Author Topic: Drakonski /draconic/ horoskop  (Read 45299 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
Drakonski /draconic/ horoskop
« on: January 29, 2010, 07:18:33 AM »
Zadnje čase proučujem tudi Drakonski horoskop. To je horoskop, ki je narejen tako, da naš Severni vozel postavimo kot točko ascendenta.

Predstavlja seveda naše inkarnacije, razvoj in lastnosti duše in vlogo, ki jo imamo zdaj. Je pravzaprav slika tistega, k čemer bi naj težili v tem življenju.

Karto si lahko naredite na astro.com.

Če jo postavimo v sinastrijo z natalno karto bo govorila o interakciji tega kar je skladno in kar nam bo delalo karmične težave.

Zanimivo pa je, da je fajn uporabna tudi v sinastriji z partnerjem.

Ko sem izdelala svojo karto sem skoraj padla na r*

moj mož  natalno As v devici ...............jaz  drakonsko AS v devici
moj mož sonce v biku ............ jaz sonce v biku
moj mož Luno v ovnu ............. jaz luno v strelcu
moj mož Merkur v dvojčku ..... jaz merkur v dvojčku
moj mož venero v raku  .... jaz venero v raku
moj mars v vodnarju .... jaz mars v vodnarju

očitno je res moja karma
www.Astro-Star.net
ASTROLOŠKE ANALIZE, VEDEŽEVANJE, TEČAJI VEDEŽEVANJA IN ASTROLOGIJE

http://shrani.si/f/g/Y6/4RTQBfUR/tea.gif

Offline Princes

• Mojster
Re: Drakonski /draconic/ horoskop
« Reply #1 on: January 29, 2010, 08:52:19 AM »
Evo, nalepila sem karto, ki mi pa ne gre po svoje v poštev. Če je moj natalni vozel na DSC na 21.st. raka mi zdaj pade na 0.st. tehtnice... Ni mi jasno ???

Tea, pomoč ???
"Prava modrost pride, ko spoznamo, kako malo razumemo o življenju, o sebi in svetu okoli nas" - SOKRAT

Usui reiki mojster-učitelj; Theta Practitioner™; astrologija;

DZK 151

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #2 on: January 29, 2010, 09:12:56 AM »
Tole pa tudi meni ne gre v poštev. Nisem še imela takega primera.

Program ti je postavil Mc na S vozel.

Kako pa je z ostalimi kartami?
www.Astro-Star.net

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #3 on: January 29, 2010, 09:15:47 AM »
No zdajle sem probala še nekaj naključnih primerov. In tudi tam se je postavil MC na vozel.

Hmmm, tole bom morala pa še malo poštudirat
www.Astro-Star.net

Offline Tejka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletn. Simbol
« Reply #4 on: January 29, 2010, 09:19:17 AM »
Meni tudi ne pride MC na S. vozel.

Je možno, da midve kaj narobe delava? Sploh ne štekam tegale "zmajčka" ;D
« Last Edit: January 29, 2010, 09:21:59 AM by Tejka »
Sin bailar y crear no hay vida
Tranziti in progresije
Solarna

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #5 on: January 29, 2010, 09:32:04 AM »
Ne moreš narobe naredit, ker ti to zračuna program.

Samo v literaturi je napisano da daš vozel kot As. Zdaj pa tole tudi mene zanima. Očitno nisem preštudirala dovolj podrobno.
www.Astro-Star.net

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #6 on: January 29, 2010, 09:36:57 AM »
No jaz sem malo pobrkala. Hehe

DRACONIC izraz dolazi od latinskog naziva za lunarne čvorove tj. zmajeva glava (North Node) i zmajev rep(South Node)
Računa se tako sto se  od 360 oduzme stepen Severnog čvora (npr.za na 25 st. Bika bi oduzimali 55 pa bi razlika iznosila 305) čvor se postavlja na 0 st. Ovna,a razlika  se dodaje na sve planete i kuće i tako se dobija nova karta u kojoj će se planete pojaviti u istoj kući ali u drugim znakovima,aspekti između planeta ostaju isti ,dok  se vrhovi kuća  menjaju .To je u stvari isti račun kao  kod Arapskih tačkaka.Ima razlika i u tumacenju znakova, a tranziti i progresije su pokretaci dogadjaja...
www.Astro-Star.net

