Author Topic: Seksualnost v karti  (Read 51241 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Mystica

• Uporabnik
  • **
Re: Seksualnost v karti
« Reply #90 on: May 18, 2010, 03:39:32 PM »
Sem se pobrala po enem hudem padcu v življenju ... pa enako kot Azra, tale tema me zelo zelo zanima.  ;D
A bi lahko, prosim lepo še zame mal? :) Mogoče sem zanimiva ... z Marsom v 8.   ;D ;D Ampak žal v Kozorogu.

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #91 on: May 18, 2010, 09:05:14 PM »
Mislim, da tale mars v kozorogu ni nič nujno slabega  ;D Mars v 8 hiši sicer kaže osebo, ki je v seksu strasna, mogoče včasih celo napadalna, v kozorogu pa kaže predvsem na to, da tečeš na dolge proge  ;) Kozorog je zelo vzdržen in tudi ti verjetno nisi ravno za 5 minutne zadeve  ;D

Sonce v 8-i tudi nakazuje, da v seksu naravnost blestiš, ker gre vladar 8 v četrto hišo ti je seks res "domač". Mogoče ga tudi rada prakticiraš doma. Mars in sonce oba delata fajn aspekt z vladarjem osme hiše, kar zopet potrjuje, da ko vsi drugi odnehajo, bi ti še  ;D

Mars sekstil uran nakazuje, da pri seksu rada preizkušaš vse kar je novega in te rutina na nek način dolgočasi. Moraš biti svobodna in imeti občutek, da te partner ne omejuje.

Mars kvadrat pluton bi znal pri tebi povzročati malo stresa, ker gre pluton tudi v 5 hišo, kar pomeni da včasih ne izbiraš sredstev za dosego svojega cilja - torej obleganjem svojih ljubimcev. Mogoče se ustrašijo te tvoje plutonske moči in stisnejo rep pod noge.
To lahko nakazuke tudi tvoja venera v škorpijonu, ki zna biti sicer kraljica spolnosti ampak prava mala ljubosumnica in posesivka.

Na hitrico o 8-i hiši kot mi čas dopušča, brez obdelave 5-te in ostalih  ;)

Karmična astrologija, Natalna astrologija, Horarna astrologija, Medicinska astrologija, Naturopatija.

Moja astro karta
https://www.flickr.com/photos/201233298@N04/53922692074/in/dateposted-public/

Offline Mystica

• Uporabnik
  • **
« Reply #92 on: May 19, 2010, 08:36:30 AM »

Hvala, jane :) Zanimiv opis, dejansko bi me vsi tako opisali ... kar pa je čudno pri vsem tem ... da dejansko svoje natalne karte nisem živela. Partner eden. Kar uredu.
Se mi zdi, da so se začeli premiki zdaj, po 30. letu  ;D ;D
Mogoče bo kaj bolj v stilu tega, kar mi karta nakazuje heheheh

Mars kvadrat pluton bi znal pri tebi povzročati malo stresa, ker gre pluton tudi v 5 hišo, kar pomeni da včasih ne izbiraš sredstev za dosego svojega cilja - torej obleganjem svojih ljubimcev. Mogoče se ustrašijo te tvoje plutonske moči in stisnejo rep pod noge.
To lahko nakazuke tudi tvoja venera v škorpijonu, ki zna biti sicer kraljica spolnosti ampak prava mala ljubosumnica in posesivka.
Ja, čeprav se mi zdi, da se kaže bolj kot oblika samoagresije in destruktivnosti. Mogoče pa tudi v tem, da nisem ravno za nežna božanja skoz :) :) In smo spet pri tem .... ljubosumnost da, obleganje ne. Tukaj me nazaj drži izredno nizka samozavest - najbrž.

[/quote]

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #93 on: May 19, 2010, 10:32:04 AM »
No sej nisem šla v detajle, mam trenutno drugo okupacijo, ampak na hitrico mi je tole pač v uč padlo. Mi je fajn, da mi daš kak feedback, ker se tudi jaz šele učim.

