vesela sem za Sunny. Upam, da je nala ljudi, ki si jo zasluijo
enga angelčka za njo

naj povem e na kratko eno moj majhen prispevek za dobrobit enega drugega majhnega kuka (tudi sama trenutno nimam toliko, da bi lahko denarno pomagala drugim, vendar pa se poskuam oddoliti z dejanji):
nekdanji sosedje so si omislili mahjnega kuka za svojo najstniko hčer. al, sem ugotovila, da nimajo prav nobenaga občutka za ivali... ker niso uboge ivalce eleli imeti v stanovanju, so jo zaprli v garao. celo noč sem ga posluala kako je jokal... seveda sem bila alostna in jezna hkrati, kako so lahko tako okrutni (čeprav so bili dobri sosedje). Naslednji dan sem jih obiskala. In tik preden sem hotela začeti stresati jezo na njih in jih okrcati, se je v meni nekaj premaknilo. Zadnji trenutek sem se odločila za spremembo taktike. Vpraala sem jih kako se ima kuek, ali hodijo z njim kaj na sprehod.... no, ko so mi zaupali svoje "elje in načrte", sem jim na zelo prijazen način razloila, da kui potrebuje veliko več, kot so pa mu oni pripravljeni dati, da ne more ves dan sedeti v temni garai in čakati, da se kdo vrne domov in da ga bo peljal na sprehod. izpostavila sem jim zimo, ko so tako in tako dnevi kraji, sami se bodo greli v stanovanju, ker bo premrzlo za sprehode, kui pa bo jokal v temi in na mrazu. POsluali so me, rekli pa niso nič.
Naslednji dan mi je soseda povedala, da so se doma pogovorili in da so kuija vrnili mamici, in da je zdaj srečen spet doma.
Vesela, sem da sem s prijazno besedo in z malo truda naredila veliko dejanje in poskrbela, da kui ni več trpel

pa e enga angelčka za malega kuija