Author Topic: Natalne karte članov foruma-četrti del  (Read 69235 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
Re: Natalne karte članov foruma-četrti del
« Reply #120 on: November 15, 2011, 10:40:45 AM »
Pravzaprav lahko še to dodam.

Če ga mlati Saturnov aspekt potem mi je jasno, da spremembe noče. Izgovor o tem kaj vse smo naredili ali v kaj vse verjamemo ali ne, pa je itak samo strah pred spremembo, ki nam jo planeti servirajo kot nujni del našega napredka.

www.Astro-Star.net
ASTROLOŠKE ANALIZE, VEDEŽEVANJE, TEČAJI VEDEŽEVANJA IN ASTROLOGIJE

http://shrani.si/f/g/Y6/4RTQBfUR/tea.gif

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #121 on: November 15, 2011, 04:00:42 PM »
Pravzaprav lahko še to dodam.

Če ga mlati Saturnov aspekt potem mi je jasno, da spremembe noče. Izgovor o tem kaj vse smo naredili ali v kaj vse verjamemo ali ne, pa je itak samo strah pred spremembo, ki nam jo planeti servirajo kot nujni del našega napredka.

Hvala, Tea.
Se strinjam.
Drugače spremembe je sicer začel delat. Skrbet zase, nek korak naprej je, čeprav bolj skrb za fizično zdravje, vsaj kot je zaenkrat videti.
Je pa kljub temu nekatere stvari začel sprejemat, ki jih prej ni. Čeprav se čuti neko kolebanje... danes misli eno, drugič je "proti" isti stvari, spet naslednjič trdi drugače.

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #122 on: November 16, 2011, 01:13:43 PM »
A se pri njemu lahko zadeve glede na 6. hišo interpretira tako, da ga "uničuje" lastno delo?
Hvala!

p.s. mogoče sem se nerodno izrazila.
« Last Edit: November 16, 2011, 01:17:24 PM by Pika »

Offline Maja

• Lipicanec
  • Freedom is my security.
« Reply #123 on: November 16, 2011, 01:35:17 PM »
A se pri njemu lahko zadeve glede na 6. hišo interpretira tako, da ga "uničuje" lastno delo?
Hvala!

A ni 6. hiša tudi hiša fizičnega zdravja?
9ZK 656

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #124 on: November 16, 2011, 01:58:17 PM »
Hvala!

Kolikor razumem, je to hiša zdravja in dela.
Zato sem pa vprašala... kje se vidi ta povezava.

Offline Maja

• Lipicanec
  • Freedom is my security.
« Reply #125 on: November 16, 2011, 02:06:54 PM »
Hvala!

Kolikor razumem, je to hiša zdravja in dela.
Zato sem pa vprašala... kje se vidi ta povezava.

6. hiša

To je hiša odgovornosti, obveznosti in zdravja. To je hiša, kjer prebiva služenje - Odgovornost do sebe in drugih, vključuje služenje, hrano, zdravje, uslužbenci, male živali, službe, rutina in rituali. Sklada se z Devico in Chiron-om. 6 hiša je povezana z vsemi cikličnimi procesi, ki se pojavljajo vsak dan, na primer: vsakodnevne navade in dolžnosti, odnos do dela in službe, način prehranjevanja (diete), »vzdrževanje« telesa, osebna higiena, delo in poslovne obveznosti, odnosi do sodelavcev, delovne navade. Hišni ljubljenčki, male živali; Posebne praktične sposobnosti. Zanimanje za higieno in preventivna zdravstvena vprašanja. Smisel za red in čistost. 6. hišo označujemo tudi kot hišo bolezni.

Znamenja živalskega kroga in planeti, ki se tu nahajajo, so bolezenski signifikatorji.

(Vir: http://www.rojstna-karta.si/h_i_s_e.html)
9ZK 656

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #126 on: November 16, 2011, 02:37:14 PM »
6 hiša je predvsem hiša naše rutine, navad in razvad in vsakodnevnega dela, pristopa k čisto osnovnem ritmu.
navade glede spanja, umivanja, hranjenja, dela, gibanja ipd...............

ponavadi mislimo, da če smo predani športu, vegi hrani, meditaciji ipd...... da smo potem zdravi, pozabimo pa, da ima vsak človek sebi lasten način kako bo živel dnevni ritem. In potem na vsakem koraku preberemo kaj je zdravo in kaj ne .... kako bi kaj morali delati in kako ne /saturn/ in smo tam kjer smo.

