Poll

Želel/a bi si obiskati Islandijo

Ker sem naveličan/a standardnega turizma na Jadranu
0 (0%)
Ker nudi drugačnost
4 (36.4%)
Zaradi islandskih ponijev
0 (0%)
Zaradi nočnega življenja
0 (0%)
Ker je tam lepa narava
4 (36.4%)
Ker je tam doma tudi duhovni turizem
3 (27.3%)
Ta država me ne zanima
0 (0%)

Total Members Voted: 10

Voting closed: July 05, 2008, 04:14:09 AM

Author Topic: Potovanja na Islandijo. Drugačen dopust kot smo vajeni.  (Read 32402 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
  • Ne čistim več vodnega kamna. Lotevam se brisanja.
    • Nenavadno
Potovanja na Islandijo. Drugačen dopust kot smo vajeni.
« on: July 06, 2007, 04:14:09 AM »
V preteklem času, bržkone več kot leto dni, premišljujem o turizmu na Islandiji, oziroma za Islandce v Sloveniji.  Nekaj podobnega slovenske agencije že nudijo, vendar je izbira relativno ozka, program pa natrpan, brez svobode, oz z vnaprej pripravljenimi ogledi.  Pred kratkim sem prišel s potovanja ki sem ga organiziral za individualne potrebe, le to pa je  temeljilo na večplastnem nivoju. Nivoju druženja, ogleda narave, zgodovine, zdraviliškem turizmu, mitskih znamenitosti in nenazadnje je bil celo pot pri polovici udeleženih prisotnih poudarjen duhovni turizem. Slednjega na tem mestu nebi našteval, gre le za čutenje tistega o čemer se tišje ali glasneje govori, saj med drugim smo obiskali nevidno v obliki čutenja, videnja, zaznavanja, med turisti pa je bilo tudi prebujanja, jokanja, samo spoznanja, skratka tudi tistega česar še sam nisem pričakoval.

Pač v ta namen sem zakupil domeno, ki bo v kratkem tudi aktivna, nudila pa bo zgoraj našteto in še več,  z nižje in vižje razrednimi dopustniškimi potrebami.  Pred vami je tudi anketo, ki jo na željo izpolnete, ni pa to obveza, saj vendarle takšnih in drugačnih anket je dovolj, slednja pa kaže na trenutne želje, potrebe,  slovenskega dopustnika.

Fotografije so v linku. 
http://www.putfile.com/andres08/images/121360

Andres

[/center]
« Last Edit: February 16, 2009, 02:53:10 AM by Andres »
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline Azra

• Spl. simbol
  • "The devil made me do it ..."
Re: Potovanja na Islandijo. Drugačen dopust kot smo vajeni.
« Reply #1 on: July 07, 2007, 09:40:51 PM »
Prva sem dala glas.  ::)
Islandija je preko agencij ZELO draga! Ne vem kaksne so cene gori?
Sama bi sla za kak mesec, dva ampak varianta nemasivnega turizma, npr da spis na kaksni domaciji, sam raziskujes ali pa preko lokalne agencije - za osnove.
Andres, kako je s tem?
Lp
http://img687.imageshack.us/img687/1953/mojakarta.gif
V pravljici junak ubije zmaja in se poroci s princeso. V realnosti ne ubije nikogar in se poroci z zmajem.

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
    • Nenavadno
« Reply #2 on: July 07, 2007, 10:36:26 PM »
Drago je, to vsekakor. Če pa bi šla na domačijo, bi t dali pa še konje za česat ipd.  Za cel mesec se splača, če bi na dveh mestih dobila kakšne poceni nočitve, eventuelno camp, ki je brez dvoma najcenejši, ponekod tudi divji, torej zastonj.. Vendar je potem vprašanje prevoza, saj rent a car bi bil za cel mesec kar drag.   

Sicer pa Islandija verjetno nikoli ne bo poceni in kot pravijo turisti tak status celo mora obdržati, ker bi s tem izgubila svoj image. Sam sem enakega mnenja.  Agencije ponavadi kupujejo že od lokalnih agencij, kar le še nabija ceno, zatorej se da tudi drugače, ceneje, bolj polno.

Mimogrede. Sam nisem izpolnil ankete, sa v tem primeru se mi končni rezultat nebi zdel realen.

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline vidka

• Grupa Biokibernetika
  • Mojster
« Reply #3 on: July 08, 2007, 11:53:48 AM »
Meni se zdi Islandija zelo lepa drzava. Vsaj po slikah sodec. Sama sicer tam se nisem bila, ampak ker me privlacijo drzave ki nimajo masovnega turizma bi tudi sama poskusila iti kdaj. Lahko recem da ko sem sla sama na sever Evrope, kjer prav tako ni nekega masovnega turima, in kjer imajo prav tako nabrite cene, so nekateri s katerimi sem govorila posteno popljuvali tamkajsnje zivljenje in uzivanje. Jaz sem bila nad drzavami TAM GOR resnicno navdusena. Vsec mi je bila njihova mentaliteta, to da vozijo po pravilih, to da ne pijejo prekomerno ampak se zabavajo na drug nacin...

