Author Topic: Perioda žensk  (Read 108916 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Mojzes

• Uporabnik
  • **
Perioda žensk
« on: July 23, 2007, 08:38:50 PM »
dame lahko iz vaše periode" pogledamo utrinek prihodnosti vaše sreče? opisite pribl. uro a.m./p.m. in št.dan
let it be

Offline Mojzes

• Uporabnik
  • **
Re: Perioda žensk
« Reply #1 on: July 23, 2007, 08:39:41 PM »
kJE STE ZDEJ?
« Last Edit: July 29, 2007, 03:12:48 AM by Mojzes »
let it be

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #2 on: July 24, 2007, 07:23:03 AM »
Čakamo, da se perioda začne  ;D :D
Karmična astrologija, Natalna astrologija, Horarna astrologija, Medicinska astrologija, Naturopatija.

Moja astro karta
https://www.flickr.com/photos/201233298@N04/53922692074/in/dateposted-public/

Offline Azra

• Spl. simbol
  • "The devil made me do it ..."
« Reply #3 on: July 24, 2007, 11:27:40 AM »
 ;D
No, jaz sem dobila
17.7. (torek) ob 10ih zjutraj
http://img687.imageshack.us/img687/1953/mojakarta.gif
V pravljici junak ubije zmaja in se poroci s princeso. V realnosti ne ubije nikogar in se poroci z zmajem.

Offline Mojzes

• Uporabnik
  • **
« Reply #4 on: July 29, 2007, 03:23:44 AM »
17.7. (torek) ob 10ih zjutraj
.bolezen in pohvaljena bos - razkritje lbenzi
.zalitev videti - razkritje lbenzi
.zalostna. Poznanstvo in obiski - od dragega bos dobila pismo
.zalosti sledi veselje.Tvoja svoboda,srecna - dar,neprilike,tezave
.po zalitvi dobis uteho, slisis o neki poroki - darilo
3teden; spravljiva bos nad tistimi ,ki te varajo
let it be

Offline Princes

• Mojster
« Reply #5 on: July 29, 2007, 01:27:08 PM »
Torek, 24.julij ob 8.30
"Prava modrost pride, ko spoznamo, kako malo razumemo o življenju, o sebi in svetu okoli nas" - SOKRAT

Usui reiki mojster-učitelj; Theta Practitioner™; astrologija;

DZK 151

Offline Mojzes

• Uporabnik
  • **
« Reply #6 on: July 29, 2007, 06:29:08 PM »
Torek, 24.julij ob 8.30
.zvestoba, lbezn - razkritje lbezni
.ponovitev lbezni - razkritje lbezni
.zalostna se pocutis,na splosno - od dragega bos dobila pismo
.zvedela bos tisto kar zelis,a mislis,da ne mores.Mladenic se predstavi - dar,neprilike,tezave
.uteha.ljubljena si,pride nek gospod - darilo
4teden;odgovorila boš na njegovo lbezn
let it be

Offline Princes

• Mojster
« Reply #7 on: July 30, 2007, 06:14:30 AM »
 :)Hvala Mojzes, vendar težko povezujem.
Po napisanem sem obdarjena z ljubeznijo in uresničitvijo vseh želja.
Bodi tako.

"Prava modrost pride, ko spoznamo, kako malo razumemo o življenju, o sebi in svetu okoli nas" - SOKRAT

Usui reiki mojster-učitelj; Theta Practitioner™; astrologija;

DZK 151

Offline Mojzes

• Uporabnik
  • **
« Reply #8 on: July 30, 2007, 11:05:59 PM »
Teta s Krvavca<

V življenju vsake ženske pride dan prelomnega pomena. To je dan, ko dobi prvo menstruacijo. Uveljavljeno mnenje je, da tedaj dekle postane ženska, čeprav v teh časih dekleta postajajo ženske že zelo zgodaj, nekatere pri devetih, desetih letih.
Okrog tega povsem naravnega pojava se je tekom zgodovine spletlo veliko mitov. Mesečno odtekanje krvi je skrivnosten pojav, toliko bolj, ker se dogaja samo ženskam, povrh vsega pa še približno na vsakih 28 dni, kar sovpada z luninim ciklom. V nekaterih družbah ženska med menstruacijo velja za bolno in se mora za ta čas celo umakniti iz družine.
Sodobna družba se je v odnosu do menstruacije sprostila, čeprav se zadrega do tega pojava še kaže v medosebni komunikaciji. Medtem ko se v medijih oglašuje vložke in tampone, je marsikateri ženski težko povedati, kaj jo muči 'v tistih dneh'. Uveljavili so se izrazi, ko so 'menstra', 'fešta', celo 'teta s Krvavca'. Tudi moškim je nerodno kupovati ženske pripomočke za higieno. Povsem suvereno bodo posegli po kondomih in Playboyu, ko pa bodo spraševali za O.B., se jim bo začel zatikati jezik. Menstruacija je in bo samo ženska zadeva. Po drugi strani pa je lahko tudi dežurni krivec za male in velike prepire med partnerjema. Naj bo petek ali svetek, ko je ženska tečna, ima gotovo PMS. Pred menstruacijo ima predmenstrualni, po menstruaciji pa 'postmenstrualni' sindromm<
s.g.
let it be

Offline Mojzes

• Uporabnik
  • **
« Reply #9 on: July 30, 2007, 11:13:37 PM »