Karmična astrologija, Natalna astrologija, Horarna astrologija, Medicinska astrologija, Naturopatija.

Moja astro karta

Offline Mystica

• Uporabnik
  • **
« Reply #94 on: May 19, 2010, 10:43:49 AM »
No sej nisem šla v detajle, mam trenutno drugo okupacijo, ampak na hitrico mi je tole pač v uč padlo. Mi je fajn, da mi daš kak feedback, ker se tudi jaz šele učim.

Jaz se tudi ... določene stvari pri meni ne gredo skupaj  :D

Offline Bojan The Bojan

• Uporabnik
  • **
  • Tam kjer ni nič je vsega dovolj
« Reply #95 on: May 19, 2010, 04:43:41 PM »
A bi lahko, prosim lepo še zame mal? :)

Mislim da sexualnost tukaj ne izstopa kaj prida oz. igra celo relativno nepomembno vlogo. Druge stvari so v ospredju, predsem velika potreba po oprijemljivih dosežkih in konkretnih uspehih in s tem povezan samokreiran pritisk. Komaj, ko se to zagotovi ali sprosti, se lahko na drugo koncentrirati začneš.
Saturn disciplinira človeka in otežuje snovanje identitete ker je v kontaktu s Soncem, hkrati pa mu daje občutek, da se za vsako malenkost mora boriti, da jo življenje preizkuša, da se nič ne doseže z lahkoto (Mars-Saturn, Mars-Pluton). Poleg tega sta ta planeta v Saturnovem domu, Saturn sam pa v venomer nezadovoljni in kronično izboljšave iskoči devici (to je seveda le tisti negativnejši pol device). Saturn v 4. kaže na manjkajočo stabilnost oz. trhle korenine in posledično težavnejše soočanje z vsakdanjim življenjem. Isto tako ta pozicija govori, da je družina imela kronično pomajkanje denarja in/ali emocionalne pripadnosti. Rezultat je potem zgoraj opisano pomanjkanje stabilnosti.
Poleg tega je vladar 4. hiše Sonce, torej še ojačana vez Sonce - Saturn.
Venera je nesigurna v škorpijonu, nezaupljiva, prekomerno skeptična in rabi veliko časa in zagotovil (ljubezni, naklonjenosti), da se odpre. Poleg tega je v 6. (devičini) hiši, kar potrjuje tematiko zelo praktične, h konkretnemu naravnane osebe. Ona kot ženska rada daje, veseli jo, ko so ljudje okoli nje zadovoljni.

Rekel bi pa, da v spalnici občasno izbruhne in je potem zelo divja in strastna. Precej nagnjena tudi k dominanci.
Luna v ovnu govori o tem, kakor tudi Mars v 8. in na splošno Kozorog, ki tukaj prednjači na področju sexualnosti. Torej vodilna vloga v postelji.

Pluton v 5. kaže na transformacijo, ki bo potrebna na področju samoekspresije, dojemanje sebe kot kreativnega bitja, sproščene izraznosti, v končni fazi tudi samozavesti. Ker kjer je Pluton, tam so globoko emocije, strahovi, blokade, ki nam onemogočajo, da sproščeno delujemo na tem podorčju, dokler se ne vržemo v ogenj in izborimo svoj povratek prečiščeni, kot Feniks iz ognja.
Torej imamo navezo Saturn Sonce/Mars v zemlji, torej vse se vrti okoli praktičnega uspeha in iz tega izhaja samodisciplina in samokreiirani pritisk in PLuton v 5. kjer imamo podobno tematiko ker ne moremo biti sproščeni, svobodni, igrivi, zajebantski.

Če vse to strnemo, bi rekel, da je ta oseba osredotočena na vse drugo kot na sex in da ko je sex v igri, je tam vedno prisotna tekmovalnost in dominanca.
Res je, da sta tako Sonce kot Mars v 8. hiši, ampak jaz vseeno ostajam pri tem kar sem napisal, sleedim svojemu feelingu.
Naj lastnica karte vrže luč na to uganko.

