Author Topic: Seksualnost v karti  (Read 51243 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Bojan The Bojan

• Uporabnik
  • **
  • Tam kjer ni nič je vsega dovolj
Re: Seksualnost v karti
« Reply #15 on: April 15, 2010, 02:49:12 PM »
kateri kvadrat to misliš z marsom - uran  ali plutonom - venera ?

Jaz mislim da mars v škorpijonu zna osvajat dekleta ;) Sploh pa lepi trigonček z venero meni osebno pomeni, da ne bi smelo biti kakih težav.
kvadrat venera-saturn.

mars pa je v devici  ;)

Offline Bojan The Bojan

• Uporabnik
  • **
« Reply #16 on: April 15, 2010, 04:36:33 PM »
8. v kozorogu vladar gre v peto hišo : res ne vem kaj bi rekla, mogoče da me ta vladar ki gre v peto zavira in ne seksam toliko kot bi hotela. Sploh ker dela tale kvadrat na mojo venero imam včasih filing da ubija tisto ljubimko v meni. Čeprav venera v 12-hiši ti lahko pove da o seksu na veliko sanjam  ;D

Vladar v 5. hiši načeloma lepo spaja sex z uživancijo in lahkotno ljubeznijo. Je pa Saturn po naravi tisti, ki omejuje in kontrolira, poleg tega pa v tehtnici še eksaltiran. Je pa v konjunkciji z Jupitrom, ki ima spet obratno funkcijo. To bi opisal kot ravno pravšnjo mejo ekspanzije in zaviranja in mislim tudi, da precej paziš na to, da je tvoj partner zadovoljen, veliko daješ.
Tvoja femininost je res pod saturnovsko restrikcijo, vendar jo pa po drugi strani hrani plutonska moč (trigon) iz iste hiše kot sta Saturn in Jupiter. Venera je nagajiva in vihrava, to podkrepljeno z neoprijemljivostjo 12. hiše pa mislim, da bi res znalo oteževat, da začutiš tvojo ženstveno stran. Poleg tega je Venera konj. AC zelo ustrežljiva, ti pa moraš ojačat svoj ego. Namreč, po lastni izkušnji lahko povem, da pri naši generaciji, ki ima to kombinacijo planetov (JUP, SAT, PLU) v navezi, neko življenjsko področje zelo izstopa po pomembnosti, v smislu osebnega razvoja in dela na sebi. Pri meni 7. hiša, pri tebi 5.
Torej, razvoj zdravega egoizma, svobodno izražanje kreativnosti, igrivost, ponos nase, sproščenost, uživancija... da si vse to dovoliš in sploh razviješ, je kot kaže važno pri tebi. In k temu sodi tudi svobodna in sproščena spolnost.
Luna ti je exaltirana v Biku in podkrepljena z Marsom, vsekakor si zelo čutna, obožuješ dotike in jih tudi znaš zahtevat... če si že uspela fokusirat energije 12. hiše in tako na novo ustvarit sebe kot individuum (naloga 12. hiše). Če ne, pa še malo plavaš naokoli, a po moje čutiš te tendence. Fizični kontakt je vsekakor važen za tvojo emocionalno varnost in zadovoljstvo.

Skratka, mislim da veliko daješ, skrbiš za (sexualno) zadovoljstvo patnerja, a se nauči da zahtevaš to tudi zase, ker preko tega ne dobiš samo boljši sex, ampak generalno boljšo samopodobo in spoštovanje.

Offline Bojan The Bojan

• Uporabnik
  • **
« Reply #17 on: April 15, 2010, 05:07:06 PM »
Kdo bo pa mojo karto interpretiral
khm...

Spolnost igra pomembno vlogo, če ne eno centralnih. Morda jo tudi ideliziraš... Vsekakor je pa važna intenziteta.
Tvoja femininost je svobodomiselna, avanturistična in željna novih doživetij, a težje kompatibilna z intenziteto, ki jo sicer rabiš/zahtevaš. Mislim, da znaš ločevati sex od čustev in da prakticiraš (oz. si) neobremenjen in svoboden sex.
Rekel bi, da ta oblika sexa zadovoljujejo eno plat tebe, druga pa rabi stabilnost in si vzame veliko časa za užitek. Tukaj vidim še precej sprememb na partnerskem področju in boj za nadvlado (sicer ne v patnerstvu)... če vse to kombiniram s močno prisotnim škorpijonom bi rekel, da ne prepuščaš moškim dominantne vloge in imaš zaradi tega (morda) težave najti partnerja.

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
  • Ne čistim več vodnega kamna. Lotevam se brisanja.
    • Nenavadno
« Reply #18 on: April 15, 2010, 05:09:12 PM »
Tale tema pa me še posebej zanima.  Bom bolj nadrobno sledil.

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #19 on: April 15, 2010, 05:40:11 PM »
kateri kvadrat to misliš z marsom - uran  ali plutonom - venera ?

