Author Topic: Angeli vladarji planetov in zodiakalnih znamenj  (Read 42830 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
Re: ANGELI VLADARJI PLANETOV IN ZODIAKALNIH ZNAMENJ
« Reply #30 on: October 18, 2007, 05:45:34 AM »
Hvala Nensi.

Kaj pomeni padli angel. Ga je kaj špičil?  ;)
Red vrlin bo najbrž tisti, ki mora nekaj "konkretnega" delat
www.Astro-Star.net
ASTROLOŠKE ANALIZE, VEDEŽEVANJE, TEČAJI VEDEŽEVANJA IN ASTROLOGIJE

http://shrani.si/f/g/Y6/4RTQBfUR/tea.gif

Offline nensi

• Sple. Simbol
  • There's no such place as far away.
« Reply #31 on: October 18, 2007, 10:36:58 AM »
Hvala Nensi.

Kaj pomeni padli angel. Ga je kaj špičil?  ;)
Red vrlin bo najbrž tisti, ki mora nekaj "konkretnega" delat

Ja padli angeli (Lucifer, Satan in tisti ki so se jima pridružili) so ga res "špičili" malo po svoje, kot praviš.

Vrline pa na kratko pomagajo ljudem, na različne načine, dvigniti splošno zavest in jih pripravljajo na prehod v novo dobo svetlobe, višje zavesti.

Kaj bolj podrobno pa drugič.  ;)

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #32 on: October 18, 2007, 11:05:40 AM »
Malo sem brskala po literaturi. Mi lahko kaj priporočaš, da ne bom brcala v temo, Nensi.
www.Astro-Star.net

Offline nensi

• Sple. Simbol
« Reply #33 on: October 18, 2007, 10:18:14 PM »
Draga Tea,

včasih smo rekli "pitaj nešto lakše". Literature je kar nekaj, moj problem pri tem, kaj ti predlagati je, da sem vse brala v angleščini ali nemščini (ko sem živela v tujini v njihovih knjižnicah), teh knjig se pri nas večinoma ne dobi, saj niso prevedene, vsaj kolikor je meni znano, lahko da je danes kaj drugače.
So bile pa to knjige o kabali, stara in nova zaveza, razne enciklopedije o okultnih vedah, angeli na sto in en način.

Če o tem še nisi kaj dosti brala mislim, da se na našem tržišču, verjetno tudi v knjižnici, dobi precej knjig v slovenskem prevodu avtoric Doreen Virtue in Diane Cooper, pa bi se splačalo pobrskati med njimi, saj onidve v njih povzemata različno literaturo in na hitro lahko največ zveš v koncentrirani obliki.

Poleg tega sem veliko brala knjige iz zbirke Saint Germain Press, o vnebovzetih mojstrih, mojstru Saint Germainu in vijoličnem plamenu.
Problem je, da se je te knjige pred časom dalo dobiti le v "zaprtem" krogu, meni jih je posodila prijateljica, so v originalu.
Obstaja sicer "prevod", to so izvlečki iz različnih delov, dobi se tudi pri nas, jaz osebno tega tudi slučajno nisem mogla brat, ker manjka nit pripovedi, ki te v originalu kar vleče, pa čisto druga energija "seva" iz knjig.

V našem prevodu je to zbirka knjig "Jaz sem" -  Izbrani nauki Saint Germaina in drugih Vnebovzetih Mojstrov", v več delih, mislim da jih je 6.

Bojim se, da ti nisem kaj dosti pomagala.  :-\

Offline Regina

• Spletn. Simbol
  • Ustavi se tam, kjer sije sonce
    • Šepet sanj
« Reply #34 on: October 18, 2007, 10:26:59 PM »
Če o tem še nisi kaj dosti brala mislim, da se na našem tržišču, verjetno tudi v knjižnici, dobi precej knjig v slovenskem prevodu avtoric Doreen Virtue in Diane Cooper

To lahko mirno potrdim, se pa vsaj pri nas v knjižnici tudi že kaj najde od Marjetke Novak.
http://www.svetangelov.com/o_nas_zgodba.php
Za profesionalno analizo sanj in dešifriranje sporočila, ki je namenjeno samo vam! 
www.sepet-sanj.com
ThetaHealing Practitioner™

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #35 on: October 19, 2007, 05:33:35 AM »
Hvala punce  :D

Nekaj sem brala o angelih, ampak to je bilo že deset let nazaj, ko je bil Keller na Rogli in je bila tedenska delavnica. Avtorjev se niti ne spomnim, kot sem že pisala pa sem potem izgubila nitko in življenje je šlo svojo pot.

Ampak kot vidim Nensi, se bova res morali zmenit za kakšno poučno urico. Kdaj potem praviš, da bo tečaj?  ;D :P
www.Astro-Star.net

Offline nensi

• Sple. Simbol
« Reply #37 on: October 19, 2007, 02:18:43 PM »
Provokatorke, tečaj bo septembra 2009.  :P

Offline Regina

• Spletn. Simbol
  • Ustavi se tam, kjer sije sonce
    • Šepet sanj
« Reply #38 on: October 19, 2007, 03:10:22 PM »

;D Jaz sem tretja v vrsti.
Za profesionalno analizo sanj in dešifriranje sporočila, ki je namenjeno samo vam! 
www.sepet-sanj.com
ThetaHealing Practitioner™

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #39 on: October 19, 2007, 05:19:56 PM »

Ok velja. No problemos  ;D
www.Astro-Star.net

Offline nensi

• Sple. Simbol
« Reply #40 on: November 12, 2007, 10:33:27 PM »
No pa smo dočakali naslednje znamenje in mesec:

STRELEC

23. - 27.11. Vehuel
angel iz reda Knezov, četrtega reda

28.11. - 2.12. Daniel
angel iz reda Knezov, zaščitnik pravnikov

3. - 7.12. Hahaziah
o njem ni znanega kaj posebnega

8. - 12.12. Imamiah
v Kabali angel iz reda Knezov, spada v skupino padlih angelov, v Peklu nadzornik potovanj, zasmehovalec in uničevalec sovražnikov

13. - 16.12. Nanael
v Kabali angel iz reda Knezov, zaščitnik znanosti, ima vpliv na filozofe in ekleziaste

17. - 21.12. Nithael
v Kabali angel iz reda Knezov, splošno prepričanje je, da se je v času upora proti Nebesom pridružil Satanu in da je zdaj, v Peklu, vladar kraljem, vladarjem, civilnim in verskim osebnostim najvišjega ranga

Zaščitnik meseca decembra je HANAEL (ANAEL).