« Last Edit: May 19, 2010, 04:54:27 PM by Bojan The Bojan »

Offline Mystica

• Uporabnik
  • **
« Reply #96 on: May 23, 2010, 10:34:46 AM »
Evo mene .... :) Nekaj dni me ni bilo, včeraj pa ni in ni šlo, da bi se lahko prijavila na forum.
Najprej bom rekla - ja, z velimo zadevami se strinjam .. grem kar po vrsti.

Mislim da sexualnost tukaj ne izstopa kaj prida oz. igra celo relativno nepomembno vlogo. Druge stvari so v ospredju, predsem velika potreba po oprijemljivih dosežkih in konkretnih uspehih in s tem povezan samokreiran pritisk. Komaj, ko se to zagotovi ali sprosti, se lahko na drugo koncentrirati začneš.
Ja, samokreirani pritiski skoraj zagotovo .. neprestano.  V preimru, da nimam cilja pred seboj, padem v depresijo. Seks? Do lani se mi je zdel nepomemben skorajda ... izjavila sem celo, da lahko tudi nikoli več ne seksam v življenju, pa bo tud ok ... awwwwwww pri 30-ih.

Saturn disciplinira človeka in otežuje snovanje identitete ker je v kontaktu s Soncem, hkrati pa mu daje občutek, da se za vsako malenkost mora boriti, da jo življenje preizkuša, da se nič ne doseže z lahkoto (Mars-Saturn, Mars-Pluton).

Žal pri meni ni samo občutek, ampak dejstvo. Borba za življenje že od malega. Borba s kronično boleznijo, borba za naredit izpite ... občutek manjvrednosti in "kdobopameneimelrad" sindrom, ki kaže svje zobe ... vedno.  Menim celo, da me nihče ni ljubil.

Saturn sam pa v venomer nezadovoljni in kronično izboljšave iskoči devici (to je seveda le tisti negativnejši pol device). Saturn v 4. kaže na manjkajočo stabilnost oz. trhle korenine in posledično težavnejše soočanje z vsakdanjim življenjem. Isto tako ta pozicija govori, da je družina imela kronično pomajkanje denarja in/ali emocionalne pripadnosti. Rezultat je potem zgoraj opisano pomanjkanje stabilnosti.

Tole glede doma je pa takole .. nisem oblutila emocialnega pomanjkanja, se pa zavedam, da  so bile nekatere zadeve drugačne, morda čudne ... nosim podzavestne vzorce razbite družine po očetovi strani. In ja, nikjer se ne počutim ok - doma. V času, ko sva s fantom živela v skupnem stanovanju me je dušilo. Dobesedno sem razpadala tam .. je bilo še huje. Kakor iz dežja pod kap. Nazaj domov, pa spet ni ok. Iskanje samega sebe ...

Rekel bi pa, da v spalnici občasno izbruhne in je potem zelo divja in strastna. Precej nagnjena tudi k dominanci.
Luna v ovnu govori o tem, kakor tudi Mars v 8. in na splošno Kozorog, ki tukaj prednjači na področju sexualnosti. Torej vodilna vloga v postelji.
;D ;D
Pluton v 5. kaže na transformacijo, ki bo potrebna na področju samoekspresije, dojemanje sebe kot kreativnega bitja, sproščene izraznosti, v končni fazi tudi samozavesti. Ker kjer je Pluton, tam so globoko emocije, strahovi, blokade, ki nam onemogočajo, da sproščeno delujemo na tem podorčju, dokler se ne vržemo v ogenj in izborimo svoj povratek prečiščeni, kot Feniks iz ognja.
Torej imamo navezo Saturn Sonce/Mars v zemlji, torej vse se vrti okoli praktičnega uspeha in iz tega izhaja samodisciplina in samokreiirani pritisk in PLuton v 5. kjer imamo podobno tematiko ker ne moremo biti sproščeni, svobodni, igrivi, zajebantski.
Delam na tem. Žal moram skozi težke odločitve in težka spoznanja, zabit se do tal, da se začenjam pobirat. Feniks pač. Dejansko.

