Devica ni perfekcionist. Biti perfekcionist pomeni, da ima nekdo ideal nečesa, kar se ne uresniči. Perfekcionizem je veliko bolj tipičen
in tudi
. Znamenja zemlje niso idealistična, so pragmatična. :de potrebuje zagotovilo, da vse deluje z maksimalno učinkovitostjo in s perfekcijo. Anksioznost :de izvira iz občutka, da sama ni dovolj učinkovita. Ne vem, če bi se strinjala.
Sama sem ascendent device in hud perfekcionist, oko sokolo, utelešen mikroskop, velik idealist. Dlak v jajcu sem nabrala že za cel pulover. To najbrž ni posledica močnega ovna in raka.
Visoki ideali so povezani z visokimi cilji, ki se dejansko včasih zdijo neuresničljivi. Pragmatičnosti se učim šele zadnjih nekaj let, ker sem v to "skoraj prisiljena". Zato "moram" požreti tudi marsikateri ideal in stati na tleh.
Kar se učinkovitosti tiče, imam ta problem, da sem prepričana, da sem sama najbolj učinkovita na svetu in ratam živčna, če moram polovico naloge prepustiti nekomu drugemu. Zdi se mi, da bo naloga zato nepopolno, nekvalitetno in prepočasi opravljena.

Nič obsedena s seksom, še preveč ravnodušna do njega.

Denar je zame bolj nujna nadloga, potrebna za plačilo računov, kakovost dela je na prvem mestu, če pa s tem lahko še osrečim druge, je mera polna.
No, marsikatero našteto "nadlogo" uspešno "zdravim" zadnjih nekaj let.

Morda sem pomešala pojme, če mi pa kdo namigne, kje v moji karti se razberejo naštete lastnosti, bom vesela. Najbrž so povezane z mojimi glavoboli.