Astrologija-zvezde so nad nami > Tranziti in progresije
PLANETARNI VPLIVI 2011 ( retrogradnosti, mrki....)
taja6:
Sem že tudi sama razmišljala o vzrokih, zakaj je ravno sedaj izbruhnil upor Arabcev po različnih državah, sploh glede na to, da že zelo zelo dolgo, predolgo živijo v bedi zaradi požrtnih samodržcev, avtokratov, diktatorjev v preobleki kraljev itd.., ki si lastijo državo in vsa bogatstva, ki jih njihova narava ponuja.
Enako so v Maroku izklopili internet, FB, Twitter... Se kraljeva familija boji za svoje riti; to, da kradejo narodu ( njihova je železnica, letališče, vse surovine, ki jih ima Maroko na pretek ) itak vedo vsi, a so večinoma tiho. Še med sabo komaj kaj upajo spregovoriti. Javna skrivnost je, da ima kralj v Sahari zapore, kamor gredo do konec svojega življenja tisti, ki karkoli spregovorijo proti režimu ( gre za podzemne zapore, kjer pozabijo nanje in itak v kratkem času umrejo od lakote in žeje ter mučenja ) in to, da ljudje, ki kaj rečejo, čez noč izginejo ( ljudje rečejo, da jih v vreči odnesejo ??? ).
Toliko o dokaj odprtem in " demokratičnem " Maroku..in vsi vedo, da je kralj gay, to ve vsa Evropa. Vse ja kamuflaža. Lani na začetku leta se je kralj še drugič poročil, verjetno bo končal kot večina kraljev, šejkov s kakšnimi 40 ženami in 89 otroki ...s haremom pač, ki pritiče pravemu kralju. Na čigav račun???
Čakam, kdaj bodo šli tudi Maročani na ceste. Več kot 2/3 naroda je brez služb, saj tam imaš, dobiš službo samo, če si bogat oz. plačaš mastno za to, nazivi, delovna mesta, ki so pomembnejša, se itak dedujejo ( npr. diplomati, uradniki, sodniki itd... ).
Od moža prijatelj se je vrnil iz Italije, kjer je živel kar nekaj let in sedaj je plačal 8000 EUR za službo na pošti. Tako to gre. Ni čudno, da Maročani tako bežijo v tujino, EU jih je že sita oz. polna, saj vsaj po Evropi živijo na socialnih podporah in izkoriščajo sistem, koliko je mogoče, ko pa se vrnejo domov v Maroko, se hvalijo pred ostalimi, kako lepo jim gre. In tisti neuki, nerazgledani jim verjamejo in zgodba se ponovi. Maročani, ki so pošteni in razgledani, in želijo pošteno delati in živeti, se jih sramujejo, saj pravijo, da slikajo napačno sliko o njih.
Statistika je pokazala, da Maročani živijo od denarja, ki jim ga sorodniki emigranti pošiljajo domov in od turizma.
Povprečna plača v Maroku je 200 eur. Npr. policisti, uslužbenci na sodišču ( kar je nek srednji sloj ), varnostniki, učitelji itd...zaslužijo običajno 150 do 200 EUR!!?? Potem pa dobijo račun za elektriko 150 eur... Ravno decembra je kralj policistom dvignil plače na 400 eur, zato so začeli uradniki na sodiščih, po ministrstvih stavkat, da hočejo isto. In kako ti ljudje preživijo?
Samo s s pomočjo korupcije! Za vsak korak, ki ga naredi, da dobiš nek papir, mu moraš dati 10, 20, 50 eur...in se nabere..ti prinese papir v hotel, domov, ti greš k njemu domov sredi noči, če je treba, imaš njegovo telefonsko številko itd...samo za denar, malo denarja. Če ubiješ človeka in daš dovolj denarja sodniku, policiji, ne greš v zapor niti kartoteke ne dobiš!! Vse za denar!! Da vam ne govorim o prostituciji ( koliko je je ) in kako to policisti izkoriščajo...ustavljajo taksije ponoči, ko vidijo, da sta moški in ženska v taksiju; ko se moške stranke peljejo s prostitutko v hotel in za to, da jih ne aretira, vzame denar od taksista, moškega in prostitutke!! Za crknit! Nobene morale, nobene etike, ko gre za denar!