Menstrualni cikel, nastanek semenčic, jajčec in oploditev<<

V jajčnikih je ogromno jajčnih celic. Ko je deklica stara 16 embrionalnih tednov ima 16 milijonov jajčnih celic, ob rojstvu le še milijon, ob spolni zrelosti pa le 300.000. Z vsako ovulacijo se aktivira približno 1500 jajčnih celic, ki zorijo v jajčniku. Od teh preživi le ena, ostale propadejo. Dozorevanje jajčnih celic, proces se imenuje oogeneza, ter ovulacija se ponavlja z vsakim menstrualnim ciklusom. Ko dozori vseh 300000 jajčnih celic, zanositev ni več možna, ta čas nekako sovpada z menopavzo (zadnjo menstruacijo, ki je okoli 45.–50. leta). Ženska je torej v rodnem obdobju od menarhe (1. menstruacija) do menopavze (določi se retrogradno, eno leto po zadnji menstruaciji). V jajčniku nastajajo tudi ženski spolni hormoni, estrogen in progesteron. Ko jajčna celica dozori, pride do ovulacije, jajčna celica se izloči iz jajčnika v jajcevod, 10 cm dolgo cevko, ki na vsaki strani iz jajčnikov poteka do maternične votline. Ta leži v medenici za sečnim mehurjem in je hruškaste oblike. Zgornji del maternice je telo, spodnji del pa se zoža v cervikalni kanal ali maternični vrat, ki gleda v nožnico. Stena maternice je sestavljena iz mišičnih in žleznih celic. V menstrualnem ciklusu se sestava stene maternice spreminja pod vplivom ženskih spolnih hormonov. Najprej je v proliferacijski fazi, žlezne celice se pomnožujejo, maternica se pripravlja na nosečnost. Če po ovulaciji jajčeca do nosečnosti ne pride, se sluznica odlušči – menstruacija.

Proces nastajanja zrelih semenčic imenujemo spermatogeneza. Tudi ta se začne že v embriju, je nekaj časa v »status quo« fazi, do zrelih oblik spermijev pa pride šele z obdobjem pubertete. Tudi spermiji nastajajo od pubertete pa vse do pozne starosti, moški so torej v rodni fazi precej dlje kot ženske. Poleg spermijev v modih nastaja tudi moški spolni hormon, testosteron, moda pa skupaj s spermiji izločajo še tekočino, v kateri le-ti plavajo. Spermiji v spermalni tekočini potujejo skozi obmodek po cevki semenovodov, ki sta dolgi 30 cm. Na tej poti se jim pridruži tudi tekočina ostalih žlez, prostate in mehurčastih žlez, ki spermijem omogočajo boljšo gibljivost. Ob ejakulaciji se spermalna tekočina zakoagulira, da se spermiji ne uničijo v kislem okolju vagine. Potujejo do materničnega vratu ter se tam sproščajo še kakih 72 ur po ejakulaciji. Potujejo naprej po telesu maternice navzgor in vstopijo v jajcevoda, kjer se najhitrejši spermij sreča z jajčno celico. Seveda mora vsebovati vse potrebne encime, da predre zaščitno ovojnico jajčne celice in da pride do oploditve, združitve moškega in ženskega jedra, katerega vsak vsebuje 23 kromosomov. Novo nastala celica vsebuje 46 kromosomov in se imenuje zigota.<<
let it be

Offline Mojzes

• Uporabnik
  • **
« Reply #10 on: August 05, 2007, 08:46:41 PM »
PMS - Božji dar muškarcima i ženama<
PMS kao univerzalna stvar s kojom se neke žene sretnu jednom mjesečno a muškarci ovisi koliko imaju sreće često ili ne tako često se uglavnom doživljava negativno.

Žene koje PMS doživljavaju negativno su kokoši. PMS je super stvar za žene:<
- znaju da nisu zatrudnile (ako se uopće seksaju)
- mogu se nekažnjeno iživljavati nad muškima (uglavnom nekažnjeno)
- imaju izgovor zašto se ne žele vidjeti s prijateljicom kokoši
- mogu reći da ih boli glava i ne lagati
- mogu nekažnjeno ubiti (u Americi barem)<

Muškarci koji PMS doživljavaju negativno su pičkice. PMS je super stvar za muškarce:<
- znaju da nisu napumpali (ako su pumpali)
- mogu nekažnjeno srati i sve pripisati PMS-u
- mogu prekinuti ako je prejak PMS pa kasnije nastaviti
- imaju izgovor za odlazak u ribičiju, na pivicu sa frendovima i slične izlete
- ako je PMS prejak dvanajst puta godišnje znaju da to nije žena njegovog života<

uglavnom ako imate kreditnu karticu ima jedan sajt sa PMS kalendarom, pa ako imate viška love na kartici... <<
let it be

Offline taja6

• Splet. Simbol
  • »Zapri oči. Zaljubi se. Ostani tam.« ~ Rumi
« Reply #11 on: August 06, 2007, 09:04:15 PM »
evo mene - 6.8. ob 21.02 uri ;D

Offline Mojzes

• Uporabnik
  • **
« Reply #12 on: August 07, 2007, 12:22:23 AM »
evo mene - 6.8. ob 21.02 uri
.tvoje srce ne mara lbezni - darilo
.darilo - darilo
.lbezn in prijateljstvo - odkrita skrivnost
.bogat gospod te bo osrecil.Odkril ti bo skrivnost.- tezave zaradi lbezni
.Pogovori. V lbenzi ne želi tistega kar ne more biti.- spoznas dragega, lbezen
^#nekdo te zelo lubi"; ura zacetne periode je večerna, torej napoved vse skupaj še dod. potrdi ai ojača
let it be

Offline taja6

• Splet. Simbol
  • »Zapri oči. Zaljubi se. Ostani tam.« ~ Rumi
« Reply #13 on: August 07, 2007, 08:32:04 AM »
 ;D moj srček mara lbezen ;D

hvala Mojzes :D

Offline apemaya

• Veteran
« Reply #14 on: August 07, 2007, 10:30:02 AM »