Tako da me kr privlacijo take drzave!

Offline Azra

• Spl. simbol
« Reply #4 on: July 08, 2007, 09:03:14 PM »
Me vlece vedno bolj na jug/vzhod, vendar, ker je tako drugace - je zanimivo. Nasplosno je na severu taksna narava, ki pomirja, sprosca - vsaj po videzu sodec, cene pa seveda - razumljivo: visoke.
Ce se bi/bom odpravljala gor, bo sigurno za kak mesec ali mogoce se vec ...
V pravljici junak ubije zmaja in se poroci s princeso. V realnosti ne ubije nikogar in se poroci z zmajem.

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
    • Nenavadno
« Reply #5 on: July 08, 2007, 09:31:29 PM »
Za mesec dni se cenovno najbolj izplača s kolesom, vendar so tu potem še ovire takega potovanja, kot je recimo vreme.   Kakor koli, Islandija nudi veliko tistega, kar povprečen turist navadno ni deležen v Rimu, Parizu, Atenah, na Jadranu, na španski obali ipd, temu primerne pa so tudi cene.  No, te niso visoke samo zaradi drugačnosti turizma, temveč zaradi  visokih davkov, ki so povezani z visoko socialo, le ta pa simbolizira celotno Skandinavijo in nordijske države.
Nekako mislim celo, da bom v bodoče organiziral ne le krožna potovanja, temveč tudi duhovna, saj tak namih sem dobil ravno z zadnjo skupino.

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
    • Nenavadno
« Reply #6 on: July 14, 2007, 09:14:34 PM »
Mimogrede. Danes sem šel spet malo na izlet. Med drugim na most, ki je mejnik med kontinentoma Evropo in Ameriko.  Cel kup galebov je tam v okolici, narava pa na nekih mestik kar nekoliko nevarna za fotografiranje. Ah seveda. Brez nun ni šlo.   ;D

Andres

Moja astro karta

9ZK število 858

Offline Azra

• Spl. simbol
« Reply #7 on: July 14, 2007, 09:21:51 PM »
Wow, to je pa super. Nekaj posebnega. Ce se je posrecila kaksna fotografija, jo prilepi ...

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
    • Nenavadno
« Reply #8 on: July 14, 2007, 10:07:04 PM »
Nekaj slik sem pobrisal, ker so slikane od precej daleč, dosti jih je pa tudi ostalo. Sicer pa so po večini ravno tu v linku.
http://www.putfile.com/andres08/images/127289

Andres

« Last Edit: July 14, 2007, 10:11:09 PM by Andres »
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline apemaya

• Veteran
« Reply #9 on: July 15, 2007, 08:58:59 AM »
Andres,

res so lepe fotografije! Nekaj je pritegnilo mojo pozornost- slika z mostom- kaj je tisto pod mostom? Voda ravno ne izgleda ???
A na Islandiji je veliko nun? Kako to?

Če po pravici povem, mi je Islandija vedno bolj zanimiva- verjetno zaradi vseh teh lepih fotografij, ker o Islandiji ne vem prakticno nic, razen tega, da je to velik otok nekje na severu Zemlje.

Sej me je kar malo sram :-[

Offline Azra

• Spl. simbol
« Reply #10 on: July 15, 2007, 12:02:41 PM »
Zelo lepo. Se nune delujejo simpaticno.  ;)

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
    • Nenavadno
« Reply #11 on: July 15, 2007, 04:25:46 PM »
Sem mislil, da bo šla ena  v naravi lulat in tako sem slikal in slikal.  Ah, žal se je le priklonila, mene pa je le veter napihoval tistikrat. :)

Sicer pa za novo leto in pa za zgodaj naslednje leto, ter poleti pripravljam potovanja okrgo Islandije kjer bo nun mogoče več. :)

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline Azra

• Spl. simbol
« Reply #12 on: July 16, 2007, 11:48:26 AM »
Sem mislil, da bo šla ena  v naravi lulat in tako sem slikal in slikal.  Ah, žal se je le priklonila, mene pa je le veter napihoval tistikrat. :)

Sicer pa za novo leto in pa za zgodaj naslednje leto, ter poleti pripravljam potovanja okrgo Islandije kjer bo nun mogoče več. :)

Andres

Ti ni dpoustila taksnega blagoslova.  ;D

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
    • Nenavadno
« Reply #13 on: July 16, 2007, 12:07:48 PM »
Ah kakšen blagoslov neki.  Je pa to posebno doživetje, ko vidiš nune v divjini.  Priznam, sprva je bilo videti kot bi  prišle na odmaknjen konec sveta "grešiti". :)

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
    • Nenavadno
« Reply #14 on: July 25, 2007, 02:12:49 PM »
Na tiho sem se na krajši delovni dopust po čimer vidim, da se enako dogaja tudi vam.   Pač, dopustnežev vas je  med nami še nekaj, kar je sicer normalna posledica letnega časa.

Andres

« Last Edit: April 25, 2008, 11:39:23 AM by Andres »
Moja astro karta

9ZK število 858