Hvala.

Tudi zato, da lahko zdaj sama pri sebi delam samorefleksijo.

Offline sasa

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #97 on: June 15, 2010, 11:40:38 PM »
Bojan, ali ti lahko dam še malce dela na tem področju? Me zanima, kaj bi mi znal povedati glede seksualnosti  ;D

torej,  :Ve in  :Ma oba v  :de, peta hiša v :B, 8. hiša v  :rak, v aspektih pa še nisem tok doma  ;D sem še med začetniki, tko da mi je fajn brat pol zadeve. tvoji linki in knjige so super za zamotit se med izpiti  :P
9ZK 674

Offline Bojan The Bojan

• Uporabnik
  • **
« Reply #98 on: June 16, 2010, 08:26:10 AM »
Bi raje karto, rabim celo situacijo videt.
Se mi potem asociacije pojavljajo in iz tega počasi gradim vse skupaj.

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #99 on: June 16, 2010, 08:50:21 AM »
A lahko jaz nekaj na hitrico kar mi je butnilo v oči, ti pa potem samo komentiraj svoje strinjanje oz nestrinjanje  ;D

Po AC si strelka kar pomeni, da si svojemu partnerju zvesta, čeprav pa rada flirtaš. rada uživaš v free love, bi človek temu rekel, da nisi preveč omejena z nekimi pravili.
8 hiša v raku in luna v ribih mi povesta, da želiš pri seksu domačnost, navezanost na partnerja, brez tega nekako ne gre, ampak obenem znaš biti muhasta, če se ne ugodi tvoji zahtevi. veš dragi, jaz bi pa danes tko, pol pa on ne bi, pol pa včasih izigravaš žrtev  ;)

Venera v devici je vsekakor zadržana, se nekako držiš nazaj in pri seksu in pri čustvih. Se bojiš pokazati pravi jaz, device znajo biti fajn pedantne in pikolovske, tudi pri seksu.
venera ti je v kvadratu z uranom, kar pomeni da si definitivno bolj za neko svobodno ljubezen, sovražiš omejitve, iščeš neke nenavadne ljubezni in seksualne izkušnje iz katerih lahko vsak čas greš.

To je to, kaj več pa ne spravim skupaj danes, ker imam glavobol za umret.

Moja astro karta

Offline sasa

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #100 on: June 16, 2010, 09:01:54 AM »
Bojan, karta je v podpisu, drugace pa jane, si kar lepo opisala situacijo! Toliko na hitro, ker sem ravno v cakalnici, kaj vec napisem ko pridem nazaj pred racunalnik.
9ZK 674

Offline Bojan The Bojan

• Uporabnik
  • **
« Reply #101 on: June 16, 2010, 09:42:01 AM »
Bojan, karta je v podpisu

ah, nisem skapiral da gre zate

Offline sasa

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #102 on: June 16, 2010, 10:22:26 AM »
A lahko jaz nekaj na hitrico kar mi je butnilo v oči, ti pa potem samo komentiraj svoje strinjanje oz nestrinjanje  ;D

Po AC si strelka kar pomeni, da si svojemu partnerju zvesta, čeprav pa rada flirtaš. rada uživaš v free love, bi človek temu rekel, da nisi preveč omejena z nekimi pravili.

ja je res, sem izjemno zvesta oseba, brez tega ne gre spljoh! rajši rečem lej dragi konec je in grem kot pa da se grem ene afere. ne in še enkrat ne

