Author Topic: KARMIČNA ASTROLOGIJA  (Read 114461 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline taja6

• Splet. Simbol
  • »Zapri oči. Zaljubi se. Ostani tam.« ~ Rumi
Re: KARMIČNA ASTROLOGIJA
« Reply #15 on: August 16, 2010, 10:46:36 PM »
JAZ
Tip upadajoče Lune /od 225 - 270 za  Sonce

komunikacija, dialog, pedagoške sposobnosti. Oseba pogosto odlično poenostavlja. Vendar jo njena strast, da bi svoje znanje delila z drugimi včasih vodi v fanatizem.

Raspršeni mjesec (225 – 270 stupnjeva) – hodočasnik, učitelj, sluga, mistik

MOŽ
tip polne Lune /180 - 225 ° za  Sonce

sposobnost trezne presoje, objektivnost, jasen in sintetičen duh, možnost notranje dopolnitve. Zelo pomembni so osebni odnosi. Oseba je pogosto jasnovidna in razsvetljena.

Puni mjesec (180 – 225 stupnjeva) – izvođač, umjetnik, božansko dijete, ljubavnik

« Last Edit: August 16, 2010, 10:49:38 PM by taja6 »

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
Re: KARMI?NA ASTROLOGIJA
« Reply #16 on: August 17, 2010, 08:22:28 AM »
Aha tako se to gleda. Hmmm zaenkrat se se ne morem poistovetit z nicemer.

ti je tole bolj všeč

Tip zadnje četrtine /270 do 315 ° za soncem

ta kategorija skuša uveljaviti svoje lastne vizije in principe in je zaradi tega zelo odmaknjena od svoje okolice, njene reformatorske ideje namreč niso vedno dobro sprejete.

;D Ja bolje ja, tele moje uranske ideje, ki jih predstavim družbi (  :vo v deseti ), ki jih vsakodnevno predstavljam svoji okolici (  :U 6 hiša) in so tudi moja filozofija ( 9 hiša ) ponavadi res niso dobro sprejete  ::)

Ko sem duhovniku, zelo dobremu prijatelju mojih staršev zabrusila, da bog zame ni bog če je tako maščevalen in ljudi pošilja v pekel, si verjetno predstavljate kaj sem doživela  ;D

Ko javno zastopam geje in njihove pravice, sem itak nenormalna  :P

ITd itd, dostikrat me vprašajo iz katere umobolnice sem ušla  :D
Karmična astrologija, Natalna astrologija, Horarna astrologija, Medicinska astrologija, Naturopatija.

Moja astro karta
https://www.flickr.com/photos/201233298@N04/53922692074/in/dateposted-public/

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
Re: KARMI?NA ASTROLOGIJA
« Reply #17 on: August 17, 2010, 08:32:31 AM »
Aha tako se to gleda. Hmmm zaenkrat se se ne morem poistovetit z nicemer.

ti je tole bolj všeč

Tip zadnje četrtine /270 do 315 ° za soncem

ta kategorija skuša uveljaviti svoje lastne vizije in principe in je zaradi tega zelo odmaknjena od svoje okolice, njene reformatorske ideje namreč niso vedno dobro sprejete.

;D Ja bolje ja, tele moje uranske ideje, ki jih predstavim družbi (  :vo v deseti ), ki jih vsakodnevno predstavljam svoji okolici (  :U 6 hiša) in so tudi moja filozofija ( 9 hiša ) ponavadi res niso dobro sprejete  ::)

Ko sem duhovniku, zelo dobremu prijatelju mojih staršev zabrusila, da bog zame ni bog če je tako maščevalen in ljudi pošilja v pekel, si verjetno predstavljate kaj sem doživela  ;D

Ko javno zastopam geje in njihove pravice, sem itak nenormalna  :P

ITd itd, dostikrat me vprašajo iz katere umobolnice sem ušla  :D

Hehehe iz tiste ta dvanajste  ;D
www.Astro-Star.net
ASTROLOŠKE ANALIZE, VEDEŽEVANJE, TEČAJI VEDEŽEVANJA IN ASTROLOGIJE

http://shrani.si/f/g/Y6/4RTQBfUR/tea.gif

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #18 on: August 17, 2010, 08:39:18 AM »
  ;D ;D ja tam je pa res ena velika štala  :D
Karmična astrologija, Natalna astrologija, Horarna astrologija, Medicinska astrologija, Naturopatija.

Moja astro karta

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #19 on: October 17, 2010, 04:54:25 PM »
 Note that whenever it says square in your chart, that shows Karma with your self, you are your own worst enemy, with this trait in your personality. Squares are just us holding ourselves down, it's no one's fault but our own, we made the mess ourselves.

The opposition aspect as a Karma in your chart is usually that you create people in your life that can make you miserable, or at least take away some of that joy. (Oppositions have the effect of creating other people in our lives that create Karma)

With Saturn, conjunct, square, or opposite the Moon or Sun, there can be a fear of criticism, of being wrong or inadequate which often leads to a fear of trying anything new. There is an inheritance from a past life which can be related ones' current situation or from over-exerting ones' will or emotions. The opposition aspect can result in individuals projecting and even manifesting their fears onto others.