Jaz mislim da mars v škorpijonu zna osvajat dekleta ;) Sploh pa lepi trigonček z venero meni osebno pomeni, da ne bi smelo biti kakih težav.
kvadrat venera-saturn.

mars pa je v devici  ;)
[/quote

Ups sorry nonstop menjam znak za devico in škorpijona  :( :(
Karmična astrologija, Natalna astrologija, Horarna astrologija, Medicinska astrologija, Naturopatija.

Moja astro karta
https://www.flickr.com/photos/201233298@N04/53922692074/in/dateposted-public/

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #20 on: April 15, 2010, 05:53:27 PM »
8. v kozorogu vladar gre v peto hišo : res ne vem kaj bi rekla, mogoče da me ta vladar ki gre v peto zavira in ne seksam toliko kot bi hotela. Sploh ker dela tale kvadrat na mojo venero imam včasih filing da ubija tisto ljubimko v meni. Čeprav venera v 12-hiši ti lahko pove da o seksu na veliko sanjam  ;D

Vladar v 5. hiši načeloma lepo spaja sex z uživancijo in lahkotno ljubeznijo. Je pa Saturn po naravi tisti, ki omejuje in kontrolira, poleg tega pa v tehtnici še eksaltiran. Je pa v konjunkciji z Jupitrom, ki ima spet obratno funkcijo. To bi opisal kot ravno pravšnjo mejo ekspanzije in zaviranja in mislim tudi, da precej paziš na to, da je tvoj partner zadovoljen, veliko daješ.
Tvoja femininost je res pod saturnovsko restrikcijo, vendar jo pa po drugi strani hrani plutonska moč (trigon) iz iste hiše kot sta Saturn in Jupiter. Venera je nagajiva in vihrava, to podkrepljeno z neoprijemljivostjo 12. hiše pa mislim, da bi res znalo oteževat, da začutiš tvojo ženstveno stran. Poleg tega je Venera konj. AC zelo ustrežljiva, ti pa moraš ojačat svoj ego. Namreč, po lastni izkušnji lahko povem, da pri naši generaciji, ki ima to kombinacijo planetov (JUP, SAT, PLU) v navezi, neko življenjsko področje zelo izstopa po pomembnosti, v smislu osebnega razvoja in dela na sebi. Pri meni 7. hiša, pri tebi 5.
Torej, razvoj zdravega egoizma, svobodno izražanje kreativnosti, igrivost, ponos nase, sproščenost, uživancija... da si vse to dovoliš in sploh razviješ, je kot kaže važno pri tebi. In k temu sodi tudi svobodna in sproščena spolnost.
Luna ti je exaltirana v Biku in podkrepljena z Marsom, vsekakor si zelo čutna, obožuješ dotike in jih tudi znaš zahtevat... če si že uspela fokusirat energije 12. hiše in tako na novo ustvarit sebe kot individuum (naloga 12. hiše). Če ne, pa še malo plavaš naokoli, a po moje čutiš te tendence. Fizični kontakt je vsekakor važen za tvojo emocionalno varnost in zadovoljstvo.

Skratka, mislim da veliko daješ, skrbiš za (sexualno) zadovoljstvo patnerja, a se nauči da zahtevaš to tudi zase, ker preko tega ne dobiš samo boljši sex, ampak generalno boljšo samopodobo in spoštovanje.

Tole bom še jutri malo komentirala imam prepolno glavo trenutno  ;) ;)
Karmična astrologija, Natalna astrologija, Horarna astrologija, Medicinska astrologija, Naturopatija.

Moja astro karta

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
  • Ne čistim več vodnega kamna. Lotevam se brisanja.
    • Nenavadno
« Reply #21 on: April 15, 2010, 07:55:20 PM »

Bom jaz poskusil. :)

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #22 on: April 16, 2010, 01:30:14 PM »
No Bojan sem obljubila da bom komentirala:

Tko bom rekla, dokler je bila venera "mlada" no mlajša jo saturnova pravila niso omejevala preveč. Bila je pač vse tisto, kar je venera lahko, ni imela omejitev  ;) Partnerje je iskala take za katere bi večina ljudi rekla čudaki oz. tisti na robu zakona, pač mars v 12-ti hiši.
No potem pa ta venera odraste, pride nekako tudi saturnov povratek in venera se začne kar fajn omejevati in o seksu skoraj da samo še sanja  ;D
Partnerji so zdaj pomembni na drugem nivoju, svoje ljubimce išče take ki jo bodo najprej duhovno in mentalno zadovoljili potem pa še ostalo  ;)

Drugače pa ja, bo kar držalo  ;D

Moja astro karta

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #23 on: April 16, 2010, 01:33:52 PM »

kateri kvadrat to misliš z marsom - uran  ali plutonom - venera ?

kvadrat venera-saturn.

mars pa je v devici  ;)
[/quote

Ups sorry nonstop menjam znak za devico in škorpijona  :( :(

No tale tvoj mars v devici hehe. Pa mi sploh ni poštekalo zakaj sanjaš od ene device nonstop če je pa škorpijon tam  :P No to je pol res druga pesem v škorpijonu bi bil pravi osvajač, zdaj si pa verjetno na začetku precej zadržane sorte. Te ženske težko "pogruntajo" ne?

