Author Topic: KLIMA V AVTU  (Read 2532 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Gaia

• Splet. Simbol
  • Bodi sprememba, ki jo želiš videti v svetu.
    • www.theta.si
KLIMA V AVTU
« on: June 02, 2010, 12:06:07 PM »
Informacije, ki jih boste prebrali so zelo pomembne za vaše zdravje. Prosim, temeljito jih preberite in jih posredujte naprej …

Opozorilo glede klime v avtu.

Prosim vas, da klime v avtu ne vključite takoj, ko vanj vstopite.
Rajši najprej odprite okna in vključite klimo šele nekaj minut kasneje.

Tukaj so razlogi zakaj:

Glede na raziskave, armaturna plošča, sedeži in ventilacija ob povišani temperaturi izločajo benzen, strup, ki povzroča raka.
(je kancerogen – vzemite si čas, da bi občutili vonj segrete plastike v vašem avtu).
Benzen zastruplja vaše kosti, povroča anemijo in zmanjšuje število belih krvnih telesc.
Prekomerna izpostavljenost benzenu povzroča levkemijo in povečuje možnost, da dobite raka.
Prav tako lahko sproži spontani splav.
Sprejemljiva raven benzena v zaprtem prostoru je 50 mg na 30 kvadratnih cm.
Avto, ki je parkiran v zaprtem prostoru, z zaprtimi okni, vsebuje 400-800 mg benzena.
Če je parkiran na odprtem in na soncu, na temperaturi nad 15,5 stopinj Celzija, se nivo benzena dvigne od 2000 do 4000 mg, kar je 40-krat več od dovoljene količine.
Osebe, ki vstopijo v avto in imajo zaprta okna, bodo v relativno kratkem času vdihnile prekomerno količino strupa, ki vpliva na ledvice in jetra.
Najhujše od vsega pa je, da se človeško telo zelo težko znebi te strupene snovi.
Torej dragi sočlovek, prosim te, da odpreš okna in vrata svojega avtomobila in omogočiš smrtonosnim plinom, da zapustijo avto, preden se ti, skupaj z drugimi sopotniki vsedeš vanj.
« Last Edit: June 02, 2010, 12:09:45 PM by Gaja »
Praktik Reconnective Healinga® in Reconnectiona®
Mojstrica ThetaHealinga® s Certifikatom Znanosti
Angelska terapevtka®, Medij
www.theta.si
DZK 519
http://www.shrani.si/f/1S/bz/4g4xuymc/karta-gaia.gif
http://www.shrani.si/f/1g/TD/3qcGvQgv/karta-vlado.gif

Offline sasa

• Moderator
  • Lipicanec
Re: KLIMA V AVTU
« Reply #1 on: June 02, 2010, 01:00:44 PM »
to že avtomatsko naredim sama. v prejšnjem avtu sploh nisem imela klime, v zdajšnjem pa jo prižgem samo, če je res nujno. pri meni so odprta okna že kar sinonim  :)
9ZK 674

Offline Lovely

• Novinec
  • *
« Reply #2 on: June 02, 2010, 04:43:41 PM »
O, hvala za tole, sem že posredovala naprej.
Lovely

Offline Daia*

• Mojster
  • La Vita č Bella...
« Reply #3 on: June 02, 2010, 07:19:08 PM »
Hvala za info..res pa je, da nisem pristas klime nikjer..v avtu je nimam, moj pa tudi ce se kam peljemo, jo zalaufamo sam, da se shladi, potem pa nazaj na normalno hlajenje..

Me je prav motilo na firmi, kjer sem prej delala, ker so bli nori s klimo  :o :o :o
Na polno laufala in blo notr okol 23 stopinj, zunaj pa 33..da popizdis..mene je zeblo, zenske v meni pa svicale..ajej  :P