Lunca in Tea, hvala za odgovor.
Gledala sem karto od moje mami, ki ima cel kup alergij in pa astmo, in me je zanimalo, kateri planeti so odgovorni za to. Moram pa priznati, da so me odgovori samo še bolj zmedli. Saturna ima namreč zelo dobro aspektiranega ... pravzaprav ima cel kup pozitivnih aspektov, razen treh, in sicer med Venero in Plutonom, Venero in Luno ter Jupiterom in Luno.
Njeno Sonce je v Kozorogu, kjer mu delata družbo še Saturn in Merkur. Slednja dva sta v konjukciji. To je prva možna povezava z dihali. Oba sta na isti stopinji, in sicer 10°, ki pripada Kozorogu. Če Saturn kaže na stanje kože ... ja, mamina je v prav v zavidljivem stanju. Kljub letom je izredno mladostna in nima niti ene gube na obrazu. Nikoli ni uporabljala nobenih krem, da bi ta videz ohranjala. Zato bolj sklepam, da ta konjukcija med Saturnom in Merkurjem, kaže ravno to. Je pa Saturn drugače vladar 3. hiše. V Devici je Pluton, s katerim Saturn tvori trigon, ampak glede na to, da je pozitiven aspekt...
Če se osredotočim na njeno zdravstveno hišo, ki ima vrh v Ovnu, najdemo Marsa v Strelcu na 27° (Dvojčka) v 2. hiši. Ta pa ima spet same pozitivne aspekte s Plutonom, Uranom in konjukcijo z Jupiterom.
Luna, vladar 9. hiše, pa se nahaja v Dvojčkih, v 8. hiši, na 17° in kot sem rekla tvori opozicijo z Jupiterom in Venero (oba v Strelcu v 2. hiši). Za ta aspekt bi prej rekla, da je zaslužen za debelost kot pa alergijo oziroma astmo. Mogoče pa alergije izhajajo ravno od tukaj ... prenajedanje, napačna prehrana in obremenitev jeter ter posledično reakcije na hrano, ki tudi sprožajo astmo. Ker, če štejem od 6. hiše naprej, se Luna nahaja v 3. hiši, t.j. Dvojčkih (dihala). Luna tako postane vladar 4. hiše in naredimo en lep krog, saj so se mami alergije, astma in debelost pojavile, ko se je njen zakon znašel v krizi (in še vedno je).
Aja, ascedent pa ima v Škorpijonu. Sem na pravi sledi, ali brcam v temo?