Astrologija-zvezde so nad nami > Tranziti in progresije

PLANETARNI VPLIVI 2011 ( retrogradnosti, mrki....)

<< < (14/57) > >>

Andres:
Me zelo veseli Taja6, da takole iz prve roke deliš informacije.   Mnogo takih, podobnih, ali ravno teh novic do navadnega svetovljana nikoli ne pride.

Andres

Tea:
Ne smetiš Taja. Fajn bi bilo npr. pripeti astro karto od Maroka, pa bi še kakšno rekli.

taja6:
Z veseljem povem kaj o tem, saj vem, da so to zanimive informacije za tiste, ki jih zanima, kaj se v svetu dogaja, ne le pred domačm pragom. Tako si širimo naša miselna obzorja in če ne kaj drugega, se vsaj malo naučimo spoštovat možnosti, svobodo, katere so nam dane in jih imamo za samoumevne. Hkrati pa bolje razumemo svet in ljudi iz teh držav, drugih kultur, religij s katerimi se bolj ali manj srečujemo. Manj bomo imeli predsodkov, stereotipov v glavi, lepši bo svet za vse nas.

Maroko je dal skozi različne oblike, če gledamo zadnjo, bi verjetno morali gledati čisto zadnjo osamosvojitev in sicer nazadnjeje Maroko 7.4.1956 leta pridobil neodvisnot od Španije ( pred tem pa 2.3.1956 neodvisnost od Francije ).

Torej, če gledamo zadnji datum je  :ov ( 7.4.1956 ). Bom še pobrskala za kraj in uro, če bom našla.

taja6:
Našla sem sledeče podatke:

- 2.3.1956 ( podpis v Parizu ) je dala Francija neodvisnost Maroku

- sledila so dogovarjanja za določena območja še s Španijo; zadnji podpis v zvezi z neodvisnostjo Maroka je bil podpisan v Tangierju, Maroko 29.10.1956, ko je območje Tangierja Španija predala Maroku.

-dan neodvisnosti pa praznujejo 18.11., ko se je kralj Mohamed V.  istega leta vrnil iz izgnanstva v Maroko in je proglasil Maroko za neodvisnega ( v tem primeru bi po mojem bilo najbolje vzeti za kraj Rabat,glavno mesto in politično središče Maroka, kjer kralj  dejansko tudi živi ).

Zdaj ne vem, kateri datum bi gledali ( ure seveda ni nikjer navedene )  ::)

2.3.1956 Pariz

29.10.1956 Tangier

18.11.1956 Rabat

Tea:
Če bom našla kakšno luknjo v času, bom tole z veseljem pogledala. Hvala Taja.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version