Author Topic: STOPINJE V ASTROLOGIJI  (Read 110937 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
Re: STOPINJE V ASTROLOGIJI
« Reply #120 on: August 25, 2010, 08:32:52 AM »
A psevdonim na forumih misliš ?
Karmična astrologija, Natalna astrologija, Horarna astrologija, Medicinska astrologija, Naturopatija.

Moja astro karta
https://www.flickr.com/photos/201233298@N04/53922692074/in/dateposted-public/

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #121 on: August 25, 2010, 08:34:09 AM »
Lahko tudi, mislila sem na splošno o imenih in "skritih imenih", pa mogoče o imenih firm itd....
www.Astro-Star.net
ASTROLOŠKE ANALIZE, VEDEŽEVANJE, TEČAJI VEDEŽEVANJA IN ASTROLOGIJE

http://shrani.si/f/g/Y6/4RTQBfUR/tea.gif

Offline sasa

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #122 on: August 25, 2010, 08:48:18 AM »
to zna bit pa zanimivo ja  :)
9ZK 674

Offline Princes

• Mojster
« Reply #123 on: August 25, 2010, 10:22:02 AM »
Astrologija i vaše ime

Treba poznavati značenje imena koje nosimo,kao i kojom planetom je  predstavljeno i videti kako je ta planeta postavljena u ličnom horoskopu. U natalnoj karti ime je predstavljeno trećim poljem, planetama u tom polju, vladarem tog polja, aspekte koje pravi vladar i njegovim dispozitorom. Ali, često treba pogledati i ascedent, zato što on često kako sam primetila obeležava vaš nadimak ili onako kako se predstavljate.Kada saznate kojom planetom je obeleženo vaše ime, pa ako je to neka loše postavljena planeta, možete to ublažiti tako što ćete češće koristiti svoj nadimak. Ljudi koji imaju vladara trećeg polja u dvanaestom često koriste više svoj nadimak. Ako imate Jupitera u trećem vrlo verovatno da ćete imati ime koje je stranog porekla. Saturn u trećem često donosi nasleđeno ime od bake,deke ili neko staro tradicionalno ime. Merkur će dati ime koje može biti u skraćeno, da imate više nadimaka kojim vas oslovljavaju ili da vam je ime dao brat ili sestra . Mesec donosi tradicionalno ime, ili se takođe nasleđuje kroz porodicu. Venera donosi lepo ime, a plus ako je lepo postavljena doneće osobi koja ga nosi i neverovatnu lepotu. Mars u trećem daje ime koje nosi snagu,kao i to da su se roditelji raspravljali oko izbora imena. Sunce će pokazati ime koje se često nasleđuje po muškoj liniji, ime po nekoj slavnoj osobi ili vojskovođi. Ako nemate ni jednu planetu u trećem uvek pogledajte vladara tog polja i aspekte koje pravi ta planeta.

Takođe, možete pratiti aspekte koji su na nebu i na primer ako je vaše ime u simbolici planete koja je  trenutno teško aspektovana videćete da će se i vama dešavati slične stvari. Na primer, ako je vaše ime Milica – označava nešto milo, samim tim pod vladarstvom je planete Venere. Ako je Venera na nebu u lošem aspektu sa Saturnom, može vam se desiti da budete emotivno nezadovoljni, razočarani ili da ostanete bez para. Ovo je samo primer, treba videti i kako je ta planeta aspektovana u vašoj natalnoj karti. Ako je dobro postavljena i sami negativni uticaji će biti blaži. U emisiji sam i navela primer kada me je kontaktirala devojka koja se zove Dušica, ime koje je pod vladarstvom Meseca. U trenutku kada me je kontaktirala Mesec je na nebu bio u konjukciji sa Saturnom i u opoziciji sa Uranom. Odmah mi je bilo jasno u kakvoj je situaciji, da se nalazi totalnom rascepu, da je emotivno i poslovno u haosu, a da ne spominjem zdravstvenu situaciju koja je bila osnova svih problema (psihička nestabilnost). Ovo su samo neka moja zapažanja, možete ih isprobati, ako se bavite astrologijom ili ste ljubitelj iste.

Ime je brend. Zato je od izuzetnog značaja ako se bavite privatnim poslom, da svojoj firmi date ime koje će biti pod vladarstvom planete koja je u vašem horoskopu biti dobro postavljena i aspektovana. Ime može da vam donese uspeh, priznanja, novac. Na primer, ako je Jupiter planeta koja vam je dobro postvaljena u dobrom znaku trebalo bi da svojoj firmi date ime koje će biti dugačko, stranog naziva i u simbolici znaka u kojem se nalazi. Ako, je Merkur planeta koja vam je dobro postavljena, a plus se bavite trgovinom ili komunikacijama, papirologijom, ime koje bi davali vasoj firmi bi trebalo da bude kratko ili sastavljeno iz dve reči. Ili na primer ako vam je Mesec dobro aspektovana planeta, pa još ako ima veze sa vašim poljem finansija trebalo bi da date ime koje će biti domaće ili porodično ime.

