Author Topic: Devica  (Read 45261 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline taja6

• Splet. Simbol
  • »Zapri oči. Zaljubi se. Ostani tam.« ~ Rumi
Re: Devica
« Reply #105 on: September 19, 2010, 07:16:21 PM »
me too  ;D

Offline Tejka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletn. Simbol
« Reply #106 on: September 20, 2010, 08:56:02 AM »
Ali pa moja mami. :So in  :Lu v :de ::)
Sin bailar y crear no hay vida
Tranziti in progresije
Solarna

Offline taja6

• Splet. Simbol
« Reply #107 on: September 20, 2010, 02:27:26 PM »
red mora bit  ;D

Offline taja6

• Splet. Simbol
« Reply #108 on: October 17, 2010, 12:58:19 PM »
Tole je iz knjige, katero je omenjal Bojan (  Osnove psihološke astrologije: Gordana Drača Šterman ) in se mi je zdelo zanimivo  ;)

" SENCA IN OBRAMBE DEVICE

Senca  :de so kritikantstvo, ozkosrčnost, drobnjakarstvo in prevelika predanost, v želji, da bi se izkazale kot uporabne.
Kaos je največji strah  :de, pred njim se bori z rituali, razvrščanjem, predirljivim intelektom. Devica ni perfekcionist. Biti perfekcionist pomeni, da ima nekdo ideal nečesa, kar se ne uresniči. Perfekcionizem je veliko bolj tipičen  :te in tudi  :vo . Znamenja zemlje niso idealistična, so pragmatična.  :de potrebuje zagotovilo, da vse deluje z maksimalno učinkovitostjo in s perfekcijo. Anksioznost  :de izvira iz občutka, da sama ni dovolj učinkovita.

Potrebuje nadzor nad okoljem, brani se z znanjem. To znanje ne zasleduje za voljo sebe, kot to počne znamenje  :dv .  :de išče znanje, ki izloča nesmisle in ki ureja kaos. Vsi njeni napori služijo ustvarjanju reda. Če ta obramba postane preveč dominantna, potem lahko postane " kompulzivno nevrotična ".

Nižje razvite  :de so obsedene z denarjem, s seksom, s čistostjo, s kontrolo nad življenjem. Hotele bi, da je njihovo služenje inkarnirana duhovnost. V služenju najde numinoznost, raj na zemlji.  :de ima potrebo, da je več kot je. "

vir: Osnove psihološke astrologije: Gordana Drača Šterman, str.103

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #109 on: October 17, 2010, 06:01:07 PM »
 Devica ni perfekcionist. Biti perfekcionist pomeni, da ima nekdo ideal nečesa, kar se ne uresniči. Perfekcionizem je veliko bolj tipičen  :te in tudi  :vo . Znamenja zemlje niso idealistična, so pragmatična.  :de potrebuje zagotovilo, da vse deluje z maksimalno učinkovitostjo in s perfekcijo. Anksioznost  :de izvira iz občutka, da sama ni dovolj učinkovita.

Ne vem, če bi se strinjala.
Sama sem ascendent device in hud perfekcionist, oko sokolo, utelešen mikroskop, velik idealist. Dlak v jajcu sem nabrala že za cel pulover. To najbrž ni posledica močnega ovna in raka.  ;)
Visoki ideali so povezani z visokimi cilji, ki se dejansko včasih zdijo neuresničljivi. Pragmatičnosti se učim šele zadnjih nekaj let, ker sem v to "skoraj prisiljena". Zato "moram" požreti tudi marsikateri ideal in stati na tleh.
Kar se učinkovitosti tiče, imam ta problem, da sem prepričana, da sem sama najbolj učinkovita na svetu in ratam živčna, če moram polovico naloge prepustiti nekomu drugemu. Zdi se mi, da bo naloga zato nepopolno, nekvalitetno in prepočasi opravljena.  ::) ::)
Nič obsedena s seksom, še preveč ravnodušna do njega.  ;D Denar je zame bolj nujna nadloga, potrebna za plačilo računov, kakovost dela je na prvem mestu, če pa s tem lahko še osrečim druge, je mera polna.
No, marsikatero našteto "nadlogo" uspešno "zdravim" zadnjih nekaj let.  ;)
Morda sem pomešala pojme, če mi pa kdo namigne, kje v moji karti se razberejo naštete lastnosti, bom vesela. Najbrž so povezane z mojimi glavoboli.  :P

Offline cvetka

• Sp.simbol
« Reply #110 on: October 17, 2010, 06:20:42 PM »
Pika, mislim, da so navedene podčrtane besede mišljene za  :de v   :So

Doma imam priliko vsak dan videti  :de (pravzaprav je on, najstarejši sin). Da zapišem samo trenutne razmere: se odpravlja na daljše popotovanje, koooliko pošlihtanih stvari je trenutno zloženih - vse s ciljem

"potrebuje zagotovilo, da vse deluje z maksimalno učinkovitostjo in s perfekcijo. Anksioznost  Devica izvira iz občutka, da sama ni dovolj učinkovita".

točno tisto, kar je zgoraj zapisala Taja, pozdravček  ang:

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #111 on: October 17, 2010, 08:34:58 PM »
Hvala, Cvetka!  :)
Nekako sem razumela, da je sončno znamenje tisto, ki ga v življenju razvijamo in nam ni (vedno) dano ob rojstvu. Pa sem se zato zdaj v ascendent zapičila.  ;)

Offline Bojan The Bojan

• Uporabnik
  • **
  • Tam kjer ni nič je vsega dovolj
« Reply #112 on: October 17, 2010, 09:06:42 PM »
Hvala, Cvetka!  :)
Nekako sem razumela, da je sončno znamenje tisto, ki ga v življenju razvijamo in nam ni (vedno) dano ob rojstvu. Pa sem se zato zdaj v ascendent zapičila.  ;)

Saj tudi je tako.
Lahko bi rekli, da je :So kot seme neke rastline. Esenca je posejana že ob rojstvu, vedno naša in vedno pomembna, a pot do zdrave rastline je povezana z delom.

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #113 on: October 18, 2010, 03:03:09 PM »
No, nekaj sem se torej naučila. Počas, počas... pa bo.  ;)

Offline taja6

• Splet. Simbol
« Reply #114 on: November 23, 2012, 08:42:39 AM »
tale misel sodi v to rubriko

ČE MISLITE, DA PODROBNOSTI NISO POMEMBNE, POSKUŠAJTE ZASPATI S KOMARJEM V SOBI.

( iz knjige Evalda FLISARJA: TO NISEM JAZ )

;D

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #115 on: November 23, 2012, 08:43:45 AM »
tale misel sodi v to rubriko

ČE MISLITE, DA PODROBNOSTI NISO POMEMBNE, POSKUŠAJTE ZASPATI S KOMARJEM V SOBI.

( iz knjige Evalda FLISARJA: TO NISEM JAZ )

;D

Ta mi je všeč ;D ;D
Ko se človeku utrne želja, je vse stvarstvo usmerjeno k temu, da se ta želja izpolni.

Offline sasa

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #116 on: November 23, 2012, 08:48:11 AM »
Haha, samo je res dobra  ;D
9ZK 674

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #117 on: November 23, 2012, 10:19:32 AM »
Dobra. In koliko komarjev je vsak dan okrog nas?
www.Astro-Star.net
ASTROLOŠKE ANALIZE, VEDEŽEVANJE, TEČAJI VEDEŽEVANJA IN ASTROLOGIJE

http://shrani.si/f/g/Y6/4RTQBfUR/tea.gif