Author Topic: LUNINI VOZLI  (Read 107509 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline cvetka

• Sp.simbol
Re: LUNINI VOZLI
« Reply #60 on: February 20, 2017, 07:09:55 PM »
Tejka, saj ti imaš tudi vozla na liniji "črta prednosti"  :o

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #61 on: February 21, 2017, 08:52:51 AM »
Kera pa je to knjiga?
www.Astro-Star.net
ASTROLOŠKE ANALIZE, VEDEŽEVANJE, TEČAJI VEDEŽEVANJA IN ASTROLOGIJE

http://shrani.si/f/g/Y6/4RTQBfUR/tea.gif

Offline cvetka

• Sp.simbol
« Reply #62 on: February 21, 2017, 09:59:07 AM »
Lunina vozla od Celeste Teal. Veliko potrditev sem našla v branju. :-*

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #63 on: February 21, 2017, 12:47:51 PM »

hvala Cvetka

www.Astro-Star.net
ASTROLOŠKE ANALIZE, VEDEŽEVANJE, TEČAJI VEDEŽEVANJA IN ASTROLOGIJE

http://shrani.si/f/g/Y6/4RTQBfUR/tea.gif

Offline sasa

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #64 on: February 22, 2017, 11:01:28 AM »
Hm, možno, da sem jaz to knjigo nekje imela.  ::)
9ZK 674

Offline Tejka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletn. Simbol
« Reply #65 on: February 23, 2017, 10:01:48 PM »

Hvala, bom oni dan enkrat prebrala ;)
Sin bailar y crear no hay vida
Tranziti in progresije
Solarna

Offline Lisa

• Uporabnik
  • **
« Reply #66 on: August 16, 2018, 07:05:46 PM »
Ojla

Me zanima nekaj, če mi bo mogoče kdo obrazložil, ker sama si ne znam.
V bistvu v tem življenju strmimo k temu, da začnemo živeti življenje sv. vozla, nekako tako ?...južni vozel je naša preteklost...
Pri meni je pa vladar severnega vozla, venera, v  konjukciji z južnim vozlom in nekako se mi zdi, da ne morem doseči severnega vozla. kako naj mi uspe ? vpleten je tudi kiron na veneri in južnem vozlu( 2.hiša)
res bi rada šla živeti v 8.hišo :), ampak jaz še kar naprej ostajam v 2. hiši... sicer sem se spremenila in se trudim na odnosih, ampak se nikamor ne premakne...ne vem ?
http://shrani.si/f/t/10K/42s2GvZ0/lisaaa.gif

Offline cvetka

• Sp.simbol
« Reply #67 on: August 16, 2018, 10:52:01 PM »
Lisa, da ti popravim prvi stavek tvoje trditve. V tem življenju bi morali stremeti k temu, da začnemo živeti življenje S vozla. Vendar je udobneje, če se zatekamo v preteklost in področje J vozla, saj to obvladamo.
Sama imam vozla postavljena ravno obratno kot  ti. Šele na leta tretjega življenjskega obdobja mi uspeva, da živim S vozel v drugi hiši. Ampak mi je prej moral Pluton s svojim tranzitom to zelo boleče pokazat.
Dobro bodi. :-*

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #68 on: August 17, 2018, 08:01:58 AM »
Ojla

V bistvu v tem življenju strmimo k temu, da začnemo živeti življenje sv. vozla, nekako tako ?...južni vozel je naša preteklost...
Pri meni je pa vladar severnega vozla, venera, v  konjukciji z južnim vozlom in nekako se mi zdi, da ne morem doseči severnega vozla. kako naj mi uspe ? vpleten je tudi kiron na veneri in južnem vozlu( 2.hiša)
res bi rada šla živeti v 8.hišo :), ampak jaz še kar naprej ostajam v 2. hiši... sicer sem se spremenila in se trudim na odnosih, ampak se nikamor ne premakne...ne vem ?

Imam tudi sama s. vozel v 8. hiši, a v ovnu, ravno obratno kot ti.
Glede na to, da imaš j. vozel v konj. z venero, boš morala najprej "oddelati" venero. Torej dobro se naučiti poskrbeti sama zase, zaslužiti svoj denar, se naučiti ceniti samo sebe, se naučiti biti tudi "egoistična", v smislu, da poskrbiš res zase, da se ne naslanjaš na druge, da se iz tega zavedanja res ceniš in spoštuješ, da se naučš imeti rada samo sebe, šele potem bo na vrsto pršlo učenje s. vozla...ki bo seveda na nek način tudi težko, že tako nam ni lahko iti proti s. vozlu, nam, ki imamo pa še osebne planete pri j. vozlu, pa še težje...
no, potem boš to lastno vrednost, svoj denar, svojo ljubezen do sebe, se morala naučiti deliti še z drugim, vse to kar si končno osvojila, bo prišel čas, ko boš morala podeliti še z drugimi, se naučiti diplomacije v partnerskem odnosu, deliti svoje telo in svoj denar, deliti sebe z drugim...
Če te zanma še kaj, kar vprašaj ;)
Ko se človeku utrne želja, je vse stvarstvo usmerjeno k temu, da se ta želja izpolni.