Moja astro karta

Offline Bojan The Bojan

• Uporabnik
  • **
« Reply #24 on: April 16, 2010, 01:37:44 PM »
No to je pol res druga pesem v škorpijonu bi bil pravi osvajač, zdaj si pa verjetno na začetku precej zadržane sorte. Te ženske težko "pogruntajo" ne?
Vsekakor.

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #25 on: April 17, 2010, 12:28:22 PM »
Tea ko si na tečaju omenila Lilith...uf bolje da ne grem gledat, sem samo videla da je v škorpijonu  ;D  ;D

Pa zanima me še kje v karti se recimo vidi možnost spolne zlorabe?

Moja astro karta

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #26 on: April 18, 2010, 09:09:53 AM »
khm...

Spolnost igra pomembno vlogo, če ne eno centralnih. Morda jo tudi ideliziraš... Vsekakor je pa važna intenziteta.
Tvoja femininost je svobodomiselna, avanturistična in željna novih doživetij, a težje kompatibilna z intenziteto, ki jo sicer rabiš/zahtevaš. Mislim, da znaš ločevati sex od čustev in da prakticiraš (oz. si) neobremenjen in svoboden sex.
Rekel bi, da ta oblika sexa zadovoljujejo eno plat tebe, druga pa rabi stabilnost in si vzame veliko časa za užitek. Tukaj vidim še precej sprememb na partnerskem področju in boj za nadvlado (sicer ne v patnerstvu)... če vse to kombiniram s močno prisotnim škorpijonom bi rekel, da ne prepuščaš moškim dominantne vloge in imaš zaradi tega (morda) težave najti partnerja.

Sicer sem čakala še Andresov zapis, zdaj pa je že čas, da pokomentiram

Torej hvala za trud in čas. Ja nekako bo že držalo.

Glede na moj letnik, bi rekla, da se vse umiri, ko človek doživi Kironov povratek  ;) V mladih letih je pa seveda treba vse sprobat  ;)

O dominanci bi verjetno veliko povedal moj Mars v Raku, obremenjen z Saturnovo opozicijo, pa še v progresijah je Retro. Tako da kakšnih našpičenih zob pa res nimam.  ;)  Mogoče bi sonce v škorpi in bikovska luna prej želela kontrolo, kot pa dominanco. Če pa se držimo spolnosti, je pa Venera tista, ki želi predvsem svobodo in enakopravnost, pa tudi neobremenjenost.

www.Astro-Star.net
ASTROLOŠKE ANALIZE, VEDEŽEVANJE, TEČAJI VEDEŽEVANJA IN ASTROLOGIJE

http://shrani.si/f/g/Y6/4RTQBfUR/tea.gif

Offline Bojan The Bojan

• Uporabnik
  • **
« Reply #27 on: April 18, 2010, 03:16:00 PM »
Zaradi opozicije marsa in saturna sem pisal o dominanci, ker se to tolmači kot nek stalen boj oz. potreba po tem, da oseba sama sebi dokazuje moč.

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #28 on: April 19, 2010, 07:30:24 AM »
Zaradi opozicije marsa in saturna sem pisal o dominanci, ker se to tolmači kot nek stalen boj oz. potreba po tem, da oseba sama sebi dokazuje moč.

Saturna ne moremo šteti kot planet dominantnosti. Saturn vlada nad strogostjo, konvencionalnostjo, tradicijo, skromnostjo in odrekanjem. Je tudi asket. Pa seveda tudi nasilen in v aflikciji z marsom tudi agresiven. Glede na Marsa v Raku govori to o težavah povezanih z domom in družino - afliktirana z Uranom /vlad. AS/ pa potrjuje zadevo.

Mars v Raku se ne more boriti /jeza in agresivnost se lahko samo tlači v oklep/ proti agresiji in nasilju /Saturn = starši, sistem, družba/.

Torej gre pri opozicijah /za razliko od kvadratov/ bolj za ogledalo. Svoj notranji zapis dobimo od drugih. Nasilja v mojem otroštvu je bilo resnično čez glavo. Stvar sem reševala z "umikom" v šport. Kasneje v življenju pa je igrala pomembno vlogo graditev doma /3x/ pa vsakič ko je bilo končano ostala brez /močno afliktirana Luna, Mars vladar 2 itd.../. Mars se je vsakič umaknil pred pritiskom in agresijo.  ;)

Zadnja leta tole sceno dosti bolj obvladam. Sicer obstaja, se jo pa dovolj dobro zavedam, da ne dela več takih težav.  ;)

www.Astro-Star.net

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #29 on: April 19, 2010, 07:32:18 AM »
Tea ko si na tečaju omenila Lilith...uf bolje da ne grem gledat, sem samo videla da je v škorpijonu  ;D  ;D

Pa zanima me še kje v karti se recimo vidi možnost spolne zlorabe?

To bi pa lahko iz več zornih kotov. Je pa tega toliko in tako prikritega, in tako tabu tema, da o tem ljudje ne govorijo. Lahko pa pogledaš mojo karto.
www.Astro-Star.net