Sem se odločil, da podelim svoje izkušnje in mnenja o knjigah ki sem jih prebral. Se pa lahko tukaj tudi postavljajo vprašanja glede tega.
Jaz sem že od začetka povsem osredotočen na psihološko astrologijo in praktično nič ne vem o prediktivni ali horarni npr.
Zato je tudi izbor knjig temu primeren.
Kot najboljšo knjigo za popolnega začetnika bi priporočal
Chart Interpretation HandbookArroyo velja za enega najboljših avtorjev v astrologiji je pa neka mešanica karmične in psihološke. Je pa tale knjiga zelo prizemljena in enostavna za razumet.
Meni sicer še ljubša knjiga za začetnike je
The inner sky, vendar je tukaj potrebno, da so ti znane osnove.
Verjetno ultimativna knjiga o astroloških hišah je
The twelve housesZelo podroben vpogled v same hiše, hemisfere, osi, in vse planete po posameznih hišah.
Knjig o aspektih je veliko, tale, ki jo predlgam je edina, ki jo imam, ampak je naredila dober vtis name, isto mnenje pa imajo tudi ocenjevalci na amazonu, tak da je verjetno res na nivoju
Aspects in astrologyKaren Hamaker-Zondag je priznana nizozemska astrologinja, ki se je posvetila kombinaciji Jungovske psihoanalize in astrologije.
Od nje si lastim knjigi "Elemente und Kreuze" in "Deutung der Planeten". Ne vem kaki so ang naslovi.
V prvi knjige avtorica poveže astrološke elemente in modalnosti z značajsko tipologijo Junga. Zelo zanimiva zadeva je, a prežeta s psihološko terminologijo in za nekoga, ki ga to ne zanima, verjetno zahtevno branje. Je pa meni zelo pomagala pri razumevanju kako čutijo oz. delujejo ljudje, glede na zastopanost elementov in modalnosti v karti.
Druga je tipična "kuharska knjiga" o planetih v posameznih znamenjih, a pač iz njene, zelo psihološke perspektive. Se pravi, tu ni tolmačenj tipa: to pomeni, da se boš poročila s takim moškim, tisto pomeni, da boš imela veliko otrok...
Trenutno berem
Archetypes of the zodiac, kjer so zbrani razni eseji, razmišljanja, mitološke in moderne zgodbe o značilnostih posameznih znamenj. Okoli 40 strani je napisano o vsakem, tak da dobro začutiš in poglobiš kaj znamenjo točno so. In se odmakneš malo od klišejskih vzorcev.
Konkretno pri tolmačenih uporabljam, The twelve houses, Aspects in astrology, Elemente und Kreuze in Deutung der Planeten, se pravi, te knjige imam vedno pri roki, ko se spravim h kaki malo konkretnejši analizi.
Si pa hočem zdaj kaj od Imsiragića prebrati, Točak sudbine imam, da malo dobim vpogled v bolj klasična tolmačenja, prediktivna recimo.