano ravno za to stopinjo, lahko odkrijemo, če pogledamo strukturo števila 18. Sama logika tega števila nam kaže na pot od 1 do 8 in če 1 predstavlja samo osebnost, potem je število 8, ki je vedno vezano na nevarnost, ker je sorodeno osmi hiši. Po drugi strani, pa trojna struktura števila 18 daje 666 ( 6+6+6=18 ). To število je znanjo kot število zveri, ker je samo število 6 tisto, ki poudarja involucijo ( proces nasproten evoluciji ), in ko se to zgodi trikrat, potem ta proces okupira celo človeško bitje - duh, dušo in telo.

Ta nevarnost poudarjena skozi 18 stopinjo vseeno predstavlja  samo znamenje, katerega moč je potrebno pazljivo izmeriti tudi v odvisnosti od celotne strukture horoskopa.

Točno na 18 stopinji znamenja Raka se je zgodila eksaktna konjunkcija lune in saturna šestrega avgusta 1945 ob 8 uri in 16 minut, ko se z metom atomske bombe na Hirošimo, začela era atomske vojne.

Na 18 stopinji raka ima Mussolini, tvorec fašistične ideologije, Jupiter.

Eric Harris, fant, ki je v neki ameriški šoli pobil učence na obletnico Hitlerjevega roj, dneva 20.4.1999, ima Mars na 18 stopinji Ovna ( v opoziciji s Plutonom na 23 stopinji Tehtnice ).

Edvard Geyn, ki je posiljeval in moril ženske, potem pa jih je jedel (!!!) ima Venero na 18 stopinji Tehtnice, a ASC na 18 stopinji Dvojčkov in to prav v lepem trigonu  ( če ne bi imel Plutona v 1. hiši v opoziciji na Luno v 7. hiši in vse to v kvadratu s Saturnom....).

V vsakem primeru, 18 stopinja katerega koli znamenja ( verjetno še posebno kardinalnih ) nosi v sebi eno težko črto. Konjunkcija Urana in Neptuna v horoskopu Jugoslavije na 18 stopinji Kozoroga in v kvadratu z vladarjem ASC- Merkurjem  je vsekakor vplivala na to, da se po sedmih letih od svojega nastanka, država znajde v vojni z najmodernejšo ( Uran ) nevidno ( Neptun ) tehnologijo.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ascendent 18°Dvojčka, Neptun 18°Strelca v 7. hiši.  >:D
Torej os 1-7 pri meni pod vplivom te težke stopinje.

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #52 on: July 28, 2010, 07:13:32 AM »
In kako doživljaš to 18 stopinjo?
Karmična astrologija, Natalna astrologija, Horarna astrologija, Medicinska astrologija, Naturopatija.

Moja astro karta

Offline klarus

• Mojster
« Reply #53 on: July 28, 2010, 09:17:12 AM »
js mam saturna na 18° in mi je bilo rečeno, da ga mam na zaj*** poziciji...
pa sem se raje odločla, da je saturn super postavljen...res, da zahteva delo....sam se ne dam :)

mc/ic je na 22°, ki je kao stopinja morilcev....pa ne dam na to nič

saka pozicija nosi - in+  in sam na nas je za kero stran se bomo odločl...vse je na nas....to je vsaj moje mišlenje ;)
There is
One Mind,
One Truth,
One Source in the Universe,
and I AM ONE with ALL there is."

moja karta

9ZK 822

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #54 on: July 28, 2010, 09:30:05 AM »

mc/ic je na 22°, ki je kao stopinja morilcev....pa ne dam na to nič

Je tud stopinja genijalcev, če pogledaš malo višje gor  ;) Jaz jo mam tud, pa sem se odločila, da bom raje genialna kot morilska  :D
Sicer je pa to v dvanajsti hiši, mogoče sem bila morilec v prejšnjem življenju  ::)

Moja astro karta

Offline Mystica

• Uporabnik
  • **
« Reply #55 on: July 28, 2010, 09:46:30 AM »
Razen tega, da sem v svojih 31-ih letih hodila po tanki liniji smrti že 2x. Enkrat so me že odpisali.
Kaj drugega ne vem .. odvisno, kako se bo to manifestiralo v partnerstvu, upam, da ne s kakim nasilnežem, glede na mojo postavitev Plutona in Marsa.  ???
« Last Edit: July 28, 2010, 09:49:54 AM by Mystica »

Offline Lunca

• Uporabnik
  • **
« Reply #56 on: July 28, 2010, 11:52:29 AM »

Jaz imam neptuna na 18.stopinji vage, pa sem še vedno tle, hahahah. Bil pa je zelo hud prehod plutona čez to stopinjo in resnično bi se takrat lahko utopila. Da se nisem, ni bilo zato, ker sem dober plavalec, ampak zato, ker je bil istočasno prisoten še drug dober aspekt plutona na moj ASC, luno in še kaj bi se našlo. Do sedaj sem občutila to stopinjo resnično kot hudo prav pri prehodu plutona. Verjetno je bilo ogroženo sonce, ki je v natalu v opoziciji z neptunom, zato opozicija izbije.
Ko omenjata 22.stopinjo bi rekla, da to ni nujno stopinja morilcev, lahko si povzročitelj smrti ali žrtev drugih, to se gleda predvsem v prometnih nesrečah.

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #57 on: July 28, 2010, 12:29:31 PM »
Ojla,
mi lahko kdo pogleda in interpretira 18. stopinjo neptuna v vodnarju (če prav berem) pri Lari?
Pa še njeno 22. stopinjo venere v raku?
Najlepša hvala!

Offline Bojan The Bojan

• Uporabnik
  • **
« Reply #58 on: July 28, 2010, 12:41:09 PM »
js mam saturna na 18° in mi je bilo rečeno, da ga mam na zaj*** poziciji...

huh... potem pa je moj tudi zajeban.

Na cafeastrology.com pravijo takole:
Classic critical degrees are 0, 13, and 26 degrees of the cardinal signs (Aries, Cancer, Libra, and Capricorn); 8-9 and 21-22 degrees of fixed signs (Taurus, Leo, Scorpio, and Aquarius); and 4 and 17 degrees of mutable signs (Gemini, Virgo, Sagittarius, and Pisces). These are considered sensitive, and sometimes strengthening, points. If a natal planet is found in a critical degree, that planet is emphasized and assumes more power in the life of the native due to its placement.

Many astrologers consider 0 and 29 degrees of any sign critical degrees as well. The 0 and 29 degrees are more crisis-oriented points, especially in predictive work.

Tak pogled mi je že bolj verodostojen, kot pa enačenje lastnosti stopinj, ne glede na znamenje.
V končni fazi ne smemo pozabit, da znamenja stojijo za način oz. obliko manifestacije planetov in te oblike so zelo različne, deloma celo povsem nasprotne ena drugi. Kako je potem 18°  :rak lahko povsem enakih po energiji, kot 18°  :ko ?  

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #59 on: July 28, 2010, 12:42:06 PM »
Prosim še pri meni za interpretacijo 15st. merkur-oven in 12st. chiron-oven.
Hvala že vnaprej!