Offline Lisa

• Uporabnik
  • **
« Reply #69 on: August 19, 2018, 07:53:35 AM »
Lisa, da ti popravim prvi stavek tvoje trditve. V tem življenju bi morali stremeti k temu, da začnemo živeti življenje S vozla. Vendar je udobneje, če se zatekamo v preteklost in področje J vozla, saj to obvladamo.
Sama imam vozla postavljena ravno obratno kot  ti. Šele na leta tretjega življenjskega obdobja mi uspeva, da živim S vozel v drugi hiši. Ampak mi je prej moral Pluton s svojim tranzitom to zelo boleče pokazat.
Dobro bodi. :-*
Ja, res je, morali bi strmeti k temu, da začnemo živeti življenje sv.vozla. Čeprav je tako zelo težko; ker tega res ne obvladam. Seveda se trudim, ampak nisem na domačem teritoriju. :)

Vidim tudi,  da imaš ti južni vozel na marsu, v 8.hiši. Kako pa je s tem ?

To pomeni, da je tebi od nekdaj enostavno deliti sebe..s tem nikoli nisi imela težav ? Težave so bile povezane z drugo hišo ? obratno od mene..čeprav meni se zdi, da imam tudi veliko težav s tematiko druge hiše.

Offline Lisa

• Uporabnik
  • **
« Reply #70 on: August 19, 2018, 08:09:45 AM »
Ojla

Imam tudi sama s. vozel v 8. hiši, a v ovnu, ravno obratno kot ti.
Glede na to, da imaš j. vozel v konj. z venero, boš morala najprej "oddelati" venero. Torej dobro se naučiti poskrbeti sama zase, zaslužiti svoj denar, se naučiti ceniti samo sebe, se naučiti biti tudi "egoistična", v smislu, da poskrbiš res zase, da se ne naslanjaš na druge, da se iz tega zavedanja res ceniš in spoštuješ, da se naučš imeti rada samo sebe, šele potem bo na vrsto pršlo učenje s. vozla...ki bo seveda na nek način tudi težko, že tako nam ni lahko iti proti s. vozlu, nam, ki imamo pa še osebne planete pri j. vozlu, pa še težje...
no, potem boš to lastno vrednost, svoj denar, svojo ljubezen do sebe, se morala naučiti deliti še z drugim, vse to kar si končno osvojila, bo prišel čas, ko boš morala podeliti še z drugimi, se naučiti diplomacije v partnerskem odnosu, deliti svoje telo in svoj denar, deliti sebe z drugim...
Če te zanma še kaj, kar vprašaj ;)
Sanjalka, hvala.
Res je, vse kar si napisala, vse to čutim, da moram obdelati, se naučiti oz spremeniti pri sebi. Prevečkrat se še vedno naslanjam na druge, čeprav sem se dosti spremenila, ampak vseeno še nisem popolnoma samostojna. Tudi mama z mano še vedno ravna kot z otrokom, čeprav sem že dolgo na svojem, ampak enostavno preveč skrbi za mene. KO preidejo težave, me vedno reši, ampak si želim, da bi se rešila sama.
Potem pa ta ljubezen do sebe. Večna težava. Se učim sprejemati sebe, še zdaj. Se imeti rada, se postaviti zase. Včasih sem odreagirala preveč napadalno, zdaj tega več ni v meni, ampak večkrat ne znam pravilno odreagirati.
Bi te vprašala, kako je povezan kiron  z vsem tem ? Najglobja rana ?
Ker kot otrok sem bila kot fant, predvsem prvih 5 let svojega življenja..celo govorila v moškem spolu..in se mi zdi, da še to vedno nosim v sebi....ta občutek ne ženstvenosti, kljub temu, da videz govori drugače. Moja duša je tako zelo zapletena. :)

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #71 on: August 20, 2018, 11:08:50 AM »
Glede na to, da je vpleten j. vozel, venera in kiron, gre za neke "stare" grehe, nekaj kar nisi dobro speljala v prejšnjih življenjih oz. jaz bolj gledam genetiko oz naše prednike.
Malo poglej kako so delovale ženske po tvoji liniji. Gre za ženske, ki se niso znale postaviti zase? So bile preveč uslužne svojim moškim? So prenašale svojo slabo samopodobo naprej na ostale generacije žensk? Kako si ti doživljala svojo mami, babico, tete, svoje prednice skratka? Malo razmisli v tej smeri.
Ta konstalacija meni govori o tem, da se predhodnice niso znale dobro postaviti zase, ali pa je bilo celo izvajano nasilje nad njimi, niso smele ali zmogle zares biti ženske...
Sedaj je na tebi, da ozavestiš določene stvari, ki se tičejo lastne vrednosti,denarja, telesa, ženskosti...in deluješ drugače...
Pri kironu je težava ta, da sebi težko pomagamo, svojo rano najlažje zdravimo, ko pomagamo drugim... zdravljenje navadno pride, ko imamo kironski povratek...pred tem smo ranitelji ali ranjenci...
Tudi ta opis, da si sebe v zgodnjih otroških letih doživljala kot fantka in ne kot deklico, govori o zgoraj opisani problematiki doživljanja ženskosti...
Koliko pa imaš v sebi jeze?
Ko se človeku utrne želja, je vse stvarstvo usmerjeno k temu, da se ta želja izpolni.

