Author Topic: Tehnične težave 2. del  (Read 101964 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Maja

• Lipicanec
  • Freedom is my security.
Re: Tehnične težave 2. del
« Reply #120 on: August 07, 2011, 06:59:37 AM »
Jernej, kaj pa te je potem vendarle prepričalo?  ???  :o ??? :o
9ZK 656

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #121 on: August 07, 2011, 07:34:50 AM »
Jernej je poslal dva osnutka logota in dam v predogled našim uslužbencem in kajpak tudi članom Spletnega simbola.

Andres

Fajn, kaj pa če bi dali zraven  :Sa  še več simbolov, ne samo astroloških, tudi vilinskih itd.
Karmična astrologija, Natalna astrologija, Horarna astrologija, Medicinska astrologija, Naturopatija.

Moja astro karta
https://www.flickr.com/photos/201233298@N04/53922692074/in/dateposted-public/

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #122 on: August 07, 2011, 09:36:57 AM »
Običajno ne prebiram te rubrike in ne vem, kako to, da sem jo danes.
Glede na to, da sem "iz foha"... in ravno vidim, da oblikujete nov logotip in da je že tudi obešen gor, me zanima, ali se smatra kot končna verzija... ker jaz osebno mislim, da ga je treba oblikovalsko dodelat.
Ideja je pa fajn.

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #123 on: August 07, 2011, 09:45:47 AM »
Glede na to, da sem "iz foha"... in ravno vidim, da oblikujete nov logotip in da je že tudi obešen gor, me zanima, ali se smatra kot končna verzija... ker jaz osebno mislim, da ga je treba oblikovalsko dodelat.
Ideja je pa fajn.

Potem pa kar na delo Pika  :P ;D
www.Astro-Star.net
ASTROLOŠKE ANALIZE, VEDEŽEVANJE, TEČAJI VEDEŽEVANJA IN ASTROLOGIJE

http://shrani.si/f/g/Y6/4RTQBfUR/tea.gif

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #124 on: August 07, 2011, 09:48:42 AM »
Seveda sem dolžna pojasnilo... pa bom čisto iskrena.
Tako čisto iz oblikovalskega vidika, kar mi takoj v oči pade, je to, da je logotip "neuravnovešen". Imam občutek, da bo napis padel dol iz "žic", motiv na skrajni desni pa mi deluje, kot da ga je nekdo iz drugega planeta s fračo naciljal gor, oblikovno se z napisom ne ujema, očistit je treba tisto senco okrog njega... ne vem, ali je načrtna, ker če je, je neposrečena, saj izgleda kot napaka in ne kot namenska oblikovna rešitev.
V glavnem, toliko na prvo oko.
Sama ne vem koliko vilinskih simbolov ne bi tlačila gor, ker lahko ustvarijo kaos... pri logotipu je namreč pomembno to, da je enostaven in jasen... ker v nasprotnem primeru je bolj "ilustracija" kot logotip.

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #125 on: August 07, 2011, 09:51:50 AM »
Ideja je pa fajn.

Potem pa kar na delo Pika  :P ;D

;)
Z veseljem pomagam, bi pa prosila Andresa in Jerneja, če mi pošljeta material, ki ga imata... pa bom kaj probala zmutit... Koliko se vam mudi... ker grem drug teden na morje in imam do takrat ene stvari za popedenat...in se vrnem naslednji ponedeljek.

Offline Jernej

• Mojster
« Reply #126 on: August 07, 2011, 11:00:33 AM »
očistit je treba tisto senco okrog njega... ne vem, ali je načrtna, ker če je, je neposrečena, saj izgleda kot napaka in ne kot namenska oblikovna rešitev.
Senca je načrtna, ampak niti slučajno ne zasnovana kot tak neugleden madež. Slednje je posledica pretvorbe v PNG8, s katerim imam izkušnje, da le-ta vsaj deluje v M$IE. 24 in 32-bitne različice imajo lahko problem s transparentnostjo v določenih brskalnikih.

Tule je še nekaj mojih preteklih igračkarij :

Ves material pa tukaj

Offline Maja

• Lipicanec
« Reply #127 on: August 07, 2011, 12:02:41 PM »
Kakšna je pa vsebina teh simbolov?

Jaz bi imela nekaj predlogov ...
« Last Edit: August 07, 2011, 01:24:08 PM by Maja »
9ZK 656

Offline Jernej

• Mojster
« Reply #128 on: August 07, 2011, 01:27:22 PM »
Vsebina? Pojma nimam. Samo igral sem se z idejami, ki so mi padle na pamet. Kar tebi pomeni, tisto pa predstavlja.
Mirne duše predlagaj. Zakaj že prej nisi?

Offline Maja

• Lipicanec
« Reply #129 on: August 07, 2011, 01:59:51 PM »
Sem počakala, da dozori ...  ;D

Mene tisti prvi simbol preveč asociira na svastiko ... Ostali pa tudi niso najbolj posrečene variacije spiral ipd. Zadnji zgrrnji - šopek ali karkoli, ehmmmmm ...  ???

Mislila sem na logotip, ki bi dejansko imel vsebino in bi prikazoval dejavnost foruma.
No, kakšna ideja ...

Lahko bi imeli simbol lotusa ... Bi bil primeren s svojo simboliko človeške podzavesti. Lahko enostavnega, lahko bi pa dodali kakšne simbole ... Po želji.