With Saturn conjunct, square, or opposite Mars, there can be a fear of sex, asserting oneself, or taking risks in general. These individuals may appear cruel, egotistical, stone-hearted and cynical in which they cover up inner fears. In extreme cases there can be sexual problems to either impotence or harassment.

With Saturn square, or opposite Mercury, there is a significant importance with intellect and knowledge. These aspects generally indicate slow-thinking individuals who have a fear of being thought of as slow witted, or stupid. These individuals will often work harder at learning certain skills to overcome any speaking, reading or writing impediment. Unfortunately, they can be carried away with themselves and become mentally arrogant, so they need to find a balance here. This aspect can also be a karmic legacy, where the individual took advantage of another's skill.

With Saturn conjunct, square, or opposite Venus, there can be a fear of allowing ones' emotions to be hurt. This vulnerability can result from exposure to a cold parent, a karmic legacy or tendency. The person often becomes the person they inwardly hate, which is the cold parent or figure. Sometimes a painful love experience can prompt the individual to re-examine ones' emotions more closely. Another form of love Karma here will be a pain and pleasure syndrome thing we put ourselves through.

The slower moving planetary aspects to Saturn tend to indicate more of a generation effect. These are Uranus, Neptune and Pluto.

Therefore the identification Saturn's energies in a chart greatly assists in establishing those areas in which we are vulnerable and prone to. It is then that we can try not to be so obsessed. A person with Saturn in Scorpio might keep trying to make sex and romance work, but they have so much trouble and stress because they are obsessed with it. An obsession with money can create a negative force, because the moral ethics behind how the money was acquired, either by gambling, cheating, stealing, or manipulating people to sell them something, are things that can create a negative force of Karma, and it is always your Karma. Being more spiritual and less obsessed in any area, avoids Karma.

People can really go through the wringer when Saturn and Uranus transit natal chart planets forming not only squares and oppositions, but "T" squares, grand squares, but maybe grand crosses. So Karma overload can become very intense with the latter three, and cause a lot of pain. Sometimes, a transit can hit, and hit us hard, we can end up with tremendous anxiety that I would call undiagnosed anxiety. Often, the cause of this is a Karma that has not been resolved, absolved or dealt with, that we're suddenly confronted with. This is when we find it harder to sleep, harder to balance and harder to center. That's what the Karma overload problem is all about.

Many of us who have not been Metaphysically and spiritually endowed, have pretended to be religious, or spiritual, and have made a number of mistakes, and created certain problems. You are not born with your particular Astrological chart by mistake. In other words, the chart you are born with is a chart of energy vibration that you qualify for, or you kind of deserve. The frozen picture or chart of birth is an area of space where the planets were positioned. The planets travel through what is known as the Zodiac signs Aries through Pisces. Each planet radiates different energies. For instance, the Moon represents emotions and Mother, the Sun your Soul and Father, Mercury your mind, Venus your values and your love factor. Mars your life force and sex factor and Jupiter your philosophies. Saturn your major debt in this lifetime. Uranus your awakening factor. Neptune the illuminating factor and Pluto the transformation factor.

http://www.radioastrology.com/TFG/KamaAstl.htm

Moja astro karta

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #20 on: April 01, 2011, 09:18:53 AM »
Ker ravno študiram karmično astrologijo, vam bom malo postregla z metodami pri tej tehniki.

Kaj v bistvu karmična astrologija je? Ta veja astrologije nam pove, zakaj se nam v življenju določene stvari dogajajo iz katerega časa in prostora to vlečemo za sabo, na kateri stopnji razvoja smo, kaj je naša naloga v tem življenju in kako oddelati svojo karmo, svojo nalogo.

V karmični astrologiji 8 hiša predstavlja našo smrt, hiše od 9-12 predstavljajo prednatalno dobo, ko smo bili "na poti" v drugo inkarnacijo, torej vse od trenutka smrti, življenja v duhovnem svetu do, prihoda v maternico in ponovnega rojstva.

9 hišo lahko gledamo tudi kot hišo kaj bomo v prihodnji inkarnaciji. 1 hiša je kaj smo sedaj, 5 hiša je hiša kaj smo bili v prejšnji inkarnaciji, ker 12 hiša predstavlja smrt v prejšnji inkarnaciji, torej je to 8 hiša prejšnjega življenja.

Torej 1-5-9 ( sedanjost, preteklost, prihodnost).

Po zakonih karme naj bi se tretiralo število 3 kar pomeni v enem življenju smo nasilnež, v drugem življenju smo žrtev, spet v naslednjem gremo nazaj k nasilnežu, da imamo možnost popraviti napake iz prvega življenja. Seveda obstajajo tudi izjeme, ko nekdo ne naredi izpita in ga dela še po večih življenjih, takrat človeka verjetno podzavestno nekaj vleče k nečemu pa niti sam ne ve zakaj je tako.