8 hiša v raku in luna v ribih mi povesta, da želiš pri seksu domačnost, navezanost na partnerja, brez tega nekako ne gre, ampak obenem znaš biti muhasta, če se ne ugodi tvoji zahtevi. veš dragi, jaz bi pa danes tko, pol pa on ne bi, pol pa včasih izigravaš žrtev  ;)

a dej ne povedat vsega  :P se mi zdi, da znam včasih res kar it prek te navezanosti kdaj pa kdaj. je res, da mora bit tista kemija, nekej več, seks kot samo seks ne bo šlo glih ornk. je res, znam bit kar muhasta in zahtevat po svoje, samo sem se zdej že navadla, da kr nrdim al pa direkt rečm lej dragi, tkole pa tkole. pismo sej mam jst tut roke, če jih un ne zna postavt mu jih bom pa jst postavla :D

Venera v devici je vsekakor zadržana, se nekako držiš nazaj in pri seksu in pri čustvih. Se bojiš pokazati pravi jaz, device znajo biti fajn pedantne in pikolovske, tudi pri seksu.
venera ti je v kvadratu z uranom, kar pomeni da si definitivno bolj za neko svobodno ljubezen, sovražiš omejitve, iščeš neke nenavadne ljubezni in seksualne izkušnje iz katerih lahko vsak čas greš.

tukej pa samo  :o :o :o

9ZK 674

Offline Bojan The Bojan

• Uporabnik
  • **
« Reply #103 on: June 16, 2010, 10:33:41 AM »
Me zanima, kaj bi mi znal povedati glede seksualnosti  ;D

Pri tebi je povdarjen zrak, a kar se tiče ljubezenskih zadev, gre izključno za zemeljsko vodno igro.
Glede jakosti izstopata  :Lu in  :PL kar močno ojača čustveno doživljanje, imata aspekt med sabo, kakor tudi z vsemi osebnimi planeti ter sta glede znamenj močno pozicionirana.
Mislim, da se hitro ogreješ za nove simpatije, s tem, da je to bolj na prjateljskem nivoju, se počutiš povezano z osebo. Sexualnost ni tako hitro prisotna. Zgleda pa, da ravno to hitro ogrevanje in ohlajanje naklonjenosti predstavlja neko težavo pri tebi. Preko teh odnosov ob uporabi velike mere samorefleksije boš lahko precej storila na razvoju osebnosti  :ki :konDC.
No, da se vrnemo na sex...
Praktična, pozorna, nežna in ustrežljiva partnerica. Ljubezen, čustva, povezanost so zelo pomembni za sex. Prav tako si nadpovprečno željna harmonije in čustvene varnosti. Stvari kot so experimentiranje na sexualnem področju, divji sex, quicky na stopnišču bloka, da ne govorim o kakih 1 night stand-ih... te stvari tebi ne odgovarjajo.

Bi rekel, da si vihrava oseba, morda res veliko flirtaš kot je napisala jane, na to kaže tudi spremenljiv veliki križ. Je pa to po moje povezano s tem  :ki učenjem. Ker take dejavnosi tebi ne dajo globoke emocinalnega zadovoljstva in varnosti. So pa očitno potrebne za osebnostno rast.  :ki tukaj kaže na to, da vidiš v drugih veliko stvari, ki te motijo, se pa zavedaj, da marsikdaj vidiš v njih tisto, kar pri sebi ne želiš. A moraš. Tak je  :ki v 7.
Sicer pa kot rečeno, je tvoje ljubezensko ali sexualno jedro praktično naravnano, prijateljstvo in povezanost igrajo veliko vlogo, ker, nenazadnje, nežna duša kot si, rabi tako okolje, da se lahko varno izraža.
Ti pa morda močna in nefokusirana čustva v kombinaciji z zračno-spremenljivo nagnjenostjo in tem  :ki delajo zmešnjavo na področju odnosov.

Offline taja6

• Splet. Simbol
  • »Zapri oči. Zaljubi se. Ostani tam.« ~ Rumi
« Reply #104 on: June 16, 2010, 10:37:18 AM »
Bojan bi še jaz lepo prosila za vpogled v natalno karto glede seksualnosti, če imaš voljo in energijo  :) sem prepričana, da boš odkril marsikaj takšnega, kar jaz ( še ) ne vidim  ;)
« Last Edit: June 16, 2010, 10:53:46 AM by taja6 »