Author Topic: RIBE ... VODA ... OTROK ....  (Read 13419 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline dreamer333

• Trenutno v uvajanju
  • *
RIBE ... VODA ... OTROK ....
« on: November 03, 2010, 11:30:34 PM »
Pozdravljeni .

Sem nova na tem forumu , vidim da imate kar nekaj zanimivih tem odprtih .

Moje sanje so naslednje :

Nocoj sem sanjala bivšega partnerja , s katerim imava otroka . Sedela sva v avtu on pa je imel pod levo roko veliko ribo , pisano , ki je bila mokra ; na njej so bile kaplje vode kot da bi se potila , on jo je pa z roko brisal . Nekaj dni pred tem sem ravno tako sanjala ribo ; tudi veliko , in ravno tako na suhem . Dva dni nazaj sem sanjala da sem se pogovarjala s pokojno mamo zraven naju pa je bilo dosti vode ; bistre vode . Dan pred tem sem sanjala da je otrok padel v vodo ( ne najin ) ; bivši partner je pa samo stal in gledal , in ko sem videla da on te punčke ne bo rešil sem v vodo skočila jaz in rešila tega otroka .

Torej ; stalne sanje o vodi , ribi , in o bivšem partnerju , katerega sem sanjala tudi poleg psa . Nenehno se v mojih sanjah pojavlja bivši partner ; še mogoče bi razumela če bi o njem premišljevala in bi to bila podzavest , pa ni tako ...on ima drugo partnerico jaz pa velikokrat sanjam da se vrača k meni .

Nekaj sem si prebrala kaj bi pomenilo sanjati ribo pa vendar nekako ne pridem do nekega zaključka ...

Naj omenim še to da so moje sanje velikokrat resnične in da se mi stvari ki jih sanjam dejansko uresničujejo ... in zato sanje jemljem precej resno ; ker imajo vedno nek globlji pomen ....

Za kakršnokoli razlago se vam že vnaprej zahvaljujem ...

Offline exorcist

• Trenutno v uvajanju
  • *
Re: RIBE ... VODA ... OTROK ....
« Reply #1 on: November 22, 2010, 12:13:43 PM »
Ribe živijo v vodi (nezavedno) in so neme - torej so simboli za naše nezavedne vsebine. Če jih potegneš iz vode na kopno (zavedno), potem gre verjetno za ozavestitev nekatere od teh podzavestnih vsebin, ki so bila dotlej nezavedna, zakopana globoko pod plastjo zavesti. Mogoče kakšna spoznanja o bivšem partnerju, ki jih prej nisi (hotela) videla? 

Če voda predstavlja nezavedno, potem utapljanje simbolizira nevarnost, da nas nezavedno "požre" - v skrajnem primeru bi to pomenil psihični zlom. Ta deklica (otroci so naivni, ranljivi in krhki) si verjetno ti in ti je šele sedaj "preblisnilo", da ti bivši partner ni stal ob strani in nudil pomoči, oslombe, varnosti, ker je bil preveč pasiven (gledal je samo), zato od njega ni kaj pričakovati, ampak ti je to kljub temu uspelo, torej rešiti deklico (svojo ranljivejšo, krhko plat tebe), z lastno samoiniciativo in pogumom. Torej po moje pozitivne sanje, saj si trdnost našla oz. moraš iskati v sebi, saj si le tako sama rešila deklico, v sebi si dovolj močna, da rešuješ lastne težave.