Karmična astrologija nam je v pomoč, da ozavestimo od kdaj in kaj je tisto kar vlečemo za sabo. Pomembno je da razumemo, da smo vsi na svetu zato da odigramo svojo vlogo, zato da smo v tem življenju nasilnež nekomu drugemu pomaga, da razreši svojo karmo. Vendar je pomembno da se zavedamo, da moramo vse delati iz najvišjega vira, vira ljubezni, le tako lahko presežemo svojo karmo.

Moja astro karta

Offline sasa

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #21 on: April 01, 2011, 10:00:13 AM »
Ok Jane, to štekam, samo na kakšen način pa se gleda recimo, kaj smo bili v prejšnjem življenju. Da bodo tudi laiki zastopli vse.

se gleda lastnosti recimo 5.hiše, meni recimo se začne v  :B, potemtakem gledam lastnosti tega znamenja pa potem kam gre  :Ve al kako?
9ZK 674

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #22 on: April 01, 2011, 10:03:08 AM »
Bom napisala kasneje, ker je kar nekaj stvari ki jih je treba upoštevati  ;)

Moja astro karta

Offline Tejka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletn. Simbol
« Reply #23 on: April 01, 2011, 04:28:30 PM »
Komaj čakam, ker me firbec daje hehe.
Sin bailar y crear no hay vida
Tranziti in progresije
Solarna

Offline Bojan The Bojan

• Uporabnik
  • **
  • Tam kjer ni nič je vsega dovolj
« Reply #24 on: April 01, 2011, 07:49:01 PM »
Mene pa zanima kako se te trditve preverijo?

Recimo, če rečem: "Ti imaš  :So :kon :NE, to pomeni, da tvoj oče ni igral bistvene vloge v tvojem življenju"
Oseba potem lahko pove ja zadel si, ali pač, ne, to pa ne drži.

Kako se karmična astrologija preverja in sistematizira?  
« Last Edit: April 01, 2011, 07:52:05 PM by Bojan The Bojan »

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #25 on: April 01, 2011, 09:34:55 PM »
Načeloma se da izračunati letnico tvojega prejšnjega življenja in pomembnih datumov, samo jaz še nisem tako daleč, da bi bila sploh blizu temu, potem pa verjetno kje obstajajo kaki podatki o tem, recimo. Ampak načeloma pa sam veš kako je, karmični astrolog bo znal izluščiti tisto zgodbo, ki se ti odvija že par življenj in tisto nit s katero prepleta tudi sedanje življenje.
Kako preverjati pa ne vem, boste moji prostovoljci pa mi boste sami povedali  ;)

Moja astro karta

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #26 on: April 02, 2011, 08:34:17 AM »
No pa pejmo naprej  ;D

Za razumevanje prejšnje inkarnacije je zelo pomembna zadnja  :Lu  :kon. V mojem primeru je to  :NE Ta "aspekt" nam predstavlja najpomembnejšo vlogo, ki jo je imela duša v prejšnji inkarnaciji, kako je to vlogo uspela odigrati in če je naredila izpit.
Pogledati moramo torej zadnji planet, ki je poleg lune, pogledati kakšne aspekte dela in kam gre vladar. Npr luna dela zadnjo  :kon z uranom v  :rak, lahko bi sklepali, da je oseba bila vezana na dom in družino, pa vendar pride do nenadne izgube doma in podobno.

Če je planet za luno dobro postavljen je duša dobro opravila izpit, v kolikor je slabše postavljen duša s sabo nosi te svoje napake in dogajajo se situacije skozi katere moramo iti, da te napake zopet popravimo.

Planet ki je pred luno in se šteje kot prva  :kon nam govori o nalogi v tem življenju. Spet se pogleda planet, hiša, vladar, aspekti itd.

Moja astro karta

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #27 on: April 02, 2011, 08:35:57 AM »
No, pa če še malo filozofiramo  ;)

Meni se zdi, da lahko astrolog te vzorce potegne že tako ali tako.  :Sa  :PL npr.
www.Astro-Star.net

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #28 on: April 02, 2011, 08:38:59 AM »
Seveda se strinjam, iz večih koncev lahko nekatero stvar vidiš, čeprav se Išmiragič ne bi strinjal s tabo hehe.

Ampak raziskovanje karme do potankosti to je pač moja obsesija  :)

Moja astro karta

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #29 on: April 02, 2011, 08:44:27 AM »
To že vem  ;) in veš, da te pri tem tudi podpiram.  :D

Jaz bom samo filozofirala zraven, tako kot vedno  :D Pa delala na tem, da misliš in uporabljaš svoje možgane

Npr. Tvoja Luna

Če sem prav razumela je takoj naslednji Mars, ki je tradicionalni vladar 6 in v najbolj natančnem aspektu z Uranom v 6 hišo. Ta aspekt naj bi bil po karmični najbolj pomemben. Ampak tudi po "čisto navadni" bi ga smatrali za enega izmed najbolj pomembnih, saj je eksakten.
www.Astro-Star.net