Evo nekoliko imena koja su najčešća u našem narodu:

Imena koja u osnovi imaju reči: mio, mila, drag, dobro, lepo,ljub su pod vladarstvom planete Venere.

Imena koja u osnovi imaju reči: rad,bor,mar, voj su najčešće pod vladarstvom planete Mars.

-Aleksandar(a)-Grčko: koji brani ljude ili zaštitnik ljudi. Vladavina planeta Jupitera i Marsa.

-Ana-Grčko od jevrejskog:blagodat, Biblijsko ime. Vladavina planete Jupiter.

-Bojan(a)-od osnove reči boj. Vladavina planete Mars.

-Bratislav(a)-Od osnove brat i slava. Vladavina planeta Merkur i Sunce.

-Dragan(a)-od osnove drag. Vladavina planete Venere.

-Đorđe-Grčko –zemljoradnik. Vladavina planete Saturn.

-Konstantin-Latinsko-koji je postojan, čvrst. Vladarstvo planete Saturn.

-Gordana (Goran)- od osnove gora, šuma. Vladavina planeta Sunce i Saturn.

-Ivan(a)-Jevrejsko-Bog je blagodatan. Vladavina planete Jupiter

-Jelena-Grčko-sjaj, blistavost.U našem narodu iz osnove jelen. Vladavina planeta Sunce i Jupiter.

-Lazar-Jevrejsko-pomaže Bog.Vladavina planete Jupiter

-Pavle-Latinsko- znači malen. Vladavina planete Merkur.

-Olga-Rusko od staronordijskog, zdrava. Vladavina planete Sunce.

-Snežana-iz osnove snežiti. Vladavina planete Saturn.

-Sofija-Grčko-Mudrost. Vladavina planete Jupiter.

-Svetlana-od osnove svetla. Vladavina planete Sunce.

-Zorica-iz osnove zora.Vladavina planete Sunce.

-Željko-od osnove želja. Vladavina planete Mesec.

http://astroziza.wordpress.com/2009/07/05/ime-je-sudbina/
"Prava modrost pride, ko spoznamo, kako malo razumemo o življenju, o sebi in svetu okoli nas" - SOKRAT

Usui reiki mojster-učitelj; Theta Practitioner™; astrologija;

DZK 151

Offline Princes

• Mojster
« Reply #124 on: August 25, 2010, 10:35:05 AM »
Še en zanimiv forum o imenih

http://astrofield.friendhood.net/moderna-astologija-f2/imena-i-astrologija-t771-12.htm

V zadnjem postu je članek v pdf obliki.
"Prava modrost pride, ko spoznamo, kako malo razumemo o življenju, o sebi in svetu okoli nas" - SOKRAT

Usui reiki mojster-učitelj; Theta Practitioner™; astrologija;

DZK 151

Offline sasa

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #125 on: August 25, 2010, 10:52:57 AM »
no evo, jaz moram gledat jupiter in mars  ;D
9ZK 674

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #126 on: August 25, 2010, 10:55:37 AM »

zakaj že?
www.Astro-Star.net

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #127 on: August 25, 2010, 10:58:16 AM »
Princes tole je pa res zanimivo. Moja tretja hiša je v  :Le sonce je v dvanajsti ( in res uporabljam okrajšavo svojega imena ),  :So  :tr  :Sa to je edini aspekt, dobila sem ga od očeta, ker je kao  tradicionalno ime in je tako bilo ime eni fejst babi ki jo je poznal  ;D

Moj sin ima pa saturna in sonce v tretji, mu ga je tudi dal oče, po nekem slavnem športniku.
Karmična astrologija, Natalna astrologija, Horarna astrologija, Medicinska astrologija, Naturopatija.

Moja astro karta
https://www.flickr.com/photos/201233298@N04/53922692074/in/dateposted-public/

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #128 on: August 25, 2010, 11:01:38 AM »
No pri mojem imenu ni dileme.