Angel meseca decembra je angel radodarnosti. Z nami praznuje čas obdarovanja vseh bitij in ljudi, božanskih otrok.

Spodbuja nas, naj sprejmemo ljudi vseh ras, verskih prepričanj, ne glede na razlike med nami, in nas opominja na to, da smo vsi otroci istega Stvarnika/Izvora, da smo vsi skupaj odgovorni za veselje, srečo, zdravje na našem planetu.

Pustimo naj nas navdahne ta decemberski angel, praznujmo ta čas tudi tako, da vsak dan nekomu od ljudi (znancu ali neznancu) naredimo eno dobro delo prav vsak decemberski dan.

S tem jih bomo presenetili, razveselili, prinesli v njihovo in naše življenje toplino, svetlobo.

Offline nensi

• Sple. Simbol
Re: Angeli vladarji planetov in zodiakalnih znamenj
« Reply #41 on: December 08, 2007, 09:54:06 PM »
KOZOROG

22. – 26.12. Mebahiah
angel, ki vlada morali in religiji, pomaga tudi ljudem, ki si želijo potomce, naraščaj

27. – 31.12. Poiel
angel iz reda knezov, vladar bogastva in filozofije

1.– 5.1. Nemamiah
to sveto bitje je angel varuh vseh, ki se borijo za pravico, prave stvari, posebej ščiti tiste, ki se borijo za ljudi, ki se sami ne morejo braniti, na primer otroci in živali
če se komu zgodi krivica, vključno z nami samimi, lahko prosimo tega angela, naj pomaga pri popravi krivice

6. – 10.1. Ieilael
eden od angelov zodiaka

11. – 15.1. Harael
zaščitnik knjižnic, arhivov, šol in univerz
pomaga nam odpreti misli in srca za nove ideje, človeštvo spodbuja naj uporablja znanje v pozitivne namene, za napredek

16. – 20.1. Mitzrael
v Kabali eden od nadangelov,  opozarja podrejene na spoštovanje nadrejenih, uči upoštevanje hierarhije

JANUAR

Zaščitnik meseca januarja je Gabriel.

Uči nas, naj pogled usmerimo vase, v svojo notranjost, naj pričnemo upravljati sami s sabo in svojim življenjem. Pomaga nam ko se učimo biti potrpežljivi in pošteni sami do sebe.

Z modrostjo starca nas prime za roko in vodi, ko skušamo razumeti izkušnje in lekcije preteklega leta. Z njegovo pomočjo se lahko naučimo spoštovati in občudovati se. 

Pomaga nam začrtati si novo pot ali pa spremeniti obstoječo. Ko v dolgih zimskih nočeh usmerjamo pogled vase in iščemo odgovore, je hvaležen sopotnik, če ga pokličemo.

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #42 on: December 10, 2007, 05:52:09 AM »
Hvala Nensi.
www.Astro-Star.net

Offline nensi

• Sple. Simbol
« Reply #43 on: December 10, 2007, 07:46:41 AM »

Offline nensi

• Sple. Simbol
Re: Angeli vladarji planetov in zodiakalnih znamenj
« Reply #44 on: January 05, 2008, 02:16:06 PM »
VODNAR

21. – 25.1. Umabel
angel, ki v kabali vlada fiziki in astronomiji

26. – 30.1. Iahhel
svetleče bitje, ki nas navdihuje za meditacijo in razsvetljenje, zaščitnik filozofov in vseh, ki iščejo umik od vsakodnevnega stresa; vsi ki imajo težave z meditacijo lahko Iahhel-a pred pričetkom meditacije zaprosijo za pomoč

31.1. – 4.2. Anauel
angel zaščitnik trgovanja, bankirjev, borznih posrednikov

5. – 9.2. Mehiel
angel zaščitnik univerzitetnih profesorjev, javnih govorcev in avtorjev različnih del

10. – 14.2. Damabiah
angel zaščitnik ladjedelništva in pomorstva

15. – 19.2. Manakel
angel zaščitnik morskih živali

FEBRUAR

Zaščitnik meseca februarja je Barchiel.
To je angel, ki nas uči umirjenosti. Z dolgimi nočmi in temačnimi dnevi, ko narava spi in ljudje hrepenimo po toploti in nestrpno čakamo prve znake prebujajoče se pomladi, je februar mesec, ko nam Barchiel pomaga in nas uči notranje umiritve, prenaša nam sporočilo, da ima tudi zimsko zatišje (spanje, umiritev) svoj namen. Tako kot je to v naravi naj bi se tudi ljudje umirili od vsakodnevnega hitrega tempa. Februar je primeren za dokončanje začetih del, projektov in mirno pripravo na nove začetke v spomladanskem obdobju.
Februarski angel nam kot darilo prinaša umirjenost, nas uči uživati v osamljenosti, mirnem zimskem tempu, uči nas v sebi zbirati energijo za toplejše dni ki prihajajo.