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #7 on: January 29, 2010, 09:41:26 AM »
http://www.ivantic.net/Astro/33%20Drakonska%20astrologija.pdf

"Tumačenje drakonskog horoskopa koristi ustaljena vladarstva planeta, kuća i znakova s tim da je značenje samih znakova malo izmenjeno. Iznenadićete se koliko se ovaj sistem oslanja prvenstveno na same znakove, dok se značenja planeta izvode iz znaka i elementa, a planete mnogo manje imaju šta da kažu same za sebe, kao što je to slučaj u tropskoj karti. Neke od tih osobina često zaboravljamo a neke su nam i nepoznate.
OVAN: lična i moralna hrabrost, zdrav takmičarski duh, inicijativa, smelost, inspiracija, izdržljivost volje i tela, istrajnost u nameri, lična sloboda, ljudskost, vođstvo koje podrazmeva da osoba sama čeka da joj se drugi priduže, bez potrebe da prvo okupi grupu koju će predvoditi.
BIK: posedovanje materijala,sigurnost, stabilnost, stamenost,predanost porodici, svesnost uzroka i posledica, osećajnost,procena umetnosti, briga o svemu to se razvija, ostavljanje temelja.
BIZANCI: ideje,verziranost, ljubaznost, stvaranje kontakata,prilagodljivost, sloboda informacija, učenje, podučavanje, govorništvo, ples, autorizacija.
RAK: ženski principi, majčinstvo, osećanja, način na koji se iskazuju osećanja, emocionalna sigurnost, dom i porodica, psihički život, preci, istorija, zaštita svake vrste.
LAV: ljubav, uživanje u životu, spontanost, važnost učestvovanja, emocionalna inteligencija, pompa i ceremonije, ljudsko dostojanstvo, očinstvo, postavljanje primera ili uzora, hijerarhija, samoostvarenost, lepota duha, poverenje.
DEVICA: korisnost, finese i sitnice, biti na usluzi drugima, potrebe, jasnoća, ishrana, veština, posmatranje, lepota u malom i jednostvnom, lečenje, rešavanje problema, izbor (u astrološkim zapisima Mesopotamije često se nailazi na slobodu izbora koja se vezuje za Devicu i njenu nameru da bira pa čak i ništa ne izabere ukolikoto ne zadovoljava postavljeni kriterijum).
VAGA: pravda i fer-plej, dobrota, davanje zadovoljstva, ženstvenost, društvenost, lepota na sve načine, politika, usmerenost na druge, dekoracija, radost, nepristrasnost, stvaranje i održavanje mira, dražesnost.
ŠKORPIJA: snaga za opstanak, moć transformacije, emocionalna disciplina, strast, privatnost, istraživanje, moć lečenja,znanje i mudrost koji se mogu pretočiti u snagu, investiranje, posmatranje i čekanje.
STRELAC: zdravlje- telesno,mentalno, i duševno, optimizam,vera, šou-mejkeri, prevazilaženje granica, učenje kroz praksu, uživanje u životu, intuitivna mudrost, sloboda verovanja, prijateljstvo.
JARAC: korisne aktivnosti,tišina, samodisciplina, strpljenje,obavljanje samo jedne stvari u jednom vremenu, gospodarenje, usamljeništvo, poštovanje sebe i drugih, visoki standardi, čekanje i preuzimanje šanse, metodičnost, slušanje, težnja, promišljenost.
VODOLIJA: nezavisnost mišljenja, grupne aktivnosti, masovne komunikacije i javni govori,percepcija i formulisanje istine,socijalna pravda, socijalni rad, filozofija, analiza, šokantni potezi,jednakost, bratstvo.
RIBE: ideali, saosećajnost, nežnost, suočavanje sa samim sobom, univerzalnost, bezuslovna ljubav, muzika, poezija, totalno jedinstvo, zajedništvo, večni život,
prikrivanje, kosmička svest, kolektivno nesvesno, dobrovoljna žrtva, promena identiteta, sposobnost da pustimo nekoga da ode.
U samoj praksi retko ćete se sresti sa osobom koja se bavi isključivo tumačenjem drakonskog horoskopa. On se uvek radi u kombinaciji sa tropskim. Na taj način dobija se precizna slika o čovekovim naporima da uradi sve što mu život nalaže, koristeći se sredstvima iz tropskog horoskopa, dok će nam drakonski horoskop davati precizniju sliku koji svesni (a još češće nesvesni) motivi i namere stoje iza jednog događaja ili sklopa ličnosti. U takvim situacijama preporučuje se korišćenje karte sa dva kruga radi boljeg pregleda. Tumačenje svakako počinje od tropskog dela u kome se bavite jasnijim i vidljivijim stvarima, dok ćete se u situacijama gde se dvoumite ili želite da uđete u suštinu konsultovati drakonski horoskop. Takođe, kombinovanje konjunkcija i opozicija iz drakonskog i tropskog horoskopa pomoćiće vam da pronađete kanal koji povezuje ova dva horoskopa, a pojava planeta iz drakonskog horoskopa u tropskom daće vam odgovore na ponekad nevidljive talente ili probleme.
Upotreba drakonskog horoskopa veoma je široka i primenljiva je na druge grane astrologije horarnu, sinastriju, progresije i solarne povratke.
www.Astro-Star.net

