Astrologija-zvezde so nad nami > Tranziti in progresije
PLANETARNI VPLIVI 2011 ( retrogradnosti, mrki....)
Jane:
Verjetno nas res kaj takega čakam, sama imam že kar nekaj časa občutek, da bo enkrat samo počilo. ???
pikica53:
Hvala Taja6 za slikovit opis razmer v Maroku, kar nikoli ne izveš, če samo obiščeš čudovito deželo, velja tudi za Egipt, Jordanijo...
To je napisal : Bern Jurečič
http://www.astrology.si/clanki-preberite/splosni-clanki/75-tunizija-egipt-jemen-jordanija-
naslednji
Andres:
Bern je tole dobro skupaj spravil. Žal mi je, ker se je stari Vojkov forum uničil, saj tam je bilo konkretno za arabske države napisano precej in sicer izključno glede na opazovanje mesecev v letih okrog 2005-06 se mi zdi.
Tistikrat sem napisal, da bodo nemiri v arabskih državah, ne pomnim pa več, če je šlo za leto 2011 ali 2013. Morda celo 2012. Skratka bil je to mesec ki je predstavljal dogodke v naslednih letih in na podlagi tega smo potem nemire pri njih dobili. Nisem pa si mislil, da bodo ti protesti dobili tak obseg. Morebiti nas čaka tudi še, da se arabci na nas spravijo, saj v tem času je potrebna samo ena neprevidna beseda politika, ki jo lahko izreče tudi nalašč na pravem mestu.
Andres
Tea:
Sama se sicer z mundano astrologijo ne ukvarjam, mi je pa fajn včasih prebrat članek od kakšnega kolega.
Tako na splošno dogajanje na nebu pa nas res čakajo take in drugačne preizkušnje in spremembe.
taja6:
Mož mi je povedal, da sta se dva dni nazaj dva moška zažgala pred kraljevo palačo v Rabatu. Grozno, kaj dela obup ???
Drugače pa kralj nakljub vsemu ( ima poseben biro, ki se ukvarja s tem ) pomaga ljudem. Ljudje se obračajo nanj ( pred časom jih je še "osebno" sprejemal ) s svojimi težavami, sedaj pisno, npr. nimam službe itd...in je švrknil s prstom in je človek dobil službo. Zato ga veliko ljudi spoštuje.
Leta 2004 je sprejel nov zakon glede razvez, porok, skrbništva, pravic žensk, ki je zelo razširil pravice ženskam ( npr. skupno skrbništvo, dovoljenje za razvezo, dvignil starostno mejo za poroko na 18 let itd...) in vsekakor velja danes Maroko za najnaprednejšo arabsko državo kar se tega tiče. Zanimivo mi je npr. da je dostop do kontracepcije in možnost abortusa nekaj najbolj normalnega v Maroku. Na vaseh je seveda še vedno tradicija močna, kar se mest tiče je odprtost Maroka do vpliva zahoda naredila svoje.
Drugače pa sem se spomnila, da gre po vseh večjih mestih v Maroku enkrat tedensko večje število ljudi na ulice ( sindikat, študentje ) in zasedejo glavne ceste in protestirajo proti korupciji, nezaposlenosti, revščini..policaji samo gledajo, včasih pa jih s pendreki lovijo ( izgleda kot vic oz. kot da se igrajo ) zdi se mi, da jih sploh ne jemljejo resno in da so kot nekakšna atrakcija, folklora oz. v stilu...a spet tile ??? sem jih tudi poslikala parkrat v Tangierju in Rabatu...to še pripnem, potem pa ne bom smetila več te rubrike ::)
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version