Vladar 3 je  :Ve ki gre v 10h v  :st

Ime je staro in je tuje

Tea ali teos = bog ali ženska oblika bogomila /izvor/

torej bogu / :J/ mila / :Ve/

Moji mami / :Lu v 3/ ime ni všeč -  :op  :Me  :kv  :U - v bistvu je itak imela sam za fanta pripravljeno ime, tako da mi je ime nadel oče /vladar 4 hiše =  :Me ki gre v 9 /tuje ime/
www.Astro-Star.net

Offline sasa

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #129 on: August 25, 2010, 11:44:40 AM »

zakaj že?

če so kdaj postavljeni slabi aspekti... ali sem jaz mogoče razumela članek napačno?
9ZK 674

Offline sasa

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #130 on: August 25, 2010, 11:52:05 AM »
Drugače pa moja tretja se začne v  :ri, vladar  :NE gre v 1. hišo

Tukaj lahko povem, da se res zelo poistovetim z imenom, njegovim izvorom in pomenom. Saša = Aleksander = bojevnik. To vsekakor sem.

Je pa res, da je meni ime nadel oče, vladar 4. hiše je  :Ma, ki gre v 9. ime tujega izvora (rusko). Če gledam  :Lu  :op  :Ma, potem lahko ugotovim, da se nista strinjala glede imena, in res sta se bojevala  ;D
« Last Edit: August 25, 2010, 11:58:15 AM by sasa »
9ZK 674

Offline Tejka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletn. Simbol
« Reply #131 on: August 25, 2010, 03:22:37 PM »
Vladar 3. gre v 9. v  :ri (porkaflek so me komplet zaznamovali s tem vodnim :tr)

Rojstno ime je tujega izvora, poimenovana sem po neki princesi/kraljični ( :ri bi lahko bile tudi pravljice menda).

:kon :Ma ime mi je dal oče, šibkejša :kon :Ve mama se je strinjala,  :tr :J  legenda je o neki Ruski princesi menda (vsaj tako so mi razlagali),  :tr :U v tistem času ime ni bilo ravno vsakdanje, :kv :NE smo spet pri pravljicah ;D

Pomen pa... wikipedija pravi takole: 
Tamara is derived from the Biblical name "Tamar", meaning palm tree. The name also occurs in Sanskrit meaning spice. In Tamil and Malayalam, Tamara refers to the lotus flower.

The name Tamar has been one of the most popular female names in Georgia because of Saint Queen Tamar in the 12th century. In Armenia the name Tamar was the name of the Princess of Akhtamar Island which was named after her.
(na pa sem jo našla hehe)

Vzdevki pa gredo tako nekako. Na pasjih/mačjih forumih uporabljam prastar vzdevek za katerega sploh ne vem več kako se je začel, se me pa blazno drži in marsikdo me kliče kar po njem (me sploh ne moti, celo obrnem se nanj če me kdo pokliče sredi ceste ;D)
Tukaj pa ne vem... V bistvu je samo za eno črko drugačen od drugega, je šlo pa za trenuten navdih. Nisem kaj dosti premišljevala ;D
Sin bailar y crear no hay vida
Tranziti in progresije
Solarna

Offline Tejka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletn. Simbol
« Reply #132 on: August 26, 2010, 03:12:15 AM »
Me je tako matralo, da sem šla zdaj prav gledat... Namreč za mojega Sama sem celo nosečnost trdila, da mu bo ime Matic, ko se je rodil, pa mu ime nikakor ni "pasalo"  ::)

Seveda mu ni. 3. :Le = ime "kraljevskega izvora" (Kralj Samo). Naprej bom pa jutri prečekirala, ker mi možgani ne delajo več prav dobro ;D
Sin bailar y crear no hay vida
Tranziti in progresije
Solarna

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #133 on: August 26, 2010, 08:27:55 AM »
Drugače pa moja tretja se začne v  :ri, vladar  :NE gre v 1. hišo

Tukaj lahko povem, da se res zelo poistovetim z imenom, njegovim izvorom in pomenom. Saša = Aleksander = bojevnik. To vsekakor sem.

Je pa res, da je meni ime nadel oče, vladar 4. hiše je  :Ma, ki gre v 9. ime tujega izvora (rusko). Če gledam  :Lu  :op  :Ma, potem lahko ugotovim, da se nista strinjala glede imena, in res sta se bojevala  ;D

Vladar tvoje tretje je Uran /Saturn pa tradicionalo/, saj se ti začne v vodnarju
www.Astro-Star.net

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #134 on: August 26, 2010, 08:29:54 AM »

Saša - mojega očeta sem omenjala, ker je Merkur naravni vladar 3 hiše in ga je treba pokukat pri imenih. Istočasno je seveda vladar tudi moje 4. Zgolj naključje, da sem omenjala 4 hišo.  :)
www.Astro-Star.net