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #72 on: August 23, 2018, 12:00:01 AM »
Ojla

Če gledam iz vidika karmične astrologije in tvoje karte. ne bi rekla da imaš nek blazno hud problem :D venera je dobro aspektirana. Taka postavitev severni vozel in njegov vladar v konjunkciji z južnim občasno nakazujeta da gre bolj za duše "začetnice" oziroma duše, ki so prej živele na drugih planetih in nimajo veliko zemeljskih izkušenj. zato je pri njih važno, da sta zaenkrat nekako oba pola uravnotežena. Bom dala beden primer ampak recimo že pri seksu moraš imeti oba pola - zemeljsko slo in duhovni vidik spolnosti.
Karmična astrologija, Natalna astrologija, Horarna astrologija, Medicinska astrologija, Naturopatija.

Moja astro karta
https://www.flickr.com/photos/201233298@N04/53922692074/in/dateposted-public/

Offline Lisa

• Uporabnik
  • **
« Reply #73 on: August 29, 2018, 04:55:16 PM »
Glede na to, da je vpleten j. vozel, venera in kiron, gre za neke "stare" grehe, nekaj kar nisi dobro speljala v prejšnjih življenjih oz. jaz bolj gledam genetiko oz naše prednike.
Malo poglej kako so delovale ženske po tvoji liniji. Gre za ženske, ki se niso znale postaviti zase? So bile preveč uslužne svojim moškim? So prenašale svojo slabo samopodobo naprej na ostale generacije žensk? Kako si ti doživljala svojo mami, babico, tete, svoje prednice skratka? Malo razmisli v tej smeri.
Ta konstalacija meni govori o tem, da se predhodnice niso znale dobro postaviti zase, ali pa je bilo celo izvajano nasilje nad njimi, niso smele ali zmogle zares biti ženske...
Sedaj je na tebi, da ozavestiš določene stvari, ki se tičejo lastne vrednosti,denarja, telesa, ženskosti...in deluješ drugače...
Pri kironu je težava ta, da sebi težko pomagamo, svojo rano najlažje zdravimo, ko pomagamo drugim... zdravljenje navadno pride, ko imamo kironski povratek...pred tem smo ranitelji ali ranjenci...
Tudi ta opis, da si sebe v zgodnjih otroških letih doživljala kot fantka in ne kot deklico, govori o zgoraj opisani problematiki doživljanja ženskosti...
Koliko pa imaš v sebi jeze?
Hvala, sanjalka.
Mama je že od nekdaj "umirala " za očeta. Vedno je bil kot kralj. Nasilja ni bilo. Fizičnega ne. Isto pri stari mami in tetah. V bistvu so bile in so še vedno vse preveč ustrežljive do svojih moških. Kot odnos mama - sin vidim jaz to.
Jaz nekako delujem potem isto v odnosu, čeprav sem že res nekaj časa samska in ne vem, kako bi reagirala zdaj...sem res veliko delala na sebi, ampak ...???
Jeze pa ni več v meni...Je pa bila nekje do 30 leta, potem pa sem določene stvari sprejela in jih ozavestila ....tako, da je ni več...so pa še vedno strahovi. več jih je , ko sem v odnosu.
venera je tudi vladar 8.hiše, kar še poslabša situacijo.
pa saj se človek navadi živeti s tem, ampak pride čas, ko ima vsega dovolj, ko bi rad še na ono drugo stran...ampak ne, ne gre, še vedno tiči na istem mestu. :(

Offline Lisa

• Uporabnik
  • **
« Reply #74 on: August 29, 2018, 04:56:56 PM »
Ojla

Če gledam iz vidika karmične astrologije in tvoje karte. ne bi rekla da imaš nek blazno hud problem :D venera je dobro aspektirana. Taka postavitev severni vozel in njegov vladar v konjunkciji z južnim občasno nakazujeta da gre bolj za duše "začetnice" oziroma duše, ki so prej živele na drugih planetih in nimajo veliko zemeljskih izkušenj. zato je pri njih važno, da sta zaenkrat nekako oba pola uravnotežena. Bom dala beden primer ampak recimo že pri seksu moraš imeti oba pola - zemeljsko slo in duhovni vidik spolnosti.
Hvala Jane.
Jaz pa vidim to svojo venero čisto drugače in pozitivnih aspektov niti ne čutim. Samo ta kiron na njej me drma. postavlja v ukove. tako pač more biti ;)