Ali pa kaj keltske in druidske simbolike.
Npr.:
* labirint, ki simbolizira celoto, inkarnacije, življenjsko pot (http://en.wikipedia.org/wiki/Labyrinth)
* tri žarke, ki prikazujejo svet ter moški in ženski princip, inspiracijo (http://en.wikipedia.org/wiki/Awen)

Ali pa simbol za neskončnost, kundalini, znak za OM ...

Vse bi seveda lahko malo prikrojili po svoje. Predlogi za izboljšavo zaželjeni.  :)
« Last Edit: August 07, 2011, 02:08:56 PM by Maja »
9ZK 656

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #130 on: August 07, 2011, 07:03:13 PM »
Par misli...
Labirint se mi ne zdi slaba ideja... je dovolj abstrakten oz. poljuben, da lahko oblikujemo svojo obliko.
Se mi zdi fajn, ker je v povezavi z življenjsko potjo, inkarnacijami, vesoljem... Ker tukaj na furumu se zbiramo "raziskovalci življenja" na nek način. V labirintu iščeš pot. Tudi je lahko vizuelno dovolj nevtralen, da se bo ujemal z napisom.

Pri svastikah sem dobila asociacijo na "fraktale" v smislu "nekaj raste iz centra navzven". To se mi zdi fajn, samo v drugačni vizualni obliki.
Kot vesolje in vse življenje. Predvidevam, da je Jernej imel to v mislih.
Fraktali so tudi naše misli, naše telo..., vse, kar obstaja, je zgrajeno po tej logiki. Zanimivo je tudi Fibonaccijevo stevilo, ki ga najdemo v živih bitjih:
http://www.cssnz.org/fibonacci-numbers-in-cactus-and-succulents-4.php
Pripenjam samo kot idejo... je kar preveč bogat za logo... no ali pa ne.

Lahko bi labirint rasel iz centra navzven. Samo preblisk.

Lotus je tudi fajn. Lahko oblika lotusovega cveta ali lotus figura iz joge.
Samo mene osebno moti to, da je uporabljen v logotipih vsakega drugega joga centra. Tudi sem pomislila na mandalo, ampak je v zadnjem času tudi precej popularna v logotipih.

Ne vem, koliko to vas moti, jaz imam poklicno deformacijo glede takih stvari.  ::)

Offline Maja

• Lipicanec
« Reply #131 on: August 07, 2011, 07:53:37 PM »
Ja, glede lotosa je res ... Reveža zlorabljajo.  :D

Dajmo, narod, predloge!
9ZK 656

Offline Gaia

• Splet. Simbol
  • Bodi sprememba, ki jo želiš videti v svetu.
    • www.theta.si
« Reply #132 on: August 09, 2011, 06:16:47 PM »
Maja, zanimivo tole s keltskimi simboli. Jaz sem danes tudi naletela na enega, ki mi je všeč in bi bil fajn simbol našega foruma. Meni je najbolj všeč tisti v predzadnji vrstici, ko se spirale nadaljujejo v krog.

http://en.wikipedia.org/wiki/Triple_spiral
Praktik Reconnective Healinga® in Reconnectiona®
Mojstrica ThetaHealinga® s Certifikatom Znanosti
Angelska terapevtka®, Medij
www.theta.si
DZK 519
http://www.shrani.si/f/1S/bz/4g4xuymc/karta-gaia.gif
http://www.shrani.si/f/1g/TD/3qcGvQgv/karta-vlado.gif

Offline Maja

• Lipicanec
Re: Tehni?ne te?ave 2. del
« Reply #133 on: August 09, 2011, 06:33:24 PM »
U, ja, Gaja, meni je tudi vsec. Kaj pa ostali? Dajmo dolocit nekaj!
9ZK 656

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
  • Ne čistim več vodnega kamna. Lotevam se brisanja.
    • Nenavadno
« Reply #134 on: August 11, 2011, 02:19:37 AM »
očistit je treba tisto senco okrog njega... ne vem, ali je načrtna, ker če je, je neposrečena, saj izgleda kot napaka in ne kot namenska oblikovna rešitev.
Senca je načrtna, ampak niti slučajno ne zasnovana kot tak neugleden madež. Slednje je posledica pretvorbe v PNG8, s katerim imam izkušnje, da le-ta vsaj deluje v M$IE. 24 in 32-bitne različice imajo lahko problem s transparentnostjo v določenih brskalnikih.

Tule je še nekaj mojih preteklih igračkarij :

Ves material pa tukaj

Jernej,

Načeloma so vsaj nekateri od teh simbolov lepi, vendar imajo vsi po vrsti eno napako, ki bi jih bilo potrebno urediti, če bi bil kateri od teh tudi logo pri nas.   Ko gledam to kar si testiral, mislim, da se v nobene primeru ne stika črta s črto, kar pomeni, da ne tvori celoto.  Podjetje s takim logom, ki ima črte na ven, bi imelo slabo klimo in posledično tudi slabo delovanje.   

Sicer pa jaz samo gledati znam in nekako misliti, četudi včasih po svoje. Za grafiko pa sem kamen kar sem napisal že prej in tvoje sposobnosti na grafičnem področju posledično cenim.

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858