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #8 on: January 29, 2010, 09:43:42 AM »
Prosim za vse koristne linke od drakoskega horoskopa, ki jih boste našli
www.Astro-Star.net

Offline Princes

• Mojster
« Reply #9 on: January 29, 2010, 09:55:06 AM »
Tea, meni je že po parih aspektih postalo jasno....a se spomniš, ko sem spraševala glede stopinje ASC in si rekla, da sem na st. tehtnice? No, poglej v dragonskem je ASC tehtnica. Zanimivo, pa da ne govorim še o parih aspektih - ti, meni se zdi kot regresija, ko ugotavljaš, kje imaš težave in zakaj (le od kod so se vzele?).

Hvala ti, če bom kaj našla bom z veseljem prilepila tu.

Srce si :-*
"Prava modrost pride, ko spoznamo, kako malo razumemo o življenju, o sebi in svetu okoli nas" - SOKRAT

DZK 151

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #10 on: January 29, 2010, 10:06:39 AM »
Ja, se spomnim.  :o Si mi dala mislit in že mozgam.

Tudi meni se zdi nekaj takega kot regresija

Super ... bomo poštudirali
www.Astro-Star.net

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #11 on: January 29, 2010, 11:29:09 AM »
Kaj moram zdaj narest da si izdelam karto?
Karmična astrologija, Natalna astrologija, Horarna astrologija, Medicinska astrologija, Naturopatija.

Moja astro karta
https://www.flickr.com/photos/201233298@N04/53922692074/in/dateposted-public/

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #12 on: January 29, 2010, 11:42:58 AM »
Pojdi na astro.com in pri izbiri izberi pač drakonic horoskop /tam kjer sicer izbereš natalno, sinastrijo, progresije itd.../
www.Astro-Star.net

Offline Tejka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletn. Simbol
« Reply #13 on: January 29, 2010, 01:02:23 PM »
Samo res :o Moj ASC (navaden) je na 11 st. leva. 11. stopinja je vodnarjeva. V Drakonskem je moj ASC vodnar. Se da še komu "prečekirat", da vidimo če ne gre za naklučje?

Planeti so v istih hišah, samo v drugih znamenjih in na drugih stopinjah. Bom ostale stopinje prečekirala kasneje, če se še kaj poklapa v smislu stopinje/znamenja
« Last Edit: January 29, 2010, 01:05:11 PM by Tejka »
Sin bailar y crear no hay vida
Tranziti in progresije
Solarna

Offline Princes

• Mojster
« Last Edit: January 29, 2010, 02:57:48 PM by Princes »

DZK 151