Ni za vsakega šport, ni za vsakega meditacija in ni za vsakega vegi in ni za vsakega vse kar naj bi bilo zdravo.

Stvar je mnogo globlja, kot bi jo mogli tukaj pametno razložiti...... Na delfijskem preročišču je zapisano: "Spoznaj samega sebe" in to je najboljši pristop k življenju. Astrološka karta nam da neke vrste zemljevid, koliko česa bo za naše življenje najustreznejše.

Vprašanje Pika o tvojem prijatelju pa je: gledaš vse planete, ki so v teh aspektih vključeni in vsa področja življenja, ki so se ga v tem tranzitnem dogajanju dotaknila. Očitno je v hudi disonanci sam s seboj.
www.Astro-Star.net

Offline Ametist

• Uporabnik
  • **
« Reply #127 on: November 16, 2011, 03:27:10 PM »
6 hiša je predvsem hiša naše rutine, navad in razvad in vsakodnevnega dela, pristopa k čisto osnovnem ritmu.

ponavadi mislimo, da če smo predani športu, vegi hrani, meditaciji ipd...... da smo potem zdravi, pozabimo pa, da ima vsak človek sebi lasten način kako bo živel dnevni ritem. In potem na vsakem koraku preberemo kaj je zdravo in kaj ne .... kako bi kaj morali delati in kako ne /saturn/ in smo tam kjer smo.

Ni za vsakega šport, ni za vsakega meditacija in ni za vsakega vegi in ni za vsakega vse kar naj bi bilo zdravo.

Stvar je mnogo globlja, kot bi jo mogli tukaj pametno razložiti...... Na delfijskem preročišču je zapisano: "Spoznaj samega sebe" in to je najboljši pristop k življenju. Astrološka karta nam da neke vrste zemljevid, koliko česa bo za naše življenje najustreznejše.

Vprašanje Pika o tvojem prijatelju pa je: gledaš vse planete, ki so v teh aspektih vključeni in vsa področja življenja, ki so se ga v tem tranzitnem dogajanju dotaknila. Očitno je v hudi disonanci sam s seboj.

Kako je to lepo napisano...... res lepo :)

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #128 on: November 16, 2011, 04:39:03 PM »

Kako je to lepo napisano...... res lepo :)

hvala  :-*
www.Astro-Star.net

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #129 on: November 18, 2011, 10:21:55 AM »
Tea,
eno vprašanje.
Kateri planet v moji karti bi lahko predstaljal mojega mlajšega brata?
Hvala!

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #130 on: November 18, 2011, 10:55:33 AM »
 :Me
Ko se človeku utrne želja, je vse stvarstvo usmerjeno k temu, da se ta želja izpolni.

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #131 on: November 18, 2011, 11:01:46 AM »
:Me

Hvala, sanjalka!
Skušam si interpretirat skozi moje trenutne tranzite, kaj se dogaja z njim v zvezi. Pa mi ne gre najbolje.  :(
Pomoooč! Hvala!

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #132 on: November 18, 2011, 11:04:47 AM »
V natalu kvadrat z luno, ki je na 8. stopinji raka.
?
In pozicija trenutnega tranzitnega  :PL

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #133 on: November 18, 2011, 11:07:46 AM »
?

glej vladarja 3 in sovladarja in seveda tako kot je sanjalka že povedala
www.Astro-Star.net

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #134 on: November 18, 2011, 11:29:30 AM »
?

glej vladarja 3 in sovladarja in seveda tako kot je sanjalka že povedala

Vladar 3.  :Me v natalu v 8. hiši, vpet v (razmajan) veliki križ, v katerega je vpet  :PL:Lu,  :J ,
:PL vse skupaj napada.
Pa še  T :Sa je v opoziciji z  :Me
Ne vem, a sploh gledam bistvo... Meni to ne deluje obetavno.
A je tukaj sploh kakšen optimističen aspekt zraven, ki bi lahko karkoli ublažil? Pomagal?