In sem slišala, da je že pred časom, Maroko kandidiral, da vstopi v EU. Me je skor kap od smeha :o kot bi želel krava voziti reaktivec ;D
Od mojega moža familija po očetovi strani so vsi ministri, sodniki, diolomati...izobraženi v tujini in zaposleni v Maroku, Franciji, Kanadi; možev oče je bil maroški konzul, nazadnje v Alžiriji. Ko je 1999 leta umrl, naj bi moj mož zasedel njegovo delovno mesto ( ni važno, da je on takrat študiral medicino in ni imel pojma o diplomaciji ), a ni želel in se je preselil v Maroko ( kar sedaj obžaluje ), tako da je eden izmed bratov zasedel to mesto in je še sedaj tam. A si predstavljate, da bi se tudi v Evropi kar tako po vrsti brez formalne in ustrezne izobrazbe, delalo tako? Itak vemo, da se družbeni sloji POVSOD in brez izjeme obnavljajo, a vseeno....
Držim pesti za vse ne/arabske narode, da uspejo in zaživijo v vsaj približni demokraciji, kjer bi imeli vsaj neke minimalne pogoje za življenje... Naj še kak močan mrk počisti to nesnago in naj mrknejo taki sistemi ang:
Tea:
Mogoče je vstop Plutona v Kozoroga spodbudil tudi "črno" celino ......
Hvala za to pisanje Taja.
Andres:
Mogoče pa je res tako kot si napisala Tea. In Taja. Zelo obširno in na široko, ter statistično obdelano si napisala. Lepo od tebe. Mislim, da se bodo ti upori razširili po celem svetu. Moral bi spet pogledat na Google earth, saj nekoč sem te stvari izračunaval in utegne se zgoditi, da celo izračun pokaže katera država bo naslednja.
Andres
taja6:
--- Quote from: Andres on February 05, 2011, 08:25:47 PM ---Mogoče pa je res tako kot si napisala Tea. In Taja. Zelo obširno in na široko, ter statistično obdelano si napisala. Lepo od tebe. Mislim, da se bodo ti upori razširili po celem svetu. Moral bi spet pogledat na Google earth, saj nekoč sem te stvari izračunaval in utegne se zgoditi, da celo izračun pokaže katera država bo naslednja.
Andres
--- End quote ---
Nekaj se že dogaja v Jemnu, Siriji, Jordaniji, Alžiriji itak...vse arabske države sedaj trepetajo, v to ne dvomim. Dva oz. tri dni preden sem odpotovala iz Maroka se je zgodila Tunizija, sva z možem opazila, da so očitno poslali "vohune", da potipajo klimo med narodom. Zelo urejen gospod ( politik je rekel, da je ) se je vselil v hotel z dvema zvezdicama ( halo!!), kjer sva ravno bila z možem na obisku in sedela v salonu z lastnikom hotela in je sedel zraven ter pričel govoriti z možem v stilu...a ne, Maroko ni dobra država za živet, preveč stvari je narobe in vse v tem stilu. V takšnih državah komajda s sorodnikom zelo tiho ( in to doma, ne v javnih prostorih ( mikrofoni ;) ) ne kritiziraš sistema, kralja itd...ne pa da bi to kar začel s tujcem govoriti.
Mož ga je takoj zaustavil in začel peti slavospeve Maroku in kralju, da on je srečen in zadovoljen z življenjem v M...meni pa kasneje vse razložil in seveda rekel, da ni z lune padel. ;D
In še to, policija redno preiskuje sobe v vseh hotelih in pregleduje stvari, prtljago, sobo...ko greš ven, pridejo in vse preteknejo ( včasih še kaj izgine, kak polnilec za telefon itd.. ). Kako že gre tisti rek...Če daš psa na verigo, moraš ves čas paziti na verigo. ;)
Bomo videli, kaj še bo, jaz samo upam, da letos uspem spraviti moža ven. :-*
Andres:
Danes berem teletekst in vidim, da so protesti v Italiji proti Berlusconiju. Doku Umarov čečenski glavar pravi, da bo to leto, leto solza in krvi v Rusiji. Protesti so potem tudi še v Srbiji, torej bliža se leto 2012. :) Še kakšen mrk in bodo padle vlada za vlado.
Andres
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version